Wereldbrandstichters in Europa aangekomen

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Vele decennia lang was het grotendeels rustig op ons continent en vonden er nauwelijks oorlogshandelingen plaats. Afgezien van ex-Joegoslavië, dat tegen het volkerenrecht in en zonder VN-mandaat werd neer gebombardeerd. Onze Europese vrede zou sinds de Oekraïne wel eens definitief voorbij kunnen zijn. De Amerikaanse wereldbrandstichters hebben nu hun vuur van de verwoesting in Europa aangestoken.

Zonder twijfel, de Verenigde Staten zijn op. No friends, no hope, no future zou je ze willen toeroepen. Ze zien alleen nog in de destabilisering van Europa een oplossing voor hun schuldenprobleem, want die schulden zijn zó hoog, dat zij ze nooit meer kunnen aflossen. Het vertrouwen in de dollar bevindt zich op een dieptepunt. Renminbi, roebel en euro zullen hem weldra aflossen en ze vrezen dat Rusland in de nabije toekomst olie in roebels of euro´s zal afrekenen, omdat de oliedollar dan sterft.

Opdat dit niet gebeurt, zorgen ze er in een laatste wanhopige strijd voor dat de euro en de roebel zoveel mogelijk beschadigd worden om zelf te kunnen overleven. De Verenigde Staten van Amerika staan voor hun instorting en hen dreigt eenzelfde soort verval als destijds de Sovjet-Unie als het hen niet lukt de volkeren van Europa in een oorlog te sleuren, die ieder land tientallen jaren zal verlammen. Alleen zo kunnen de VS hun machtsbehoud nog veiligstellen. Dat zij daarbij over de lijken van miljoenen Europeanen gaan, interesseert ze niet.

Militair gezien waren ze als alleen vechtende staat nooit van noemenswaardige betekenis. De laatste oorlogen die ze wonnen, waren in 1848 tegen Mexico. In 1898 tegen Spanje en misschien kun je daar Grenada in 1985 nog bij rekenen. Daarom wenden ze eraan al hun vazalstaten te overreden of te dwingen mee te doen. Zo is het ze ook gelukt om zich als een dodelijke ziekte bijna overal op onze planeet uit te breiden en zijn ze in meer dan 80% van alle landen militair aanwezig. Hun trouwste bondgenoot Groot-Brittannië is geen haar beter. De Britten bevinden zich al 600 jaar lang onafgebroken in oorlogstoestand en hebben hun bloedige spoor in tot nu toe 90% van alle landen wereldwijd achtergelaten die ze overvallen en leeg geplunderd hebben.

Nadat de Amerikanen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gefrustreerd moesten vaststellen dat niet zij, maar Rusland de Duitsers van de nazi´s bevrijd had, begonnen ze tegelijk de volgende actie in 1947 in Griekenland. De Griekse regering werd met logistieke, technische en financiële ondersteuning ten val gebracht.

In de zomer van 1953 begon de Amerikaanse geheime dienst in Teheran “Operation Ajax” en bracht Mossadegh, de democratisch gekozen president van Iran, ten val en zetten zelf hun marionet, de sjah van Perzië, in.

Het ging verder in Korea, Libanon, Cuba, Laos, Vietnam (2 miljoen doden en 3 miljoen gewonden door het Amerikaanse leger), Brazilië, Cambodja, India/Pakistan, Jordanië, El Salvador, Afghanistan, Honduras, Nicaragua en Grenada. Omdat Grenada bij de Commonwealth of Nations behoorde, stuitte het optreden op heftig verzet van de Britse regering. Minister-president Margaret Thatcher ontzegde de VS het recht op inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van een soevereine staat van de Commonwealth. Reagan antwoordde dat hij geen invasie van plan was. Later gaf hij aan dat hij wat dit betreft tegen haar gelogen had.

In het jaar 1986 bombardeerden de VS doelen in Libië, in 1988 schoten ze een passagiersvliegtuig van Iran Air boven de Straat van Hormuz neer, waarbij 290 mensen om het leven kwamen, en in 1989 overvielen ze Panama. In 1991 marcheerden ze Koeweit binnen. In 1992 voerden ze bombardementen uit in Joegoslavië, Irak en Somalië. In 1993 een raketaanval op Bagdad en een jaar later Haïti.

In 1998 een aanval op Soedan en in 1999 wakkerden ze de, het volkerenrecht overtredende, Kosovo-oorlog aan om daar later de grootse Amerikaanse basis buiten de VS op te richten. In 2001 overvielen ze Afghanistan. In 2003 Irak, in 2004 Haïti en in 2011 Libië om daarna tegelijk met financiële en militaire ondersteuning van islamitische terroristen Syrië te destabiliseren en een burgeroorlog te initiëren.

Ze werden uit Vietnam verjaagd, verloren de oorlog in Afghanistan en het lukte hen niet Irak of Libië te bevrijden. In plaats daarvan lieten ze dood, chaos en verwoesting achter. Waar ze ook optreden, ze falen.

Van 1945 tot 2001 stierven er volgens onderzoek van “examiner.com” ca. 30 miljoen mensen, dus tot 1000 doden per dag, door het Amerikaanse leger. Vanaf 2001 daalde het aantal naar dagelijks 500 doden. Ontelbaar de miljoenen doden die door plantenbestrijdingsmiddelen (Vietnam) of verrijkt uranium (Irak, Afghanistan, Libië) werden gedood. Eveneens niet meegerekend zijn de talloze vermisten, gedeporteerden, ontvoerden of anoniem dood gemartelde mensen. Bij elkaar komt men vermoedelijk op 40-50 miljoen doden die de VS sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog te verantwoorden hebben. Het graag gedemoniseerde Rusland kan daarbij niet in de schaduw staan.

Nu zijn ze in Europa aangekomen en willen ze dit continent verzwakken, omdat ze geen andere Global Player meer dulden, nadat ze de eerste plaats al aan de Chinezen zijn kwijtgeraakt. Daarom hebben ze het vuur in de Oekraïne aangestoken. Deze keer hebben ze daar financieel en logistiek voor een staatsgreep gezorgd, zoals zo vaak in hun geschiedenis in andere landen ook. Wat er op dit moment gebeurt en hoe groot het gevaar is dat de Amerikanen ook bij ons in Europa een oorlog zouden kunnen veroorzaken, kun je iedere dag op het nieuws zien. Helaas vind je daar bijna uitsluitend de meldingen van de pro-Amerikaanse staatszenders, zoals in Zwitserland de SRG, in Duitsland ARD en ZDF of in Oostenrijk de ORF, die allemaal werken volgens het principe dat de mediaconsumenten eerder 100 dezelfde leugens zullen geloven dan de waarheid.

