De straf, die nooit kwam – Duitsland na de Holocaust

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

“Heeft het na al die jaren überhaupt nog zin om er aan te herinneren? Is het niet steeds opnieuw een herkauwen van dezelfde tragedie, die we achter ons zouden moeten laten?” Ongeveer zoiets valt in Duitsland tegenwoordig vaak te beluisteren of zwijgend achter voorhoofden te zien. Op de Holocaust-herdenkingsdag, Yom HaShoah, kan men veelzeggend meemaken hoever dit thema ervan verwijderd is ver weg te zijn of te verjaren. Het was pas gisteren. Wat zijn nu 70 jaar? Het was slechts enkele uren vliegen vanaf hier. En het vond plaats door een cultuur, een taal en een land dat zichzelf als leidend in de wereld beschouwde. De cultuurnatie. De wetenschapsnatie. Wereld van de grote dichters en denkers. Wereld van de stille moordenaars en beulen.

In Duitsland houdt men zich vaak bezig met het thema, bijvoorbeeld in geschiedenislessen. Ik persoonlijk heb er geen speciale herinneringen aan. Het was een relatief steriele afhandeling. Niets wat ook maar in de buurt kwam van het levensverhaal van een Holocaust-overlevende, zoals men in Israël overal op Yom HaShoah kan horen, uit allerlei mogelijke landen.

Wat steeds opnieuw enorme indruk op mij maakt, is hoe Duitsland er zonder kleerscheuren afkwam. Behalve zijn gruweldaden, de oorlog op zich en de miljoenen vermoorde burgers, waren er de zes miljoen Joden. Meer joden dan er nu in Israël leven.

Zes miljoen Joden vermoord, op de meest wrede manieren. Ook psychisch tot het uiterste gedreven op beestachtige, masochistische manieren – het uit elkaar halen van kinderen en hun ouders, naakte selecties, het dagelijks overleven door skelet-achtige kinderen, de dwang om tegen elkaar te tekeer te gaan, het moorden, het bevriezen, de slavenarbeid, het verhongeren, het doodslaan, het verbranden, het gas enz. De afwezigheid van ieder menselijk gevoel.

Door welke straf werd Duitsland getroffen voor deze ten hemel schreiende misdaad? Door welke straf werden de daders getroffen? Ja, enkelen van hen werden opgehangen. Tien- en honderdduizenden van hen gingen naar huis en leefden gewoon zo door als daarvoor. Echter wellicht vaak ook in een joodse woning, met een paar van Joden gestolen schilderijen, of meubels, spullen enz. …

Er gebeurde niets met hen. Niemand zocht echt naar hen. Ze konden vrolijk oud worden zonder een woord te vertellen aan hun kinderen en kleinkinderen wat ze in werkelijkheid allemaal gedaan hadden. Vaak vraag ik me af of ze ´s nachts goed slapen, of ze een rustig geweten hebben.

Ik denk het wel. Natuurlijk. Daarom konden ze ook zo moorden. Ze zijn meesters in het verdringen. Ze slapen goed, ook al vermoordden ze honderden Joden; mannen, oude mensen, vrouwen en kinderen. Maar nog iets belangrijks helpt hen: in een midrasj betreffende Pesach wordt gezegd dat de Egyptenaren bij het vermoorden van joodse zuigelingen zó wreed waren, dat daarbij vergeleken de krokodillen in de Nijl, die de baby´s te vreten kregen, nog menselijker waren en van afschuw de baby´s niet wilden opvreten. Deze ziekelijke wreedheid, die de gewone wreedheid van roofdieren nog overtreft, was hier. Ze komt voort uit de haat tegen de Joden. Geen “xenofobe haat” kan ooit deze kracht bereiken als de antisemitische. En hij laat hen verder goed slapen.

Duitsland werd niet bestraft. Slechts enkele jaren daarna stond het opnieuw in economische bloei en tot spot van diegenen die vermoord waren, hingen de worsten uit alle monden. Maakten de zegevierende machten Duitsland tot slaaf? Herstelbetalingen? Nee. Door een ironie van de geschiedenis had de afloop van de door haar begonnen oorlog het land in de positie gebracht door beide zijden strategisch gewaardeerd te worden en het Westen kreeg als beloning direct het Marshall-plan.

