Waarom wordt Van der Graaf als “elitecrimineel” behandeld?

Screenshot_1

(Door: Frans Brassens)

Er lijkt hier en daar ‘begrip’ voor de moordenaar van Pim Fortuyn te zijn. Volkomen onterecht vind ik, en dat zullen er velen vinden. Maar afgezien van leden van de ‘milieu en dieren’ terreurachtige groepjes waarin hij verkeerde die ‘begrip’ voor hem hebben, zijn dat ook anderen. ‘Gutmenschen’ van diverse snit, ongetwijfeld. 

Deze lullo’s en kutto’s, die in reacties hier en daar in de media menen te kunnen zeggen dat het crapuul V. van der Graaf (ik vertik het om zijn voornaam te schrijven, véél te persoonlijk), dat het crapuul V. van der Graaf dus, zijn straf heeft uitgezeten en daarom weer als ‘normaal mens met rechten’ opgenomen zou moeten worden in onze (en naar míjn oordeel níet zíjn) samenleving, vergeten een paar dingen. Een paar heel belangrijke dingen zelfs.

Punt 1:
Als hij een ‘normale’ misdadiger/moordenaar zou zijn, dan komt er natuurlijk ook geen staatsbeveiliging aan te pas. Een beveiliging die nota bene door de (via de door hem gepleegde moord) gedupeerden moet worden betaald – en dat zijn wij, dat zijn ook alle mensen die hun hoop op meer democratie hadden gevestigd op Pim Fortuyn. Fortuyn, die alleen al groot gevaar liep door de demonisering door abjecte ‘politici’ van voornamelijk linkse zijde. We kennen de namen nog wel. Fortuyn, die géén beveiliging kreeg terwijl alles er op wees dat beveiliging noodzakelijk was. Dit laatste daargelaten, waarom biedt men – op ónze kosten- deze zware misdadiger wél beveiliging?

Punt 2:
Welke ándere zware crimineel krijgt staatsbeveiliging? Je kunt rustig aannemen dat in het criminele wereldje genoeg rivalen rondlopen en dat zo iemand ernstig gevaar loopt. Zie de liquidaties die bijna wekelijks plaats vinden zo langzamerhand. Zij niet, waarom juist déze minne figuur dan wél?

Punt 3:
V. van der Graaf werd ook verdacht van de moord op een milieuambtenaar, Van der Wekken heette deze. Waarom is dat nooit goed uitgezocht? Zijn naam werd er duidelijk mee in verband gebracht. Er zijn ‘boze tongen’ die beweren dat V. van der Graaf met die moord gechanteerd is tijdens zijn rekrutering als moordenaar van Fortuyn. Rekrutering door wie dan ook. Dat kan men van geen kanten bewijzen, maar gezien alle vaagheden, toevalligheden en onjuiste informatie (over de kogels bijvoorbeeld) moeten we dit ook niet helemaal uitsluiten.

Punt 4:
De moord op Pim Fortuyn was een zuiver politieke moord. Een moord met bijzonder veel gevolgen voor Nederland. Een moord die onwaarschijnlijk laag bestraft werd. Dat laatste wordt door de ‘boze tongen’ dan weer in verband gebracht met een eventuele ‘deal’ met de ‘opdrachtgevers’ voor die moord. Dat idee blijft uiteraard een gedachte, maar hoe dan ook: de straf was véél te laag voor zo’n zware misdaad met de bekende gevolgen voor Nederland.

Nee, geen énkel begrip van mijn kant voor iemand die zijn rechten verspeeld heeft.

Door:
Frans Brassens
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Waarom wordt Van der Graaf als “elitecrimineel” behandeld?

 1. paulzwueste zegt:

  Het is niet de gewoonte om een huurmoordenaar te veroordelen, bovendien hebben ze hem nog nodig voor andere zaken.

  Like

 2. dgneree zegt:

  Met die chantage heb je een punt. Hij zou immers daarvoor al in de bak beland zijn.

  Like

 3. Harry zegt:

  Inderdaad , het zaakje stinkt als een kadaver van zo’n klote-kameel .
  Waar kreeg dit sujet zijn privileges vandaan ?
  En waarom ?
  Wie zit hier achter ?
  Waarom verdween Melkert ineens met een rotgang uit Nederland ?
  Waarom werden journalisten van de telegraaf die hun bron niet wilden vrijgeven wekenlang gegijzeld en waarom worden de duimschroeven bij v.d. graaf niet aangedraaid voor een antwoord ?
  Het was bekend dat Trixie een gruwelijke hekel aan Fortuyn had .
  Gaat die helemaal vrij-uit ?

