De molens malen langzaam

Lilian Helder

(Door: Lilian Helder)

Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven presenteren zichzelf in de media graag als bewindslieden die de wind er stevig onder hebben op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Helaas blijkt in de praktijk het tegendeel. Wetsvoorstellen worden met een hoop tamtam gepresenteerd, maar uiteindelijk blijven ze jaren op de plank liggen.

Om een voorbeeld te noemen: in augustus 2011 kondigde minister Opstelten van Veiligheid en Justitie aan dat hij bezig was met een wetsvoorstel waarin drugs in het verkeer ‘stevig’ aangepakt zou kunnen worden. Inmiddels is het bijna mei 2014 en ligt het wetsvoorstel al ruim tweeënhalf jaar in mijn kast te wachten. Er is tot nog toe geen enkele reden om aan te nemen dat dit wetsvoorstel voor komende zomer in de plenaire zaal van de Tweede Kamer behandeld zal worden. Je kunt je afvragen wat de mooie woorden van de minister in de zomer van 2011 dan waard zijn geweest.  En nog belangrijker, wat hebben slachtoffers van de verkeershufters die met drank en drugs achter het stuur zijn gekropen hieraan? Juist; helemaal niets. De enige verandering is dat er sinds augustus 2011 een stoflaag van drie centimeter op mijn dossier is komen liggen.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De molens malen langzaam

 1. janfreak zegt:

  Je hoeft maar te kijken naar de vlucht die het maken van drugs in Brabant neemt om te beseffen hoe effectief de plannen van Opstelten en Teeven zijn. Het zijn beide gladde praters, maar tussen praten en doen ligt een wereld van verschil.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Minister Opstelten die geloof ik niet meer de bank overschrijving van die miljoenen zijn nog niet boven tafel zou hij misschien zelf een grote deel over gemaakt hebben op zijn rekening!!!!.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik geloof de NEP LIBERALEN, van de Vereniging Van Dieven, voor geen cent. Hun akela, PINOKKIO RUTTE, met zijn grote bek, en zijn beloften, whoehahaha, niet EEN heeft hij daarvan waar gemaakt de LUL met vingers, niet een! Er komt niets van terecht met Opstelten en Teeven, want de Partij van de Afbraak mag de BAAS spelen van de leugenaar Rutte!

  Like

 4. Republikein zegt:

  Daarom zijn het voorstellen, het stelt niets voor, de 1e kamer traineert.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s