Visumplicht voor Moldavië opgeheven

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie heeft met een snelle procedure de visumplicht voor Moldaviërs bij binnenkomst in het Schengengebied opgeheven. “Deze beslissing zal de contacten tussen de mensen vergemakkelijken en de economische, sociale en culturele relaties tussen de EU en de Republiek Moldavië versterken”, loofde Eurocommissaris van Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström. Het verarmde land geldt als bolwerk van corruptie en georganiseerde criminaliteit in Europa.

“Ik moet de voortdurende inspanningen van de Moldavische autoriteiten honoreren, die aantonen dat met vastberadenheid en hard werken de noodzakelijke veranderingen bereikt kunnen worden, die het de EU toestaan de visumplicht af te schaffen”, benadrukte Malmström. Tegelijkertijd benadrukte ze de voordelen die het voor landen met zich meebrengt om samen te werken met de EU.

Reactie op Oekraïne-crisis

Al in 2008 had de EU een versoepelingsakkoord betreffende visa met het land gesloten. Waarnemers schrijven de beslissing van de Europese commissie toe aan de zich toespitsende situatie in de Oekraïne, dat van drie kanten de grens met Moldavië vormt. In de republiek heeft de merendeels door Russen bewoonde regio Transnistrië zich onafhankelijk verklaard. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan duizend Russische soldaten in de provincie gestationeerd.

De Moldavische regeringschef Lurie Leanca noemde de 28e april 2014 een historische dag voor de Republiek Moldavië.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

19 reacties op Visumplicht voor Moldavië opgeheven

 1. paul zwueste zegt:

  Ze gaan gewoon door, die EU…. Maar wel op weg naar hun eigen ellendig einde!!!!

  Like

  • Jan Wandelaar zegt:

   .


   .
   “There is a time when the operation of the machine becomes so odious, makes you so sick at heart, that you can’t take part; you can’t even passively take part, and you’ve got to put your bodies upon the gears and upon the wheels, upon the levers, upon all the apparatus, and you’ve got to make it stop. And you’ve got to indicate to the people who run it, to the people who own it, that unless you’re free, the machine will be prevented from working at all!”
   .

   Like

  • Willie zegt:

   ONS einde Paul , en dat zal uiteindelijk nog veel ellendiger worden

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dat gloeiende rooie misbaksel, deze vuile rode trol Malström, mag van mij NU in “een zwart gat”, gezogen worden. Willens en wetens wil deze RODE LEIPDOOS gezamenlijk met de RODE FASCISTEN von Rompuy,Verhofstad,Barosso en Schulz ons VERNIETIGEN. Laat het maar komen, de BURGEROORLOGEN door heel EUROPA, en de EUSSR en partijen van socialisten, sociaal-democraten, liberalen en christen-democraten ZIJN HIER SCHULD AAN. Ongezien de typhus voor dat ZOOITJE!!

  Like

  • Driek zegt:

   We kunnen schelden tot we een ons wegen, meneer Hendrix, maar dat zooitje schorem, von Rompuy, Verhofstad, Barosso en Schulz en verdere aanhang, verkopen hun ziel desnoods aan de duivel om daar maar te blijven zitten, en misschien is het beter ook, dat het uiteindelijk op burgeroorlogen uitdraait, want dat is nu eenmaal de loop der geschiedenis. Ik ga met u mee: Ongezien de tyfus voor dat ZOOITJE!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 21.53. uur, op 28/4. Ach, Driek, ik kan niet anders dan BOOS worden. Daar zit bij mij ook veel verdriet bij, verdriet over Nederland, dat Nederland niet meer is. Opgegroeid in de jaren ’50 van de vorige eeuw, waan ik mij nu VREEMDELING IN EIGEN LAND.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Weet je wat ze zouden moeten doen? Een heel leger Moldaviërs bij Malmström in de directe woonomgeving droppen!
  En dan eens kijken of ze er vervolgens nóg zo lyrisch over is.

  Like

 4. leo zegt:

  Hopla !!!! het het kan niet op, nog meer KLEREZOOI erbij !!
  Daar gaat de poen van UW pensioen !!

  Like

 5. Monalisa zegt:

  kom maar binnen,kom maar binnen zij de wafel vrouw en u weet hoe het verder gaat.

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Hoe veel landen worden er nog ingelijfd,voor we dit monster onderuit vegen kunnen?Trek de knip maar vast weer!

  Like

 7. Igor Svoboda zegt:

  Hierna volgen Oekraïne en Turkije.
  Links- of rechtsom het oude Europa zal en moet kapot van de NWO.
  Dus 22 mei PVV / Hans Jansen. Onze hoop in bange toekomstige Sharia-dagen.

  Like

 8. Jean zegt:

  Hoe lang gaat die misdaad met die achterlijke zweedse maalstroom nog plaatsvinden? Wordt het niet hoogtijd die buiten te flikkeren?
  Weg met die verraadster en vernietigster van onze beschaving.

  Like

 9. Igor Svoboda zegt:

  Dat is juist de pest in de ondemocratische dictatoriale EU Jean.
  Wij kunnen niets buiten flikkeren hoe graag we dat ook zouden willen, al die gasten zijn benoemd door de regeringsleiders van de EU landen en die worden weer gekozen uit de EU eenheidspartijen. Zelfs als ze de 22-23 mei een electoraal pak op hun donder krijgen blijven ze gewoon zitten, want wij kiezen alleen het parlement en die mogen het alleen maar hebben over rechte bananen en komkommers, naar niet mogen beslissen over de benoemingen.
  Ik stem omdat het de enige manier is, om een beetje te laten zien dat we de EU niet pruimen.
  Als de stemmen tenminste nog eerlijk geteld worden, en ook daar twijfel ik aan.
  Wij moeten luisteren en verder onze bek houden vinden de boven ons gestelden.

  Like

 10. ezra70 zegt:

  Allemaal naar het Brussel en haar opwachten.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Moldavië is qua taal en etnische achtergrond zeer verwant aan Roemenië en nog vele malen armer dan dat land.De Roemenen hebben al heel lang Moldavië aan haar grondgebied willen toevoegen.Nu de grenzen vervagen kan dat binnenkort bijna een feit worden.
  Het dictatoriale Zweedse rode wijf Maalstroom laat ze zonder enige ruggespraak met de Europese lidstaten los op het rijke paradijs in het Westen, waar ze ongecompliceerd brutaal een greep in de welvaarts ruif mogen doen, op kosten van…..

  Eerlijk gezegd denk ik dat Malmström vrijwillig achter de Oeral zou moeten verdwijnen, richting Siberië waar het in de winter aangenaam fris is.Zij hoeft geen warme kleding mee te nemen, maar gewoon op de natuur vertrouwen. Zij moet werkelijk uit mijn gezichtsveld verdwijnen, want de aanblik van deze mentaal aangevreten linksmensch tast mijn voorkeur voor een redelijke politieke oplossingen voor het ”probleem EU” ernstig aan.

  Ik hou mij nog even in en zeg het nu nog zonder stemverheffing: ”Maalstroom, het is beter dat u Brussel op eigen kracht verlaat. Nu kan het nog , maar de Europese kruik is al veel te te lang te water gelaten.Pak uw biezen nu het nog vrijwillig kan.”

  Like

 12. Avidia zegt:

  Ik heb een groot stuk van de verkiezingen voor de EU gevolgd, nou, dan weet je het wel.
  http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s