Laten we hen geen kans geven ook ons leven te verwoesten en leed, dood en ellende naar Europa te brengen. Laten we ons voorgoed van hen afkeren en ze eindelijk uit ons continent gooien.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

33 reacties op Wereldbrandstichters in Europa aangekomen

 1. Jan Wandelaar zegt:

  .
  Ex-IOC boss Jacques Rogge wordt goodwill VN ambassadeur
  en gaat Palestijnse kinderen trainen

  http://brabosh.com/2014/04/30/pqpct-vvi/
  .

  Like

 2. Pieter Helenius zegt:

  Door internet blijf ik mij verbazen hoeveel idioten van de werkelijkheid zijn losgezogen en dit soort linkse complottheorieen geloven. Eng gewoon.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wie zegt dat men dit gelooft? Ik vond het artikel een prima bijdrage om discussie te ontlokken!

   Webmaster

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Het bewijst des te meer dat je géén enkel strategisch inzicht hebt, dus wie is er idioot? De Amerikanen zijn goed af bij een gedestabiliseerd en verdeeld Europa, dat is op zich zelf geen nieuwe gedachte, want deze speelt al een langere tijd. En dit verhaal zul je niet gauw tegenkomen in de MSM waar de leugenachtige consensus gemeen goed is.

   Like

 3. Jean zegt:

  De wapenindustrie zal zegevieren en waar is de grootste wapenindustrie? Juist.
  Wij zuller eerst die EU misdaadorganisatie moeten elimineren en de misdadigers voor een volkstribunaal moeten slepen willen we nog een toekomst nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen, de grootste verraders van Europa zijn er te vinden en ze schrapen zich ook nog miljoenen bij mekaar door dat verraad.
  Wij willen een Europa van ong. 10 onafhankelijke republieken die onderling samenwerken maar zonder dictators en despoten van zeer laag allooi.
  Op 25 mei zal ik sowieso ANTI EU stemmen want de troep heeft ons tot op heden alleen maar ellende, miserie, armoede en geweld gebracht.

  Like

 4. Paardestaart zegt:

  Wat een maf verhaal.. Ik snap wel dat het afa-volkje niet begrijpt wie nu ook al weer de boosdoeners zijn, maar hou dan je mond, zou ik zeggen.
  Is Obummer volgens eigen zeggen de baas van een land als alle anderen, en dan wil de éen of andere groen-rode druiloor uitgerekend de amerikáen het continent afschoppen. Zeker éen van de radeloze zieltjes die menen dat Putin ze zal redden van de internationale jihad..En van het groot-kapitaal natuurlijk…

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  De burgers zijn zelf wel zo slim om een artikel te geloven of niet, simpel gezegd, men kan er dingen in tegen komen die op zijn zachts te zeggen: tsja daar zit wel enige waarheid in.

  Het Keynesiaanse model en de gevolgen.

  Voor wie wil weten hoe de wereld momenteel in elkaar steekt en hoe wij door de politici, bankiers, EU en consorten de vernieling in worden geholpen, is een beetje kennis van het financiële systeem van cruciaal belang. En het loont hierbij niet om de MSM (Financieel dagblad, de Financiele telegraaf of de z.g. economische onderwerpen van Nieuwsuur) te volgen voor de benodigde kennis want deze MSM media sturen u het informatieve bos in voor wat betreft de waarheid van hoe het financiële systeem in de wereld werkt.
  Via deze media verneemt u niet de waarheid maar wordt u een omgedraaide waarheid voorgehouden, via een leugenachtige en indoctrinerende informatievoorziening die (achter de schermen) in handen is van dezelfde groep die het financiële systeem en de politiek in handen hebben, een groep die gebaat is bij het feit dat wij dom gehouden worden, en propaganda en leugens krijgen voorgeschoteld zodat zij de macht kunnen houden en hun systeem in stand wordt gehouden, een systeem dat ons langzaam maar zeker van al ons geld beroofd.

  Het is nu bijna 6 jaar geleden dat de laatste economische crisis een aanvang nam. En hoewel de MSM (en politici) ons in alle toonaarden willen laten geloven dat de crisis is opgelost en achter ons ligt is dit niet het geval. De crisis is niet opgelost en het ergste moet nog komen.

  De economen, politici en Centrale Bankpresidenten die ons voortdurend informeren over de stand der economie accepteren het Keynesiaanse model als het enige goede en geldige economische model dat er is. Ze zien de economie als een cyclisch geheel van periodieke hoog- en laagconjuctuur, booms en busts zogezegd. En ze zien dit als normale verschijnselen die net als het weer niet te voorkomen zijn, en waartegen je alleen met correcte centrale bank mechanismen (achteraf) tegen kunt optreden.

  Economen gebruiken bijvoorbeeld tegenwoordig het begrip “liquiditeiten” om te beschrijven wat centrale banken (de FED, Bank of England, Bank of Japan, ECB ed) in de respectievelijke economieën injecteren om deze te managen, in stand te houden ed. Je hoort dan ook vaak zoiets als, de FED moet meer liquiditeiten in het systeem injecteren om de economie te stimuleren.

  Dit begrip liquiditeiten is echter een eufemistisch begrip. Als we begrijpen wat er echt aan de hand is en wat centrale banken echt doen zien we opeens een heel ander plaatje. De FED en de andere centrale banken injecteren injecteren namelijk geen liquiditeiten in het financiële systeem maar krediet. Krediet is hetzelfde als schuld. Wat de FED en andere centrale banken dus doen wanneer ze het Keynesiaanse model uitvoeren is het op massieve schaal injecteren van schuld in het financiële systeem, hetgeen betekend dat burgers, bedrijven en overheden verleid worden om steeds meer schulden aan te gaan.

