Niet opruien, maar opruimen

Screenshot_11

(Door: Ton Nijhof)

De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes (PvdA) heeft veel moeite moeten doen om een lokale moskee ervan te overtuigen een Palestijnse herdenkingsdienst die op 4 mei tijdens de Dodenherdenking zou moeten worden gehouden, uit te stellen. Uiteindelijk zwichtte de moskee voor de druk vanuit de Gemeente. Tegen de Nakba-herdenking, die volgens de organisatie de ‘schaduwholocaust’ van Palestijnen aan de orde stelt, waren ruim veertig bezwaren ingediend. Het Platform Bewust Moslim wilde oorspronkelijk op 4 mei, de Nationale Dodenherdenking, een bijeenkomst organiseren in moskee Al-Amal, om zo de ‘etnische zuivering van Palestina’ te herdenken.

Het is natuurlijk mooi dat de leiding van de moskee tijdig tot het inzicht kon worden gebracht, maar toch blijft er een nare smaak achter. Want of men nu allochtoon is of niet: tijdens de cursus Nederlands komen ook de verschillende feest- en herdenkingsdagen voorbij. Ook aan de merkwaardige Nederlandse omgangsvormen, waarin wij de dames over het algemeen niet uitmaken voor “kankerhoer” vanwege hun garderobekeuze, moet haast wel een hoofdstuk in het boekje Nederlands zijn besteed. Kijken wij naar programma’s als ‘Opsporing Verzocht’, dan is daaruit af te leiden dat helaas niet alle onderdelen van onze samenleving even nadrukkelijk aan de orde zijn geweest. Een kniesoor natuurlijk die daar nog op let: “Dat moeten wij niet willen met zijn allen” en “wij mogen niet alles over één kam scheren”.

Maar wie de geschiedenis niet kent, zoals de leiding van de Hilversumse moskee, die maakt rare bokkensprongen. Daar kunnen we wel wat aan doen, door het verhaal van Mohammad Amin Al Hoesseini te vertellen;

Mohammad Amin was lid van een prominente familie, al-Hoesseini, grootgrondbezitters die zeer goede betrekkingen onderhielden met het toenmalige Osmaanse bewind. Mohammad Amin Al-Hoesseini groeide op in Jeruzalem, waar zijn vader ten strijde was getrokken tegen de oudste bewoners van het gebied: de Joden. ( Deze ‘emigranten’ waren teruggekeerd naar hun oorspronkelijke vaderland, vanwege de pogroms in vooral Rusland, en rekenden de door hen gekochte grond contant af! ) Hij studeerde aan de Al-Azhar universiteit te Caïro (in Egypte dus, waar zijn vader was geboren), waar hij zijn islamitische studies echter niet heeft afgemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende hij in het Osmaanse leger nadat hij in Turkije een officiersopleiding had gevolgd. Hij diende in de 47e brigade, gestationeerd in İzmir en werd nooit aan het front ingezet.

Na de Eerste Wereldoorlog keerde Amin al-Hoesseini naar Jeruzalem terug om er onderwijs te geven. In 1920 werd hij door het Britse militaire hof tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij verantwoordelijk werd gehouden voor het Nebi Musa-pogrom dat in de Joodse wijk van Jeruzalem was uitgebroken. Nog voordat in Duitsland Adolf Hitler (met wie hij later poogde samen te werken) aan de macht was had Amin al-Hoesseini zich al als virulente Jodenhater ontwikkeld, mede omdat hij de Balfour-verklaring van 1917, die de Joden in Palestina een Nationaal Tehuis beloofde, zag als het gevolg van een Joods-Britse samenzwering.

Amin al-Hoesseini genoot in de periode tot de Tweede Wereldoorlog in alle Arabische en islamitische landen een bijzonder groot gezag en was zeer populair, omdat hij als vooraanstaand politicus ook een charismatisch leider was. In 1931 organiseerde hij een pan-Islamitisch congres te Jeruzalem, reisde het hele Midden-Oosten rond en verwierf politieke en financiële steun om oppositie te voeren tegen het Joods Nationaal Tehuis in Palestina en wist, gebruikmakend van deze kwestie, “de Arabische wereld ter verenigen in gemeenschappelijke haat tegen de Joden en Britten”.  Nazi-Duitsland verzorgde via de kortegolfzender van Zeesen vanaf 1939 uitzendingen, gericht op het buitenland. De Arabische afdeling was verreweg de grootste afdeling en stond vanaf 1941 onder leiding van Al-Hoesseini. Al-Hoesseini riep via deze zender moslims op de Balkan op om dienst te doen in speciale moslimeenheden van de Waffen-SS (de Handschar en Kama divisies). De zender kon ook in het Midden-Oosten goed ontvangen worden. Al-Hoesseini riep in zijn uitzendingen de Arabieren op om in opstand te komen tegen de Britse kolonisator en tot het vermoorden van iedere Jood die men tegenkwam.