  En wij maar denken dat we NIET in een bananenrepubliek wonen .
  Sinds Demmink ben ik daar helemaal niet zo zeker meer van .
  Het is precies hetzelfde , alleen wat minder doorzichtig .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hé, Harry, jij was “niet echt van de complottheorieën,” meen ik me te herinneren.
   Je laat je anders al aardig meeslepen, zo te lezen!
   Moet je zelf weten, hoor, maar persoonlijk geloof ik niet, dat we ooit het naadje van kous te weten zullen komen, en nèt als we dat gaan denken, blijkt het tóch weer gebakken lucht te zijn.
   Voor mij is nog steeds de meest waarschijnlijke theorie dat die van der G. handelde in opdracht van niemand, afgezien van dat ziekelijke ‘milieu-idée fixe, dat hij zichzelf in z’n kop geramd had; dat soort wil nu eenmaal het liefste de hele samenleving multikul en grasgroen, ongeacht de gevolgen voor anders- ingestelden. Dat is een bepaalde vorm van fanatisme, waardoor hij in wezen net zo gevaarlijk kan worden als een moslim -hetgeen je hier dus zag.
   Het is natuurlijk waar dat deze moord min of meer in het straatje paste van bepaalde linksmensen, onder wie waarschijnlijk ook de betreffende rechter. Ziedaar de mede-oorzaak voor dat belachelijke vonnis.
   Maar ik zie nog steeds geen aanleiding om er meer achter te zoeken, om je de waarheid te zeggen.

   Like

   • Harry zegt:

    Mijn beste Theresa ,

    Je hebt gelijk , maar niet alleen vrouwen hebben het recht op een goed ontwikkeld gevoelsleven .
    Soms hebben mannen ook wel eens een gevoel dat klopt , ( ik heb het hier niet over een orgasme of zo , voor de viespeuken onder ons ) , volgens een vroegere vriendin ben ik een gevoelige jongen ! ( van 65 weliswaar ) .
    En in dit geval heb ik het gevoel dat er iemand achter de gordijnen zit . En dat al die tijd al !
    Het laat me niet los .
    Niet dat het veel uitmaakt , het kwaad is toch al geschied .
    Mocht het toch zo zijn dan hoop ik dat diegene ooit nog eens zwaar gestraft gaat worden , zonder korting .

    En dan nog even een opmerking Theresa , een beetje off-topic , maar je hebt datzelfde verontrustend goede geheugen dat iemand’s eigen vrouw vaak heeft , ik kreeg in het verleden nogal eens opmerkingen op m’n bord die ik tientallen jaren eerder gemaakt had .
    Wat is dat toch met jullie ?
    Zitten jullie als een spin in het web te wachten , gewapend met alle voorheen geplaatste opmerkingen uit het hoofd geleerd , om op het juiste moment toe te slaan ?
    Een beetje net als een sniper ? Dagenlang wachten op het ideale schot ?
    Veel mannen kampen met dit probleem .
    Onvoorstelbaar .
    En als je dan bedenkt dat vrouwen voor zo’n 84% uit water bestaan , als ik het goed onthouden heb , ( sommige zijn nou eenmaal vochtiger dan andere ) is het toch onvoorstelbaar dat wij zulke problemen hebben met zeg maar 16% vaste stof . Eigenlijk nauwelijks meer dan een klomp vol .
    Is het een gebrek aan vergevingsgezindheid ? Is het een vorm van revanche ?
    Help me het te snappen , alsjeblieft .
    p.s. Aangezien we ongeveer van dezelfde leeftijdscategorie zijn heb ik me de vrijheid maar toegeeigend om je te zeggen .
    Overigens met het grootste respect .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Een gebrek aan vergevensgezindheid? Ach, soms wel, Harry. In dit geval toevallig niet zo zeer, althans niet naar jou toe, omdat ik je oorspronkelijke opmerking, dat je niet zo van de complottheorieën was, op het moment-zelf met enige opluchting las: Het werkte voor mij namelijk louterend tegenover de theorie van deze of gene persoon, die naar mijn smaak wel eens de neiging heeft, al te pathetisch zijn/haar opinies als onwrikbare waarheden neer te zetten. (Wat ze in mijn ogen dus allerminst zijn.)
    Dus: Gebrek aan vergevensgezindheid? Ja, ik erken het direct. Maar niet naar jou toe, wees gerust.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Blijkt nu, denk ik toch maar,dat Balthasar Gerards indertijd ook al op eigen initiatief handelde toen hij, de op dat uur immer beschonken, Willem de allereerste een tweetal punt-25loden ballen in zijn maag pompte! De koning van Spanje ontkende namelijk elke betrokkenheid.
    Zie je wel!
    Zo zie ja maar, je moet zo voorzichtig zijn met je verdachtmakingen!
    Die mensen handelen vanzelfsprekend allemaal puur uit vaderlandsliefde. Nee, je hebt gelijk hoor Theresa. Het koningshuis had hier ook natuurlijk helemaal niks mee te maken. Dat zijn zulke keurige mensen. Nee, dat kan helemaal niet en het geeft zo’n heerlijk rustig gevoel als je denkt dat het zo is. Typisch vrouwelijk wellicht?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Paul Zwueste, 17.49U. Beweer ik niet, Paul, maar door van alles erbij te halen zonder het fijne ervan te weten kom je echt niet dichter bij de waarheid.
    Daarnaast is het mijn stellige overtuiging, dat die verstarde van der Graaf minder mensen in zijn wereldje toeliet, dan menigeen denkt. En zéker geen overheid.

