Peiling: Zuid-Europeanen keren zich af van de EU

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

In de landen van Zuid-Europa neemt de onvrede van de burgers over de EU toe. Uit nieuwe peilingen blijkt: het vertrouwen in een economische en politieke gemeenschap neemt snel af. In Duitsland echter zijn de burgers nog altijd grotendeels van de EU overtuigd.

De protestdemonstraties in Portugal hebben plotseling het licht geworpen op de toenemende ontevredenheid van de zuidelijke Europese landen met de EU. Binnen de EU hebben de eurosceptici de wind mee. Bij de komende Europese verkiezingen in mei zouden zij 27% van de stemmen kunnen halen, bericht Deutsche Bank Research in een actueel onderzoek.

In 2013 ondersteunde slechts 27% van de Spanjaarden, 19% van de Grieken, 43% van de Italianen en 31% van de Portugezen de EU. Dat blijkt uit een peiling van Gallup.

In nog maar 4 van de in totaal 28 EU-landen is de meerderheid van de mensen voorstander van de EU. Daartoe behoren Duitsland met 59%, Luxemburg met 67%, België met 56% en Denemarken met 50%.

In 2002 lag de afwijzing van de EU onder de Duitsers nog bij 40%, aldus een peiling van Allensbach uit het jaar 2012.

Voor veel overtuigde Europeanen is de anti-EU-stemming zorgwekkend. “Tussen 2012 en 2013 is het vertrouwen in de EU van gemiddeld 60% naar 45% afgenomen”, bericht “Libération”.

Uit een andere peiling van het Pew Research Center uit het jaar 2013 blijkt dat slechts 41% van de Fransen het EU-project positief ziet. Het onderzoek kwalificeert de EU als de “nieuwe zieke man van europa”.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje. Bookmark de permalink .

26 reacties op Peiling: Zuid-Europeanen keren zich af van de EU

 1. Cathja zegt:

  Gelukkig dat in steeds meer landen de ogen open gaan! Voor EU-sceptici is dit bericht goed nieuws. Ik hoop dat er nog veel meer anti-EU geluiden gehoord gaan worden in de komende weken. Op naar 100% afkeer van die vreselijke EU!

  Like

  • fleckie zegt:

   onbegrijpelijk is het wel, dat er na de ‘toegang, via nieuwe snelwegen naar SPANJE, DE ECONOMISCHE VOORUITGANG,zo enorm achteruit is gegaan. Als men de gigantische (bijna’) wolkenkrabbers in de toeristensteden bekijkt, kan men zich afvragen WAAR en DOOR WIE dat geld is ‘GEABSORBEERD’.IN BENIDORM wemelt het wel van de chinese bazarachtige winkels,die hun artikelen vanzelfsprekend uit CHINA laten importeren, en helemaal EIGEN personeel er op na houden,(waarschijnlijk is hetzelfde beeld te zien in andere steden?,maar dan blijft toch de vraag waar de miljarden-inkomsten(al die jaren) gebleven zijn.!!?

   Like

  • Lucie zegt:

   100% zal niet lukken,een kleine groep idiote leeghoofden zullen er altijd blijven,dat zijn die gestoorden in Brussel en Den Haag.
   Ze zijn immers bezig hun pensioen te verdubbelen als ze met pensioen gaan,elk jaar 50.000 euro extra.Je moet toch wel lef hebben om zo onbeschaamd te roven van de fatsoenlijke burgers.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dat is in essentie, goed nieuws. Hoe eerder het gedrocht eussr, ten onder gaat hoe beter dat is. Maar de Eurofielen, zullen willens en wetens, hun rode eussr-propaganda blijven rondstrooien, van ONS GELD. Ze zullen elk anti-eu standpunt afdoen, met kreten als: nationalisten, bruinhemden- wat zij zelf zijn, uiteraard- en het licht gaat uit! Ik hoop op een finale AFSTRAFFING bij de VERKIEZINGEN voor het zgn. Europa, voor alle EUROFIELE PARTIJEN en hun aanhangers! Mijn stem is TEGEN deze EU, laten dat er velen worden op 22 en 25 mei, a.s.

  Like

  • roger catrysse zegt:

   Maar laten we hopen dat alle Eurofiele partijen een grote fractie worden in het Europees parlement maar daar twijfel ik aan Rechts kan nooit onderling samenwerken Spijtig

   Like

   • Danny zegt:

    Samenwerken is bij Rechts helaas een heel groot manco. Als zij dit deden, dan was het afgelopen met die linkse meerderheid.

    Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   Niet vergeten dat die EU misdadigers zonder uitzondering voor een volkstribunaal moeten gesleept worden en zoals in Egypte massaal veroordeeld moeten worden, voor mij zelfs de doodstraf moeten krijgen na eerst ze alles afgenomen te hebben wat ze bij mekaar gestolen hebben.
   Moest ik met een kenteken rondrijden zoals die misdadigers dan was ik nu bezig met dat te verwijderen…. 🙂

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Jean: 13.24. uur. Uiteraard beste,Jean. Wat mij betreft komen ze voor een tribunaal, op een wijze zoals in Neurenberg, de NAZI KOPSTUKKEN! En aangezien de EU in de grond van de zaak, een link heeft met de doelstellingen die HITLER had: EIN REICH,EIN VOLK, EIN FÜHRER, zou dat moeten gebeuren!

    Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Hoog tijd dat het gezonde verstand het gaat winnen van de agitprop der eurofielen.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  GETVER GLOEIENDE NAAIDOOS ! WAT VOOR EEN SMERIGE
  VERLOGEN EU RATTEN ZIJN HET ! ZE HALEN ALLES UIT DE
  KAST OM DE KIEZERS OP AFSTAND TE HOUDEN MET GEPLANDE
  VOLKSFEESTEN OP DEZE BEIDE DAGEN !
  WANT DIE GAAN KIEZEN ! STEMMEN TEGEN DIE EU RATTEN !

  Like

 5. Pingback: Peiling: Zuid-Europeanen keren zich af van de EU | Infomag.nl

 6. meneertje zegt:

  Zoals ik al elders schreef: het E.U.-gedrocht stort binnen afzienbare tijd in elkaar.
  Op dit punt ben ik nu eens optimistisch.
  Ik verwacht eigenlijk dat het nog dit jaar gebeurt.
  Men kan het monster niet in stand houden met alleen maar psychisch gestoorden als Verhofstadt, Schultz, Van Baalen, Pechtold, e.d.
  Er zijn ook normale mensen voor nodig en die haken in hoog tempo af.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Van uit de E.E.G. werd het monster van Frankensteijn gecreeerd; de E.U. We moeten dit monster snel vernietigen, en terugkeren naar de E.E.G, en natuurlijk de Euro er uit meppen, en de Gulden weer in gaan voeren !

  Like

 8. Jean zegt:

  Als dat EU monster vernietigd is zal er terug welvaart, veiligheid en leefbaarheid ontstaan ZONDER gewelddadige moslims resp. islambarbaren.
  Wij strijden voor een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen en dat zal nooit lukken met die massa afrikaners, moslims, roemenen, bulgaren e.d.

  Like

 9. Danny zegt:

  Gekke Duitse Eurofielen snappen er echt niets van, die willen alleen maar macht!

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Geen wonder dat steeds meer mensen afhaken:armoe slaat overal toe!Maar de fanaten in Brussel zullen hun zeer rijke pensioenen niet zomaar opgeven.Over tweedeling gesproken;de beter gesitueerden vinden het wel best zo;de onderkant van de maatschappij,zoals wij genoemd worden,haakt gelukkig massaal af.En eens moet het tij toch keren,want volgens mij zijn er meer armen dan rijken.Toch?

  Like

 11. Jean zegt:

  Volgens de titel van dit verhaal keren zich steeds meer zuid-Europeanen zich tegen de EU!
  Dat moet uiteraard Europeanen zijn maar daar zwijgen de krantenlafaards liever over, de noord-Europeanen die walgen van dat EU gedrocht zijn zelfs al niet meer te tellen, dat zal duidelijk worden op 22 en 25 mei 2014.
  Bye the way, het kan niet snel genoeg vernietigd worden en de lafaards veroordeeld worden dat zal uiteraard bijdragen aan welvaart, veiligheid en leefbaarheid voor ALLE Europeanen in een Europa zonder moslim- en islamtuig.
  Nog 29 dagen te gaan…

  Like

 12. paul zwueste zegt:

  Nog even volhouden mensen! Ik vermoed dat de EU geen 5 jaar de tijd meer heeft!
  Dit crimineel anti-democratisch zelfverklaard wangedrocht zal door zichzelf vernietigd worden!