Nadat Spanje de joden verbande, deden de Joden het land 500 jaar in de ban. Een ban, die pas in 1992 ten einde ging. Welke ban werd Duitsland opgelegd? Wat had Duitsland voor de Holocuast verdiend? Wat verdient men voor de grootste misdaad van de geschiedenis? Wat verdient men voor het miljoenvoudige leed en de massale roof van levens? Voor doodsfabrieken van mensenvee? De kinderstemmen die om hun moeders schreeuwen, die bij de selectie naar links gingen? Het wanhopige gekrijs van de moeders, van wie de kleine kinderen werden afgepakt en vermoord? Een 1000-jarige ban? 10.000-jarige? Is dat überhaupt dezelfde categorie? Moesten er niet 10 plagen komen of iets anders? Nee. Al in de jaren-50 liet de Jodenstaat hen “schadeloosstelling” vieren. Het was weer goed.

De Mossad nam enkele van de belangrijkste moordenaars te grazen. Een deel van het geroofde goed werd door Duitsland terugbetaald. Dat was het. Geen ban, geen goddelijk vuur en catastrofes, geen economische ineenstorting, geen wraakveldtocht en volkerenmoord door hun slachtoffers, geen zelfopheffing, geen verspreiding, geen verachting door de naties. Niets. Duitsland is nu rijk, succesvol en een van de populairste landen ter wereld.

En waarom ook niet? Er wonen veel aardige mensen. En de meerderheid van hen heeft er niets mee te maken. Ik ken ze persoonlijk. Maar vaak denk ik, als ik de jonge Duitsers zie, die vol goede bedoelingen en vol nieuwsgierigheid en met een beetje propaganda van de Tagesschau in hun hoofd, naar Israël komen en dan volmondig en bijna met de vuist op tafel zeggen dat ze met dat alles immers niets te maken hebben. Daaraan zijn zij toch niet schuldig en ze zijn veel later geboren.

Het enthousiasme waarmee ze dit doen en de enorme discussievoorbereidingen die ze treffen voordat ze hier naartoe komen, toont wellicht aan dat ze diep van binnen zelf weten dat Duitsland er nooit voor hoefde te betalen en deels vrezen ze de uitgebleven klap.

Bron:
http://aro1.com
Auteur: Ulrich J. Becker

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Duitsland, Holocaust, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

20 reacties op De straf, die nooit kwam – Duitsland na de Holocaust

 1. fleckie zegt:

  DIEGENEN,die ontzettend veel van die moorddadige monsters HEBBEN GEHOLPEN met VLUCHTEN,!heeft men tot nu toe OOK NOG NIET BESCHULDIGD( hebben beslist geweten welke monsters ze ‘HIELPEN’,:::i.v.m.het concordaat VAN HITLER met het vaticaan: “VOOR WAT,HOORT WAT”)?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @fleckie: 21.29. uur, op 28/4. Inderdaad beste fleckie! Heel veel SS kopstukken wisten via de organisatie ODESSA en inderdaad HET VATICAAN, te vluchten naar Zuid-Amerika.
   Het grootste euvel is, dat de GEALLIEERDEN te weinig werk hebben gemaakt, van het opsporen van de grootste OORLOGSMISDADIGERS. En wat het artikel terecht stelt, veel SS en Nazi beulen, ontsprongen “de dans”, en gingen na verloop vgan tijd vrolijk in de politiek verder, bij U raadt het al de christen-democraten CDU/CSU, de SPD/socialisten en de liberalen van de huidige FDP.

   Like

 2. Driek zegt:

  Ik vind het heel mooi geschreven en het raakt mij diep.

