Expert: Israël heeft geen demografisch probleem

Screenshot_4

Dr. Guy Bachor

(Vertaling: E.J. Bron)

Israël wordt door de snel toenemende Arabische bevolking in het nauw gebracht en zal zijn karakter als joodse staat verliezen. Daarom moeten Judea en Samaria, de zogenaamde “Westbank” of “Westelijke Jordaanoever”, aan de Palestijnen worden afgestaan, opdat deze daar hun eigen staat kunnen oprichten. Deze opvatting vertegenwoordigt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken net zo goed als veel links georiënteerde Israëli´s en de moellahs in Iran. Maar nu weersprak de Israëlische expert Dr. Guy Bachor (foto boven) deze these energiek.

Bachor is een erkend vakman op het gebied van juridische vraagstukken in het Midden-Oostenconflict. Hij exploiteert de populaire Hebreeuwse website GPlanet en was nu te gast bij het 2e Israëlische televisiekanaal.

“Obama, Kerry, Clinton en al die anderen die het over de demografische ontwikkeling hebben, hebben het fout”, beweerde Bachor. Hij verwees daarbij naar actuele cijfers van het Israëlische Bureau voor de Statistiek en het CIA-Wereldhandboek. “Deze cijfers tonen, en wel overal in het Midden-Oosten, een regelrechte instorting van de Arabische geboortecijfers… ook bij de Palestijnen en de Israëlische Arabieren.” Tegelijkertijd is er sprake van een verbazingwekkende toename van de joodse bevolking in Israël.

De vakman wees op het “magische aantal van 2,1 kinderen per gezin. Bij een klein aantal kinderen neemt de bevolking af.” Veel van de Israëlische buurlanden halen dit aantal echter niet, in Europa ligt het nog veel lager. Maar er bestaat een klein land in het Midden-Oosten, waarin het geboortecijfer constant boven 3 ligt: Israël.

Maar hoe staat het met het geboortecijfer van de Arabische bevolking? Hoe zit het met de toename van de Palestijnen, die Israël er zogenaamd toe kan brengen in een “Apartheidsstaat” te veranderen? Bachor gaf toe dat dit in het verleden een probleem was, maar inmiddels spreken de aantallen voor de Joden. “In het jaar 2003 had een Palestijnse moeder gemiddeld meer dan 5 kinderen. Tien jaar later, in 2013, zijn dit nog slechts 2,7 en het aantal daalt nog steeds.”

Als redenen voor de daling van het geboortecijfer noemde de vakman dezelfde ontwikkelingen als in de rest van de wereld: een hogere levensstandaard en beter onderwijs. Jonge Palestijnse vrouwen trouwen tegenwoordig eerder dan vroeger, streven naar een beroepscarrière en “willen niet uitsluitend hun kinderen verzorgen.”

De conclusie van Guy Bachor: “De demografische bedreiging is verdwenen.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Israël, Joden, Linkse joden, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Expert: Israël heeft geen demografisch probleem

 1. Theresa Geissler zegt:

  Kijken, hoelang deze ontwikkeling zich doorzet: Als het moslimfundamentalisme zich weer mocht uitbreiden onder de Palestijnen -en daar zie ik ze voor aan- stijgt dat geboortecijfer ook weer in no time.

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Daarom moeten Judea en Samaria, de zogenaamde “Westbank” of “Westelijke Jordaanoever”, aan de Palestijnen worden afgestaan, opdat deze daar hun eigen staat kunnen oprichten. ”

  Integendeel: Judea en Samaria moeten eindelijk geannexeerd worden. Onlosmakelijk deel van het Joodse thuisland. Eigenlijk het historische hart van het Joodse thuisland. Daar woonachtige Palestijnen mogen kiezen: Israelisch staatsburger worden of niet.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 3. janfreak zegt:

  Ik ben van mening dat Israël vasthoudt aan de grenzen die hun in eerste instantie toegezegd zijn. Dat was een gebied dat 4 keer zo groot was, lag voor een groot deel zelfs in Jordanië.
  Israël heeft meer dan van hen verwacht mocht worden allerlei pogingen gedaan om tot vrede met de omliggende Arabische staten te komen, maar die willen duidelijk niets van een democratisch land gelegen in hun regio weten. Wat mij betreft mag nu Israël wel eens dwars gaan liggen.
  En Kerry moet ook maar eens met pensioen, die man begrijpt er sowieso al helemaal niets van wat er in het Midden-Oosten speelt. Obama is weliswaar een charismatisch iemand, maar wel een moslim.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Klinkt hoopgevend voor Israël.
  Ik kan me idd. voorstellen dat als de moslims daar net zo leven als de israelis en misschien ook niet opgenaaid worden door imams in de mosketen omdat ik vermoedt dat de israelis dat niet toelaten dat ze uiteindlijk ook anders gaan leven.

