Van Rompuy: Ook al willen de mensen geen EU-expansie, “we doen het toch”

Screenshot_23

In een lompe en slecht getimede interventie heeft de ongekozen voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, Vladimir Poetin gewaarschuwd dat het uiteindelijke doel van de EU is om ieder land ten westen van Rusland te controleren. In een interview met De Standaard spreekt Van Rompuy over zijn “droom” dat alle Balkanlanden EU-lid worden. Hij noemt het een “inspirerende gedachte” dat op lange termijn “alle landen op Europees grondgebied buiten Rusland” op een of andere manier verbonden zullen zijn met de EU.

Hij geeft toe dat hij niet weet of er democratische goedkeuring zal zijn voor zo’n actie, “maar we doen het evengoed”.

De commentaren van Van Rompuy, vrijgegeven te midden van spanningen die het gevolg zijn van acties door Brussel om Oekraïne op de koers te zetten van EU-lidmaatschap,  bevestigen de angst van Poetin dat de EU uiteindelijk van plan is om tanks te parkeren in de voortuin van Rusland.

Het gemeenschappelijke EU-leger is één van de strategische prioriteiten van de Brusselse elites, die pogen “het land Europa” te scheppen.

Screenshot_24

De meeste mensen in Groot Brittannië zijn zich er niet van bewust, maar de verplichting van Groot Brittannië en andere lidstaten tot een gemeenschappelijk buitenland-, veiligheids-, en defensiebeleid werd vastgelegd in het Verdrag van Maastricht in 1992.

In recente jaren heeft de EU de integratie van militaire strijdkrachten van lidstaten opgevoerd  onder de noemer Gemeenschappelijke Veiligheid en Defensiepolitiek. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse President François Hollande zijn de stuwende krachten achter een gemeenschappelijk EU-leger.

In 2008 heeft een gerespecteerde Nederlandse denktank in een rapport gewaarschuwd dat de EU een clandestien “militair ruimtebeleid” nastreeft. Het beschuldigde de EU ervan het Europese Ruimteagentschap (ESA)  te gebruiken als denkmantel om technologieën te ontwikkelen zoals het Galileo satellietsysteem voor gebruik door zowel militaire als civiele autoriteiten.

Vorig jaar juli heeft Martin Schultz, de Duitse socialistische voorzitter van het Europees Parlement die nu één van de topkandidaten is voor het volgende voorzitterschap van de Europese Commissie, gezegd: “We hebben een hoofdkwartier voor civiele en militaire missies nodig in Brussel en ook inzetbare troepen”. Op datzelfde moment stelde de Europese Commissie voor dat het z’n eigen patrouilledrones zou moeten “bezitten en besturen”.

Screenshot_25

Afgelopen december hebben de lidstaten tijdens een vergadering van de Europese Commissie afgesproken de “defensiesamenwerking uit te breiden”. Op de persconferentie achteraf hield David Cameron vol dat Groot Brittannië het bezitten en bedienen van militaire middelen door EU-instellingen zou blokkeren. Feit is echter dat Groot Brittannië niets kan doen om een groep EU-lidstaten ervan te weerhouden hun eigen “intergouvernementele” strijdkrachten op te tuigen en de EU te verzoeken deze te beheren.

In dit jongste interview zegt Van Rompuy dat Brussel in feite van plan is om een nationale EU-grens te creëren van de Noordpoolcirkel tot aan de Turkse grens met Irak. Dit kan een bedreiging vormen voor Rusland´s historische, handels, en politieke banden met Oost Europa, dus het is onwaarschijnlijk dat de Russen Van Rompuy zullen geloven wanneer hij volhoudt dat de EU niet uit is op een geopolitieke verschuiving.

Screenshot_26

Al in 2007 heeft José Manuel Barroso, de Portugese ex-aanhanger van de communistische doctrines van Mao Zedong en momenteel voorzitter van de Europese Commissie, gezegd dat hij de EU graag vergelijkt met een “imperium”. Hij zei: “We hebben de dimensie van een imperium. Ik denk dat het een geweldige structuur is.”

Van Rompuy’s interview maakt de intentie van de EU-elite duidelijk om het rijk uit te strekken tot de randen van het Russische moederland.

