Europese Commissie: Vijandbeeld burgers

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

De jongste meldingen rondom het trans-Atlantische vrijhandelsakkoord TTIP maken het toenemende autocratische machtscomplex van de eurocratische elites in Brussel duidelijk. Waar zouden we ook heengaan, wanneer de mensen in de Europese Unie nog iets te zeggen zouden hebben?

De zucht naar macht en controle neemt met de grootte van politieke constructies toe. Dat is een feit. Zolang er geen duidelijke grondwetsregels bestaan volgens welke de politieke bevoegdheden duidelijk beperkt – en nog belangrijker – ook juridisch vervolgd kunnen worden, zal deze tendens altijd overheersend zijn. Een schoolvoorbeeld daarvan is de Europese Unie.

Terwijl aan de Duitse regering in de VS bijvoorbeeld duidelijke grenzen werden gesteld wat betreft haar bevoegdheden, zodat de deelstaten en gemeentes op veel terreinen volledig autonoom kunnen handelen, eigent de Brusselse eurocratie zichzelf steeds meer bevoegdheden toe. Dit gaat inmiddels zelfs zo ver, dat de Europese Commissie wat betreft TTIP eventuele bezwaren van nationale regeringen d.m.v. een gerechtelijk besluit wil uitsluiten.

Als het dus aan de liberale Eurocommissaris van Handel Karel de Gucht ligt, dienen de (meer of minder) democratisch gelegitimeerde nationale regeringen geen inspraak te hebben als de benoemde “elites” willen beslissen. Nu al is het zo, dat de individuele regeringen niet ingebonden worden in de onderhandelingen en dat de burgers aangewezen zijn op gelekte informatie van klokkenluiders als ze meer details te weten willen komen.

Zo bericht de “taz”:

Eurocommissaris van Handel Karel de Gucht wil in de ruzie over de hindernissen voor het aannemen van het geplande trans-Atlantische handelsakkoord TTIP met de VS blijkbaar naar het Europees Gerechtshof. De Europese Commissie “is vast van plan om de komende weken hierover naar het gerechtshof te gaan”, staat er in een protocol over een ontmoeting van De Gucht met Europarlementariërs van 1 april. De woordvoerder van De Gucht bevestigde dinsdag dat het daarbij om TTIP gaat.

De Europese Unie muteert steeds meer tot een ondemocratische, centralistische moloch, die door een “commissie” en duizenden ambtenaren geregeerd wordt. Niet te vergeten het enorme leger lobbyisten, die als souffleurs een belangrijk aandeel in de ontwikkeling hebben.

Die “democratische waarden” en de gepropageerde “rechtsstaat”, die behoren tot de belangrijkste idealen van de EU, worden met zulke acties belachelijk gemaakt. Het Groot-Europese rijk lijkt toch veel meer op een soort Potemkin-dorp, waarin achter de vergulde façades de half vergane balken liggen weg te rotten.

In toenemende mate ageert de Europese Commissie als een centraal commando, dat meer hecht aan het eigen machtsapparaat dan aan de belangen van de mensen, die zij eigenlijk moeten “regeren”. Maar wie zonder democratische legitimiteit zijn functie krijgt, hoeft zich blijkbaar niets aan te trekken van democratische principes. De vragen stellende burger muteert zodoende tot het vijandbeeld.

Screenshot_22

Bron:
www.buergerstimme.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Europese Commissie: Vijandbeeld burgers

 1. Jean zegt:

  Heel snel een grote bom onder die EU rotzooi want het is onze ondergang, kijk maar naar het gevangenisgedoe in België, hier liggen ze constant te zeiken over cellentekort wat helemaal niet waar is, 35% van het tuig wat opgesloten zit zijn illegalen, dus eerst die illegalen eruit en het probleem is opgelost.
  Als we die EU bende nooit gehad zouden hebben dan zaten we nu niet met zoveel illegalen, men moet het kankergezwel aan de wortel aanpakken en dat kankergezwel is die EU misdaadorganisatie volgepropt met uitgerangeerde zwaar dementerende klaplopers en zakkenvullers.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Als alle Bilderbergers nu eens een onverklaarbare dodelijke ziekte zouden krijgen,waren we zo van de ellende af!Een mens mag toch nog wel dromen,of niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s