Eten van vlees zorgt voor antibioticaresistentie!

Screenshot_6

(Door: Wans Horst)

Resistentie tegen antibiotica kan verschrikkelijke gevolgen hebben voor de wereldwijde bevolking. Daarom moet de resistentie bij de wortel worden aangepakt en niet bij de oplossing, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie wil. De waarschuwing is vandaag uitgegaan en met dit artikel wil ik de lezer bewust maken van misleiding.

De WHO waarschuwt voor resistentie tegen antibiotica, maar geeft de verkeerde oplossing, namelijk het ontwikkelen van nieuwe antibiotica en dus het versterken van de middelen en belangen van farmaceutische bedrijven. De WHO had moeten waarschuwen voor consumptie van vlees, maar de verschillende landen zullen daar iets op tegen gehad hebben. De les: uw gezondheid is ondergeschikt, blijf zelf nadenken en vertrouw nooit op informatie die de overheid of van overheidsgelden afhankelijke instanties u opdringen. Bovenal is de kans dat je kanker ontwikkelt 40% lager volgens de WHO als je geen vlees eet vergeleken met als je het wel eet.

Zelfs Roel Coutinho, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksintituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), zegt dat het verband tussen het eten van kip en antibioticaresistentie bij mensen nu voldoende is aangetoond. Ondanks dat hij daarnaast weer een promotiepraatje houdt voor de Nederlandse pluimveesector, zijn dit gegevens waar we wat mee kunnen. Als we kijken naar andere vleessoorten dan kip is hetzelfde principe van toepassing. Dieren krijgen om meerdere redenen antibiotica ingespoten: preventie tegen ziektes die de investering negatief kunnen beïnvloeden, toename van massa, zodat het dier meer kilogrammen oplevert.

Gevolg is wel dat de antibiotica in uw voedsel terechtkomt, hoe verwaarloosbaar deze hoeveelheid ook mag zijn. Uw lichaam reageert daarop en hoe verwaarloosbaar de hoeveelheid ook mag zijn, door keer op keer antibiotica binnen te krijgen, bouwt uw lichaam daar een resistentie voor op, elementaire biologie mensen…

Het komt er dus op neer dat om onze genen te laten voortleven we minimaal minder vlees moeten eten. Martin Bosma en Dion Graus zijn beiden vegetariërs en Kamerlid voor de PVV-fractie.

Chef-kok Jonnie Boer van drie-sterren-restaurant De Librije zegt “eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken”.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Eten van vlees zorgt voor antibioticaresistentie!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Spijt me wel, Wans Horst: Ik houd veel van dieren en halal-slachten zal ik altijd fel bestrijden, maar vegetariër worden is voor mij een brug te ver.
  Vlees en vis is zo ongeveer het enige dat ik lekker vind en er valt tóch al weinig meer te genieten in dit leven. Dús…..
  En vooralsnog valt het met die antibiotica-ressistentie wel mee, wat mij betreft: Nog krap een week gelden had ik zelf antibiotica nodig vanwege een kattenbeet in mijn hand. En U zou moeten zien, hoe voorspoedig het genezen is!
  Mijn moeder heeft haar hele leven als een ketter gerookt (haar enige ondeugd) en waaraan ze tenslotte ook gestorven is, zeker niet aan longkanker of enigerlei andere soort van kanker.
  Met andere woorden: Mijn tijd zal het wel duren……

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Dat is ook mijn punt, als men door de blootstelling aan antibiotica niet meer (voldoende) reageert daarop, wanneer het zeker wel nodig is (!), zal men kunnen overlijden aan relatief simpele verwondingen.

   De reactie van VVD’ers is ook dat het met de islamisering van Nederland wel meevalt, zonder dat zij de gevolgen op de lange termijn (sharia) kunnen inschatten voordat het te laat is.

   Roken is geen oorzaak van kanker, roken zorgt er zelfs voor dat als je dan toch longkanker krijgt hij makkelijker te behandelen is. Het enige statistisch significante gevolg dat men heeft gedestilleerd uit onderzoek naar een testgroep is dat roken ouderdomsziektes als alzheimer kan tegengaan. Blijf dus vooral roken als u al begonnen bent of vraag aan uw arts onomstotelijk bewijs dat het iets negatiefs veroorzaakt. Verder dan een referentie aan “vele onderzoeken” van de anti-rook lobby zal uw arts niet komen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   En zo is het Theresa! Er is niks beter dan dingen te doen waarvan de overheid en hun aanhang vinden dat ze slecht voor je zijn. Hmmmm, lekker vlees eten! Heerlijk!
   En als het kan met van die krokante vetranden! Zalig!

   Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Dit is een reden te meer.
  De veehouderij, inclusief de pluimveehouderij, laten beesten groeien om vlees te krijgen. Deze omweg is onnodig omdat wat de koeien en kippen eten om vlees te produceren, is in wellicht iets andere vorm in de natuur ook als voedsel voor mensen te vinden.
  Deze beestenboel kan voor een aanzienlijk deel afgebouwd worden als we in plaats van die biefstuk en/of die uitsmijter direct zouden consumeren van de landbouw en de groente- en fruitkwekerijen.
  Het is niet eens nodig om 100% vegetarisch te gaan eten maar een drastische vermindering van de vleesconsumptie zou al een groot deel van het probleem oplossen. Bij een slimme omzetting van de voedselindustrie zou het wellicht ook kunnen zonder veel banen te verliezen.
  Luisteren naar biologen kan nuttig zijn.

  Like

 3. felix zegt:

  Resto van Harte (een restaurant om “mensen bijeen te brengen”) is allang gezwicht voor de eisen van de moslims. Een varkenshaasje op het menu? Vergeet het maar. Vis en “diervriendelijk ” Halal geslacht vlees, op het menu. Het is aan te raden gelijk te kiezen voor de optie vegetarisch eten voor als je daar ooit besluit een bezoekje te brengen.
  http://www.restovanharte.nl/onze-restos/adressen

  Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Wat een berg nonsens !!!!!
  Vlees is een hoofd bestanddeel van de voeding voor een mens.
  Ga er niet eens dieper op in.
  O ja en wat die drastische vermindering van vlees eten betreft, hoeveel vlees eet u per dag ?

  Like

 5. tjonge zegt:

  @wans horst,

  een minpuntje dit artikel ! heb je wel eens goed gekeken naar vegetariërs wat grauw en ongezond ze er altijd uit zien? (een uitzondering daar gelaten).
  nee, vlees heeft een mens nodig !
  maar er zijn alternatieven hoor wans, ik eet al jaren biologisch vlees, dat is vrij van antibiotica en alle andere shit.

  Like

  • tjonge zegt:

   btw, “Bovenal is de kans dat je kanker ontwikkelt 40% lager volgens de WHO als je geen vlees eet vergeleken met als je het wel eet”

   hoogst waarschijnlijk had diederik stapel dit onderzoek voor de who uitgevoerd ?

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   vitamine d3 te kort komt omdat er geen genoeg cholesterol in het lichaam aanwezig is om in de huid de omzetting naar vitamine d3 te maken.

   Kan hele pagina,s volschrijven over de onzin van het geen vlees eten. en de onzin over cholesterol .

   Krankjorum is het

   Trouwen vitamine d3 te kort is en algemeen verschijnsel voor de huidige westerse mens te veel binnen te weinig zon op de huid,

   Ga buiten spelen is gezond , is een oud maar wijs en goed advies !!

   Koop goede vitamine d3 van 5000 units per pil neem voor een week elke dag er eentje zodat je een voorraad opbouwt en dan elke 2 dagen eentje !

   een 30 minuten in een lekker zonnetje geheel bloot geef je 20.000 eenheden dus wees niet bang voor een overdosis, de aangegeven dosis van 600 units is veel te laag VEEL te laag !!!

   doe er wat puur druiven resveratrol bij en je ben al een eind op de goede weg, om je eigen weerstand een heel stuk te versterken.

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Als die mensen waar u het over hebt er grauw en ongzond uit zien, moeten ze gevarieerder eten. Uw alternatief is inderdaad een perfecte voor mensen die geen vegetariër willen worden om het onderhavige probleem te ontwijken! Er is een verschil tussen vegetariers en veganisten: http://www.vegetariers.nl/voeding/veelgestelde-vragen/wat-is-het-verschil-tussen-een-vegetarier-en-een-veganist

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Hier worden veel mythes afgeraffeld (van beide kanten uit, nog wel) Heb ik nog nooit meegemaakt. Dat zo’n discussie bij wijze van spreken “politiek” gepolariseerd geraakt. Laat iedereen toch gewoon eten wat hij wil !

    Eén van de belangrijkere mythes hier is dat degenen die er ongezond lijken uit te zien, allemaal vegetarïers zouden zijn. Dit gaat niet echt op voor vegetarïers, eerder wel voor de echte extremisten, en dat zijn door de band genomen VEGANISTEN !

    Like

 6. Rick zegt:

  Sorry Wans. Even helemaal off-topic:

  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/05/01/van-rompuy-says-europe-will-expand-without-public-backing

  Oftewel: Wij DICTATORS van de EUSSR doen gewóón wat WIJ willen!!
  Schijt aan de burger!!

  Like

 7. De Molay zegt:

  Er bestaan deskundigen die beweren dat er op de hele planeet genoeg ruimte/grond is voor ieder mens om in je dagelijkse behoefte (eten) te voorzien.
  Elk mens zou een stukje grond en vee kunnen bezitten waarmee hij/zij kan voorzien.
  Groente, fruit en vlees/vis…(en dan bedoel ik schoon en eerlijke producten) het zou geen probleem hoeven te zijn voor 7, 8 of 9 miljard mensen.
  Maar de wereld laat zien dat zij iets anders wil. Lekker alles kopen in een supermarkt.
  Massaproductie hoort daar bij. Winst maken ook.
  Of dat allemaal wel zo goed is….?

