De onaangename Duitser

Screenshot_15

Martin Schulz

(Vertaling: E.J. Bron)

69 jaar na de laatste mislukte poging onderneemt een Duitser opnieuw de poging om de macht in europa naar zich toe te trekken. Een boekhandelaar uit het Duitse Würselen voelt zich ertoe geroepen de volgende voorzitter te worden van de Europese Commissie. Maar wie is deze man? Mislukte profvoetballer, drooggelegde alcoholist, toekomsthoop van de Europese socialisten.

Martin Schulz, de topkandidaat van de sociaaldemocraten in het europees Parlement, reist op dit moment door verschillende Europese landen op verkiezingscampagne en wil graag de eerste rechtstreeks gekozen voorzitter van de Europese Commissie worden. Zijn carrière begon, zoals reeds genoemd, in Würselen bij Aken. Net zoals veel jongens in Duitsland wilde de kleine Martin later profvoetballer worden. Hij blijkt zelfs helemaal niet zo slecht geweest te zijn. Met de B-junioren behaalde  hij zelfs een keer de 2e plaats op het West-Duitse kampioenschap. Maar door een blessure kwam er echter een abrupt einde aan zijn voetbalcarrière. Als het anders gelopen was, zou ons misschien een van de meest onaangename politici bespaard gebleven zijn.

De smaad van de verhinderde carrière als profvoetballer moest de opgroeiende Martin eerst in alcohol verdrinken. Deze zucht bepaalde nu de volgende jaren van zijn leven. Na enkele jaren als alcoholicus was het zover met hem gekomen dat hij op het punt stond zichzelf van het leven te beroven. Intussen heeft hij weliswaar zijn alcoholverslaving overwonnen, wat hiervan echter de gevolgschade is, is niet bekend. Onderzoeken bewijzen dat voormalige alcoholici ertoe neigen zich over te geven aan extreme geloofsrichtingen. Zo is bijvoorbeeld het aandeel voormalige alcoholici onder de herboren christenen in de VS erg groot. Welnu, bijzonder christelijk komt onze vriend uit Würselen weliswaar niet over, maar in plaats daarvan werd hij bezield door de Europese geest.

Wie denkt dat hij nu zijn doel bereikt heeft, vergist zich deerlijk. De jonge burgemeester Schulz meldde zich vrijwillig om zijn partij in het Europees Parlement te vertegenwoordigen, in een tijd, toen zulke illustere figuren als, ja, gewoon de burgemeester van Würselen, de crème de la crème van het Europees Parlement vormden. Na zijn intocht in het Europees Parlement in 1994 zou het echter nog enkele jaren duren voor hij bij een groter publiek bekend werd. Zijn politieke doorbraak vond plaats in het jaar 2003, toen hij door de Italiaanse minister-president werd uitgescholden. Berlusconi had in het europees Parlement tegen hem gezegd dat hij in een film zo de rol van kapo in een concentratiekamp kon overnemen. Hoe goedkoop en fantasieloos het ook is om tegen een Duitser de naziknuppel uit te pakken, zo dichtbij de werkelijkheid ligt deze vergelijking echter als je bedenkt met welke giftige bezetenheid de politicus Schulz zijn tirades loslaat. Zijn innemende manier van doen heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat hij ook onder de eigen fractiemedewerkers in Brussel de bijnaam “de kleine dictator” geniet.

Omdat er in het Europees Parlement niet veel politici vertegenwoordigd waren die grotere dingen hebben gepresteerd dan zich door een staatsman te laten beledigen, stonden nu alle deuren in het Europees Parlement open voor Schulz. Het lukte hem fractievoorzitter van de Europese socialisten te worden en uiteindelijk voorzitter van het Europees Parlement. Vanuit deze positie probeert hij nu ook nog de functie van voorzitter van de Europese Commissie te veroveren, waarbij hij er niet altijd even goed op let om zijn rollen als voorzitter van het parlement en als verkiezingsstrijder uit elkaar te houden.

Tot zover eerst over zijn loopbaan. Maar waar staat Martin Schultz nu voor? Welke politieke doelen vertegenwoordigt hij en hoe wil hij Europa veranderen? Zoals al genoemd, beschouwt Schulz zichzelf als bezield door de Europese geest. Aan Helmut Schmidt wordt de zin toegedicht: “Wie visioenen heeft, moet een arts bezoeken.” Wat geestenbezweerders moeten doen, kan iedereen zelf bedenken. Schulz is in ieder geval een van de meest energieke voorvechters van de Europese integratie.

In Duitsland is het tegenwoordig chic geworden om van jezelf te beweren dat men zichzelf in de eerste plaats als Europeaan beschouwt, daarna als Westfaal, Ostfries of waar je ook vandaan komt, en dan als laatste misschien ook nog als Duitser. Dit is ook niet verwonderlijk,. Omdat het Duitse nationale idee door de geschiedenis een tamelijk slechte naam heeft gekregen. Dan schijnt het een welgemanierde uitweg te zijn om deze identiteit door te strepen en in een verenigd Europa op te gaan. Het probleem is echter dat niet alle landen dit zo zien. Fransen, Britten, Nederlanders, ach, eigenlijk alle naties van Europa, hebben een wezenlijk meer ontspannen relatie tegenover hun natie en zijn daarom veeleer sceptisch of men beproefde zaken en zaken die natuurlijk gegroeid zijn moet inruilen tegen een ideologie die een betere toekomst belooft. Dit verklaart ook het succes van de zogenaamde Europa-sceptische partijen in de zojuist genoemde landen. Of zij zich door Martin Schulz gelukkig willen laten maken?