  Dit is de essentie van de Keynesiaanse theorie die alle Centrale banken massaal uitvoeren en als enige juiste economische theorie beschouwen: Economische groei en welvaart wordt gecreëerd door de overheid middels het injecteren van schuld in de markt. Dit levert echter enorme problemen op:

  Economische groei en welvaart zijn niet gratis. Je kunt niet door middel van het drukken van geld (schuld) uit het niets echte welvaart en echte economische groei genereren. Toch wordt dit door de moderne politici en economen “niet begrepen”. Zij houden het volk voor dat dit creeëren van geld uit het niets de enige manier is om groei te genereren

  Probleem met de Keynesiaanse theorie is echter dat er op den duur een enorme SCHULDVERZADIGING en MIS-INVESTERING (investeringen waarvoor er geen reële vraag zijn en die niet levensvatbaar zijn) in de economie onstaat. Hierdoor verandert de hoogconjuctuur in een laagconjuctuur (bust). Uiteindelijk moet het systeem (op zeer pijnlijke wijze) gezuiverd worden om verlost te worden van de zware schuldenlast en mis-investeringen voordat er weer een echte groei van de economie kan onstaan. Zo’n zuivering zal tot een soort mega crisis leiden waarbij hoge deflatie of inflatie (of een combi van de twee stagflatie) zal onstaan.

  Hoeveel schuld is er op dit moment in de Westerse economieën? Ook hier krijgen we nooit het juiste verhaal te horen via de MSM. In de VS bedraagt de officiële staatschuld op dit moment 17.5 duizend miljard. Wanneer je de totale private en publieke schuld bij elkaar optelt kom je in de VS op 61 duizend miljard. Maar als je hier de TOEKOMSTIGE VERPLICHTINGEN voor o.a. medicare, sociale zekerheid en overheidspensioenen bij optelt kom je voor de VS op het duizelingwekkende bedrag van ongeveer 150 duizend miljard dollar.

  Voor een land als Nederland geld eenzelfde verhaal. De officiele staatsschuld zit rond de 452 miljard. Tel daarbij op een private schuld van circa 1300 miljard en je zit op 1752 miljard. Als je echter de toekomstige verplichtingen van de Staat hierbij optelt (uitkeringen, pensioenen, afdrachten aan EU via ESM en andere stelsels enzovoorts) kom je op het duizelingwekkende bedrag van 10300 miljard voor Nederland!!!!!

  Deze stratosferische expansie van schuld in economieën is het duistere geheim achter de Keynesiaanse theorie, het Keynesiaanse model waarop onze Westerse economieën zijn gebaseerd: OM DE ECONOMIEËN TE KUNNEN LATEN BLIJVEN GROEIEN MOET ER ELKE TIEN JAAR IN EEN ACCELEREREND TEMPO SCHULDEN IN HET SYSTEEM WORDEN GEPOMPT. Doen de centrale banken dit niet dan krijg je het verschijnsel dat de bedrijfssectoren leeg lopen (als ballonnen) De centrale bankdirecteuren weten dit maar zullen dit nooit aan het publiek meedelen, ze kunnen nooit de schuldliquidaties (aflossingen) in balans brengen met de schuldopbouw omdat dan de economie als het ware leegloopt.

  In het Keynesiaanse systeem moet schuld dus tot uiteindelijk onbeheersbare niveau’s blijven accumuleren in de economie (we zien dit verschijnsel in het Westen als sinds 1971 met een kleine pauze in begin jaren 80). Jaarlijkse schuld toename moet de jaarlijkse schuld liquidatie van jaar tot jaar overschrijden (en elk jaar meer).
  En aangezien er altijd een grens is aan de hoeveelheid schuld die een persoon of een land kan dragen, zullen de credit bubbels waarop Keynesianen onze economie hebben gebouwd, uiteindelijk uitmonden in een allesvernietigende depressie.

  Dit wordt door de MSM allemaal stilgehouden. Wij mogen het niet weten. Wij moeten geloven dat booms en busts nu eenmaal bij de economie horen en dat niemand er iets aan kan doen dat deze onstaan. Dit is één van de grootste leugens van de laatste honderd jaar (100 jaar geleden is het huidige financiële systeem ingevoerd), want dit systeem moet in stand worden gehouden.

  De verliezers van dit systeem zijn de gewone burgers, de middenklassen, de kleine en middelgrote ondernemers kortom u en ik. Maar waar een verliezer is, is ook altijd een winnaar. De winnaars zijn de bedenkers en supporters van het financiële systeem, de centrale bankiers, de grootindustrieëlen en hun uitvoerders de politici enzovoorts.

  Het is eigenlijk een groot piramidespel waarbij uiteindelijk alleen de bedenkers en eigenaren van het spel alle geld en bezittingen naar zich toe kunnen trekken, u en ik blijven berooid achter. Lees verder >>>

  http://www.geennieuws.com/2014/04/het-keynesiaanse-model-en-de-gevolgen-2/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 15.17. uur. Heel goed verwoord, Peter. Eenvoudig gezegd is het een enorme ZEEPBEL waar we op leven. Men schept GELD uit het NIETS, en dat zgn. BANKPAPIER is “geen flikker”, waard! Vroeger werd de geldvoorraad nog GEDEKT door de GOUDVOORRAAD, welk een land in bezit had. Maar dat GOUD is hetzij foetsie, en/of men gaat ongelimiteerd door met het drukken van Monopolygeld! Dit gaat fout lopen, heel zeker!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom de overheid met name Klaas Knot doet er niets aan om het verhaal van de verdwenen goudreserve te ontkrachten en men moet zich op zijn woord geloven, dat het veilig opgeborgen ligt in het buitenland.

    Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Interessant artikel. Waar ik wel zeker van ben, dat is het gegeven dat de MOSLIM Obama, zeker een Wereldoorlog zou kunnen ontketenen. Deze renegaat en moslim is tot alles in staat. Wat wel duidelijk is, dat een organisatie als de eussr, totaal dictatoriaal bezig is ons uit te leveren aan de Bilderbergbende en de Islam! Er is in mijn optiek sprake van een smerig groot COMPLOT, om een WERELDREGERING te vormen, de NWO!

  Like

 7. Lucky9 zegt:

  Het artikel bulkt van linkse vooringenomenheid en is zo selectief in het uitpikken van feiten maar zo extensief in het becommentariëren ervan, dat het enkel als een poging tot indoctrinatie en censuur op de objectieve geschiedenis kan worden bestempeld.

  Dit alles neemt niet weg dat de moslim Obama een acuut gevaar voor de wereld is. Dat de linkse media ook in Europa zijn misdaden en die van zijn “democratische” administratie met de mantel der liefde verzwijgen en alleen in staat blijken de republikeinse partij te belasteren, is een feit.

  Zij die hier aan de macht zijn in Straatsburg en Brussel zijn geen haar beter als Obama. Maar ook lokaal in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg zit er stront aan de knikker. Over Frankrijk en Zuid-Europa wil ik me niet uitspreken.

