Bevrijdingsdag…

Screenshot_7

Door:
Monalisa
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Bevrijdingsdag…

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, Mama wel, maar het volk jankt omdat er weer meer naar de voedselbank kunnen…..!
  Hoe dúrft die bolle zich onder deze omstandigheden “koning” te noemen; ik kan er met mijn verstand niet bij!

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Theresa Geissler ik heb nog een aandenken aan zij opa ook geplaatst een mooi anjer in zijn haar. @Monalisa

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Oeps Willem het feest gaat niet door lees AEX tijdens lunch op zwaar verlies dus de broekriem aan halen ook voor jou!!!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik ervaar NEDERLAND niet als BEVRIJD! Overgenomen door de DICTATUUR EU, en overlopen door volgers der ISLAM. Ik vind het niet te geloven, hebben de geallieerden daarvoor ons land bevrijd. Dankzij, PvdA,VVD,CDA en D66, zijn we inmiddels WEER BEZET!

  Like

 5. Alf Janszoon zegt:

  Het is Bevrijdingsdag vandaag.
  Het is op het obscene af ironisch dat pontificaal in het middelpunt van de plechtigheden, een nepmonarch staat, “koning” Willempie de Onbenullige. Men kan het hem uiteraard niet verwijten dat zijn opa Benno von Lippe Bisterfeld, de notoire vrouwengek en corrupte schavuit, lid van de SA en de SS was geweest en dat zijn vader bij de Wehrmacht heeft gediend. Aan de andere kant is het juist het erfelijke principe waaraan hij zijn positie te danken heeft.
  Zelf is het een schertsfiguur, die bij het minste of geringste (in zijn geval niet kogels maar een schreeuw op de Dam) als de angsthaas die hij is, de benen neemt en daardoor zijn uniform (marine) met onderscheidingen (??????) te schande maakt. Hij is een held van een bijzonder soort, een pantoffelheld.
  Tijdens WO II was mijn vader, een twintigjarige, op “vakantie” in Thailand en Burma met als actieve component het meebouwen aan de Burma spoorweg. Hij moest later met lede ogen aanzien hoe een familie van deserteurs na de oorlog hun hoge posities weer opeisen als ware het hun geboorterecht.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Je vergeet die plaathoer Maxima die de dochter is van haar vader die meegeholpen heeft bij de dood van minstens 70.000 mensen! Zij heeft zijn Genen!!!!
   En wij maar vlaggutju zaaju!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Alf Janszoon 5 mei 2014 om 14:54

   “Zelf is het een schertsfiguur, die bij het minste of geringste (in zijn geval niet kogels maar een schreeuw op de Dam) als de angsthaas die hij is, de benen neemt en daardoor zijn uniform (marine) met onderscheidingen (??????) te schande maakt. Hij is een held van een bijzonder soort, een pantoffelheld.”

   Klopt, en daar hebben wij destijds ook een informatief stukje over geschreven:
   http://tistochwat.wordpress.com/2011/01/06/prins-carnaval-en-kapitein-iglo/

   Like

   • delamontagne zegt:

    Van dat rennen op de Dam van de hele meute, zijn er nogal een paar “Youtube” filmpjes. Kijk er weleens naar. Schijnen dus gewoon mensen te zijn, NIKS GEEN BLAUW BLOED.
    Wat die onderscheidingen betreft: Later zijn er enkele terug-gevonden op de route. Bleken van gewoon “verguld-blik”te zijn gemaakt. ZIJ doen dus wel degelijke ook mee aan bezuinigingen.! !

    Like

 6. lucky bee zegt:

  Het zijn geen bezetters het zijn hun beste Vrienden.De Arabieren!

  Like

 7. Anneke zegt:

  Bevrijdingsdag…..NEP. Kijk specifiek naar mezelf…Ben nog nooit zo ‘gevangen’ geweest in de grijpklauwen van de overheid. Indirect gesproken, maar direct voor het dagelijks levensonderhoud. Inkomsten zijn met manlief acht-mndn geleden meebegraven. WAO is me ontnomen; ect.ect.ect. Nabestaanden-uitkering is me niet gegunt…’te jong’. Nog nooit zo ARM geweest, ’t lijkt wel oorlog. “Is het ook, op politiek economisch vlak…..al TIJDEN in gijzeling van de kapitaal-goden”. Ben (gelukkig) niet de enigste, hoef nog géén directe honger te lijden. Een heel groot wonder: heb nog geen schulden,sta nog niet bij de bank in het krijt. Al zal deze (nwe.) situatie niet ver weg meer zijn!!! Menig allah-/allochtoon heeft het financieel stukken beter!!! “Oh ja; dit dankzij de EU-/NL-LANDSVERRADERS. De moderne NSB-ers…”.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Op 5 en 6 MEI 1945 heeft het Duitse leger gecapituleerd en het gezag aan de Canadese generaal Foulkes overgedragen. Maar daar is ook nog iets aan voorafgegaan. Namelijk de desertie van het opperbevel van de strijdkrachten. Ingevolge de Grondwet voert “de regering” het opperbevel van ‘s lands strijdkrachten. De regering is samengesteld uit de “koning” en zijn ministers. Een Kabinet regeert niet, een kabinet voert regeringsbesluiten uit. Een kabinet is een stafafdeling van het staatshoofd, in dit geval een “koningin”, die er na drie dagen strijd tussenuit is geknepen. Dat is geen tactische terugtrekkende beweging in landsbelang, het is evenmin een aftocht in landsbelang, het is ook geen vlucht, maar dat is het ergste wat een opperbevelhebber van de strijdkrachten kan doen: DESERTEREN. En dat is wat er op 13 MEI 1940 in het heetst van de strijd gebeurde: DESERTIE en niets anders. Een kapitein die het zinkende schip verlaat wordt normaal gesproken opgepakt en strafrechtelijk vervolgd en in oorlogstijd zelfs standrechtelijk geëxecuteerd. We moeten er toch niet aan denken dat de held van de Javazee, Schout-bij-Nacht Karel Doorman als opperbevelhebber van de vloot er met zijn vlaggenschip tussenuit had geknepen?
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/05/05/5-mei-viering-een-comateuze-vertoning/

  Like

 9. Willem de Hollander zegt:

  Heb je de kinderen gezien welke de bloemen legden bij het Nederlandse herdenkingsmonument bij uitstek op de dam, ik heb geen een wit, blond kind kunnen ontdekken wel een met een hoofddoekje.

  Like

 10. Alf Janszoon zegt:

  Mijn verontschuldiging voor deze verlate reactie, maar hierbij mijn complimenten aan de heer Tistochwat aangaande zijn website. Staat echter niet op de lijst van NL-blogs van deze site. Zal een regelmatige bezoeker van uw site worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s