    Like

  • Leo zegt:

   Adje Melkert? Hela, die Paul Rozenmullert ook niet vergeten, he ?

   Like

   • danny zegt:

    en Thom de Graaf en Dijkstal ook niet

    Like

   • isidor zegt:

    stel ik was samen met ad melkert in een kamer, wedden dat ik dan binnen het half uur er uit zou krijgen wie er achter de moord op pim Fortuijn zat en wat zijn aandeel hier in was

    Like

  • delamontagne zegt:

   Om een bananen-republiek te zijn, ligt NL natuurlijk veels-te-noordelijk. Noem het dan “bieten-republiek”. In m,n jeugd in de jaren 50, leerde ik op school:” In NL komt corruptie niet voor, dat is iets wat in het buitenland gebruikelijk is.” Als kind, toen, nam je alles voor waar aan.
   Nu weet je wel beter………….
   Wat die demmink betreft zullen ze tot ,t uiterste volhouden:”NIETS-AAN-DE-HAND” [trouwens zo,n beetje letterlijk opstelten,s woorden zelve ]
   Met “Trixie” bedoelt U natuurlijk hare-V.K.H.K Beatrix.
   Die heeft ook een bedenkelijke rol gespeelt in het ruineren van het leven van de Roy van Zuydewijn.
   Complot-theorie ? ! Wat mijn inziens wel zo is. DIE MAN HAD LEVENSLANG MOETEN KRIJGEN.
   ( dat zou wel zo in andere landen zijn geweest [ de beschaafde dan, niet die M.O-ers. ]
   Het zou me verder niks verbazen als “ze” achter zijn verblijf/identiteit komen en hij het loodje legt, ik bedoel KRIJGT.
   Zou ik ook niet erg vinden…………………..

   Like

 4. Als ik invloed op de politiek had zou ik Volkert van der Graaf publiekelijk laten opknopen samen met zijn holmaatje Mohammed B. Daarom alleen al krijg ik geen politieke invloed. Ook omdat de media niks (zeer weinig) van me wil weten. Het is praten tegen een muur!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Harry: 18.35. uur. Ik stem geheel in met uw reactie!