  Dat de Amerikanen economisch goed varen bij een gedestabiliseerd Europa is de evidentie zelf. Het is echter de schuld van onze corrupte en politiek correcte politici dat het zo ver is kunnen komen. Daar zouden zelfs geen twintig Ronald Reagans iets aan kunnen veranderen. Wij zijn allemaal schuldig omdat wij de verkeerden aan de macht brachten en hielden. En dat is geen (complot) theorie maar de realiteit.

  De schade de laatste 20 jaar aangericht door onze eigen elite is zo gigantisch dat, zelfs bij een ommezwaai het minstens even lang zal duren om die te herstellen. Gesteld dat we er in zouden slagen het nieuwe fascisme (politiek correct) te dwingen tot een kentering en de VS opnieuw een Republikeinse regering zou krijgen.

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Het artikel heeft mijn adhesie, evenals de reactie van @peterselie1.
  US debt:
  http://www.usdebtclock.org/
  Overigens was ter gronding/oprichting van de hedendaagse V.S. hun enige binnenlandse oorlog/aangelegenheid. Nadien, maar ik kan het mis hebben, hadden ze voet aan Europese wal met de vrede van Versailles, waarvan Foch zei dat deze maar 20 jaar zou duren………
  En nu? De EUSSR is aan het woord.

  Like

 9. Rick zegt:

  Ach ja. Zó is er natuurlijk óók een hele waslijst samen te stellen van kleine en grote incidenten waar Rusland achter blijkt te zitten. En de grote boze Rode Beer is nog steeds springlevend en bruist van expansiedrift.
  We kunnen de Amerikanen in ieder geval nageven; dat zij zich ná de “bevrijding” hebben terug getrokken. De Russen daarentegen bléven tot alwaar zij gekomen waren…Hebben is hebben luidde/luidt de Sovjet doctrine!!
  Achteraf voor ons West Europeanen niet zo héél erg, want je ziet wat er over ons heen komt sinds de val van de muur. Dat ding hadden ze nóóit af moeten breken, maar eerder met een paar meter moeten verhogen 😉

  Like

  • fleckie zegt:

   HEBBEN is hebben,geldt dat niet over de hele wereld? wat misschien minder?bekend is, werd de WEST-EUROPESE bevolking door ‘indoctrinatie’ dan (zelfs, via geestelijken op hogere scholen?) bang gemaakt voor HET COMMUNISME? (KWAM DAT SOMS DOOR de INVLOED van WEGGEHOLPEN NAZIS? (,door o.a.VATICAAN, en de AMERIKANEN,zelf,?(e.a.natuurlijk). (r.k.kerk-versus ?Russisch-orthodoxe kerk, waartoe de BIJZANTYNSE kerken ook behoren?ALLEMAAL in HET OOSTBLOK)

   Like

   • Rick zegt:

    Nou fleckie…om heel eerlijk te zijn snap ik helemaal niets van uw “verbale” Caps-Lock explosie!!!

    Like

 10. Jan zegt:

  Dit artikel verwacht ik op de site van Harry van Bommel.

  Grenada: Bisschop werd vermoord door de communist Bernard Coard na een staatsgreep, dus geef ik Reagan gelijk het land binnen te vallen.

  VS helpt Griekenland zich te verdedigen tegen de stalinist en kidnapper Markos Vafiadis. Meer dan 26000 kinderen werden naar de buurlanden ontvoerd. VS hielp het land samen met de Britten. Vergeten wordt dat er een burgeroorlog gaande was van ’45-’47

  Mossadeg is er mede zelf schuldig aan dat hij ten val werd gebracht. Overigens waren het met name de Britten die een smerige rol speelden met hun oliepolitiek. Overigens speelde het communisme van de Sovjet-unie toen ook een rol mee.

  Korea. Bekend is hoe Noord-Korea er uit ziet> Jammer dat de Amerikanen zich hebben ingehouden en het Noorden niet hebben vernietigd.

  Libanon? Was niets aan de hand.

  Cuba: Castro en Guevara wilden New York en Washington aanvallen met de atoomraketten die Rusland er naar toe verscheepte
  Na de val van Batista vonden er massaslachtingen plaats en het moorden gaat nog steeds door.

  La: de aanvoerlijnen van de Vietcong liepen door dit land. Hoe fraai het zou worden na vertrek van de Amerikanen zouden de bootvluchtelingen aantonen (is men dus vergeten)
  Overigens verloor Zuid-Vietnam de oorlog tegen Noord-Vietnam, niet de VS.

  El Salvador: Farabundo Marti National Liberation Front is een terreurorganisatie

  Nicaragua: Sandinisten, terroristen en moordenaars

  Libië: gepoogd werd Ghadaffi te liquideren nadat hij verantwoordelijk was gesteld voor het laten neehalen van een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Pan Am ( Lockerbie-affaire). Oorzaak en gevolg.

  Panama: Noriega, drugshandelaar werkte samen met Pablo Escobar. Verder liet hij Amerikaanse mariniers vermoorden.

  Koeweit was binnengevallen door Hussein, dus verdediging van belangen.

  Neerschieten Iraans vliegtuig gevolg van weigering Iraanse piloten om te antwoorden. Vliegtuig werd aangezien voor vijandelijk vliegtuig. Overigens had Rusland vijf jaar terug een Koreaans passagiervliegtuig neergeschoten waarvan zij wel wisten dat hierin passagiers zaten (KAL 007)

  Stuk is duidelijk geschreven door linksmens en Amerikahater.

  Like

 11. fleckie zegt:

  was dat KOREAANS vliegtuig NIET van zijn KOERS AFGEDWAALD??? er was toen WEL! ! een AMERIKAANS VLIEGTUIG door de Russen waargenomen, in de nabijheid van h.KOREAANS vliegtuig, en TOEVALLIGERWIJS ? vloog er toen ook niet een AMERIKAANSE SATELLIET OVER???

  Like

 12. fleckie zegt:

  ik denk toch dat u het bericht in de krant van HET VRIJE VOLK, bijna een jaar later heeft gemist,waarin vermeld stond WAAROM dat AMERIKAANSE vliegtuig DAAR aanwezig was.
  Bovendien was er OOK diezelfde dag tussen alle berichten door,(tussen neus en lippen0, DAT er inderdaad een AM vliegtuig gesignaleerd was d.d.Russen, maar dat zult u ook wel gemist heben?

  Like

 13. fleckie zegt:

  WAT die alu-folie betreft, zo’n hoedje van dat materiaal, zal uzelf beslist zeer goed staan!

  Like

 14. fleckie zegt:

  de botte,arrogante manier van reageren (eventueel v.d.clerus?)kennen we intussen wel, de tijd van ‘DOMHOUDERIJ’, is voorbij.’