Een andere hartenwens van Schulz is de democratisering van de EU. Niet dat hij het niet goed heeft wanneer hij de EU ontbrekende democratische structuren verwijt, maar zijn opvatting van meer democratie in Europa wordt niet echt gekenmerkt door datgene wat het gezonde mensenverstand onder democratie verstaat. Hij bedoelt daarmee bijvoorbeeld niet dat men rekening moet houden met referenda en niet gewoon een referendum moet herhalen als je niet tevreden bent met de uitkomst, zoals gebeurd is bij het Ierse “Nee” tegen het Verdrag van Lissabon. In zijn functie als parlementsvoorzitter is hij geheel belangeloos van mening dat de macht van het Europees Parlement uitgebreid moet worden. Omdat de leden van het Europees Parlement de enige vertegenwoordigers in de verwarde jungle van de Europese instellingen zijn die rechtstreeks gekozen worden, zal dit volgens hem de democratie in Europa sterker maken. Dit klinkt op het eerste gezicht tamelijk verstandig. Je moet echter bedenken dat het hierbij om het parlement gaat, waarin meer dan 100 partijen zijn vertegenwoordigd, die allemaal in de verschillende lidstaten met verschillende verkiezingsprogramma´s zijn aangetreden. Om een meerderheid te vinden, moeten er meer compromissen gesloten worden dan de verkiezingsprogramma´s überhaupt punten bevatten. Of dit nog de wil van de kiezers weerspiegelt, is uiterst twijfelachtig.

Verder hoort men de laatste tijd dat Schulz zich er in het kader van zijn charmeoffensief  (verkiezingscampagne) sterk voor maakt competenties terug te geven aan nationaal niveau. Hier spits je als euroscepticus de oren. Heeft het establishment het eindelijk begrepen? Is er licht aan de blauwe horizon met de gele stralenkrans? Nee! Als je heel goed kijkt, maakt Martin Schulz zich er sterk voor dat onbelangrijke beslissingen weer worden overgedragen naar nationaal niveau. Hij is van mening dat er in Brussel over veel teveel onbelangrijke zaken wordt beslist, maar niet over de grote thema´s. dat betekent in duidelijke taal: laat de nationale parlementen erover beslissen hoe krom een komkommer moet zijn, wij moeten erover beslissen of de burgers van Europa d.m.v. transfers onteigend moeten worden. Zo was hij een fervent voorstander van de Eurobonds, die voor de Duitse belastingbetaler een last van tig miljarden zouden betekenen.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: T.O. Lenau

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

16 reacties op De onaangename Duitser

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Ach het is wat anders dan een kippenboer, dit zal ook wel weer niet begrepen worden !

  Like

 2. ieznogoud zegt:

  Die Eurobonds zijn er inmiddels, ook al hebben ze een andere naam.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Daarom plaats ik hem nogmaals, De Nazi’s en fascisten grondleggers van de EU.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Goeie film Monalisa.
   Ik wil er nog aan toevoegen dat Walter Halman niet alleen nazi was maar ook degene die de drie grote duitse chemiebedrijven (Basf,Höechst en Bayer) tot een conglomoraat smede nl. I.G.Farbe, dat de springstof en vergiften zoals zyklon B aan Hitler leverde.

   Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Heb je zijn ogen wel eens bekeken?Spijkerhard,liefdeloos en zonder geweten!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik schrik me een hoedje bij die aanblik, E.J. Wil je dat nooit meer doen???

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Hij hoort bij de SPD een marxist tot op de nieren.De wegen zijn anders maar het doel is de zelfde.Dictatuur van het Proletariaat.

  Like

 7. Lucie zegt:

  Deze griezel lijkt wel een broer van Arrafat,dezelfde kwijlbek en gluiperige oogjes.

  Like

 8. sam zegt:

  inderdaad het smoeltje van een ex-alcoholist (?).
  Alcoholisten hebben de bijzondere eigenschap hun werk door iemand anders te laten doen. En zelf op hun gat te blijven zitten. Ondertussen hebben ze dan de tijd om zichzelf belangrijk voor te doen.en vooral zich als “onmisbaar te profileren.
  Gewoonlijk is er een golf van opluchting als zulke schertsfiguur verdwijnt. Meersendeel pleegt gewoon zelfmoord.

  Like

 9. Jean zegt:

  Ik ben tegen elke vorm van geweld al zolang als ik leef maar bij het zien van dergelijk monster komen al eens andere gedachten naar boven…

  Like

 10. Makropoelos zegt:

  Bedankt Monalisa voor de film. Ik wist alleen maar over Het nazi verleden van Bernhard en zijn betrokkenheid bij de oprichting bij de ‘Bilderberg Group’ en dat was al genoeg om intuitef te kunnen zeggen de ze in Brussel aan het afmaken zijn wat de nazi`s niet gelukt is, namelijk: Ein Reich! Ein Volk! Ein Fuehrer! De film heeft het nu bevestigd.

  Hopelijk gaat het een eye opener zijn voor veel Burgers.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Makropoelos ik verspreid dit filmpje al zo lang maar hier krijg je het er nog op, met dank aan EJ Bron die dat wel toestaat, mijn grote dank hier voor.

   Like

 11. Anneke zegt:

  HELP HELP HELP….Hitler is ge-re-in-car-neerd !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s