Joden blijven pispaaltje, ook in Europa

Screenshot_9

Eng!
Het blijft een bijzonder fenomeen. Al eeuwen is er op deze aardbol veel antisemitisme. Het lijkt iets te zijn van alle plaatsen en alle tijden. Hoe komt het dat zo’n, relatief, klein volk zoveel agressie, kwaad, geweld en ellende over zich heen krijgt? Wat maakt Joden tot een eeuwig mikpunt? Vragen waar ik niet uitkom.
Hoe komt het dat antisemitisme na tweeduizend jaar beschaving nog steeds bestaat. Een ieder op de wereld kan in Auschwitz zien hoe het kan aflopen met jodenhaat. Nog geen 70 jaar geleden!

Oekraïne
De afgelopen tijd is Oekraïne veel in het nieuws. Dat de Pro-Russische demonstranten antisemitistische trekjes hebben, was veel te lezen in de media. Dat is zorgelijk! In Oekraïne wonen nog steeds veel Joden. Aan de andere kant, zo blijkt uit een rapport, dat ook de nationalisten niet al te grote jodenvrienden zijn. Ook zij maken zich schuldig aan antisemitisme. Ironisch vervolgens dat beide partijen de andere partij verwijten anti-joods te zijn. Joodse mensen zijn in Oekraïne een speelbal geworden.
Opmerkelijk genoeg is Oekraïne echter niet het Europese land met de meeste antisemitische incidenten. Daarvoor kunnen we veel dichter bij huis blijven. Slechts enkele uren rijden van Nederland, Frankrijk.

Het hoogste aantal antisemitische incidenten deed zich in Frankrijk voor: 116. Meer dan een derde van de aanvallen was direct tegen mensen gericht, aldus het rapport. Maar ook het verbieden van rituele slacht en het opvoeren van antisemitische conferences wijzen volgens het Kantor Centrum op het groeiende antisemitisme in Europa.

Lees verder>>>

(h/t Katan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Europa. Bookmark de permalink .

13 reacties op Joden blijven pispaaltje, ook in Europa

 1. vanhetgoor zegt:

  Beste Katan,
  lang heb ik al over dit verschrikkelijke fenomeen nagedacht en ik heb wèl een reden kunnen vinden waarom de joden steeds weer opnieuw het ‘pispaaltje’ zijn. Het heeft met twee dingen te maken, niets met godsdienst of met een eventuele god, maar alles met de maatschappij en de manier waarop een jood in de samenleving staat.

  Om alle samen te vatten en heel erg kort door de bocht te gaan heeft het behoren tot het ‘joodse volk’ voordelen en nadelen, ten eerste heeft het een nadeel doordat men zich steeds buiten de maatschappij en de wereld plaatst. Daarnaast heeft het voordelen, men acht zichzelf beter dan anderen, men verkondigd het uitverkoren volk te zijn, en dit is het punt dat steeds overal kwaad bloed zet. De twee punten die voor en tegen het jodendom werken zijn de zeer bewuste en opzettelijk aangebrachte scheiding tussen joden en niet-joden. Het uitverkoren volk en de mensen die niet de zegen van god hebben. Omdat de joden de air hebben bijzonder te zijn is het daarom makkelijk om te excelleren in handel en in wetenschap, er zijn op de wereld meer intelligente rijke joden dan armoedige joodse mislukkelingen, dat staat hun hele gedachtenwereld niet toe! Doordat de niet-joden de onzin hier soms niet van inzien wordt men afgunstig en wil men het zelfde succes hebben. Domme niet-joden worden antisemitisch uit afgunst, die afgunst is het resultaat van de veelvuldige joodse successen. En die lijst met successen is lang en veelomvattend, het theater, de aandelenbeurs en jaarlijk vrijwel alle Nobelprijzen, goud, zilver en diamanten; het is allemaal joods. En in plaats van zelf hard aan de slag gaan om ook succesvol te worden gaan domme mensen het zoeken in het ‘geloof’ en dat is kolder. Er is geen god die de joden uitverkoren heeft, joden werken alleen wat harder en meer met verstand, maar dat is enkel en alleen het gevolg van neurolinguïstisch programmeren! Vertel iemand dat hij bijzonder is en hij gaat zich zo gedragen, bij de joden is dat standaard het geval. Elke jood wordt door zijn moeder verteld dat hij bijzonder is. Hij is het prinsje in huis. En of hij even heel goed zijn best wil gaan doen op school want anders heeft zijn moeder daar zoveel verdriet van. En je moet het niet wagen om als jood je moeder verdriet te doen. Niets is zo gruwelijk als een joodse moeder die haar zin niet krijgt, emmers vol met schuldbesef wordt uitgestort over zo iemand.