  Like

 15. fleckie zegt:

  ingezonden brief alg.Dagblad 19.9.83…………………BARBAARS……….
  “VERBAZINGWEKKEND IS HET WEL dat bijna iedereen om wraak roept om het neergeschoten .Zuid-KOREAANSE vliegtuig(met in de directe omgeving een V.S.-toestel, waarom was dat toestel..daar..eigenlijk?!) maar voorbij gaat aan:
  1e BLOEDBAD,WEER door de Christelijke Falangisten gepleegd,
  2e Aan de ellende van de “proefdieren” van de meer dan 250 kernwapen-ontploffingen in de Stille Zuidzee,vanaf 1946 tot heden,(door Amerika en Frankrijk)en dumping van radioactief afval door Amerika na de 2e Wereldoorlog,en door Japan(een voorbeeld:kind zonder schedel geboren,’Onze Wereld’ juli 1983, in bibliotheek

  Like

 16. fleckie zegt:

  ‘VRAGEN OVER rol VS bij KERNPROEVEN.’ ALG.DAGBLAD 4.10.83
  ‘den Haag,–De Tweede-Kamerleden FRINKING EN DE BOER(BEIDEN cda) willen van minister v.den Broek (Buitenl.Zaken weten waarom de Verenide Staten niet langer willen onderhandelen over een verdrag tussen de Ver.Staten,Engeland en de Sowjetunie over een VERBOD op KERNPROEVEN……-..-Zij willen opheldering over dir besluit v.d.AMERIKAANSE regering en een commentaar erop van Van den Broek,gezien”het grote belang dat de .Nederlandse regering hecht aan de totstandkoming van zo’n verdrag.#####

  Like

  • fleckie zegt:

   uit de ZIERIKZEESCHE NIEUWSBODE—–21.11.83.
   new york–ONGEVEER 12.000 NATUURKUNDIGEN uit 40 landen hebben in een petitie gevraagd om een verbod op het TESTEN,PRODUCEREN en STATIONEREN van kernwapens en hun lanceersystemen.De petitie werd door twee NOBELPRIJSWINNAARS, de Amerikanen Philip ANderson en James Cronin,overhandigd aan de secretaris-generaal van de V.N , PEREZ de CUELLAR.#####

   Like

   • fleckie zegt:

    .HET VRIJE VOLK 5.9.85…………V.S.MEDESCHULDIG AAN RAMP ..KAL 007′, door TOM RONSE………..-…-.Familieleden van de 269 passagiers die omkwamen toen het KOREAANSE LIJNVLIEGTUIG KAL 007 op 31 augustus 1983 boven de SOVJET-UNIE werd neergeschoten,hebben deze week bij een rechtbank een eis tot schadevergoeding ingediend tegen de AMERIKAANSE REGERING. DE EIS WORDT GESTAAFD MET NIEUWE BEWIJZEN die aantonen dat AMERIKAANSE radaroperatoren uren voor de ramp wisten dat het vliegtuig VAN ZIJN KOERS WAS AFGEWEKEN ,en op weg was naar de USSR……-…..-DE AMERIKAANSE autoriteiten hebben altijd vollgehouden dat de KOERSAFWIJKING van h.Koreaanse vliegtuig hen volkomen ontgaan was en dat het incident hen evenzeer verraste als de rest van de wereld.Het gebeuren werd door de AMERIKAANSE REGERING en MASSAMEDIA aangegrepen voor een gigantische anti-RUSSISCHE propagandacampagne……-AL VRIJ SPOEDIG echter verschenen er serieuze studies die de officiele Amerikaanse stelling ONDERMIJNDEN. De koersafwijking bracht het Koreaanse vliegtuig boven een MILITAIRE ZONE,waar de RUSSEN ZICH KLAARMAAKTEN om een van hun RAKETTEN te testen.
    AMERIKAANSE MILITAIRE SPIONAGEVLIEGTUIGEN…..maakten VOORTDUREND..VLUCHTEN IN DE OMGEVIND. Een RC-135 van de AMERIKAANSE LUCHTMACHT was …IN DE ONMIDDELIJKE NABIJHEID toen de KAL-007 het RUSSISCHE luchtruim BINNENDRONG. Met SATELLIETEN en MILITAIRE RADAR-POSTEN hielden de AMERIKANEN het gebied PERMANENT in de gaten.De kans dat de koersafwijking van het KOREAANSE vliegtuig ONOPGEMERKT kon blijven door deze UITERST MODERNE,ELKAAR OVERLAPPENDE SYSTEMEN werd door deskundigen ALS NUL BESCHOUWD…….-…..-In andere rapporten rezen vragen over de rol van de JAPANSE autoriteiten en van de piloten van h.vliegtuig zelf.Het leek onmogelijk dat alle computers en waarschuwingssystemen AAN BOORD van het vliegtuig gefaald zouden hebben.De vraag waarom de KAL-007 in ALASKA bijna vijf ton BRANDSTOF meer dan gewoonlijk had getankt zonder DIT te RAPPORTEREN werd nooit beantwoord………..-……….-BANDEN……….-De AMERIKAANSE autoriteiten hebben altijd geweigerd te reageren op de onderzoeken die de officiele lezing over de ondergang v.d.KAL-007 ondermijnden. Ook werd geweigerd de banden vrij te geven die in de nacht van 31 augustus 1983 werden opgenomen in de militaire radiostations van KING SALMON en CAPE NEWENHAM,die gericht waren op het gebied waar het Koreaanse toestel door vloog………..Tot nu toe waren de burgerlijke radarstaions in ALASKA buiten beschouwing gebleven omdat het vermogen van deze radars te klein was om met zekerheid te kunnen vaststellen dat de KAL-007 OP WEG WAS NAAR DE USSR.Maar onder het bewijsmateriaal dat door de familieleden v.d.slachtoffers aan de rechtbank is voorgelegd is een kopie van een bandopname van de gesprekken die plaatsvonden tussen piloten en de controletoren in ANCHORAGE(ALASKA),enkele uren voor de KAL-007 werd neergeschoten.Daarop zijn de woorden:”We zouden hem moeten waarschuwen” (met betrekking tot de piloot van de KAL-007 te horen. De zin werd uitgesproken nadat de KAL-007 buiten het gezichtsveld v.d.radar in ANCHORAGE was gevlogen en is te horen op de achtergrond,terwijl een verkeersleider zonder succes probeert de KAL-007 per radio probeert te bereiken.Hij deed dat omdat de piloot v.h.vliegtuig op het gebruikelijke tijdstip zijn positie niet had gerapporteerd……-Later gaf de piloot v.dKAL-007 een(verkeer) positierapport door.Hij deed dat echter niet rechtstreeks, maar via de piloot van de KAL-015,een ander Koreaanse lijnvliegtuig dat enkele minuten na de KAL-007 uit ANCHORAGE was vetrokken,en dezelfde route volgde..Waarom de KAL-007 een verkeerde positie gaf en niet rectstreeks met ANCHORAGE communiceerde is niet opgehelderd………..VERNIETIGD……….Wie de bewuste zin heeft uitgesproken is niet duidelijk.Volgens Milton Sincoff,de voorzitter v.h.comite van advocaten v.d.familieleden,kent de AMERIKAANSE regering de identiteit van deze persoon maar weigert ze die te onthullen….De communicatie tussen controletorens en piloten wordt autmatisch op band opgenomen,maar de oorspronkelijke opname van wat op die bewuste nacht in ANCHORAGE gezegd werd is VERNIETIGD.Volgens een regeringswoordvoerder is het ‘routine’dat dergelijke opnames na dertig uur vernietigd worden,tenzij dat men vermoedt dat men ze later kan nodig hebben.Dat zou toen,vreemd genoeg,niet het geval geweest zijn.Er bestaat wel een officiele uitgeschreven tekst v.d.opname maar daarin komt de bewuste zin niet voor……Hoe de raadsmannen v.de familieleden een kopie van de opnamen hebben gekregen is voorlopig nog niet onthuld.De bewuste zin kon niet uitgesproken zijn als een reactie op wat de verkeersleiders op hun eigen radarschermen zagen,aangezien deze niet meer in staat was het signaal v.d.KAL-007 OP TE VANGEN.DE VERKEERSTOREN IN ANCHORAGE staat echter in verbinding met deze van de ELMENDORF-LUCHTMACHT-BASIS die wel in staat was om te zien dat het KOREAANSE vliegtuig op weg was naar de RUSSISCHE ZONE……VOLGENS advocaat Sincoff kon die zin zijn uitgesproken door een radaroperator in ELMENDORF en via de luidspreker in de verkeerstoren van Anchorage gehoord zijn,of wel door iemand in de verkeerstoren die door ELMENDORF op de hoogte was gesteld.Een derde mogelijkheid is volgens Sincoff dat de opmerking een reactie was van een verkeersleider op radarbeelden die door een luchtmachtbasis naar Anchorage werden overgeseind,zoals wel meer gebeurt……De AMERIKAANSE REGERING heeft nog niet officieel gereageerd op de nieuwe informatie,In de Amerikaanse massamedia wordt aan heel de zaak,ondanks haar spectaculaire karakter,bijzonder weinig aandacht besteed.#####

