Einde van het vredesproces? Israëlische minister roept op tot herbezinning

Screenshot_3

Naftali Bennett

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister van Industrie, Handel en Arbeid en Religieuze Zaken, Naftali Bennett, heeft een nieuw idee van een “Israëlisch initiatief” bij minister-president Benjamin Netanyahu geopperd, dat het dreigende vacuüm van de mogelijke mislukking van de vredesgesprekken moet opvullen. In een brief aan Netanyahu stelde hij voor zich te herbezinnen, nadat men jarenlang met het hoofd tegen de muur is gelopen.

“Abbas weigert Israël als joodse staat te erkennen en nadat Israël tientallen moordenaars vrijlaat om de vredesgesprekken gaande te houden, breken de Palestijnen ronduit de onderhandelingsbasis door zich eenzijdig tot de VN te wenden. Het staat duidelijk vast dat het huidige proces ten einde is en we een nieuwe periode ingaan”, aldus Bennett in zijn brief. “We moeten een vergadering bijeenroepen om een alternatief plan uit te werken en een proces op gang te brengen dat de Israëlische soevereiniteit over die delen van Judea en Samaria (vert.: de zgn. “Westbank”) die nog onder Israëlische controle staan, garandeert.”

Het gaat daarbij om de grootste nederzettingen, waarin 400.000 Joden wonen. De overname van deze gebieden kan in het land op brede ondersteuning rekenen. “Het proces lijkt op dat van de uitbreiding van de soevereiniteit over Jeruzalem tijdens de regering-Eshkol en over de Golanhoogten tijdens de regering-Begin.”

Bennett zegt dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden met Netanyahu over de voortzetting van de politiek van de voormalige ministers-presidenten Levi Eshkol en Menachim Begin, die niet geaarzeld hadden de genoemde delen van het land te annexeren. Destijds werd dit eveneens door de bevolking ondersteund.

De jongste ongehoorde overtredingen van de Palestijnen scheppen nu een unieke gelegenheid: “Steeds opnieuw wordt er regelrecht naar ons gespuugd en we moeten erkennen dat het zo niet gaat. De druk neemt toe. Het is tijd voor een Israëlisch initiatief”, aldus Bennett.

Volgens hem moeten niet alleen de grote nederzettingen onder Israëlisch staatsgezag worden geplaatst, maar tegelijkertijd moet ook aan de in hun omgeving wonende 10.000 Palestijnen het Israëlische staatsburgerschap worden aangeboden. “De Palestijnen moeten begrijpen dat hun voortdurende overtredingen van de overeenkomsten gevolgen hebben. Ik zal geen optreden accepteren dat ons steeds in een verdedigende houding katapulteert. We moeten het initiatief nemen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op Einde van het vredesproces? Israëlische minister roept op tot herbezinning

 1. paulzwueste zegt:

  Eindelijk1 ik hoop dat Israël eindelijk zal afstappen van die flegmatische houding! Die houding wordt door de arabieren gezien als: “lafheid”.

  Like

 2. Willem zegt:

  Voortaan niet meer het woord westbank gebruiken. Alleen nog de woorden Judea en Samaria.

  Like

 3. jans zegt:

  Israel moet alles anexeren, de islam vebieden en alle islam terroristen de grens met libanon, syrie, jordanie en egypte overzetten. De palestijnen en de islam brengen oorlog, er zal nooit vrede zijn als de palestijen en de islam israel bezet zullen blijven houden.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Bennet gaat niet ver genoeg. Het is juist om Abbas te tonen dat Israël zijn gemarchandeer zat is. De Palestijnen (naam waar ze overigens geen recht op hebben. Verzonnen / gestolen naam van iets uit het verleden waar ze geen relatie mee hebben.) zoeken toenadering / verzoening met de Gaza – strook (HAMAS). De Palestijnen van Abbas zijn geen lieverdjes maar de moslims van HAMAS zijn pure, gewelddadige terroristen.
  Daarom, geef ze niet de kans om die quasi verzoening tot stand te brengen. Wees ze voor en annexeer niet alleen die gebieden op de Westbank, waar de LEGALE nederzettingen zich bevinden maar herstel ook het Israëlisch gezag in de Gazastrook en schop de harde kern van HAMAS er uit.
  Breng ze over naar het meest oostelijk deel in Jordanië van het gebied dat oorspronkelijk door de volkenbond als Joodse staat is aangewezen. Dat is grond waar Israël verdragsrechtelijk nog zeggenschap over heeft en wat ze kunnen bestemmen om de ‘persona non grata’ van de HAMAS-bende naar te verbannen, Opgeruimd staat netjes.

  Like

 5. Jan zegt:

  In 2000 wilde Israël de Tempelberg zelfs aan de Fakestijnen geven

  In a lecture at Georgetown University, former US President Bill Clinton provided interesting details about the Camp David talks. He claims that the two sides were close to reaching a deal, including on Jerusalem. “There were differences in opinion only about 16 meters from the Western Wall. It seems to me that Israel was correct. Arafat wanted to give to them the Western Wall and there was another 16 meters which at the end was an entrance to a tunnel that if one entered inside, one can cause damage to the remnants of the temple.”
  http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/israeli-palestinian-relations/watch-the-temple-mount-was-offered-to-the-palestinians-in-2000-5071

  Heel graag nu de Al Aksa platwalsen en de Koepel afbreken en dumpen in Arabistan

  Like

 6. Breget zegt:

  Zolang de wereld niet uit is op vrede ,en de Israeli niet als volwaardig volk worden erkend is dat een grove schending van mensen rechten.

  Like

 7. Jan zegt:

  Philip Gordon, adviseur van de Afrikaanse dorpsidioot in Washington: “De samenwerking tussen Fatah en Hamas zou best wel eens goed kunnen zijn”
  http://www.frontpagemag.com/2014/dgreenfield/white-house-hamas-fatah-unity-might-be-a-good-thing/

  Like

 8. Clara Klein zegt:

  Geweldig dat u de mening van minister Bennet heeft vertaald! Hartelijk dank daarvoor. Ook wat mij betreft had hij nog verder mogen gaan. Maar als je kijkt naar het oproepen tot strijd van PLO en Hamas op Palwatch en Brabosh.com dan zou het nog wel eens heel anders kunnen gaan: laten ze maar aanvallen, dan kunnen ze nu voor eens en voor altijd verslagen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s