  Like

 3. Vederso zegt:

  Stalin wilde, meen ik, ooit 100.000 Wehrmacht-officieren laten executeren, maar daar was Churchill niet zo’n fan van en dat ging niet door.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En voor wiens standpunt voelt Ú dan het meest? Dat van Stalin of dat van Churchill?
   Ik zeg hierbij heel eerlijk, dat ik de verbittering van de auteur weliswaar voor de volle 100% begrijp, maar er toch níet voor de volle 100% in mee kan gaan.
   Het zal voor velen hier niet als excuus gelden, daar ben ik me van bewust, maar laten we niet vergeten, dat de geallieerden na WO I een aanpak voorstonden, die metterdaad meer het karakter van de ‘totale vergelding’ droeg, -althans financieel- en die mede-oorzaak was, dat ruim 20 jaar later WO II uitbrak.
   Dàt feit hebben de geallieerden na ’45 in hun overwegingen om het anders te doen, meegenomen.
   Een puur verstandelijke overweging, zullen velen hier zeggen. Laat dat zo zijn. Maar wel met een reden.
   Er groeien altijd weer nieuwe generaties Duitsers op, die er voor mijn gevoel -daar heb je dan het gevoel, inderdaad- niets met de Holocaust te maken hebben en de je er niet eeuwig voor kunt laten boeten door hun land systematisch bankroet en vernederd te houden. Zelf zou ik die gedachte, beken ik eerlijk, ook niet kunnen verdragen omdat ik mijn redenen heb om heel veel van Duitsland te houden; ik bespeur geen behoefte aan eeuwige vergelding bij mezelf.
   Laat ik het zó stellen in de hoop dat het begrepen wordt: Het is mijn overtuiging, dat de Islam in de Arabische volkeren dieper geworteld zit, dan het nazisme in de Duitser. Dàt maakt voor mij een aanzienlijk verschil.

   Like

   • Vederso zegt:

    @Theresa. Ook ik kan niet voor de volle 100 % meegaan met de verbittering van de auteur en voel ook meer voor het standpunt van Churchill. Anecdote; Lang geleden ontmoette ik een Duitse jongen die ontzettend huilde. Waarom? Men had hem zeer onheus bejegend en hem verweten dat hij Duitser was. (hij was na de oorlog geboren).
    Ik denk dat dit ook niet de manier is.

    Like

   • paul zwueste zegt:

    Theresa, ik denk er net zo over. Ik vind e.e.a. veel te ver gezocht in dit artikel.
    Hoe kun je mensen, die ver na de oorlog zelfs, in alle onschuld dus, geboren zijn, consequent in blijven prenten dat ze verantwoordelijk zijn… en dus een enorme schuld dragen?…
    Laten we eerlijk zijn, ’n paar dagen geleden zat “men” lekker hypocriet!, met vlaggetjes te zwaaien toen Maxima in beeld kwam.
    Ach, want ze heeft zo’n 100-karaat lach! Ja, ja, zelfde genen als haar vader hoor. Maar dat willen we niet weten want het oranjezonnetje schijnt zo lekker en we geloven in het sprookje! Gekker moet het niet worden dus. Laten die mensen dan maar eens op bezoek gaan bij de nabestaanden van die families die verdwenen zijn in Argentinië. Nee, ik persoonlijk ben er helemaal voor dat de huidige Duitse generatie zich niet meer laat chanteren.

    Like

 4. Julia Schut zegt:

  Met dezelfde verbazing loop ik ook al een deel van mijn leven rond. Nu ben ik tot de conclusie gekomen, dat financiële en politieke belangen van de westerse landen incl. de V.S. de schaamteloosheid van de Duitsers over hun misdaden heeft weggevaagd. Het Vaticaan was de grote wegsluizer van oorlogsmisdadigers naar o.a. Z-Amerika, de V.S. flaste op Duitse nucleaire kennis en allesoverheersend de drang naar welvaart = geld !!!
  Hoe is het vandaag ? Niets beter; volop anti-semitisme.