In antwoord op Van Rompuy’s interview geeft een woordvoerder van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat “de Europese diversiteit inhoudt dat het over één kam scheren van Europa niet gaat werken. Je kunt geen federale, saamhorige unie opleggen bij zo’n gevarieerde groep. De politieke wil om dat te bewerkstelligen ontbreekt. Slechts 31% van de Europeanen heeft een positieve kijk op de EU. Twee derde deel meent dat zijn stem niet meetelt binnen de EU. Dat is niet de stem van mensen die geloven in de ‘Verenigde Staten van Europa’ als oplossing voor hun problemen. Je moet Europa als een netwerk behandelen en niet als een blok.”

Plaatsvervangend leider van de UK Independence Party, Paul Nuttall, zei dat de woorden van Van Rompuy “de angstaanjagende expansiedrift van federalistische fanatici demonstreert.” Hij zei dat Van Rompuy “wel een zeldzame eerlijkheid laat zien als hij toegeeft dat het EU-streven om uit te breiden niet met democratische toestemming gepaard gaat.”

Vladimir Chizhov, de Russische ambassadeur bij de EU, en Douglas Alexander, de Britse socialistische schaduwminister van Buitenlandse Zaken, waren beide niet beschikbaar voor commentaar.

Screenshot_27

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: M.E. Synon

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Elite, EUSSR. Bookmark de permalink .

29 reacties op Van Rompuy: Ook al willen de mensen geen EU-expansie, “we doen het toch”

 1. Cathja zegt:

  Die Van Rompuy is een zeer gevaarlijke gek! Het is te hopen dat hij zijn plannen nooit waar kan maken.
  Hij zou eens een toontje lager moeten zingen met alles wat hij wil. Hij kan binnenkort wel onder de groene zoden liggen of in rook zijn opgegaan! Hij heeft gelukkig het eeuwige leven niet! Ouwe zak!
  En die Schultz en Barroso zijn geen haar beter.
  Opkrassen, allemaal!

  Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   Die clan vanRAMPay’s is groot, de hele familie is één pot profitariaat met een zwaar hersenprobleem, ze zijn al dement als ze nog de pamper dragen en ze denken dat de burgers naar hun opkijken, dat de straten vol braaksels liggen zien ze niet, kijk maar naar die bende hun ogen ze slapen 24u op 24u, ze zien maar één getal en dat is hun bankrekening.
   Wij Vlamingen kotsen van die bende.

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Cathja dan volgen zijn zoons hem op die zijn nog erger.

  Like

 3. Vederso zegt:

  Kudo’s voor Wans Horst. Breibart ook al op E.J.Bron.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Ik denk dat de bobo’s in Brussel toewerken naar een imploderende EU, dan hebben zij, volgens hen, hun uiterste best gedaan de EU te redden en dan is het overmacht dat het niet gelukt is.
  Dat pleit hen dan ook vrij bij vervolging van de misdaden die ze hebben begaan.
  Het zijn achterbakse jongens en meisjes daar in Brussel die nooit op hun foute beleid terug zullen komen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Een zeldzame eerlijkheid? Noem het liever een regelrechte schoffering! Er zou ter plekke een motie van wantrouwen tegen die klootak moeten worden ingediend!
  Als ik hem was, zou ik maar wat minder hoog van de toren blazen, want er zijn er wel om minder ‘ten val gekomen.’-In méér dan één betekenis……..

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Iedereen die NIET op de PVV stemt, maar op welke andere partij dan ook, is MEDEVERANTWOORDELIJK voor de oorlogszuchtige politiek van deze krankzinnige, communistische idioten.

  De Europese verkiezingen in mei zijn onze laatste kans om ons te bevrijden van deze waanzinnige, gestoorde marxisten.

  STEM PVV ALS U ONZE VRIJHEID EN ONZE CULTUUR WILT BEHOUDEN.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Wachteres: 11.17. uur. De laatste zin, Wachteres, daar zal het om moeten gaan op 22 mei a.s. De kans om de dictatuur van de ongekozen communisten van de eussr een rode kaart te geven!

   Like

 7. Andre M zegt:

  Als de pleuris uitbreekt weet je wie je moet hebben en dat zijn dan niet de Russen

  Like

  • Jean zegt:

   Andre,
   We weten waar het tuig woont en dat is voldoende, als er sprake is/komt van oorlog dan moet men eerst het verraderstuig onder eigen volk aanpakken dan is al 50% van de strijd gestreden…

   Like

 8. aquarius4422 zegt:

  De Russen hebben alle rede om zich bedreigt te voelen zolang deze ongekozen malloten het voor het zeggen hebben in de EU.
  Ze moeten linksom of rechtsom gestopt worden dus stem PVV op 22 mei.

