Schoon drinkwater voor de Palestijnen – wie kan daar nu tegen zijn?

Screenshot_23

Afgelopen maand lanceerden de Europese Unie (EU) en UNICEF een gezamenlijk project om een ​​ontziltingsinstallatie te bouwen in de Gazastrook. Deze kan 75.000 Palestijnen voorzien van goed drinkwater. 

Het project zal door UNICEF worden uitgevoerd met behulp van ​​10 miljoen euro subsidie van de EU. “Toegang tot schoon water is een fundamenteel recht van de mens voor iedereen.” verklaarde EU-vertegenwoordiger John Gatt-Rutter bij de bekendmaking van het project.
Slechts 5,8 procent van de huishoudens in Gaza heeft de beschikking over een goede kwaliteit water volgens het Palestijnse Centraal Bureau voor de Statistiek. Het grondwater is vervuild, vooral door de overbevolking. Gaza kent een van de hoogste groeicijfers van de bevolking ter wereld, waardoor de bevolking is toegenomen van ruim 300.000 inwoners in 1967 naar circa 1,6 miljoen tegenwoordig.
Iedereen dus blij dat deze ontziltingsinstallatie wordt gebouwd, zou je zeggen. Nou, bijna iedereen. Want het zijn de Palestijnen zelf die tegen deze installatie zijn!
Het ontziltingsproject wordt al jarenlang tegengehouden, omdat de Palestijnen zeiden dat ze de bouw niet wilden als ​​Israëlische bedrijven ook zouden mogen inschrijven op de aanbesteding. Het is niet duidelijk of UNICEF daarvoor nu bezweken is, maar het laat zien dat politiek wat de Palestijnen betreft belangrijker is dan volksgezondheid.

Lees verder>>>
(h/t katan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, EUSSR, Gazastrook, Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Verenigde Naties, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Schoon drinkwater voor de Palestijnen – wie kan daar nu tegen zijn?

 1. lucky bee zegt:

  Kunnen de palestijnen niet zelf voor goeie drinkwater zorgen, in plaats van Khalashnikovs te kopen?Waar om moeten wij mee gaan betalen?Wat hebben wij weer uitgespookt?

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Als jullie ons niet helpen zijn we boos !
  Als jullie ons wel helpen zijn we ook boos !

  EN DAN HEBBEN WE NIKS MEER TE ZEIKEN !

  MISSCHIEN ?? een nieuwe naam voor de palistijnen ?

  DWARSLIGGERS , komt wel aardig in de buurt !

  Mag ik trouwens effe vragen , waarom mijn centen nu weer buiten de EU uitgegeven

  moeten worden ??

  Is mij laatst soms iets gevraagd ?????

  OF ZIJN ZE OOK AL AANGESLOTEN BIJ “” DE SCHULDEN UNIE”” ??

  op naar de afgrond, op naar het moeras , Rutte en pechthold gaan er voor zorgen !

  IEMAND ENIG IDEE, WAAR ER HANDGRANATEN TE KOOP ZIJN IN GROTE AANTALLEN ??

  Like

 3. Republikein zegt:

  Cheers!

  Like

 4. felix zegt:

  How Can There Be A ‘Palestine’ With No P In Arabic

  Like

 5. maria zegt:

  Wacht even, “Palestijnse Centraal Bureau voor de Statistiek”? ROFLOL wat zouden daar voor een “statistieken” uitrollen? Zoiets als: “miljoenen palestijnen zijn al omgekomen door die vermaledijde Joden” etc. Goedbetaalde leugenaars op ONZE kosten. Zonder hun tegenwerking had Israël daar natuurlijk allang het beste drinkwater kunnen verzorgen, voor een fractie van wat het nu gaat kosten. Maar ja liever dood dan water van een Jood. Gazanen offeren hun kinderen letterlijk op voor de haat-propaganda.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s