  Like

 5. Pilgrim zegt:

  Die klap zal alsnog komen, maar niet van de Joden.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Er zijn mensen van allerlei leeftijden die flauw vallen als ze bloed zien. Iemand heeft een ongelukje en loopt een snij- of schaafwond op en hoepla, daar gaan de ‘helden’ die het zien. Welke psychische angstgevoelens daarbij een rol spelen weet ik als nuchtere leek niet. Maar…..
  In het artikel wordt gesproken over de wreedheden van de Nazi-beulen en …. inderdaad dat zijn er veel meer dan de enkelingen die echt gestraft zijn. (Neurenberg).
  Een aantal van deze daders waren oorspronkelijk van een niet-Duitse nationaliteit. Tijdens de HOLOCAUST-tijd waren ze Duitser geworden. Na de oorlog ontliepen zij hun straf op grond van hun verworven status van Duits staatsburger. De naoorlogse Duitse overheid vond dat ‘Duitser’ zijn belangrijker dan het ondergaan van een verdiende straf voor de gepleegde misdaden.
  We geloven niet in de these van: Zijn bloed kome over ons en onze kinderen … of … Ze zullen gewroken worden tot in het 4e (zoveelste) geslacht.
  Elke nieuwe generatie dient wel de geschiedenis te kennen en met die wijsheid het eigen beleid te bepalen. De realiteit is uiteraard dat we steeds moeten observeren wat er gebeurt en dat te beoordelen naar de maatstaven die passen bij de civilisatie zoals die zich ontwikkeld heeft.
  De Syrische ‘revolutionairen’ (rebellen) en de aanhangers van het Assad-regime kijken tegen de afschuwelijke criminele daden die daar dagelijks gepleegd worden aan met hun civilisatiebagage en zullen er minder moeite mee hebben dan wij, die verder ontwikkeld zijn op de civilisatieladder.
  De beoordeling van dit criminele gedrag wordt door de islamitische gemeenschap dus ook anders gedaan dan wij graag zouden willen.
  In de Westerse samenleving komen heel soms seriemoordenaars voor, waarvan bij ontdekking wordt vastgesteld dat ze met wellust een aantal mensen vermoord hebben. In Syrie zijn dat geen uitzonderlijke gebeurtenissen. Daar streeft men er naar om zoveel mogelijk mensen te vermoorden. Daar wordt met trots een ander mens doodgemaakt voor de zoemende camera. Daar heeft men zich ijverig opgewerkt tot lustmoordenaar. Dat hangt allemaal samen met het feit dat ze het gedrag van hun leidsman nabootsen. Daarvan staat beschreven dat die met grote wellust de ene criminele daad na de andere verrichtte. De hele islamitische gemeenschap is doordrenkt van gruwelijke criminaliteit. Daarom moet deze zogenaamde religie ook als een misdadige, criminele organisatie verboden worden en de aanhangers daarvan uitgewezen worden en teruggestuurd worden naar de landen van herkomst.
  Dat dient zo spoedig mogelijk te gebeuren, in ieder geval voordat ze deze moordpraktijken ook in onze Westerse wereld toe gaan passen.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Driek zegt:
  28 april 2014 om 21:36 Het raakt mij diep.

  Mij ook Driek, ik ben niet in de oorlog geboren, maar van mijn ouders heb ik genoeg gehoord, zij verborgen Joodse mensen, mijn Vader fietste dagelijks 40 tot 50 kilometer voor hun voedsel. Mijn Vader is een zenuwlijder, hoe hij dat allemaal heeft kunnen doorstaan is mij een raadsel, hij had de mensen verstopt onder de vloer van zijn winkel, daar was een kruipgang, de duisters hadden zijn winkel gevorderd en leeggehaald, ze hadden er een danszaal van gemaakt. De Duitsers dansten dus over de hoofden van de Joden. Ik heb al eens meer verteld, weet alleen niet meer waar.
  Sorry als het hier was.

  Like

 8. Syrier zegt:

  Duitsers hebben wel degelijk schuld bekent maar de turken niet

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En beste mede-reageerders laten we er ONS wel van bewust zijn, dat de EU, het KINDJE is van ENE ADOLF HITLER. De EU wil exact hetzelfde! De NAZI’S zijn NOOIT HELEMAAL weggeweest!