  Like

 8. Bij de wortel aanpakken zou in dit geval dus zijn om niet langer (te) veel antibiotica aan dieren te geven, nu wordt er vaak al preventief een enorme hoeveelheid gegeven om te voorkomen dat een ziekte uitbreekt, beter zou zijn pas antibiotica te geven als het noodzakelijk is.
  Helaas is de hele vleessector door en door verrot, van fokkers/ opfokkers tot slachthuizen en slagers.
  Men heeft dit bewust of onbewust vele decennia zijn gang laten gaan zonder enige, laat staan doeltreffende maatregelen.
  Vegetariër worden is zoiets als het gooien van de handdoek terwijl een mens een omnivoor is en het dus tegen zijn natuur ingaat.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Stelletje schoften zijn het. Mij krijgen ze niet mee, ik ga overal tegen in.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Antibiotica, wat “ze” in het niet-biologische vlees stoppen, is een dreiging. Dat wist ik al voordat ik de waarschuwing van de WHO las. Als u ergens een ernstige verwonding hebt, is de oplossing sinds de uitvinding ervan om het te behandelen met antibiotica. Wanneer u daarvoor resistent bent geworden, dankzij het in contact komen met antibiotica wanneer het niet nodig is, zult u straks kunnen overlijden door de gevolgen van een simpele verwonding.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    erge wond infecties bestrijden met acetate van zink en rifamycinspray !

    Eerts goed wassen met water en zeep en ik bedoel goed wassen open maken die ellende dan spoelen met waterstof peroxide uit laten bruisen, de gehele omgeving van de zweer desinfecteren met gewone jodium, de wond sprayen met rifamicin laten drogen dat een laagje zink acetate aanbrengen afdichten met een steriel gaasje geheel afplakken met luchtdoorlatend tape dit 2 maal per dag en binnen 2 a 3 dagen is het over

    zelfs strepto bacteriën kunnen hier niet tegen !

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Bedankt voor de tip!

    Like

 10. lucky bee zegt:

  Wij zijn omnivoren , en hebben dierlijke Proteinne nodig om gezond te blijven.Wij kunnen geen celluloze verteren zo als runders, en andere wederkouwers.

  Like

 11. ieznogoud zegt:

  Laat ik nu altijd gedacht hebben dat antibiotica zich richt tegen ziektekiemen in je lichaam.
  Dat je lichaam resistent kan worden zie ik daarom niet gebeuren. Hoogstens dat bepaalde ziektekiemen resistent worden. Als iemand die kiemen in zich heeft en die worden resistent tegen antibiotica en daarna gaan zo over op anderen of gaan zich om een bepaalde reden ontwikkelen, eerst dan kan er een probleem ontstaan.
  Het probleem lijk te simpel op te lossen door voor de veehouderij andere antibiotica te gebruiken als voor mensen. Dan zal het met die resistentie niet zo’n vaart lopen.
  Toegegeven, ik ben noch arts, noch bioloog.
  Wat betreft het antibiotica-vrij zijn van biologisch vlees zou ik zeggen: droom rustig verder.
  Als ik voor elke dosering antibiotica die in de biologische veehouderij wordt verstrekt, een euro zou krijgen, ben ik een rijk man. Ook daar wordt de kluit namelijk veelvuldig belazerd.

  Like

 12. Joop Klepzeiker zegt:

  help je lichaam zich te verdedigen

  hier een beginnetje gaat zelf maar verder op zoek, maar vragen mag altijd !

  http://www.ldnresearchtrust.org/

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Kleps mening, geen medisch advies !

  Zorg voor voldoende d3 en d12 en zink neem wat zuivere druiven resveratrol en doe 3 mg per dag LDN,( om de dag als preventie is ook goed ) eet vers goed gewassen fruit groenten en energie voedsel , en vergeet vooral vlees en vis niet, noten zijn ook uitstekend , ga naar buiten in de buitenlucht en vooral zon ! neem en aloea verra plant in huis en vergeet alle cream voor de huid neem de slijm uit een blad en smeer het op de huid.

  je knapt op binnen een week of 2,

  Like

 14. Auke zegt:

  Hitler was ook een vegetariër, dus dat soort opmerkingen van een kok en de twee pvv parlementariërs, zijn absoluut geen aanbeveling. En Adolf Eichman was een voorstander van biologische dynamisch boeren. Boeien. Not

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Op voedingstechnische gronden wijs ik en vegetarisch dieet af, de ander motieven kunnen gedeeltelijk steekhoudend zijn, ook ik heb problemen hoe we met onze dieren omgaan.

   Maar het moet goedkoop en veel dus industrieel !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s