VVD: “Belastingen omhoog. ZEKER NU!”

Screenshot_12

Het is verkiezingstijd. (Alweer ja, zucht.) Politieke partijen proberen het stemvee te paaien om hen te helpen het pluche in Brussel te behouden op de neoxenoracistofiele Eurofoben. Dus alles is momenteel koek en ei in Nederland en in Europa. De economie groeit, presidentiële debatten in zalen vol jonge juichaapjes bewijzen hoe democratisch en transparant Europa is en de Tweede Kleuter is maar liefst twee volle weken op krokusvakantie. Want als ze er niet zijn, kunnen er ook geen politieke relletjes met slechte pers en moeilijk kijkende ministers zijn. Maar wacht. Wat ruist daar in het struikgewas? Het is een in omfloerste taal geschreven belastingbrief van Haagse nieuwkomer Eric Wiebes (VVD).

Lees verder>>>
(h/t Rick)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rotzakken, VVD. Bookmark de permalink .

10 reacties op VVD: “Belastingen omhoog. ZEKER NU!”

 1. Monalisa zegt:

  Dan gaat nederland nog meer op slot.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Wat een hoop burgers in het achterhoofd haalden, blijkt maar eens en te meer dat zij gelijk hebben: alles wordt rooskleuriger in de nep-media gebracht, als enig doel dat de EU in een beter daglicht komt te staan. Nog even en dan zijn deze 430 werkelozen per dag ook alweer snel verleden tijd ‘kuch’….

  Griekse econoom: Zogenaamd Grieks herstel is pure manipulatie door EU
  ‘Enorme verliezen banken op belastingbetalers afgewenteld’
  We waarschuwden er al vaker voor, en dit bericht bevestigt het: in de aanloop naar de Europese verkiezingen op 25 mei (Nederland: 22 mei) doen Europese en nationale politici, daarin gesteund door de media, er alles aan om een zo positief mogelijk beeld van de situatie in de EU te schetsen. De Griekse econoom Yanis Varoufakis zegt nu dat het recent gemelde begrotingsoverschot van zijn land pure manipulatie is, en dat de echte cijfers met medeweten van Brussel zijn verdraaid.

  Varoufakis wijst erop dat na het uitbreken van de financiële crisis in 2008 de enorme verliezen van de banken op de belastingbetalers zijn afgewenteld. Dat gebeurde in zowel de EU als de VS, maar het grote verschil was dat de VS wel een federaal systeem met een bankenunie en een echte Centrale Bank heeft, zodat de zwaarste lasten automatisch op de sterkste staten werden gelegd.

  Omdat in Europa het principe geldt (/ gold) dat iedere staat voor zijn eigen schulden en failliete banken verantwoordelijk is, zijn de staatsschulden van de crisislanden tot onhoudbare hoogten opgelopen. ‘De bankensystemen in deze landen zullen nog tientallen jaren uit zombiebanken bestaan, waardoor de economieën in de periferie in nieuwe depressies terecht zullen komen.’

  Europa creëert nieuwe schuldenzeepbel

  Internationale investeerders kopen weliswaar weer Griekse staatsobligaties, maar dat doen zij alleen omdat ze weten dat meer dan 80% van de Griekse schulden, inclusief de volgende Griekse schuldenkwijtschelding, op de Europese belastingbetalers en het IMF worden afgewenteld. Bovendien worden de nieuwe obligaties die nu worden verkocht gegarandeerd door de ECB.

  Dat is de echte reden dat de schuldpapieren van een land dat totaal bankroet is als warme broodjes over de toonbank gaan. Europa creëert gewoon een nieuwe zeepbel voor de schulden van Griekenland en de andere zuidelijke crisislanden. ‘Dit spel kan niet goed aflopen,’ waarschuwt de econoom.

  Oude trucs opnieuw toegepast

  Varoufakis verhaalt hoe de huidige minister van Financiën Yannis Stournaras hem in de jaren ’90 persoonlijk had uitgelegd hoe de Grieken rommelden met hun begrotingscijfers, zodat ze aan de ‘Maastricht criteria’ zouden voldoen om tot de eurozone toe te mogen treden.

  Dezelfde trucks zijn nu opnieuw toegepast om de Grieken op papier een begrotingsoverschot te geven. Het komt er op neer dat het pensioenfonds, dat in 2011 en 2012 nog voor een tekort zorgde, plotseling als overschot met een waarde van € 4,7 miljard in de boeken is komen te staan. Als de Griekse economie écht herstellende was, dan zou dat geen probleem zijn geweest. Van herstel is echter geen enkele sprake.