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Winst voor anti-Europese partijen?
  In verschillende landen lijken anti-Europese partijen flink te gaan winnen bij de Europese verkiezingen. Maar bij het Europese debat gisteren in Maastricht waren ze niet aanwezig, al waren ze wel een thema.
  http://nos.nl/video/641571-winst-voor-antieuropese-partijen.html

  En Martin Schulz kan het weten, zoals Berlusconi ooit opmerkte dat Schulz als “commandant van een Nazi concentratiekamp” zich kon voorstellen.

  Mijn Italiaans reikt niet verder dan Fiat=auto of koelkast. Vandaar dat u de begeleidende tekst onder de link kan lezen.
  Goed en wel de trekpoppen gezien: wat stemmen we eigenlijk en welke controle kunnen we als kiezer later uitoefenen op één van deze “gekozen harlekijnen? Nuts! Zelfs een EU commissaris die spijkerhard in de fout gaat is alleen af te zetten als de gehele commissie wordt ontslagen (in geval van Édith Cresson).

  Stemt u ook anti-EU? Ik wel.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Aegolius cs. 15.34. uur. Op de eerste plaats bedankt voor uw reactie. Kan wat extra Italiaans opsteken, heb net een cursus Italiaans voor beginners gevolgd, erg leuk. Sommige zinnen kan ik al redelijk volgen. Nou, beste Aegolius, mijn stem wordt ook ANTI EU! Zeker weten! Heb me gestoord aan de uitzending van DWDD/PenW, over het debat in Maastricht, waar de RODE MAARTEN VANN ROSSUM, deze onbeschofte rooie klojo, anderen zonodig in de zeik moest zetten, omdat ze kritisch waren op de EU. Het BEWIJS is GELEVERD de EUSSR is een RODE FASCISTISCHE MAFFIABENDE!

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Hoi @Tom Hendrix
   Wij tweeën gaan zeker tegenstemmen en misschien komt er nog een derde bij ! Ben cynisch maar het weerhoudt me niet te reageren. “RODE FASCISTISCHE MAFFIABENDE” bende:
   Roomse Kerk weet er ook wat van:
   Ein Amen für die Mafia (Teil 1) 10.08.2011 ARD-Reportage / Dokumentation.

   MVG.

   Like

 12. peterselie1 zegt:

  “De straf, die nooit kwam – Duitsland na de Holocaust” dat heeft mij altijd verwonderd dat er zo weinig van deze moordenaars en architecten des doods opgehangen werden. De auteur heeft meer dan gelijk dat velen de dans ontsprongen door allerlei listige voorwendsels en of gewoon weer naar huis gingen en hun leven na nazi-Duitsland opnieuw vorm gaven. Ook het kledingmerk Hugo Boss kreeg na de oorlog een boete van 100.000 mark en daarmee werd de zaak afgedaan. Heb in Duitsland gewerkt op een grote Chemische Fabriek in Gelsenkirchen en middags in de kantine kan men een warm maal opgediend krijgen en op sommige lepels, vorken en messen stonden gewoon de nazi symbolen de bekende adelaar die het hakenkruis in zijn klauwen had. Ook gelijk na de oorlog deden de Amerikanen en Russen goede zaken ‘operatie Paperclip’ om nazi wetenschappers probleemloos naar de desbetreffende landen over te brengen, Werner von Braun was wel de bekendste van allemaal.