Op 28 november 1941 was Al Hoesseini voor het eerst te gast bij Adolf Hitler, die hij daarna jaarlijks zou bezoeken, evenals andere Duitse kopstukken destijds. Een vast onderdeel van de agenda was altijd de “oplossing van het Jodenprobleem”. 

Hoe de Duitsers het ‘Jodenprobleem’ wilden oplossen, is duidelijk: namelijk door hen uit te roeien. Kennelijk was de voorloper van de Palestijnse autoriteit (Palestijnen bestonden toen nog niet en werden pas ‘ontdekt’ door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Kosygin in 1967) al voornemens alle Joden uit te roeien, zoals vrijwel alle Palestijnen dat kennelijk nog steeds willen.

De moord op 6 miljoen Joden, onder wie vele Nederlandse Joden, wordt in Nederland op 4 mei herdacht. Er is dan geen plaats voor andere herdenkingen en zeker niet van een groep mensen wier religie voorschrijft dat alle Joden moeten worden doodgeslagen en dat in de praktijk tot op de dag van vandaag nog uitvoert ook. De geschiedenis doorbladerend van deze ‘Palestijnen’ bevestigt een ranzige geur van intense Jodenhaat en antisemitisme. Dat is dus niet zomaar een ‘vergissinkje’ van deze moskee, maar een doelbewuste schoffering van onze samenleving. Maar ook en vooral is het een signaal aan alle, ook gematigde, moslims, die weer even precies weten wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken in moslimse kringen.

Misschien moeten de mohammedaanse broeders en zusters zich nog maar eens goed achter de oren krabben of zij met zo’n moskee eigenlijk nog wat te maken willen hebben. Zij willen per slot van rekening Nederlander zijn onder de Nederlanders. Een mooi moment om dat vorm te geven met een flinke opruiming en niet met religieuze opruiing.

Door:
Ton Nijhof

Bron:
www.osl-stavast.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Islam, Islamisering, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Moslims, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

8 reacties op Niet opruien, maar opruimen

 1. louis-portugal zegt:

  Goed stuk Ton Nijhof met dank aan Martien voor het plaatsen.

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Sorry Martien het liep even door elkaar maar ik denk dat je het met mij eens bent.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  ZIJ zich nog eens achter de oren krabben? Wat een giller!
  Die hebben hun keuze al lang en breed gemaakt, al dan niet uitgesproken en de achtergronden van een Al-Hoesseini staan bij hen geen moment ter discussie.
  De auteur bedoelt het goed, maar hij denkt nog serieus in termen van gematigde moslims. Of die zouden bestààn als het er op aankomt!
  Nobel streven, maar duidelijk te goed van vertrouwen!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat een giller! Inderdaad Theresa. En dan moet ik ook nog lezen dat de leiding van de moskee tijdig “tot inzicht” kon worden gebracht”… Is die meneer Ton Nijhof nou werkelijk zó naïef? Ja dat schijnt toch zo te moeten zijn… Hij kijkt anders ook naar “Opsporing verzocht…”en laat zich op andere fronten informeren… Je weet het nooit zeker met dit soort figuren totdat natuurlijk de dag van de waarheid aanbreekt en zij klagen dat ze het altijd wel gezegd hebben.

   Like

 4. laura van der storm zegt:

  Heb ik iets gemist? Volgens mij weigerden de moslims uiteindelijk de datum te verzetten en zal het Palestijnse feestje toch op 4 mei worden gevierd?! Op een nog niet aangekondigd geheime plek, dan kan de NOS het niet verstieren. Een teken van “wij zijn nu al superieur aan die Nederlanders”! Lekker puh….dat regelen wij gewoon.

  En niemand doet wat. De regering zal wel zeggen : volgens de wet mag dit in Nederland. Begin dan eens die wet te veranderen voor het te laat is GVD!!! Hoewel….het is al 5 over 12…

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Het gaat gewoon door,zij het op een andere plaats.Zij zullen en moeten provoceren!Laten ze dat tuig eens laten opvegen door de M E!Ik ben het spuugzat!