  Like

 13. fleckie zegt:

  uit ‘ONS’,BRABANTS ‘MAGAZINE voor SENIOREN’APRIL 2014.;;;
  Lambert van NISTELROOIJ,
  voor de BRABANTSE OUDEREN IN…EUROPA.’ WAS…CDA GEDEPUTEERDE in Brabant voor het OUDERENBELEID”VITAAL GRIJS” en ‘OUDERENPROOF”.
  NU; (MET BIG SMILE)!…CDA Europarlementarier en lid van de parlementaire groep …ACTIEF OUDER WORDEN-Solidariteit tussen generaties.
  Na 22 mei?…..Hangt af van UW STEM!……….CDA——-lijst 1, no.7#####

  (het normale spreekwoord”wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” met deze meneer en natuurlijk anderen met zo’n ‘slogans’ heet het in DIT GEVAL,(de verkiezingen op 22 mei,)”wie de SENIOREN heeft, heeft de toekomst”,

  Like

  • fleckie zegt:

   voor de TWEEDE keer breng ik dit …artikel ‘ONS’ magazine voor senioren april 2014,DAT UITGEGUMD WAS?EXPERT Guus van Montfoort,over de toekomst van de OUDERENZORG……-…-‘keuzevrijheid is DE TOEKOMST van de OUDERENZORG. Thuis blijven wonen of naar een verzorgingshuis?Die zwart-witte keuze hoort binnenkort tot het verleden,want er komen veel tussenvormen.’Het zorglandschap wordt oneindig gevarieerd,voorspelt Guus van Montfort van de brancheorganisatie voor zorgondernemers.
   OUDERENORGANISATIES ZIJN DE VERTEGENWOORRDIGERS VAN DE MENSEN OM WIE HET GAAT.
   ACTIZ EN KBO=BRABANT ZOEKEN ELKAAR DAAROM GEREGELD OP’.
   o.a.’Wat gaat er gebeuren met de huidige verzorgingshuizen?’Dat is op dit moment een heel belangrijk onderwerp/We moeten ervoor zorgen dat we niet aan KAPITAALVERNIETIGING DOEN:LEEGKOMENDE verzorgingshuizen laten verpauperen totdat niemand er meer iet smee kan wil.In plaats daarvan is een grootschalige en inventieve ombouwoperatie nodig. Veel huizen kunnen worden aangepast aan de eisen v.deze tijd of omgebouwd voor een andere bestemming,zoals studentenhuisvesting.Dat vergt een gezamenlijke inspanning van zorgorganisaties,woningcorporaties,gemeenten en wederom het RIJK.Want wetten en regels moeten deze ontwikkeling niet belemmeren,maar faciliteren’.ETC.#####
   HET TWEEDE ARTIKEL,helemaal compleet, geschreven door Frans Slangen,voorzitter KBO-Brabant…(die m.i.z. heel voorzichtig bepaalde toestanden ‘verklaarbaar’ wil maken?)
   ‘NIET TE VEEL GEVRAAGD; EIGEN PLEK ONDER DE ZON’.
   een aantal KBO-AFDELINGEN beschikt er al over,andere ambieren het,een enkele-zoals
   KBO-veghel-knokt er al tien jaar keihard voor;een eigen onderkomen.Die noodzaak neemt toe daar waar gemeenten het paard achter de wagen aan het spannen zijn door sociaal-culturele centra te sluiten of te verzelfstandigen.Dit laatste vaak met stijgende huur-en consumptieprijzen tot gevolg……-.—–Het lijkt een zo eenvoudige bezuinigingsmaatregel:een vereniging die zich met ontspanning van zijn leden bezighoudt,moet zijn eigen broek maar ophouden.Maar onze lokale seniorenverenigingen
   doen zoveel meer dan dat.Ze behartigen de belangen van alle ouderen in de gemeente,zijn actief in senioren-en Wmo-raden,zetten zich in voor goede voorzieningen voor ouderen,organiseren ontmoetings-ontspannings-educatieactiviteiten en voorlichting.Dagelijks zijn er vele vrijwilligers op pad voor onderlinge hulp zoals ziekenbezoek,ouderadvisering,belastingservice en soms ook klussen-en vervoersdiensten……-…..Gemeenten zouden zich moeten realiseren dat ze met de lokale senioren-verenigingen over een unieke infrastructuur beschikken om hun wettelijk taken waar te maken.We hebben het dan over het bevorderen van maatschappelijke participatie,het bieden van compensatie voor mensen met beperkingen,het stimuleren van informele zorgverlening,het bieden van mogelijkheden voor ontmoeting en het faciliteren van vrijwilligerswerk……-…..-De verzorgingsstaat is op zijn retour,burgers moeten zelf weer meer de handen uit de mouwen steken en hun verantwoordelijkheid nemen.Lokal seniorenverenigingen met hun vele vrijwilligers vervullen een actieve rol in onze maatschappij en zetten vaak nieuwe ontwikkelingen in gang op het gebied van wonen,mobiliteit,welzijn en zorg……-…..-In dit licht zou je toch mogen verwachten dat gemeenten zich als bondgenoot opstellen voor seniorenverenigingen die hun ambities voor een eigen onderkomen willen realiseren en dat ook nog eens met vrijwilligers willen exploiteren?Die moet je niet dwarsbomen,maar faciliteren en koesteren!.#####………
   ……….Voor de derde keer! typ ik een gedeelte van dit artikel,ook uit ‘ONS’april 2014.
   ActiZ-voorzitter Guus van Montfoort:’KEUZEVRIJHEID is de toekomst van de ouderenzorg’……Thuis blijven wonen of naar een verzorgingshuis?Die zwart-witte keuze hoort binnenkort tot het verleden,want er komen veel tussenvormen.’Het zorglandschap wordt oneindig gevarieerd,voorspelt Guus van Montfoort van de brancheorgaisatie voor ZORGONDERNEMERS………..’De verandering die in de ouderenzorg al is begonnen,is onvoorstelbaar groot’,zegt Guus van Montfoort.In veel verzorgings-en verpleeghuizen wordt nu nog gewerkt met de standaardconcepten die dertig jaar geleden zijn bedacht.Appartementen lijken op elkaar en het zorgaanbod is voor iedereen ongeveer gelijk,al maakt de een er meer gebruik van dan de ander.De keuze die de bewoners hebben gemaakt was;thuis blijven wonen of naar een instelling.Zo zwart-wit ligt het in de nabije toekomst niet meer’,zegt de ActiZ-voorzitter.’Over tien jaar zijn er veel meer individuele mogelijkheden voor de zorg en ondersteuning aan clienten.Er worden nu alallerlei kleinschalige woonvormen of zorgcoopeaties opgericht,waarbij mensen meer eigen regie hebben.Dat zal alleen maar toenemen,ook door de snelle technologische ontwikkeling.Vergelijk het met de bankensector:doordat wij allemaal zijn gaan telebankieren,is er veel minder bankpersoneel nodig’……
   WAT GAAT ER GEBEUREN MET DE HUIDIGE VERZORGINGSHUIZEN?
   ‘Dat is op dit moment een heel belangrijk onderwerp.We moeten ervoor zorgen dat we niet aan kapitaalvernietiging doen;leegkomende verzorgingshuizen laten verpauperen totdat niemand er meer iets mee wil.In plaats daarvan is een grootschalige en inventieve ombouwoperatie nodig.Veel huizen kunnen worden aangapst aan de eisen van deze tijd of omgebouwd voor een andere bestemming,zoals studentenhuisvesting.Dat vergt een gezamenlijke inspenning van zorgorganisaties,woningcorporaties,gemeenten en wederom het RIJK.Want wetten en regels moeten deze ontwikkeling niet belemmeren,maar faciliteren.etc…’..#####