  Ook het Europa gekaapt door misleide en gegijzelde Nazi collaborateurs? (Bilderbergleden)
  Het wordt hoog tijd dat de Europese burgers worden geïnformeerd. Men moet zich bewust worden van het feit, een herhaling van de fouten die in het verleden werden gemaakt op de loer liggen. Het leven van miljoenen mensen wordt ook nu weer in de waagschaal gelegd, zoals dat het geval was tijdens WO I & WO II, net zoals ook nu, was het doel van het kartel hetzelfde, het veroveren en heersen over Europa, Amerika en uiteindelijk de rest van de wereld, met alle mogelijke politieke, economische en militaire middelen waaronder genocide (Agenda 21) een valse vlag aanslag op eigen volk. De dictatoriale Brusselse EU plaatst zich boven de wet.
  Zonder medeweten van de overgrote meerderheid van de Europese burgers is in december 2009 een Europese wet in werking gesteld die de ‘Brusselse EU’ boven de wet plaatst. Het Verdrag van Lissabon, dat wet werd in de Europese Unie in december 2009, is een duidelijke en onmiskenbare stap op weg naar de invoering van een Europese dictatuur. Bedoeld om deze constructie binnen de “Brusselse EU” te legitimeren, het verdrag vormt de basis van een toekomstig Europa dat is fundamenteel ondemocratisch. Burgers moeten er rekening mee houden dat vele van de verantwoordelijke binnen deze organisaties gegijzeld en/of misleid en misbruikt worden, niet de ware toedracht kennen waardoor ook zij uiteindelijk slachtoffers zijn die participeren in de ondergang van hun eigen bestaan. Lees hier, de Nazi achtergrond van de ‘EU te Brussel’ en de feiten over het Lissabon verdrag dat de Brusselse EU je niet zal vertellen.
  Driekwart eeuw geleden bestond het chemische en farmaceutische kartel IG Farben uit multinationals zoals Bayer, BASF, Hoechst en andere. Deze bedrijven financierden de opkomst van het dictatoriale naziregime in Duitsland met de hulp van Nederland lees meer

  Dit gebeurde door middel van het ‘Protocol over de Privileges en Immuniteit van de Europese Unie’, een onderdeel van het Verdrag van Lissabon. Minder dan 1 procent van de bevolking van Europa werd toegestaan om hierover te stemmen. Enkele voorbeelden van de wat deze wet inhoud:
  De gebouwen en terreinen van de EU in Brussel zijn “vrijgesteld van huiszoeking”. (I, hoofdstuk, artikel 1).
  Leden van de Europese Commissie en andere EU-ambtenaren, zijn “vrijgesteld van rechtsvervolging ten aanzien van handelingen verricht door hen in hun officiële hoedanigheid zowel in woord als in geschrift” Bovendien “blijven zij deze immuniteit genieten na beëindiging van hun ambtstermijn” (hoofdstuk V, artikel 11; hoofdstuk VII, artikel 19). Lees verder >>>

  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/veroorzakers-kanker-explosie-gaan-vrijuit-en-krijgen-belgische-overheidssteun

  NAZI roots van de EU

  Al eerder bracht deze site dr. Rath onder de aandacht met betrekking tot het ontstaan van de EU. Afgelopen zaterdag schetste prof. Smalhout een overduidelijk beeld van de verkiezingen en de achtergronden van de EU. Dit deel uit zijn column willen we u niet onthouden. Doe er uw voordeel mee, mocht u woensdag naar de stembus willen gaan. Lees verder >>>

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M7&s=M43&ss=P1780&l=NL

  Like

 13. Ik kan als Christen helemaal niets met dit stuk. Allereerst is denk ik 1 van de straffen geweest dat Duitsland werd verdeeld in drie stukken, Berlijn, West en Oost Duitsland. Saarland en andere gebieden werden van Duitsland afgenomen. Oost Duitsers leden onder communisme, west duitsers werden overal gehaat, tot in de jongere naoorlogse generatie toe. Voor een bijbelse periode van 40 jaar. Romeinen 12:19
  Wreekt uzelven niet, beminden, maar geeft den toorn plaats; want er is geschreven: Mij komt de wraak toe; Ik zal het vergelden, zegt de Heere. Er wordt ons zelfs geboden : “Wanneer uw vijand valt, verheug u niet” (Spreuken 24:17). Als er iemand nu schrijft over ‘straf’ dan heeft die persoon God’s woord niet begrepen.

  Like

 14. j a smit zegt:

  wat wordt bedoelt met de Spaanse ban ?? graag info.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s