  Like

 6. Mosje groen zegt:

  Frans Brassens heeft het zoals zo vaak weer uitstekend verwoord; helaas, helaas…de broodnodige bewijzen die zouden kunnen staven dat het een moord was in opdracht van de gevestigde toenmalige politieke orde ontbreken…zijn weggewerkt…zijn doodgezwegen. Het blijft een zwarte bladzijde in onze geschiedenis die wat mij betreft pas witgewassen zou worden met het bloed van van der Graaf.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Doodgezwegen? Die bewijzen bestaan gewoon niet, hoe vreselijk graag sommigen het ook zouden wíllen.
   Dat wat U betreft deze zwarte bladzijde pas witgewassen zou worden met het bloed van van der Graaf geeft al aan, dat ook U erkent dat hij het enige concrete aanknopingspunt is. Dat er slechts vaststaat, dat HIJ de dader is. En dat IS ook zo.
   Eén van onze medewerk(st)ers, die denkt dat hij/zij het allemaal verschrikkelijk goed weet (Nee, ik zal geen naam noemen) kwam al met de deskundige theorie, dat van der Graaf enige centimeters te klein van stuk geweest is om het fatale schot te lossen, m.a.w dat er een tweede geweest moet zijn, net zoals bij de moord op Kennedy in Dallas gesuggereerd is. Leuk, zulke theorieën, maar de feiten -als die er al zijn- komen toch niet boven water, dus wat heb je er dan aan?
   Opeens wil niemand meer geloven, dat een psychisch vastgelopen milieufreak, een asperger-geval met een tunnelvisie geheel op eigen initiatief deze moord heeft kunnen plegen en dat is nu juist, wat ík wèl geloof.
   Maar U heeft gelijk, dat deze zaak, de moord op een volksvertegenwoordiger, om volledige vergelding schrééuwt. Laten we dan ook hopen, dat iemand op een dag dàt initiatief weet te nemen.

   Like

 7. isidor zegt:

  misschien zijn er wel mensen die hem op een dag te pakken krijgen
  en dan de waarheid er hardhandig uit slaan.

  Like

 8. Jean zegt:

  Die moordenaar kan zich best achteruitkijkspiegeltjes laten installeren op zijn schouders….

  Like

 9. hacked ! zegt:

  Er moet helemaal niet meer gedreigd worden naar / over deze zeer waardeloze lamlul met het ” syndroom van LINKS / ROOD” dan word hij ook helemaal NIET meer beveiligd o.i.d. , en dan gewoon direct toeslaan op zeer pijnlijke & doeltreffende wijze !

  In een bos alvast ongebluste kalk klaarzetten voor het kadaver van deze zeer waardeloze lamlul met het ” syndroom van LINKS / ROOD” , en ” opgeruimd staat heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel netjes !”

  Like

  • Harry zegt:

   Ik heb vannacht gedroomd van vier Landrovers , een berg touw en volkert als bindmiddel om die vier auto’s te koppelen .
   En dan allemaal heel langzaam wegrijden in de terreinversnelling .
   Dan heeft ie nog geluk , dat die auto’s niet NOG langzamer kunnen rijden !

   Like

   • delamontagne zegt:

    Wist niet dat U behalve in die Dubai-woestenij in de jaren 70 ook in Irak heeft gewerkt ? !

    Like

 10. Avidia zegt:

  Ik heb er altijd aan getwijfeld of die Folkert wel echt in de gevangenis gezeten heeft. Wie zegt dat hij niet door een achterdeur weer weg kon gaan en in het buitenland leefde.
  Ik zeg het ronduit: ik geloof dat hij in opdracht Pim Fortuyn heeft vermoord, in opdracht van zekere hoge pieten. Pim mocht absoluut niet blijven leven met de kans om minister President te worden, ze zagen het allemaal al voor zich, doodsbang voor de enorme aanhang die hij kreeg.
  En ze doen het nog steeds, nu met Geert, die mag ook wel uitkijken, misschien wil die Volkert nog wel een keer een dikke buit binnen halen, gearresteerd worden en door de achterdeur er weer uit, akkevietje voor die Folkert.

  Like

 11. colin de jong zegt:

  Voor mij onbegrijpenlijk dat zo’n draak eerder vrij komt, want hij had geen recht op eenderde vrijstelling omdat hij zich ook asociaal gedroeg in de gevangenis. En dan kreeg hij ook nog overal zijn zin in want Volkert wilde overgeplaatst worden naar Zwolle omdat hij uit Hardewijk komt. Want een stel geitewollen sokken mafkezen bij justitie. Met mannetjesputter Pim had ons land er heel wat beter uitgezien. (…. verwijderd door webmaster)

  Like

 12. Kraftavilqa zegt:

  “Elite-moordenaar” inderdaad moordenaar van en namens de elite, die hem gaarne inzet om tegenstanders op te ruimen toen Pim straks Geert.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Met die gedachtengang loop ik al langer rond. Net voor de E.U. verkiezingen komt mijnheer vrij, hopenlijk niet om de geschiedenis zich weer te laten herhalen. Pim Fortuijn had bijna zijn doel bereikt, toen er abrupt een einde aan zijn leven gemaakt werd. Pim Fortuijn , met al zijn politieke potentie, kwam zodoende niet ver. Hopelijk Geertje wel !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s