   breng dat diverse ouderen maar eens aan het verstand,zeker nadat ze het vretrouwenswekkende glimlachende gezicht van de parlementaire volksvertegenwoordiger 9nog net NIET met dollar-of eurotekentjes in zijn ogen

   Like

   • fleckie zegt:

    WAT is ActiZ? ActiZ is een brancheorganisatie met 440 leden,voor een groot deel verzorgings-en verpleeghuizen en thuisorganisaties.De organisatie ondersteunt haar leden in het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg en bij de bedrijfsvoering.Daartoe lobbyt ActiZ in den Haag voor goede wet-en regelgeving en voor banenbehoud.#####

    Like

 14. Pingback: NEDERLANDSE PEILINGEN ZIJN EEN FARCE! | eunmask

 15. “In nog maar 4 van de in totaal 28 EU-landen is de meerderheid van de mensen voorstander van de EU. Daartoe behoren Duitsland met 59%, Luxemburg met 67%, België met 56% en Denemarken met 50%.”
  En Nederland 73%? Denken jullie soms dat wij achterlijk zijn?
  http://eunmask.wordpress.com/2014/04/30/nederlandse-peilingen-zijn-een-farce/

  Like

 16. Pingback: Peiling: Zuid-Europeanen keren zich af van de EU | Infomag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s