De stelling van de week

Screenshot_21

“2 mei, de dag dat Volkert van der Graaf na minder dan 12 jaar celstraf als vrij man de gevangenis verliet, zal voor mij jaarlijks een dag van rouw zijn.”

Click onderstaande link aan om uw stem uit te brengen (rechts onderaan op de pagina):

http://www.popned.nu/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De stelling van de week

 1. janfreak zegt:

  Waar ik me aan erger is dat deze moordenaar ook nog beveiliging krijgt, voor de kosten daarvan zullen wij ook wel weer opdraaien. Laat hem maar zweten wanneer hij zich buitenshuis begeeft, per slot van rekening heeft hij volgens mij nog nooit spijt getoond van zijn weerzinwekkende daad.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Ja klopt.
  Moet ook nog dikwijls denken aan de ochtend na de moord. Wij 2-en gingen toen om bloemen bij zijn huis aan de Beukelsdijk te leggen.
  Ik zie nog die lachende gezichten van die mar..-tjes voor me. Die daar rondliepen. Plezier dat ze hadden. Klinkt allemaal “stereo-tiepie”, maar het is waar.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Typisch;ik weet nog dat mijn zoon naar boven kwam,alwaar ik een nieuwe rits in zijn broek aan het naaien was:mam,Pim is dood!Ik weet nog precies hoe dat voelde:eerst ongeloof.Grapje,toch???Nee mam,echt,het is op tv.Ik naar beneden en ja,toen bleek het geen fout grapje,maar trieste werkelijkheid!Ik voel nog het verdriet,de totale verslagenheid,machteloze woede!Onvoorstelbaar dat dat eigenlijk niet is gesleten,maar nog steeds oproepbaar,zoals nu!Tja,gevoelens kun je niet manipuleren;gevoelens zijn oprecht!

  Like

 4. Syrier zegt:

  Ik wil wederom een opmerking plaatsen bij de moord van deze man.Mijn verstand zegt dat wellicht iemand van hoger hand de aanslag op hem heeft georganiseerd.Waarom zou een dieren- activist een politieke moord plegen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Omdat hij een verstokte milieu-freak was, die het liefst de hele wereld zijn levensvisie wou opdringen -ultra links- èn omdat er jarenlang geen politicus was geweest, die daar zó duidelijk tegenin ging. Fortuyn was een al te duidelijke tegenstander en dat wekte van der G.’s weerzin. Tel daar ook nog alle demoniseringspogingen bij op…. Ik zie er nog steeds het onlogische niet van in.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Zó erg nou ook weer niet. Laten we niet pathetisch worden: Ik ben er allergisch voor geworden om elkaar rouwgevoelens op te dringen voor wat dan ook, dat heb ik uit mijn jeugd overgehouden (Dood van Wilhelmina, Churchill, lijden van Christus, Anne Frank, noem maar op) Telkens als ik het gevoel kreeg dat de rouw collectief opgelegd werd, haakte ik af en dat is nóg zo.
  Ergerlijk, dàt is het wel, vooral vanwege die belachelijk lage straf. Het is een reden om je kwaad te maken, niet voor rouw. Rouw impliceert machteloosheid en je kunt je maar beter voorhouden, dat vergelding vroeg of laat nog mogelijk is. Wie weet gebeurt het dan tóch nog.

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Hij hangt en staat nog steeds bij mij !

  Like

 7. schnoebel zegt:

  Voor mij blijft 6 mei dé dag om te rouwen/herdenken. Ik wens niet ieder jaar (2 mei) herinnerd te worden aan het werkTUIG.

  Like

 8. @ schnoebel, 3 mei 2014 om 14:47

  Je hebt gelijk. 2 mei is meer een dag van treurnis en 6 mei is een dag van rouw. Maar misschien gaan we er nog wel anders tegenaan kijken als hij toch nog tegen zijn verdiende loon aanloopt. Dan was zijn vervroegde vrijlating toch nog ergens goed voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s