    Like

 17. fleckie zegt:

  Algemeen Dagblad 29.2.84………..”RUSSISCHE PILOTEN verzaakten regels’
  SEOUL(REUTER)-De Russische piloten die op 1 september 1983 een Zuidkoreaanse Boeing met 269 mensen aan boord uit de lucht schoten,hebben zich niet gehouden aan de internationale regels….Uit een nieuw rapport van de internationale organisatie voor de burgerluchtvaart (ICAO), blijkt dat de piloten geen poging hebben ondernomen het toestel te identificeren,wat wel is voorgeschreven voor het onderscheppen van een BURGERVLIEGTUIG. .ER IS OOK GEEN AANWIJZING DAT ZIJ,ZOALS ZIJ ZEGGEN DE INTERNATIONALE GOLFLENGTE voor noodgevallen hebben gebruikt.Het rapport steunt een eerdere conclusie dat de bemanning v.d.BOEING zich niet heeft gerealiseerd dat hun vliegtuig was onderschept.
  De bevindingen v.d.ICAO zijn gebaseerd op opnamen v.d.communicatie vanuit de lucht met de grond.#####

  Like

 18. fleckie zegt:

  nog een leuk (onbekend?) bericht,UIT., NVMP-GEZONDHEIDSZORG-en VREDESVRAAGSTUKKEN’.SEPT.1999……….CASSINI-RUIMTESONDE………
  Op 18 augustus was het zover,de ruimtesonde CASSINI, met 34 kilo uiterst radioactief PLUTONIUM 238 aan boord,bedoeld voor de energievoorziening van haar apparatuur,raasde tijdens een zogenaamde FLY-BY met een vaart van 64.000 km per uur RAKELINGS langs de aarde….De discussie laaide op over de veiligheid van deze door NASA en het EUROPESE RUIMTEVAARTCENTRUM ESA gelanceerde ‘vliegende bom’…Resumerend twee jaar geleden lanceerde NASA de ruimtesonde CASSINI deze moet een bezoek aan buitenplaneet SATURNUS brengen.CASSINI is niet rechtstreeks naar SATURNUS GEVLOGEN maar ging eerst naar VENUS en kwam vervolgens weer richting aarde om met behulp van de zwaartekracht van beide planeten voldoende snelheid te maken om naar SATURNUS gezwiept te worden.Tijdens die zwiep rond de aarde was er een kans dat CASSINI in ONZE ATMOSFEER zou belanden en als een meteoriet zou verbranden. Het zeer radioactieve plutonium-238,waarvan 1/100.000-ste gram reeds voldoende is voor kanker,zou dan over onze aarde worden uitgestrooid.
  Ook nu was de NVMP een van de weinig organisaties die er op wezen dat op 11 augustus een ieder naar de ECLIPS staat te kijken maar een week later in VOLLEDIGE ONWETENDHEID verkeerd over deze RISKANTE missie.Gelukkig namen diverse kranten ons persbericht op en konden enkele radio-interviews worden gegeven.
  Cassini week niet af van haar baan,NASA plant de komende jaren nog 11 van deze ‘PLUTONIUM-VLUCHTEN’.##### NVMP;NEDERLANDSE VERENIGING MEDISCHE POLEMOLOGIE.