  De afgunst van niet-joden brengt ons het antisemitisme. De wil om te anderen te willen overtreffen zorgt voor joodse successen. Dat zijn kort samengevat de oorzaken van het het feit dat de joden de ‘pispaaltjes’ zijn. Overigens is het woord ‘pispaaltjes’ wel een godsontiegelijke gotspe! Hoe haal je het in je hoofd?

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Na 2500 jaren vervolging moet je wel wat slimmer zijn om te overleven, en ik kan je aanraden nog wat meer te lezen over dat uitverkoren zijn, want dat schijnt je nog niet goed begrepen te hebben.

  Zal het kort maken het uitverkoren slaat niet op dat ze boven de andere mensen staan maar door god zijn uitgekozen om andere mensen te onderwijzen , dat geeft grote verplichtingen en verantwoording op o.a. het ethische vlak.

  En je maak ook de fout het amerikanisme van het exceptionalism erbij te betrekken voor alle joden !

  Niet menselijks is een jood vreemd !!!

  Like

  • Louisa zegt:

   “Niets menselijks is een jood vreemd”.
   Wat is dit nu voor een rare opmerking. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat Joden mensen zijn dus….ik neem aan dat u de rest zelf in kunt vullen ?

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Maar het gaat er toch niet om wat u denkt , waarom zo ego centrisch ??

    En ik kan inderdaad wat invullen, veel meer dan u ooit zal kunnen beseffen , en nu ben ik arrogant , mag dat ook eens voor een keertje !

    Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Joden zijn gewone mensen zoals jij en ik in alle verschijningsvormen van atheïstisch tot zwaar religieus,van arm tot rijk van wit tot zwart van klein tot groot van dom tot intelligent van nationalistisch tot wereld burger van marxist tot kapitalist , stop met het toe wijzen van speciale eigenschappen aan een heel volk !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joop Klepzeiker: 14.27. u en 14.34. uur. Ik sta achter jouw visie, Joop!

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Weet ik , ben dan ook luid en duidelijk , altijd geweest en zal het altijd blijven, niet verstandig en ten koste van veel , maar ik kan niet anders !

    Like

 4. catharina zegt:

  Ach, de mensheid! Het uitverkoren zijn is een begrip dat niet alleen joden behelst; eenieder die (inderdaad Klepzeiker) zich het esoterische universum eigen heeft gemaakt en het leeft op aarde is een Jood.. Het is het getal 10, een hogere octaaf van 1 dat de letter alef is.. 10 is de etter Yod, u voelt het al; Juda, etc etc.De letter Yod staat bekend als de vingerwijzing Gods. Iemand die moord en doodslag predikt en leeft (mohammed en zijn kudde) is inderdaad geen Jo (o)d. Joden zijn er onder alle volkeren, de 12 stammen van Jisrael en de 36 rechtvaardigen zijn altijd onder ons. Maar goed neemt niet weg dat dit soort letterlijke interpretaties van oude Wijsheid de joden in de wereld heel veel leed heeft gebracht en nog steeds brengt. De zondebok van de wereld. Wie een zondebok nodig heeft om de eigen donkere energie op te projecteren, zou eens een andere Wijsheid kunnen overwegen: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander NIET!

  Like

 5. Eline. zegt:

  U hebt wel een zeer duidelijke omschrijving gegeven van uw denkwijze @vanhet goor.

  Like

 6. Eline. zegt:

  Ik was nog niet klaar met typen,maar er ging iets fout dus ik ga nog even verder : Uit elke zin die u schrijft druipt het antisemitisme.
  Het is schrikbarend.
  Goedenavond.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Ik laat de verdediging van dit aan de heer Goor over maar ik zo maar een vermoeden dat u er naast zit, gewoon een kwestie van niet beter weten !

   Like

 7. Avidia zegt:

  Ik vind het vreselijk dat de Joden nog steeds aangevallen worden, hebben we niets geleerd van de oorlog??? Waarom worden mensen vervolgd vanwege hun geloof??? Waarom in Godsnaam!!!
  Ik respecteer Joden vooral om hun intelligentie, hoeveel uitvindingen zijn er al gedaan door hun intelligentie. Verder zou ik willen dat ik ergens in geloof, en als ik dan ergens in zou geloven, ik denk dat ik dan het Joodse geloof zou aanhangen. Ik heb er over gelezen, het is zo puur, zo duidelijk, maar ik ben niet gelovig, desondanks waardeer ik ze zeer, ook hoe ze zich handhaven in de haat van hun omgeving, terwijl zij in die omgeving het meest vruchtbare land in die woestijnen hebben voortgebracht. Mijn stem gaat naar Israël. En vergeet niet dat de omliggende landen profiteren van de intelligentie van Israël, maar dat kweekt haat, omdat zij minder intelligent zijn, ja, ja, en maar profiteren, lijkt links wel!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s