Europees Parlement akkoord met gentechnische honing

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Europees Parlement heeft een nieuwe aanslag op de burgers van de EU wat betreft gentechniek goedgekeurd. Met een meerderheid heeft het Europees Parlement eind april de weg geëffend voor gentechnisch veranderde honing in de schappen van de levensmiddelenhandel. De zogenaamde “honingrichtlijn” is fundamenteel in strijd met de wens van de Duitse en Oostenrijkse imkers naar rechtszekerheid en het vertrouwen van de consumenten op transparantie.

In het vervolg worden pollen en honing niet meer als “ingrediënt”, maar als “natuurlijk bestanddeel” van de honing gekwalificeerd. Deze “natuurlijke bestanddelen” kunnen volgens EU-recht in het vervolg tot 0,9% gentechnische verontreinigingen bevatten zonder dit te hoeven vermelden.

Omzeilen van de regeling is nu mogelijk door gentechniek-honing

Omdat honing normaal gesproken slechts 0,5% pollen bevat, dient daarmee een aanduiding en daarmee verklaring van gentechniek-honing zodoende “omzeild” te worden. Tegelijkertijd is bijvoorbeeld de drempel van 0,9% volgens de Duitse gentechniek wetgeving alleen dan toegestaan wanneer de toevoeging van de gentechnische verontreinigingen “toevallig” en zodoende technisch niet te vermijden was. Deze “toevalligheid” wordt echter nergens duidelijk vastgelegd.

Met deze richtlijn maakt men ook de imkers in heel Europa belachelijk. In een standpuntbepaling hadden zich namelijk in totaal 200.000 imkers uit 16 lidstaten van de EU van de Europese Bond van Beroeps-imkers respectievelijk hobby-imkers een appel tot het Europees Parlement gericht om het voorstel af te wijzen. Met deze minachting voor de belangen van de imkers wordt tegelijkertijd nog een bijdrage geleverd aan de globale bijensterfte.

Screenshot_15

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Europees Parlement, EUSSR. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europees Parlement akkoord met gentechnische honing

 1. Bob Fleumer zegt:

  Wordt het nou niet eens tijd dat er een volmondig NEE tegen de dictators in Brussel wordt geuit.
  Gewoon NEE omdat we het bemoeizuchtige zoodje `ZAT zijn!!!!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Opnieuw een staaltje van totale minachting van de burgers, én van de imkers! Het enige wat de consument kan doen (voorlopig althans) is onze honing rechtstreeks bij de imkers kopen. Ik ga er echter van uit dat het merendeel van de burgers er gewoon geen zin in heeft om langs de imker te rijden en gemakshalve de honing gewoon uit het schap in de supermarkt pakt, maar daarmee steunen ze wel de verkoop van die gen-troep!

  De dictatuur begint steeds meer zichtbaar te worden. Wat valt het me toch tegen van onze bevolking dat ze zóveel regels gelaten over zich heen laten komen (zichtbaar geworden door hun stemgedrag)! Ik hoor nogal eens: “en wat dacht jij hier tegen te kunnen doen?”. Nee, in mijn uppie begin ik niks, maar we moeten massaal protesteren tegen dat verschrikkelijke Brussel, met hun verschrikkelijke regelzucht!

  Ik weet in elk geval waarop ik moet stemmen op 22 mei.

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Open de weg voor monsanto , kruis bestuiving met genetisch gemanipuleerde gewassen .

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Weg met de EU dictatuur !!

  Like

 5. catharina zegt:

  Een griezelige ontwikkeling.

  Like

 6. Q zegt:

  Wat ik er angstaanjagend aan vind is hoe gemakkelijk mensen zich op het verkeerde been laten zetten. Neem dat woord uit de titel : gentechnische honing. Zeg het nog maar een keer, gentechnische honing. Proef dat woord. Wat zegt dat eigenlijk, gentechnische honing ? Wat het betekent word uit de tekst wel duidelijk hoor, maar dat de mensen dit soort berichten klakkeloos nawauwelen en die debiele termen er zo in laten indoctrineren zegt mij dat mensen eigenlijk ook wel een dictatuur verdienen. Is het niet van de EU dan wel van greenpies C.S.

  Mensen
  honing heeft geen genen. Wat een non woord !
  Allemaal bedoeld om de ongegronde angst voor Frankensteinvoedsel nog eens fiks aan te wakkeren.

  Voor zover ik het kan overzien heb ik nog nooit een steekhoudend argument gezien tegen genetische modificatie van gewassen. Behalve dan dat technofoben het eng vinden.

  Er is geen sprake van een verbod, imkers die hun bijtjes alleen over gewas willen laten vliegen wat NIET genetisch gemodificeerd is mogen dat nog steeds doen, niets weerhoud ze ervan. Genetische modificatie van gewassen zorgt voor betere oogsten, voor gewassen met betere eigenschappen.
  Bijensterfte word vooral veroorzaakt door ziektes die door de varroa-mijt overgedragen worden en die resistent zijn tegen antibiotica. Voornaamste oorzaak : imkers die met antibiotica strooien alsof het niets is op momenten dat het niet nodig is.

  Gentechnische honing.
  Sjezis.

  Like

 7. tjonge zegt:

  @q,

  heb jij aandelen bij monsanto ?
  wat dacht je van de gewassen die dusdanig genetisch gemodificeerd worden dat ze zonder 1 probleem die gewassen met round up kunnen besproeien ?

  wat denk je dat er met dat bijtje gebeurd als die fijn van die round up loopt te snoepen ? precies !

  monsanto is een levensgevaarlijk bedrijf en zou per direct verboden moeten worden !!!

  Like

 8. caesar zegt:

  steek je kop maar in het zand en help monsanto in het zadel…..

  Like

 9. trebor2110 zegt:

  Volgens mij doen de kwekers dit al eeuwen lang de zogenaamde kruisbestuivingen , enten genetische aanpassingen.
  Het zou toch wel mooi zijn wanneer fruit meer opbrengst per boom/struik heeft of resistent wordt voor die ene schimmel of dat groente minder water nodig heeft .
  Wat Monsanto doet met genetische aanpassingen gaat te ver die maken hun gewassen resistent tegen Roundup zodat alles wat er nog meer groeit op het land behalve hun gewassen gewoon dood gaat en ze patenteren en dwingen mensen om hun gewassen te nemen en maken gewassen zaadloos of onvruchtbaar zodat de kweker geen volgende generatie zaad kan kweken maar weer moet kopen bij Monsanto .

  Like

 10. Jan zegt:

  Na TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) nu de terreur van TISA, Trade in Services Agreement

  Klik om toegang te krijgen tot tradoc_151374.pdf

  Wat is TISA?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s