Nederland is niet geïnteresseerd in ‘Europa’

Screenshot_6

(Door: trias politica)

Slechts 381.000 kijkers. Meer keken er gisteravond niet naar het door Nieuwsuur georganiseerde Eurodebat op historische locatie.

Zelfs Pauw en Witteman -toch in hun nadagen- haalden gisteravond ruim meer kijkers (500.000). ‘Europa’ leeft dus niet. Het is eigenlijk een diep trieste constatering. Tegelijkertijd zegt het ook iets over de Europese politiek, die is en blijft voor veel Nederlanders een ‘ver van mijn bed show’. Deze constatering zegt twee dingen: één, dat de Nederlander primair gericht is op zijn eigen land; en twee, dat de Nederlander straks van een enorme koude kermis thuis komt, als deze uiteindelijk in de gaten krijgt dat zijn land alleen nog in naam bestaat, maar verder wordt bestuurd vanuit een centralistisch Brussel. Want dat proces is volop gaande. Er zijn slechts twee partijen, die bewust dit sluipende proces van soevereiniteitsoverdracht mordicus veroordelen: de PVV en Artikel 50. Maar die laatste partij was niet eens uitgenodigd bij het debat.

Dat is dan toch wel een klein missertje van Nieuwsuur, want het argument dat die partij te klein zou zijn met één Europarlementslid gaat niet op, want ook Dennis de Jong van de eenmansfractie van de SP zat aan tafel. Nu stond lijsttrekker De Graaff van de PVV -als enige eurokritische partij- er alleen voor; hetgeen hij overigens uitstekend deed: rustig en kalm, ondanks vele irritante interrupties van Hans van Baalen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nederland is niet geïnteresseerd in ‘Europa’

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Van Baalen is gewoon een onbeschoft vet varken;die overschreeuw iedereen!

  Like

 2. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  We wisten al dat de mensen een regelrechte hekel hebben aan de EU.
  Gisteren met de demonstratie, qua opkomst, dacht ik dat weinig mensen de moeite nemen om te demonstreren.
  Nu echter de interesse voor het (matige) debat ook zeer slechte kijkcijfers oplevert, heb ik helemaal mijn twijfels.
  Zou het toch nog te goed gaan in dit landje of is de indoctrinatie van de (r)overheid zo tot de botte hersenen van dit “klootjesvolk” doorgedrongen dat we straks echt de EUSSR hebben.

  Like

 3. Rick zegt:

  Het gros der natie is inmiddels murw gebeukt en verkeert in een soort apathische ontkenningsfase. Geheel conform de doelstelling van “onze” (R)overheid EN Brussel.
  De meeste mensen laten nu álles gelaten over zich heen komen en stemmen ad hoc voor de partij die op het juiste moment de mooiste (financiële) sprookjes voorspiegelt 😦
  Voor de wéldenkende mens is het inmiddels “einde oefening”.

  Like

 4. Pieter G zegt:

  Hoezo niet geïnteresseerd?
  De keus is toch simpel: voor of tegen.
  De meeste zullen hun mening allang gevormd hebben, en worden echt niet omgeturnd of beïnvloed door een debat uit een bekende voorgekauwde koker. Mainstream media is voorstander en wil eigenlijk geen tegengeluid horen. Een discussie met Wilders zit er ook niet in hoorde ik omdat die het debat domineert, en er eigenlijk geen goede argumenten voor zijn alleen maar tegen. Hoe men ook probeert Wilders klein te krijgen, hij heeft het gelijk aan zijn kant.

  Iedereen die een beetje normaal kan nadenken wil die onzinnige Europese Unie helemaal niet.
  Dat was al zo, en er zijn alleen maar meer argumenten bijgekomen die dat nee bevestigen.
  Opblazen die Unie. Of het nou intern gebeurd of door extern, vandaag of morgen, alle beetjes helpen om de ontmanteling te bespoedigen. Ik stem natuurlijk PVV en ik hoop velen met mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s