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Merkel,Schulz,Van Rompuy,de hele godvergeten kliek machtwellustelingen:ik hoop dat jullie ooit hangen aan de hoogste boom!Jullie hebben dat beetje democratie wat we nog hadden de nek omgedraaid!En,eindelijk,geeft die mafkees toe,dat ze doen wat zij willen;wij doen er niet meer toe!En nog zijn er idioten die voor dat nazi-gebeuren stemmen;onvoorstelbaar!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 14.50. uur. U heeft volkomen gelijk. Landverraders dienen voor een Tribunaal als in NEURENBERG, te worden berecht.

   Like

 10. peterselie1 zegt:

  Hij geeft toe dat hij niet weet of er democratische goedkeuring zal zijn voor zo’n actie, “maar we doen het evengoed”. Deze uitspraak typeert van Rompuy volledig, in de haast om een federaal Europa te maken zijn er nog veel obstakels te nemen. Een van deze obstakels is natuurlijk de Russische federatie die dwars ligt op de uitgestippelde koers van de EU namelijk dat na de kortdurende oorlog in Zuid-Ossetië (2008) waar de Russische federatie korte metten maakten met de Georgische troepen die Zuid-Ossetië binnen waren gevallen, die bij de stad Tsinvali, de hoofdstad van een regio die zich wil afscheiden van Georgië en zich Republiek Zuid-Ossetië noemt. Deze kortdurende Georgische crisis was de aanleiding van de Bilderberg groep om de Russische federatie de voet dwars te zetten, immers Georgië is sinds 2010 een lid van de Wereldhandelsorganisatie. December 2011 stemden de 153 lidstaten van de WTO unaniem in met de toetreding van Rusland na 18 jaar van vruchteloosheid om lid te worden van de WTO. Een ieder kan aan zijn water voelen dat de ingezette expansie drift van de Amerikanen en de EU niet zal stoppen tot dat het kapitalistische imperium grenst aan de Russische grenzen, dus een volledige afscheiding van de Russische federatie als enig doel. Maar eerst moet de aanzwellende kritiek op het bijna failliete en door werkeloosheid geteisterde Europa gestopt te dienen te worden, want deze kritiek is toch wel de luis in de pels voor de EU-leiders gaan worden. Naar aanloop van 22 mei wordt zoals men goed opmerkt alles in het werk gesteld om de EU in een goed daglicht te stellen overal in de lidstaten trekt de werkgelegenheid aan, de beurzen schieten omhoog, het begrotingstekort is onder de 3% gedaald, kortom allemaal positieve geluiden in onze betrouwbare media en zelfs het CPB doet er een schepje boven op. Ook net zoals hierboven werd gesteld heeft de Russische federatie alle reden ertoe om zich bedreigd te voelen voor hun soevereiniteit, die door de agressieve buitenland politiek van de moslimbroeder Obama en de EU in gevaar komt. Feit blijft ook bestaan mijns inziens dat wanneer het in Oekraïne uit de hand loopt door een Russische interventie en dan moet Amerika en de EU aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de wapens op nemen tegen de Russische federatie om het fascistische bewind wat in het zadel werd geholpen door o.a. de CIA wat nu als interim regering disfunctioneert in Kiev te steunen. Eerder zie ik China de Russische federatie steunen er werd al in de onafhankelijke buitenlandse media melding hiervan gemaakt, in hoeverre deze Russisch, Chinese coalitie werkelijkheid wordt ligt in de nabije toekomst beschreven.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Je hoeft geen psychologie gestudeerd te hebben om aan die kop van Rampei te zien dat we hier te maken hebben met een ernstig gestoorde figuur. Deze waanzinnige eikel heeft veel te veel macht.
  Jammer dat ik nu al weet dat er wéér veel te weinig PVV-stemmers zullen zijn op 22 mei a.s.
  Het wemelt in dit land kennelijk van de masochisten.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Heb óók zo een donkerbruin vermoeden Tistochwat, in ieder geval zet het geen zoden aan de dijk, om te denken van achter een dikke muur van superioriteitsgevoel dat het allemaal wel los zal lopen. Laat de EU er nog één generatie over heen gaan dan zijn de ergste criticaster overleden, of zij worden straks allemaal in heropvoedingskampen gestopt, waar heeft men dat wel eerder gehoord…

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Nog een generatie???Ik gun mijn kinderen toch echt iets beters:vrijheid en een leefbaar leven!We moeten het nu oplossen;niet over tig jaren!