  Like

 19. fleckie zegt:

  ingezonden brief ,uit ZLM-BLAD 10.10.86…..’PLUTONIUM’…..IN de OPWERKINGSFABRIEKEN wordt van OPGEBRANDE aatoom(kern)brandstof …opnieuw brandstof gemaakt, .deze radioactieve staven moeten ook vervoerd worden ;;naar en van DE A-KERNCENTRALES: de opgebrande a(kernbrandstof van Borssele gaat naar La Hague in Frankrijk en de a-kernbrandstof gaat naar SELLAFIELD,WINDSCALE in ENGELAND, de radio-actoefste plek op aarde,en verder wordt er plutonium uit gewonnen, DE GRONDSTOF voor ATOOMBOMMEN……PLUTONIUM werd o.a.OOk in de ZEEUWSE STROMEN in 1984 aangetroffen op verschillende plaatsen,tijdens onderzoekswerkzaamheden……-…..PLUTONIUM GEDRAAGT ZICH ALS IJZER,WAARDOOR HET IN DE BLOEDVORMENDE ORGANEN wordt opgenomen:kinderen en ongeboren baby’s in de omgeving van atoom-kerncentrales lopen VEEL meer RISICO op BOTKANKER dan altijd is aangenomen……-…..Bij PLUTONIUM en soortgelijke elementen via afvallozingen of bij ONGELUKKEN VRIJGEKOMEN,is de kans dat ze zich in JONG BOTWEEFSEL vastzetten,;JONG BOTWEEFSEL neemt PLUTONIUM veel gemakkelijker op dan volwassen botten.(etc)######

  REACTIE in ZLM-blad, v.Ir.R.P.Staal.Oosterhout, op 21’11’86……BOEREN en TUINDERS lopen bij OPWEKKING ELEKTRICITEIT EXTRA RISIKO’S……-…..- dhr.R.P.Staal zendt ons onderstaand ingezonden stuk n.a.v.een ander ingezonden stuk over KERNENERGIE(ONS BLAD van 10/10/86 )in de hoop de discussie HIEROVER op gang te brengen.:::Naar aanleding van een ingezonden stuk in uw blad over de gevaren van kerncentrales in het algemeen en de gevolgen van TSJERNOBYL in het bijzonder wil ik als volgt reageren;”de opwekking van elektriciteit heeft grote milieuproblemen waarvan zo deze aarde. De bestaande systemen waarbij FOSSIELE brandstoffen en kernenergie gebruikt worden veroorzaken GROTE MILIEU-PROBLEMEN waarvan zowel mens,dier als plant grote schade ondervindt.Voor de boeren en tuinders is het risico dubbel zo groot,omdat ze naast de extra risico’s van het buitenleven ook nog in hun inkomen bedreigd worden.Het zijn dan ook de boeren en tuinders die er het grootste belang bij hebben dat er op een SCHONE WIJZE elektriciteit geproduceerdwordt.En de boeren en tuinders kunnen hier zelf een grote rol in spelen.Het is n.l.mogelijk om de benodigde elektriciteit in een groot aantal KLEINERE EENHEDEN te produceren,o.a.door WINDMOLENS,door WARMTEKRACHTKOPPELING(DIESELMOTOR voor STROOMOPWEKKING waarvan de warmte gebruikt wordt in kassen)BIOGAS-INSTALLATIES,kleine WATERKRACHTINSTALLATIES ,ZONNE-ENERGIE, etc.Wanneer al deze installaties gekoppeld worden aan het elektriciteitsnet zijn een aantal grote centrales overbodig en is ook KERNENERGIE NIET MEER NODIG.DAT DIT EEN BRUIKBAAR ALTERNATIEF IS,IS GEBLEKEN IN CALIFORNIE in de USA waar het reeds is toegepast”. etc.######

  Like

 20. fleckie zegt:

  op ProcesNieuws-envelop:no.102,april 2014.Maak een einde aan KERNWAPENS- voordat ze een EINDE maken aan ons”‘:……Berichten van NUCLEAR SECUTITY SUMMIT, EN NIS,HYPOCRIET TONEELSPEL IN DE RECHTSZAAL, ICAN CONFERENTIE IN berlijn EN MEXICO………..
  ZIT ER SCHOT IN KERNONTWAPENING?
  SYMPOSIUM NVMP…..zaterdag 17 mei 2014,1300-1600 uur.,De Amershof,Snouckaertlaan 11, Amersfoort…’…Het afgelopen jaar waren er veel hoopvolle ontwikkelingen op het gebied van de kernwapenproblematiek. Op 4-5 maart 2013 vond in OSLO de ‘INTERNATIONALE CONFERENTIE OVER DE humanitaire gevolgen VAN kernwapens’ plaats. In februari van dit jaar kreeg deze conferentie een vervolg in het Mexicaanse Nayarit. Daar concludeerde men :”ALLE feiten liggen nu op tafel. Alle deskundigengeven aan dat de impact van kernwapens catastrofaal zal zijn en dat reddingswerkers hun werk NIET KUNNEN DOEN.Het risico op een bedoelde of onbedoelde nucleaire explosie is significant.Het is precies daarom dat een groeiende groep landen oproept om deze massavernietigingswapens te gaan VERBIEDEN,net als andere massavernietigingswapens”. De regering van Oostenrijk kondigde aan nog dit jaar de volgende bijeenkomst te organiseren om deze plannen uit te werken……Ook binnen de Ned.politiek waren kernwapens regelmatig een punt van discussie.Op 19 november 2013 werd de motie Van Dijk aangenomen. Daarin wordt de regering verzocht de JSF geen kernwapentaak te laten uitvoeren. Maar volgens minister HENNIS-PLASSCHAERT en TIMMERMANS heeft Nederland als lid van de NAVO voorlopig nog een KERNWAPENTAAK die de JSF zal OVERNEMEN van de F 16.Als het kabinet zou doen wat de Kamer wil,Zou Nederland zich niet meer a.d.NAVO-AFSPRAAK houden. Tevens zijn de VERENIGDE STATEN van plan ruim 664 miljoen dollar,(507 milioen euro) uit te trekken voor de modernisering van de B61,de ATOOMBOM, die OOK OP vliegbasis VOLKEL ligt OPGESLAGEN.De sprekers op dit symposium proberen deze ontwikkelingen toe te lichten Bieden ze mogelijkheden?Hoe lang is de weg naar een kernwapenvrije wereld en welke horden moeten nog genomen worden?…..-……….-Prof.Dr.Tom Sauer, hoofddocent politieke wetenschappen UNIVERSITEIT van ANTWERPEN,bespreekt de nucleaire proliferatie en de wissel die dat trekt op nucleaire ontwapening………………Krista van Velzen, voormalig Tweede kamerlid voor de SP en thans werkzaam als campaigner van het PAX No Nukes team,zal spreken over haar ervaring tijdens de conferenties in OSLO en NAYARIT en de situatie rond de VERNIEUWDE B61-12 serie(de KERNBOM op VOLKEL).
  INFORMATIE EN OPGAVE:nvmp,POSTBUS 199,4190 CD GELDERMALSEN, office@nvmp.org.tel.06-42009559.
  STICHTING TRIBUNAAL voor de VREDE,POSTBUS 92066,1090 AB,Amsterdam.tel.020-66818689ma-do 14-17 uur),of tel;0515-573103.website;www.tribunaalvoordevrede.nl