  Like

 5. fleckie zegt:

  CIDI,1mei 2014…….-. Binnenkort herdenken wij niet alleen de slachtoffers v.d.TWEEDE WERELDOORLOG,maar dit jaar vrijwel tegelijkertijd ook de Israelische gevallenen sinds de oprichting van de staat Israel.Aansluitend vieren we het bestaan van Israel tijdens JOM HA’ATSMAOET..Hoewel het land nog altijd een ‘work in progress’is, is het ongekend wat in die paar decennia tot stand is gebracht.De economie groeit,de wetenschap bloeit en de wereld plukt de vruchten van wat er in Israel wordt bedacht en uitgevonden.Men zou bijna vergeten dat het land nog geen dag echte vrede heeft gekend.
  Hoewel Israel zich enorm ontwikkelt,staat het tegelijkertijd voor grote politieke uitdagingen.Omdat vrede met de Palestijnen en Arabieren tot nu toe uitblijft,komt Israel meer en meer in de beklaagdenbank te zitten.De roep om het land te isoleren wordt groter,Israel als ‘grote boosdoener.terwijl de wereld op opportunistische wijze de ogen sluit voor het enorme leed,de bloedbaden,corruptie en schending van mensenrechten die in de gebieden om Israel heen schering en inslag zijn.Het imago dat Israel heeft strookt niet met de realiteit.Het uitblijven van vrede wordt door tegenstanders met andere motieven dan een vreedzame oplossing tussen de Israeli’s en Palestijnen,aangewend om zelfs het bestaan van Israel als land voor het Joodse volk in twijfel te trekken.
  Tegelijkertijd zagen wij als CIDI het afgelopen jaar een significante stijging van het aantal antisemitische uitingen,zoals wij dat aantoonden in onze Monitor Antisemitische incidenten 2013..CIDI is op beide fronten actief.Wij verstrekken goede informatie aan,en ondernemen actie richting politiek den Haag.Dat is harder nodig dan ooit tevoren.CIDI probeert ook balans aan te brengen na de berichtgeving.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  De werkelijke reden voor de haat van de moslims t.o.z. van het prachtige Israël is angst.
  De Israëlisch vormen een superras, dit terwijl palestijnen en alles daar omheen onderontwikkeld zijn. Nu komt de waanzins-knoop van alles wat moslim is: “Vanuit hun angst dat zij een minder soort mensen zijn, terwijl zij gehersenspoeld zijn in de absolute zekerheid dat zij als moslim superieur zijn, zullen zij zich nooit willen overgeven aan de superioriteit die wij gewoon vinden in en van het Westen en Israël.
  Het is dus een logische keuze Israël te willen vernietigen om zichzelf te bewijzen dat zij, in hun onderontwikkelde staat, superieur zijn.

  Like

 7. fleckie zegt:

  ‘FLIRTENDE DEMOCRAAT’,:NIW 12.3.2004. ‘President Bush ‘uitdager JOHN KERRY maakt avances in de RICHTING van de JOODSE GEMEENSCHAP”. door Ted de HOOG.;
  Eerst lijkt het vooral curieus.Madeleine Albright,de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken,had drie joodse grootouders.De uitgerangeerde presidentskandidaat Wesley Clark had een joodse vader.`Howard Dean is getrouwd met een joodse vrouw en voedt zijn kinderen joods op,De nieuwe Russische president Fradkov bleek een joodse vader te hebben.En de democraat JOHN KERRY,die vrijwel zeker de uitdager wordt v.d.Republikein Bush in december,heeft twee joodse grootouders.Een woordvoerder v.d.campagne van senator Joseph Lieberman grapte vorig jaar als het zo doorgaat,kan er tijdens de debatten een minjan worden georganiseerd……-… Is het allemaal toeval,of komt het politici niet slecht uit als ze op joodse wortels kunnen wijzen?Of zijn journalisten zozeer op zoek naar wortels,dat ze altijd wel wat vinden?Vermoedelijk hebben miljoenen Amerikanen een of meer joodse voorouders,maar beseffen ze dat vaak zelf niet.De trefkans is waarschijnlijk hoger dan wordt beseft……-…..-Zelf praktiserend katholiek,heeft Kerry twee joodse grootouders,Hij weet al vijftien jaar dat zijn oma van vaderskant joods was,maar over zijn opa had hij niets kunnen achterhalen.Een genealoog vond uit dat het echtpaar uit TSJECHIE afkomstig was,toen het nog onderdeel v.d.Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie was.Grootvader Kerry werd als Fritz Kohn geboren.Hij veranderde zijn achternaam en belandde met de golf Oost-Europeanen van rond de vorige eeuwwisseling bij de poort naar een betere wereld,het doorgangscentrum ELLIS ISLAND bij New York.Hij werd christelijk en zou in 1921 in een hotel in BOSTON zelfmoord hebben gepleegd,…..-“ER was in dat vroege Amerika,waar het antisemitisme een kracht van belang was,een trend naar assimilatie en bekering”zegt de joodse historicus Jonathan Sarna van de Brandels Universiteit.”De immigranten moesten hun joodse identiteit opgeven,omdat ze anders niet op konden klimmen”Dat was niet altijd een succes.Sarna vermoedt dat Kerry’s zelfmoord ook met identiteitsverlies te maken had,…..-…..JOHN KERRY vindt de ontdekking van zijn joodse wortels zelf heel bijzonder,maar de politieke invloed zal volgens waarnemers echter niet groot zijn,zoals dat destijds ook gold voor de loopbaan van Madeleine Albright.Joodse Amerikanen laten zich niet bij voorbaat inpakken.De historicus Michael Feldberg:”in 1953 was zo’n ontdekking nog fataal geweest,maar in de wereld van nu is dat niet meer zo”………..FLIRTEN……….INTUSSEN is KERRY begonnen met het joodse electoraat te flirten.De Amerikaanse joden zijn vooral geinteresseerd in zijn standpunten op het gebied v.buitenlandse politiek en TERRORISME. Zondag 29 februari,nog voor SUPER TUESDAY,ontmoette hij in New York veertig joodse leiders. KERRY sprak uitvoerig over zijn Midden-Oosten-politiek.Hij ondersteunt de Routekaart,maar vindt wel dat aan de PALESTIJNEN eisen moet worden gesteld’waaraan ze redelijkerwijs kunnen voldoen’.Arafat moet worden geisoleerd,Sjarons eenzijdige GAZA-politiek verdient lof.Intussen is hij al een volleerd politicus geworden.KERRY steunde destijds de aanval op Irak,maar zei later dat hij zich had gebaseerd op ‘onjuiste informatie v.d.veiligheidsdiensten’.Hij verdedigt nu MET NADRUK Isaraels RECHT op ZELFVERDEDIGING en het veiligheidshek,maar noemde eerder,oog in oog met een gezelschap van ARABISCHE AMERIKANEN,het hek ‘een barriere voor de vrede’……-…Broer Cameron is een v.d.belangrijkste adviseurs van Kerry.Cameron ging tot het jodendom over toen hij met een joodse vrouw trouwde.Tijdens een persconferentie zaterdag zei Cameron op de vraag waarom het zo lang heeft geduurd voordat Kerry aandacht aan de joden besteedde,dat het strakke reisschema daarvoor geen ruimte had geboden.Dit excuus werd aanvaard……-…”Het was onmogelijk niet onder de indruk te raken van de ontmoeting”,zegt Hanna Rosenthal,uitvoerend directeur van de Jewish Council for Public Affairs. Kerry was volgens de aanwezigen zeer goed op de hoogte van de toestand in het Midden-Oosten.Abraham Foxman,directeur v.d.Anti-Defamation Legeau,stelt dat de ontmoeting vooral een grote zorg heeft weggenomen:dat Kerry’s zware kritiek op Bush ook zou kunnen gelden voor diens pro-israelische gedragslijn.Maar Republikeinse strategen wijzen erop dat kerry’s visie op het terrorisme minder duidelijk en krachtig is dan die van Bush,wat electoraal een zwakte zou betekenen.Dinsdag 2 maart boekte Kerry ook overwinningen in de grote staten Nw.York en Californie,waar de grootste joodse gemeenschappen wonen……-….Joodse Amerikanen stemmen vanouds eerder Democratisch dan Republikeins,maar deze trend staat al sinds een aantal jaren onder druk.Bush’standvastige Irak-politiek en harde houding t.a.v.terrorisme
  leveren hem ook van joodse zijde steun op.In 2000 stemde slechts negentien procent v.d.joodse Amerikanen op Bush,maar zijn adviseurs roepen dat dit aantal nu veel hoger zal zijn.#####

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s