    Like

   • peterselie1 zegt:

    De nazi roots van de EU heeft 69 jaar de tijd gehad om zo ver als nu te komen Yvonne, dus genoeg tijd om de kinderen op school te indoctrineren, het is een feit jammer genoeg. Gun iedereen een welvarend en gelukkig leven vooral de kinderen.

    Like

 12. De partij die er voor zorgt dat de EU ontmanteld en de EEG nieuw leven ingeblazen wordt, krijgt mijn stem. De EU is overbodig (Bétuca, zoals de Indiërs het dezer dagen noemden) en bovendien bijzonder schadelijk voor de economieën van de aangesloten landen. De EU zet een onverantwoordelijke rem op de vrije handel met niet-aangesloten (door EU geboycotte en aldus uitgebuite en klein gehouden) landen. Dat kost ons en alle andere lidstaten vele miljarden per jaar, waardoor het (onnodig) tientallen jaren langer gaat duren voordat we de huidige crisis te boven zullen zijn.

  Like

 13. petra555 zegt:

  Eén welgemikte bom op het Eeuwige Uitzuigers kantoor en er is weer ruimte voor GEWONE WONINGEN .
  Hopelijk is dan ook iedereen genezen van de GROOTHEIDSWAANZIN.

  Like

 14. jos zegt:

  Dat hele zootje uit brussel moet opdonderen want die storten ons weer de gewone burger in hun shit. wij burgers van dit klote europa wllen geen oorlog ook niet met ussr maar een zootje machtswellustelingen met een vet salaris daar in dat god vergeten brussel die toch niks te doen hebben die beslissen over onze hoofden en ons geld, stelen, onder het mom democratisch ha ha (dictatoriale democratie) vooral PVDA die nog nooit wat ge presteerd hebben moeten zo nodig weer ruzie maken met Putin (Hit) heeft het in 40/45 geprobeert lukte ook niet nu dan wel? van rompuiy flikker gewoon op en wat mij betreft mag morgen die hele EEGvan de aard bodem verdwijnen want dit is gewoon een speeltje van niet democratisch gekozen machtswellustelingen en idioten die alleen maar willen beuren, want waarom mogen wij in nederland geen referendum ;;omdat dat spul in den haag bang is dat we met zijn alle weer NEE zeggen Nou JONGENS DOEN LAAT JE STEM HOREN DE LAATSTE KANS om van die idioten daar in brussel af te komen

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  Op een gegeven moment zal Rusland er voor zorgen dat de EU zal exploderen!

  Like

 16. Anneke zegt:

  Het RAMPEN-plan uit Brussel zal de strijd niet overleven!!! Blijf maar uit jullie neuzen kletsen, gelukkig komen meer en meer burgers tot BESEF, dat bedrog voor jullie waarheid is. Overigens in 2005 stemden al twee volken radicaal TEGEN. De Franse – en Nederlandse burgers waren toen al heel wakker. Hadden toen al een HELDERE blik op jullie nep-democratie. Geloof dat jullie nu meer en meer last hebben van IN-CON-TI-NEN-TE darmen en – blazen. “Tena-lady en Tena-men in de slipjes…helpt tegen dermatologische plagertjes”. Kijk met (‘veel plezier’) uit naar zo. 25-05-2014. Dàn wordt de definitieve uitslag aan ons burgers voorgesteld….Waarschijnlijk weer hartstikke NEP…Verkiezers-bedrog leeft nog.

  Like

  • Anneke zegt:

   Het REDDINGS-plan uit Jerusalem zal de uiteindelijke WINNAAR zijn. Een ferme troost voor heel veel burgers. De staat Israel is alweer het 67-ste levens-jaar ingegaan, is dus in een zeer korte tijdsperiode heel volwassen geworden. “Al bijna volgroeid”

   Like

 17. Lextells zegt:

  Ik neem aan dat de meeste mensen hier het grotere verband wel al kennen. Want Van Rompuy is natuurlijk ook alleen maar een puppet, die bevelen van hogerhand uitvoert. Voor wie nu denkt: “huh, een puppet? Hoezo?”, dan toch maar even deze link: http://lextells.wordpress.com/2012/04/24/de-onzichtbare-hand-wordt-zichtbaar/

  Belangrijke kost. We hebben eerst de samenhang der dingen te begrijpen, in plaats van random te schieten op individuele dingen die niet deugen.

  Like

 18. Pingback: Een open brief aan mevrouw Esther Voet van het CIDI | E.J. Bron

 19. Kurt Bosman zegt:

  Gevaarlijk zootje die bestuurder met grootmoedwaanzin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s