CIDI: bied geen podium voor krenkend symposium op Dodenherdenking

Screenshot_16

CIDI heeft vandaag zaalverhuurders in Hilversum en daarbuiten opgeroepen om geen podium te geven aan het symposium ‘Palestina de schaduw Holocaust’, georganiseerd door Platform Bewust Moslim op 4 mei, Nationale Herdenkingsdag. Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en daarmee ook slachtoffers van de Holocaust. Dat de organisatoren uitgerekend op deze dag een symposium willen houden met deze titel is verwerpelijk en krenkend voor een ieder die leed heeft ondervonden van WOII.

Anders dan werd gesuggereerd, is deze datum niet toevallig gekozen. De ‘Naqba’ (vert. catastrofe; de term die door de Arabische wereld wordt gebruikt voor de dag van de voor hen ‘negatieve afloop van de Israëlisch-Arabische oorlog in 1948’) valt op 15 mei en niet op 4 mei.

De Holocaust mag niet gebagatelliseerd worden. Dat doen de organisatoren wel door hem voor eigen propaganda te koppelen aan het Israëlisch-Palestijns conflict en een bijeenkomst te organiseren op 4 mei én de term “schaduw holocaust” te gebruiken. Het beleid van Israël wordt hierdoor gelijkgesteld aan dat van de nazi´s. Dit is feitelijk onjuist en verwerpelijk.

Screenshot_17

Lees verder>>>
(h/t Katan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Holocaust, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

9 reacties op CIDI: bied geen podium voor krenkend symposium op Dodenherdenking

 1. HansFire zegt:

  ROT OP MOLIM TUIG.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Als dit gebeurt dan kunnen we ook wel die Duitser gaan herdenken hoe ze ons hebben afgeslacht of denk ik er nu iets te makkelijk over graag een antwoord, ik weet het nu even niet meer.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ik had een Duitse moeder,die naar Nederland was gevlucht;zij en haar familie hadden niets met de oorlog te maken!Mijn Nederlandse vader zat bij het verzet,maar is ook gedeporteerd geweest naar de sodamijnen.Mijn vader is getuige geweest van een Duitse soldaat die een Nederlander redde.Ze waren dus echt niet allemaal fout.Misschien heb je iets aan mijn antwoord?

   Like

 3. Martien Pennings zegt:

  De wat knullige opsomming van initiatiefnemers op de petitie-site luidt:
  Cairo, CJO, CIDI, Veteranen, NAC, OJEC, VSRWN, Legerimam, -rabbijn.

  Ik heb het volgende commentaar aan de initiatiefnemers gestuurd:

  “Ik onderteken geen petitie die mede namens een imam, dus een vertegenwoordiger van een nazi-ideologie wordt verstuurd: http://bit.ly/159JZbR .”

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad! fantastisch initiatief! Wij moeten iedereen er van overtuigen dat de islam een 100% Nazi-ideologie is! En dat Hitler zijn inspiratie vond in de islam!!!!!!

   Like

 4. Republikein zegt:

  Val van de éne verbazing in de andere, wat een gekkenhuis!

  Like

 5. Jan zegt:

  Over de legerimam Ali Eddaoudi :

  In een column zag Eddaoudi geen perspectief op samenwerking tussen Islam en Christendom. Elders noemde hij premier Balkenende minder dan een deurmat. Ook had de imam zich gekant tegen de interventiemacht in Afghanistan. Over Israël schreef Eddaoudi onder een cartoon (afbeelding hierboven) van Israëlische soldaten die een hakenkruisvlag planten op een berg moslim-lijken: “Wie zijn er vandaag de dag nog terroristen en wie vormen de vredesduiven als ik biddende joodse soldaten op tanks zie staan? Waarom is deze jihad wel geoorloofd? .. Israel heeft vrijspel gekregen en Europa speelt samen met de VN een poppenkast waar veel moslims inderdaad niet meer intrappen. De jihad is inderdaad het enige legitieme middel voor de moslims in het Midden-Oosten.“

  In een column over Bevrijdingsdag schreef Eddaoudi twee jaar geleden: “Hoe geloofwaardig ben je nog als samenleving als je de ene geweldpleger consequent negeert en de ander – denkt u aan Bush enkele jaren geleden of de vele Joodse leiders waarmee Nederland intensief contact onderhoud – gastvrij ontvangt? Dan op 4 mei de krans legt en vervolgens NOOIT MEER roept? Hoe wil de Joodse gemeenschap in Nederland en heel politiek polderland de islamitische gemeenschap serieus bereiken als enkel hun mensen worden uitgesloten? Hoe hypocriet kun je zijn als je een klein incident in Amsterdam, waarbij Marokkaanse jongeren tegen een herdenkingskrans hebben geschopt, zo uitvergroot.”
  http://brabosh.com/2009/04/23/omstreden-imam-ali-eddaoudi-mag-in-het-nederlandse-leger-de-nieuwe-legerimam-worden/

  O ja. Eddaoudi heeft () een problematische jeugd gehad, snapt de gevoelens van de relschoppers tijdens de pro-Palestina-betoging.
  ..
  Joden aanvallen is een uiting van woede, frustratie. Het is geen haat jegens joden.
  Verder gekwezel en geleuter van leugenaar Eddaoudi op: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/639388/2002/04/27/Het-is-antisemitisme-Nee-het-is-woede-frustratie.dhtml

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Nou,dat van Balkenende als deurmat;dat zie ik anders wel zitten!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Gat in de markt! Deurmatten met het portret van de meest gehate politici dezer tijden met daaronder de tekst: “Niet welkom!”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s