  Brussel wist van bedrog met cijfers

  De Griekse regering heeft geld, dat het van de EU kreeg om de schulden te verlichten, geparkeerd bij het pensioenfonds, en heeft dat geld vervolgens gewoon bij de eigen begroting opgeteld. Daarnaast is er nog een kleiner bedrag van € 700 miljoen op dezelfde frauduleuze wijze misbruikt om de Griekse cijfers op te poetsen. Op deze wijze werd een tekort van € 3,9 miljard omgetoverd in een overschot van € 1,5 miljard.

  Het ergste is dat dit met goedkeuren van Eurostat (Europese Bureau voor de Statistiek) en de Troika is gebeurd. Mede omdat minister Dijsselbloem de voorzitter van de eurogroep is, kan het bijna niet anders dat de regering Rutte hier ook van op de hoogte moet zijn, en daarmee doelbewust de Nederlandse bevolking misleidt met het niet bestaande herstel van Griekenland en daarmee de eurozone.

  Lusten voor de bankiers, lasten voor de bevolking

  Volgens Varoufakis zijn de met tientallen Europese miljarden geredde Griekse banken nog altijd volledig in het bezit van de bankiers. Binnen anderhalf tot twee jaar zal de staat het grootste deel van zijn bankaandelen voor een fractie van de aankoopprijs aan de banken terug verkopen, die daardoor opnieuw forse winst zullen maken.

  Daarnaast zullen failliete banken in een gezond en in een slecht deel worden gesplitst. Het gezonde deel zal bijna voor niets aan de bankiers worden gegeven; het slechte deel komt voor rekening van de al even failliete staat, dus de belastingbetalers. De Griekse bevolking hoort echter uitsluitend positieve berichten over de banken, omdat de in grote financiële problemen verkerende media zijn overgenomen door diezelfde banken, die nu het nieuws controleren en bepalen.

  De Griekse Centrale Bank werkt volledig mee, en heeft ‘de bankiers en hun schandelijke daden beschermd voor kritiek en juridische gevolgen,’ aldus de econoom. Hierdoor is er een nieuwe ‘Griekse kleptocratie’ ontstaan, waarin de Griekse bevolking ‘de ultieme prijs betaalt voor het niet in gevaar brengen van de macht en welvaart van de bankiers, de politieke elite en de media ondernemingen.’

  ‘EU reinigt zichzelf, óf stort in’ Lees verder >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/Griekse-econoom-Zogenaamd-Grieks-herstel-is-pure-manipulatie-door-EU

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 14.25. uur. Geheel de waarheid Peter! We worden 24/7 BELAZERD en BESTOLEN terwille van de COMMUNISTISCHE EUSSR!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom ik zie het ook somber in, en inderdaad de burgers zijn bestolen en belazerd door dat zooitje valsmunters in Den Haag. Bijna 70 jaar na de WW II is Nederland in een moreel en financieel verval geraakt, geïnitieerd door de parlementaire schijn ‘democratie’ die het al de tijd zo knus voor elkaar hadden in de Eerste en Tweede Kamer, tot dat Jan Maat, Pim Fortuyn en Wilders roet in het eten gooide met hun onconventionele uitspraken over de islamisatie van Nederland en het naar dictatoriaal en federaal overhellende EU.

    Like

 3. bobzelf zegt:

  zou die doos ‘VAN PANDORA “” eerdaags HELEMAAL OPENGAAN ??

  volgens mij pleuren er eerdaags nog honderden lijken uit de kast !!!

  MAAR , HET GELD VAN GRIEKENLAND KOMT MET RENTE TERUG !!!

  WAS FIJN HEEE ???

  WAT ???

  DIE 1000 EURO VOOR IEDERE NEDERLANDER !!!

  wanneer mag deze eikel op de brandstapel ???

  tegen die tijd zullen ook de lucifers wel op zijn !!!

  kussie bob

  Like

 4. Monalisa zegt:

  ‘EU reinigt zichzelf, óf stort in’ graag het laatste.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Zo, daar komt DE RODE AAP UIT DE MOUW! De VVD=GEHEEL SOCIALISTISCH geworden, onder leiding van de valse nep liberaal MARX RUTTE. Het is ongelooflijk, dat er nog onnozelen zijn, die op de Vereniging Van Debielen stemmen. Wat is deze partij verandert, maar niet in haar voordeel! En de LASTEN weer over de ruggen van de BELASTINGBETALER oplossen, want RUTTE en DIJSSELBLOEM azen op BAANTJES in Brussel, bij het GEDROCHT EUSSR!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s