Vandaag Dodenherdenking: Opdat de Holocaust NOOIT vergeten mag worden!


Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Holocaust. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vandaag Dodenherdenking: Opdat de Holocaust NOOIT vergeten mag worden!

 1. delamontagne zegt:

  alleen de eerste foto al, dit kun je toch geen mensen noemen, die dit hebben gedaan.

  Like

  • Monalisa zegt:

   delamontagne, ik zag gisteren op de tv hoe Foute Nederlandse vouwen in oekraïne heeft huis gehouden in de jaren 1940/1945 ik die kampen daar, en ze zijn er niet voor veroordeeld hoe kan dat!!!!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat héét, Delamontagne: De bewaarde foto’s (Toen misschien nog: ‘daguerreotypies’) van overlevenden van “Camp Sumter” te Andersonville, Georgia uit de Amerikaanse Burgeroorlog, 80 jaar eerder, leverden precies dezelfde aanblik van levende skeletten op.
   Het enige geluk was, dat er toen maar weinig KINDEREN in het leger gingen, die krijgsgevangenen konden worden gemaakt. Hoewel, wel een paar: Jonge trommelslagers en dergelijke.
   Het verschijnsel is ècht van alle tijden en degenen die zich ermee bezig houden zijn ècht mensen. En niet alleen Nazi’s, ongelofelijk, maar waar……

   Like

 2. Cathja zegt:

  Het is heel belangrijk dat wij onze kinderen en kleinkinderen vertellen wat er ooit is gebeurd met het Joodse volk. De geschiedenis moet doorgegeven worden, opdat ook de geslachten na ons weten welke gruwelijkheden er plaatsgevonden hebben!

  Like

 3. Monalisa zegt:

  we mogen dit nooit vergeten, maar er zijn ook mensen die de holocaust ontkennen. maar ik heb een mooi citaat. trui de pum schreef.
  Het is bijna “heiligschennis”om te zeggen stop ermee,maar ik zie “bepaalde”mensen kransen leggen ect. die tijden de oorlog er altijd warmpjes erbij hebben gezeten,ernstig voor degene die gevallen zijn,maar geld en macht was een rode draad……en is dat helaas nog steeds!!

  Like

 4. alidas1 zegt:

  En waar zat het koningshuis met hun volgevreten lichamen in het buitenland ze hebben niets van de oorlog gemerkt .Ze hebben er aan meegewerkt al ontkennen ze het nog.
  Bernhard kon overal naar toe vliegen en werd niet naar beneden geschoten omdat ze wisten dat het Bernhard was
  .Er is meer gebeurd maar we komen het nooit te weten .
  Nu staan ze schijnheilig kransen te leggen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het is uiteindelijk toch de domme massa die ze de ruimte geeft voor die schijnheiligheid: Die massa zou moeten besluiten dat ze al dit parasiteren niet langer pikken en ze een trap onder hun kont moeten geven richting …..Argentinië voor mijn part. In plaats van met vlaggetjes te zwaaien en te kwijlen van dankbaarheid voor elke blik, elk zwaaitje dat dat arrogante stel ze geeft.

   Like

   • Monalisa zegt:

    „Het gedicht van Nienke Woltmeijer
    De stille getuige. De boom aan de rails. Omringd door prikkeldraad. Torende boven het wachtershuisje. Geworteld in grond van ellende.
    De boom hoorde de doffe knallen. Rook de mist van angst. Zag een uitzichtloze weg. Wanhoopte een eindeloze strijd.
    Troostend het kind met verdriet. Omarmend de vrouw in wanhoop. Bemoedigend de man zonder uitzicht. Beschermend hen zonder schuilplaats.
    Bladeren fluisteren de herinnering. Takken vertellen het verhaal. De bast verzacht de pijn. De wortels vangen de tranen.
    De boom vertelt het verhaal van toen. Het staat gekerfd en wordt nooit vergeten.”

    Like

  • delamontagne zegt:

   Het zijn natuurlijk ook maar gewo[o]n{e} mensen. Hier nemen de hoogheden een sprint naar ëen van hun onderkomens.
   ./././././
   Maxima Duwt Kind omver bij Dodenherdenking

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ach hou op: Natúúrlijk zijn het maar gewone mensen. En dan nog over het paard getild en onhebbelijk op de koop toe, zoals je hier ziet.

    Like

 5. Avidia zegt:

  Monalisa zegt:
  4 mei 2014 om 21:35
  Zo triest Monalisa, ik heb het niet meegemaakt, maar het was heel, heel erg, tranen staan in mijn ogen, zoveel wreedheid, zoveel onrecht, dit mag nooit verloren gaan, wij moeten en zullen dit altijd herdenken.
  Mijn ouders hebben in gevaar voor eigen leven ook Joden verborgen, hun eten gegeven, hen verzorgd, stiekem in de nacht, toen ze die verhalen vertelde, hing ik aan hun lippen en dacht, dat zou ik ook doen. Ik vind dat mijn ouders ook helden zijn. Dat heb ik ze altijd gezegd, maar ze zagen dat niet zo, zij handelde intuïtief. Kan er wel om janken. Zo een mooi volk, dat zich handhaaft tegen al die moslims buren, die zelfs de buren uitgenodigd om hun woestijn vruchtbaarder te maken, wat zij zelf gedaan hebben, dit is echt een uitverkoren volk, we moeten met z’n allen Israël blijven steunen, zij zijn de graadmeter wat ons te wachten staat, n.l. de overwinning van de islam, daarom zijn ze hier in grote getallen. Zij willen ons onderdrukken en van Nederland een islamstaat maken, nou, mooi niet, kom op, tegengas geven. Weg met deze regering, stem PVV voorstander voor het mooie Israël.
  Niks Turkse of Marokkaanse invloeden, zij hebben zich aan te passen aan ons, en anders gaan ze maar terug waar ze vandaan kwamen, liever vandaag dan morgen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Avidia bedankt voor u reactie gelukkig heeft u het niet mee gemaakt, ik was drie jaar dat de oorlog teneinde was, en u kunt het ook aan u ouders vragen wat voor impact het heeft geweest op het gezin toen, daar denk de jeugd niet aan,helaas we zijn er nog niet het komt weer terug de vraag is alleen wanneer?? we hebben nog niks geleerd van deze 69 jaar dat het afgelopen is Jammer

   Like

 6. Duinsnip zegt:

  Zomaar wat berichten
  1 Peter van Uhm heeft respect voor Syriegangers
  (U weet wel, die koppensnellers)
  2 Werkgevers willen meer EU
  (U weet wel, Brussel de macht)
  3 Politie arresteert varken
  (U weet wel, de gele binnenhielden)
  Gedicht
  Een volk dat onder idioten zucht
  Zal na ’t verstand ook lijf en goed verliezen
  4 mei wordt dan een klucht

  Like

 7. lucky bee zegt:

  De Hollocaus heeft na het einde van de WW II niet opgehouden maar voort gezet door de Communisten.Zo wel in de Soviet Unie als in China, Vietnam en Cambodia, en Noord Korea.En niet vergeten Cuba en Venezuela.waar de mensen nog bezig zijn elkaar af te maken.Maar ook Brazillie , Chilli en Argentinie,zijn ze met moorden bezig.Eigenlijk heel Zuid Amerika.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s