Marine Le Pen wil EU-integratie stoppen

Screenshot_3

Marine Le Pen vecht tegen de Europese integratie

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse nationaliste Marine Le Pen wil met een rechtse fractie in het Europees Parlement de EU-integratie stoppen. Ze wil de euro en de vrije vestiging van werknemers afschaffen.

De Franse nationaliste Marine Le Pen wil met een rechts fractie in het Europees Parlement een verdere integratie van de EU-lidstaten verhinderen. “We doen mee aan de Europese verkiezingen, omdat wij de voortgang van het Europese project willen blokkeren”, zei Le Pen tegen de Franse zondagskrant “Le Journal du Dimanche”.

Het is haar doel dat het Front National tussen de 15 en 20 zetels in het nieuwe parlement wint en samen met andere EU-kritische partijen een zelfstandige fractie kan vormen. Tot nu toe beschikt het Front National over 3 zetels in het Europees Parlement. Voor de vorming van een fractie zijn minstens 25 afgevaardigden uit minstens 7 landen nodig.

Bij de Europese verkiezingen van 22 tot 25 mei kunnen anti-euro-partijen en EU-kritische groeperingen volgens peilingen rekenen op ongeveer een vierde deel van de 751 parlementszetels. Het is echter nog volledig onduidelijk of de deels nog zeer jonge partijen, zoals de AfD uit Duitsland, uiteindelijk ook een fractie gaan vormen om met één stem te spreken.

Zo heeft de chef van de AfD, Bernd Lucke, met Le Pen of de Nederlandse nationalist Geert Wilders op EU-niveau samen te werken. Ook het Britse UKIP, die in Groot-Brittannië de sterkste kan worden, wijst een samenwerking met het Front National van Marine Le Pen en de PVV van Geert Wilders af.

“Ik twijfel er niet aan. Zo´n fractie zal er komen”, zei Le Pen echter tegen de krant. Men gaat er in het Europees Parlement voor vechten dat de bezuinigingskoers in de schuldencrisis beëindigd wordt en Frankrijk weer meer gewicht in de schaal zal leggen. Le Pen wil o.a. de euro afschaffen en de vrije keuze van de arbeidsplaats in de EU over de grenzen heen beëindigen.

Bron:
www.handelsblatt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Marine Le Pen wil EU-integratie stoppen

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Ukip en Afd moeten eens verder kijken dan hun neus lang is;niks mis met de verkiezingsprogramma,s ,wensen en plannen van Le Pen en Wilders.Willen ze de beruchte deuk in een pakje boter slaan is samenwerking de enige,verstandige optie;pas dan kunnen ze een vuist maken en dingen veranderen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, nou, als UKIP en Afd zich om wat voor reden ook tegen die samenwerking blijven verzetten is dat misschien wel het bewijs, dat ze voor die samenwerking niet geschikt zijn. Jammer, maar helaas…..

   Like

 2. Hendrick M. zegt:

  Het wordt tijd !

  Like

 3. zrast zegt:

  Eindelijk eindelijk eindelijk, en dat ze veel zetels mag krijgen. Een moordwijf!!

  Like

 4. Harry zegt:

  Het zou prima zijn voor de integratie ( van vrouwen ) als het nu eens een dame was die Europa uit de ellende redt !
  ( Dan hebben we ineens twee vrouwen die er toe doen , Theresa G. als de grande dame van de reacties en Marine.le P . als grande dame van de politiek ) .
  En als de oude Le Pen nou eens met pensioen zou gaan , hebben de tegenstanders weer een argument minder om ons te zieken .
  Geert en Marine , ongeveer de laatste , maar hoopvolle kansen die we nog hebben .
  Hopelijk draaien ze in Engeland en Duitsland snel bij !
  Wat ik me wel afvraag is hoeveel ze in de melk te brokkelen krijgen als ze een kwart van de zetels in de wacht kunnen slepen ?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Een van de belangrijkste voordelen is, dat ze dan veel meer spreektijd krijgen!!!

   Like

   • Harry zegt:

    Dat begrijp ik Heer Bron , maar zou dat kwart van enige invloed zijn op de mogelijk driekwart resterende eurofielen in dat parlement ?
    Geen idee of daar nog twijfelaars tussen zitten . Valt daar nog iets te winnen ?
    Ik hoop het van ganser harte , maar ben van nature niet zo’n optimist wat politici betreft .
    En er staat zó veel op het spel dat het me zwaar valt om te denken ” we zien wel hoe het uitpakt ” .
    De volgende verkiezingen zijn pas over weer vier of vijf jaar .
    En hoeveel tijd hebben we nog voordat een aantal zaken onomkeerbaar wordt ?

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wow! in één adem genoemd worden met Marine!
   Merci bien, Monsieur Henri! Wat een prachtig compliment!

   Like

   • Harry zegt:

    En ik ben nog broodnuchter ook , T.G. !
    Maar nu ga ik eerst een verse fles chardonnay opentrekken .

    Like

  • Mirjam zegt:

   Het heeft een positief effect op de bevolking die de bevoogding zat is. Hoe groter de groep hoe sterker men zich voelt en eerder zijn mond open doet. Hoe meer de kliek in Brussel dan tegenwerkt hoe sterker de tegenkrachten worden. Psychologisch effect.

   Like

 5. delamontagne zegt:

  Vooral voor Fr dan. Het is hier nog een “klein-beetje”EEN patriarchale maatschappij/ De man is ,t hoofd van het gezin en de BAAS. tsjah……..zal er maar niet verder over uitweiden.!

  Like

 6. rinus zegt:

  Ik ben helemaal weg van deze sterke en krachtige vrouw. En wat is het toch jammer dat haar vader niet zelf gewoon in zijn wijsheid. voor de samenwerking (en voor zijn dochter) zich terug trekt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wijsheid? Valt, vrees ik, niet meer te verwachten van Jean-Marie.
   Alzheimer-patient, dan weet je het wel.
   Als het al te erg wordt, moest Marine tóch zien, dat ze Papa er met een zoet lijntje uit werkt.

   Like

 7. jans zegt:

  Ik ben het wel eens met een aantal punten, maar voordat ze mijn steun krijgt moeten ze eerst echt breken met het anti-joodse waar de partij voor stond. Als Le Pen, UKIP, PPV, FPO en de FINN in het EU parlement komen wordt het voor de islam onmogelijk om verder te groeien. De islam zal vernietigd worden, de islam moet verboden worden 🙂

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Ben het eens met Mw. Le Pen. We zouden terug moeten, naar een samenwerking zoals die was in de EEG. De vorming van de EU, is ons door “de strot”, geduwd. En toen we, in 2005 bij het Referendum, op “de rem”, wilden trappen, met ons NEEN van 63% van de stemgerechtigden, ging Balkenende, in LISSABON ons NEEN verkwanselen, en maakte daar een JA van.

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Ik denk dat Balkenende toen niet goed door had hoe lang en heel verkeerd zijn beslissing om de uitslag van het referendum naast zich neer te leggen door zou werken, we zitten nu nog steeds met de ellende en er komt voorlopig geen einde aan.
  Zo’n man zou eigenlijk vervolgd moeten worden.

  Like

 10. Moos zegt:

  Ik zeg “Doen” Marine, gooi dat die hele zooitje Eurofielen maar op een hoop, weg ermee !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s