   Like

 5. fleckie zegt:

  uit het NIW, 2 MEI 2014,…..ABBAS over SJOA…….
  de palestijnse president Mahmoud Abbas heeft aan de vooravond van JOM HASJOA zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van de SJOA. Hij deed dat in een speciale boodschap in het ENGELS en ARABISCH,waarin hij de moord op 6 miljoen Joden’de meest gruwelijke misdaad tegen de mensheid in de moderne geschiedenis’noemde.het is voor het eerst dat een palestijnse president een dergelijke verklaring doet…….In zijn boodschap,op de palestijnse nieuwssite WAFA,condoleerde Abbas ‘de families van de onschuldige slachtoffers die zijn vermoord door de nazi’s,inclusief Joden en anderen’.De Holocaust,verklaarde Abbas,vertegenwoordigt het’concept van etnische discriminatie en racisme,dat de palestijnen sterk afwijzen en waartegen zij strijden,
  De uitspraken van Abbas zijn opmerkelijk aangezien Abbas in zijn proefschrift in 1983 nog heel anders tegen de Sjoa aankeek.Toen plaatste hij grote vraagtekens bij het aantal slachtoffers en beschuldigde hij de ‘zionisten’ervan te hebben samengewerkt met de nazi’s.Yad Vashem noemde de woorden van Abbas desondanks’een stap in de goede richting’,…..Premier Netanyahu reageerde door te benadrukken dat ‘in plaats van verklaringen uitgeven om de publieke opinie te paaien,Abbas moet kiezen tussen Hamas en vrede’.De Fatah-partij van president Abbas is een verbond aangegaan met Hamas,dat de HOLOCAUST ONTKENT en naar een nieuwe Holocaust streeft door de staat ISRAEL te VERNIETIGEN’zei Netanyahu.De verklaring van Abbas komt op het moment dat de vredesbesprekingen met Israel definitief zijn gestrand,#####

  .uit het NIW 2 MEI 014;KERRY:ISRAEL KAN APARTHEIDSSTAAT WORDEN.
  “ALS ISRAEL NIET SNEL VOOR VREDE ZORGT,KAN HET EEN APARTHEIDSSTAAT alshet oude Zuid-Afrika worden’.Dat zei de Amerikaanse minister v.Buitenl.Zaken John Kerry op een besloten vergadering van wereldleiders,zo lekte maandag uit via een opname in handen v.d.Amerikaanse newssite The Daily Beast..Kerry deed de uitspraak vrijdag 25 april op een bijeenkomst van Trilaterale Commissie,een ngo met als doel de banden tussen Europa,Noord Amerika en Japan te versterken.’Een tweestatenoplossing is het enige alternatief’,zei Kerry ,’omdat een eenheidsstaat of een apartheidsstaat zal worden met tweederangsbugers,of het zal de mogelijkheid van Israel als JOODSE STAAT UITSLUITEN’….De uitspraak werd direct scherp veroordeeld door Joodse organisaties.Zo gaf AIPAC in een persverklaring aan ‘zeer verontrust’te zijn door de uitspraak,die ook ‘beledigend’werd genoemd.De Anti-Defamation League noemde de uitspraak’ongepast’.De progressieve Joodse lobbygroep J-Street was weer kritisch op deze reactie en benadrukte dat Israel nu geen apartheidsstaat is en dat Kerry dat ook niet heeft gesteld,maar alleen heeft benadrukt dat de Joodse staat in die richting kan afglijden zonder tweestatenoplossing.’s Avonds kwam Kerry met een verklaring.Daarin ontkende hij de uitspraak niet,maar gaf aan dat de zin tot een verkeerde interpretatie van zijn standpunt heeft geleid.”Als ik de klok kon terugdraaien,had ik een ander woord gekozen om mijn diepe overtuiging te omschrijven dat twee staten de enige langetermijnoplossing is voor een Joodse staat en twee naties en twee volken die vreedzaam naast elkaar leven”.In zijn verkiezingscampagne van 2008 weigerde Barack Obama de term apartheid op Israel toe te passen.HIJ noemde het’emotioneel beladen en historisch incorrect’.#####

  Like

 6. Syrier zegt:

  Weten julie ook van de samenwerking van keizer Wilhelm en de moslim in WO1 en de jihad op de christenen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s