  Like

 21. fleckie zegt:

  uit PROCESNIEUWS,NR.102,APRIL 2014, PAG.13.’MEXICO-Nayarit;Naar een verbod van kernwapens.1402.2014.-tijdens de conferentie gaande Nayarit (Mexico),het vervolg op de OSLO conferentie,waar gesproken wordt over de HUMANITAIRE consequenties van KERNWAPENS,hebben een bijzondere indrukwekkende reeks sprekers toelichting gegeven op onder andere de impact van de inzet van kernwapens op HIROSHIMA en NAGASAKI,de impact van de kernproeven tot nu toe,en de LANGE TERMIJN EFFECTEN van het TSJERNOBYL ongeval.De Mexicaanse regering presenteerde een scenario waarin een grote kernbom ontploft in MEXICO-STAD.IPPNW(ARTSEN voor preventie kernoorlog) vertelden over hun studie naar de effecten van een kleinschalige nucleaire aanval op het KLIMAAT en VOEDSELPRODUCTIE,de WERELDGEZONDHEIDSORGANISATIE vertelde over de gezondheidseffecten van een nucleaire explosie.Verschillende sprekers vertelden over de vele ongevallen met kernwapens tot nu toe. De 146 aanwezige landen hebben kunnen horen hoe noodzakelijk het is om eindelijk eggectieve maatregelen te nemen om de wereld KERNWAPENVRIJ te maken.#####
  MEXICO BIEDT GELEGENHEID voor VERBOD op KERNWAPENS. 16.02.2014.
  DE TWEEDE INTERNATIONALE CONFERENTIE over de Humanitaire impact van KERNWAPENS is gisteren afgerond met een OPROEP van de Mexicaanse gastheer om een diplomatiek proces te beginnen,om KERNWAPENS te VERBIEDEN….Nu een grote groep landen heeft opgeroepen om te gaan werken aan een INTERNATIONAAL VERDRAG om kernwapen te verbieden,is de conferentie in Mexico het OMSLAGPUNT in het proces om deze wapens te verbieden en te ELIMINEREN. De regering van OOSTENRIJK kondigde aan nog dit jaar de volgende bijeenkomst te organiseren.”ALLE FEITEN LIGGEN NU OP DE TAFEL.ALLE DESKUNDIGEN GEVEN AAN DAT DE IMPACT VAN KERNWAPENS CASTROFAAL zal zijn en dat reddingwerkers hun werk NIET KUNNEN DOEN.Het risico dat er bedoeld of onbedoeld een nucleaire explosie optreedt is significant.Dat is precies waarom een groeiende groep landen oproept om deze MASSAVERNIETIGINGSWAPENS te gaan verbieden,net als alle andere massavernietigingswapens” stelt Krista van Velzen,campagnevoerder nucleaire ontwapening voor PAX. Als onderdeel van ICAN(Internationale Campaign to Abolish Nuclear Weapons)waren PAX-
  CAMPAIGNERS Krista van Velzen en Susi Snyder aanwezig bij de conferentie,net als 100 andere ICAN campaigners uit 90 verschillende landen,om gezamenlijk de druk op de aanwezige delegaties op te voeren om te gaan werken aan een INTERNATIONAAL VERBOD.Aan het einde v.d.conferentie hield de voorzitter een samenvattende speech,waarin hij opriep om een juridisch bindend instrument voor kernwapens te gaan ontwikkelen.De tijd is aangebroken,zo stelde hij,om een DIPLOMATIEK PROCES TE STARTEN OM DIT DOEL TE BEREIKEN,binnen een vastegestelde tijdslimiet.Hij riep op om de 70ste herdenking v.d.bommen op Hiroshima en Nagasaki als deadline te stellen om dit proces af te ronden en noemde Nayarit het ‘point of no return’……Tijdens de bijeenkomst in Nayarit presenteerden VN agentschappen,bekende academici,voormalige Amerikaanse officieren en het BRITSE CHATHAM HOUSE onderzoeken naar de waarschijnlijke impact van een detonatie van kernwapens op het KLIMAAT,LANDBOUW,GEZONDHEID en de ECONOMISCHE INFRASTRUCTUUR.Terwijl het bezit en gebruik van andere massavernietigingswapens-CHEMISCHE en BIOLOGISCHE-al ILLEGAAL is verklaard,is dit voor kernwapens niet eenduidig het geval.In reactie op de naar voren gebrachte bewijzen,erkenden veel delegaties dat het NOODZAKELIJK is nu een internationaal VERBOD in te stellen als stap richting de totale verwijdering van alle kernwapens wereldwijd.
  “Er had allang een verbod op kernwapens ingesteld moete zijn.De conferenties in OSLO en hier in MEXICO bieden de mogelijkheid om dit nu eindelijk te gaan regelen”,stelt Ray Acheson,een v.d.internationale ICAN campaigners.”Landen moeten deze kans omarmen als ze later dit jaar in OOSTENRIJK bij elkaar komen”..#####

  Like

 22. Luchtpint zegt:

  Hoewel de volledige teneur van dit stuk niet helemaal je dat is, ben ik er wel van overtuigd dat de Amerikanen slechte verliezers zijn. Laos en Vietnam blijven boycotten omdat de vietcong hen op hun lazer hadden gegeven, hetzelfde gebeurde trouwens met Iran. Dat is nu eenmaal geopolitiek, en daar schuilt wel een soort rationele logica achter, maar anderzijds zegt het me ook dat amerikanen niet tegen hun verlies kunnen en alleen al om die reden sommige andere landen gaan “kloten”. En vandaar dat de VS tot in het oneindige economische sancties tegen sommige landen in stand houden. Zoals Cuba en Nicaragua destijds. En dan moet je ook niet vergeten dat de Amerikanen met alle mogelijke middelen dictaturen hebben gesteund, zoals Guatemala, El Salvador, Chili, Argentinië,…e.d.

  Vergeten we Operatie Condor niet. Amerikanen zijn altijd leuk om voor de galerij “mensenrechten” te verdedigen, maar beter dan de Chinezen of de Soviets zijn ze nooit geweest !

  Dat is een feit, zo kinderachtig kunnen ze zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s