Interim-president Toertsjinov: Situatie Oost-Oekraïne buiten controle

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Na meer dan twee weken “antiterreur-inzet” in het oosten van het land heeft de Oekraïense overgangspresident Alexander Toertsjinov toegegeven dat de autoriteiten de situatie in de protestregio´s Loehansk en Donetsk niet onder controle kunnen brengen.

“Ik wil eerlijk zeggen: de veiligheidsautoriteiten zijn op dit moment niet in staat de situatie in de gebieden Donetsk en Loehansk operatief onder controle te brengen”, zei Toertsjinov, die in het kader van de omwenteling in februari tot interim-president was benoemd, woensdag in Kiev. Ook de stad Slovjansk staat niet onder controle van de regering in Kiev. “Onze strijdkrachten zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht.”

De crisis in de Oekraïne was geëscaleerd, nadat de oppositie in februari staatschef Viktor Janoekovitsj ten val had gebracht en een overgangsregering gevormd had. Door Russischtalige inwoners gedomineerde gebieden in het oosten zuiden van de Oekraïne hebben de nieuwe, nationalistische regering in Kiev niet erkend. In Donetsk, Charkov, Loehansk en andere steden demonstreerden duizenden mensen voor een referendum en een federalisering van de Oekraïne. Activisten bezetten overheidsgebouwen, wierpen barricades op en riepen “Volksrepublieken” uit. Daarop begon de regering in Kiev met een “antiterreur-operatie” met gebruikmaking van het leger in de protestregio´s.

Bron:
http://de.ria.ru

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

5 reacties op Interim-president Toertsjinov: Situatie Oost-Oekraïne buiten controle

 1. peterselie1 zegt:

  Volgens mij is de geest uit de fles want de interim regering die zo democratisch in het zadel is geholpen door het CIA en andere instellingen die er belang bij hebben, om op zijn zachts gezegd Oekraïne te annexeren door een IMF-doctrine waarbij Griekenland in de schaduw staat.

  “Kiev kan weinig doen aan situatie Oost-Oekraïne”

  VIDEO Opnieuw hebben pro-Russische demonstranten overheidsgebouwen bezet in het oosten van Oekraïne. Een reactie op het verlopen van een ultimatum van die activisten. Lees verder >>>

  http://nos.nl/video/641914-kiev-kan-weinig-doen-aan-situatie-oostoekraine.html

  President Oekraïne: ‘Situatie Donetsk en omgeving niet onder controle’
  nterim-president Oleksandr Toertsjinov heeft tegenover het Oekraïense nieuwskanaal UNIAN toegegeven dat ‘Kiev de situatie in Donetsk en omgeving niet meer onder controle heeft’. Steeds meer overheidsgebouwen worden ingenomen door pro-Russische separatisten. Vanochtend rond 5 uur namen ze ook het lokale regeringsgebouw in Gorlovka in bezit.
  Volgens regeringswerknemers, die rond 7.30 uur op hun werk arriveerden, stonden er rond die tijd vier mannen met kalasjnikovs voor de ingang van het gebouw. Andere gewapende mannen zaten in de hal. Aan de achterkant van het gebouw stonden drie wagens.

  De gewapende mannen werden gesteund door een menigte van drieduizend betogers die aansluiting bij Rusland eisen, zo meldt de lokale nieuwswebsite Gorlovka.ua Lees verder >>>

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3644743/2014/04/30/Kerry-We-verdedigen-elk-stukje-land-van-de-NAVO.dhtml

  Meer overheidsgebouwen bezet in Oost-Oekraïne
  Dit heeft de politie van het Oost-Europese land woensdag laten weten. Volgens plaatselijke media namen tientallen gewapende mannen de gebouwen in.
  Horlivka is een stad met zo’n 300.000 inwoners in het district Donetsk. Pro-Russische opstandelingen hebben de afgelopen dagen regeringsgebouwen bezet in diverse plaatsen in Oost-Oekraïne.
  Zo kwam het dinsdag in de stad Loehansk opnieuw tot botsingen. Meer dan 2.000 pro-Russische separatisten bestormden het hoofdkwartier van het regionale bestuur met stokken en stenen. Ook gooiden ze rookbommen en molotovcocktails.
  Gelet op de ernst van de situatie in Oekraïne heeft president Oleksandr Toertsjinov voor woensdag een vergadering bijeengeroepen van alle regiogouverneurs.
  Slovjansk
  Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte woensdagochtend bekend dat veiligheidstroepen van Oekraïne tijdens een ‘antiterreuroperatie’ drie wegblokkades bij Slovjansk hebben opgeruimd.
  De wegblokkades werden om 05.00 uur verwijderd. Het gebied eromheen is nu in handen van de Oekraïense regering. De avond ervoor verwijderden veiligheidstroepen al wegblokkades bij Slovjansk en Tsjerkaske. Lees verder >>>

  http://www.nu.nl/buitenland/3763994/meer-overheidsgebouwen-bezet-in-oost-oekraine.html

  Like

 2. bobzelf zegt:

  gegokt en verloren !!!!!!!!!

  PUTIN 100 points

  USA/EU 0 points

  Maybe Putin will give the bonus points !!

  zou niet graag willen pokeren tegen Putin .

  Zo en nu ????????????? , BRUSSEL ??????????????????????????????????

  KOMT TIE :

  WHAHAHAHAHAHAHAHAH

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Dit is veroorzaakt door VERRADERS als Obama, de vette dikkop van Baalen, met zijn varkenskop, de psychopaat Verhofstad, en de hele vuile EUSSR KLIEK. En wat de bemoeienis der RODEN van de EUSSR betreft, grotere HUICHELAARS bestaan er niet. In KIEV de zaak zo opgenaaid door hun lakeien, van Baalen en Verrotstad, en ondertussen zelf de DICTATUUR instellen van de FÚHRER von Rompuy, Barosso, en de SS KAPO SCHULZ!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s