Radicale islamieten van Hamas: Geen erkenning van Israël

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

Het verzoeningsakkoord tussen Fatah van de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de radicaalislamitische Hamas heeft de Palestijnen veel kritiek opgeleverd, vooral in de Verenigde Staten. De Palestijnse president Abbas had daarop geprobeerd om de plooien glad te strijken. Hij beweerde dat Hamas als deel van zijn regering bereid was Israël te erkennen. Nu verbeterde Hamas dit punt echter: Abbas ligt helemaal fout met zijn uitspraak.

In werkelijkheid dreigde de woordvoerder van Hamas, Taher Nunu, de “Washington Post” zelfs aan te klagen, omdat de krant hem “als veel verzoenlijker tegenover Israël dan ik ooit was” had voorgesteld. De krant had Nunu in verband met een uitspraak van Abbas geciteerd, volgens welke Hamas zich zal houden aan de alle tot nu toe door de Palestijnen goedgekeurde akkoorden en de joodse staat zal erkennen.

“Hoe ik in deze Amerikaanse krant geciteerd wordt, is gewoon fout en hierbij ontken ik dat op niet mis te verstane wijze”, verklaarde Nunu tegenover Palestijnse media. “De vraag daarna, of Hamas Israël zal erkennen, is een grap.”

Israël had vredesonderhandelingen met Hamas, dat steeds opnieuw haar wil tot de vernietiging van de “zionistische constructie” heeft bevestigd, afgewezen.

Het door Abbas bereikte akkoord met de in de Gazastrook regerende radicale islamieten, is gebaseerd op een voorstel uit 2011 van de Egyptenaren. Volgens dit ontwerp heeft Abbas vijf weken de tijd om een regering van technocraten te vormen, terwijl Hamas officieel zal toetreden tot de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO. Binnen zes maanden dienen de Palestijnen parlements- en presidentsverkiezingen te houden. Mochten de verkiezingen daadwerkelijk plaatsvinden, dan zou Hamas de meerderheid in het Palestijnse parlement kunnen veroveren.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, antizionisme, Fatah, Gazastrook, Hamas, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, PLO. Bookmark de permalink .

8 reacties op Radicale islamieten van Hamas: Geen erkenning van Israël

 1. L'esprit de Lois zegt:

  Toch denk ik dat het samen gaan van hamas en fatah een goede ontwikkeling is.
  Wellicht dat het ware gezicht nu getoond gaat worden van de palestijnen (wie dat ook mogen zijn)
  ten aanzien van Israël.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Kanaan is door God erkent als het land van de Joden.

  Like

 3. janfreak zegt:

  Opnieuw laat Abbas zien dat hij een notoire aartsleugenaar is. Nog niet zolang geleden heb ik een filmpje gezien waarin hij met klem bevestigt dat hij nooit de staat Israël zal erkennen. Evenmin geloof ik dat hij er in zal slagen Hamas en El Fatah nader tot elkaar te brengen.

  Like

 4. Jan zegt:

  Fijn dat zij samen gaan want ik wordt misselijk van die Knessthclowns als Livni en Lapid met hun geleuter over vredesbsprekingen. Kan Israël nu definitief de gehele zwik Israël uittrappen zodat de PLO weer een kantoortje heeft in Tunis zoals ten tijde van Arafat.

  Like

 5. VarAway zegt:

  Heeft iemand ooit zaken gedaan met b.v. Griekse bedrijven? Turkse? Libanezen? Arabieren?
  Deze “vriendelijke” zakenlieden gaan tot her laatste gaatje, uiteindelijk sluiten ze een deal, tekenen zelfs de contracten. Iedereen tevreden. ( dacht U?) De volgende dag, of week, gaan deze lieden contact met u opnemen en begint het hele circus opnieuw met “her” onderhandelen…NOOIT is het goed. Abbas zegt dit, Fatah zegt zus, Hamas doet zo en blijft vriendelijke vredes raketten afschieten op Israel. Zij ( Hamas ) voelen zich niet gebonden aan Abbas/Fatah/PLO afspraken.
  Zelfs al zouden ze ( ooit?) tekenen, blijven de raketten gewoon doorgaan. Dat was niet een Hamas
  raket, maar een splinter groep, buiten de verantwoording van Hamas…enz..enz.
  Oplossing: Stoppen met onderhandelen, dwz. trekken aan een dood paard. Deadline zetten:
  simpel en duidelijk: Na 1 mei 00.00 uur Geen enkele raket meer binnen de Israelische grenzen.
  (Natuurlijk gaat dat wel gebeuren, ze blijven het proberen, maar goed.) Dan ZEER zwaar ingrijpen
  en een deel van Gaza zo de zee in schuiven. Bij de volgende raket? Weer een stuk Gaza de zee in.. Kijken wie het langer kan volhouden…Schijt aan de jammerende TV reportages hebben.niks ingrijpen VN, gewoon BLIJVEN schuiven totdat het rustig is.
  Wat dacht u dat Hussein Obama zou doen als de narco criminelen uit Mexico raketten zouden af-vuren op CA-AZ-NM-TX in de US? Ik denk niet dat er meer dan 2 of 3 zouden neerploffen in de US.
  Dan werd ALLES in N.Mexico plat gegooid. Over and Out!
  Israel moet die arabieren eens laten ZIEN & VOELEN dat zij de sterke man zijn in het M.Oosten!!
  Die arabieren lachen om de USA, de EU en de VN, maar NOOIT om de Russen & Israel.
  Denk daar maar eens aan bij de volgende ronde van onderhandelen…

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Geen nieuws onder de zon.

  Like

 7. reageerbuis zegt:

  Zoals altijd doet de PLO er alles aan om het vredesproces te laten mislukken. Vanaf het begin was het duidelijk dat het enige doel was Obama aan een succesje te helpen. Israël kan concessies doen, of het nu ontruiming van gebied is (de Gazastrook), een bouwstop (tien maanden, met als enig Palestijns antwoord de eis van verlenging), of vrijlating van gevangenen, maar de PLO zal met Israël geen verdrag tekenen. De Palestijnse leiders hebben baat bij voortzetting van de financiële steun door vooral de EU.

  Like

 8. Inge zegt:

  In het Midden Oosten is het niet anders dan hier: er komen verkiezingen aan, en dus proberen de Palestijnse leiders een beetje eenheid uit te stralen. Dat lukt natuurlijk helemaal niet, anders zouden er geen verschillende berichten naar buiten komen inzake een voor hun zo belangrijke kwestie als de erkenning van Israel. Maar wie weet trappen de mensen erin; waarheidsvinding is niet hun sterkste kant, doordrenkt met haat en leugens als hun opvoeding is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s