De EU wurgt het vrije Zwitserland

Screenshot_6

(Door: Joost Niemöller)

Vandaag verscheen in de Financial Times een artikel over Zwitserland. De FT vertegenwoordigt het internationale grootkapitaal en maakt zich dus ernstige zorgen over de neiging van het vrije Zwitserse volk om het heft in eigen hand te nemen. Wat ook opvalt is hoezeer die belangen van het grootkapitaal overeenkomen met de belangen van de EU.

Hiermee wordt nog eens duidelijk hoezeer de EU aangestuurd wordt door het lobbyapparaat van de internationals. Het internationale bedrijfsleven, zo stelt de FT, maakt zich ernstig zorgen over de inkomensnivellering die Zwitserland via referenda afdwingt. Hoe moet dat nu met die topinkomens? Als de EU een democratische organisatie was, luisterend naar de wil van het volk, dan zou er ook respect zijn voor het feit dat de Zwitsers zich via een goed functionerend referendumsysteem vier keer per jaar zelf regeren. Maar de EU kan het niet verkroppen dat het soevereine Zwitserland (in 1990 wilde de Zwitserse regering zich bij de EU aansluiten, maar de Zwitsers stemden dat weg) een eigen koers vaart en komt dus met strafmaatregelen. Bijvoorbeeld als de Zwitsers per referendum afdwingen dat men een stop wil op de immigratie uit de EU. Want, zegt de EU dan, het recht op vrij verkeer is ononderhandelbaar. En ook al maakt Zwitserland geen deel uit van de EU, dan nog moet het gehoorzamen aan de nooit door enige volksmeerderheid ondertekende wetten van het vrije verkeer binnen de EU.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zwitserland. Bookmark de permalink .

22 reacties op De EU wurgt het vrije Zwitserland

 1. Cathja zegt:

  Ik hoop dat de Zwitsers NOOIT, maar dan ook NOOIT de eisen van Brussel zullen inwilligen! Baas in eigen land, baas over eigen immigratie, baas over wie er toegelaten worden op de arbeidsmarkt, een eigen munt, etc.
  Een land wat het erg goed doet en wat een schitterend voorbeeld is voor Nederland!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk dat die EU in alles zijn eigen graf graaft! De Zwitsers hebben besloten tegen de wil van de gehate EU in te gaan. De woede bij de Zwitsers zal alléén maar toenemen als ze merken dat geboycotteerd worden! hoe zou je zelf zijn?!

   Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat hele Eu-gebeuren is een wurgcontract,voor ieder land.Daar moeten we dus van af.Ik ben echter wraakzuchtig genoeg,dat dat voor mij niet meer genoeg is;ik wil iedere verantwoordelijke zien hangen!

  Like

  • sam zegt:

   Niet alleen de verantwoordelijken, ook hun nazaten. In België zijn er heelder dynastiën van politiekers.Van vader op zoontje. Niet moeilijk dat het land naar de afgrond af stevend.
   In België geloven nog slechts 17% van de bevolking in de politiekers!!! Dat zegt meer dan voldoende, maar toch blijft de gemiddelde Belg nog steeds voor dezelfde kl**tzakken stemmen.

   Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Yvonne van Cleef zegt:
   5 mei 2014 om 23:18

   ………………dat dat voor mij niet meer genoeg is;ik wil iedere verantwoordelijke zien hangen!

   Ik ook !

   Als Zwitserland zich door brussel (bewust geen H-letter) de wet laat voorschrijven, dan zal de economie achteruit gaan, de werkeloosheid en onveiligheid toenemen.

   Wat brussel brengt/ veroorzaakt is armoede, chaos, criminaliteit en verloedering.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  De hoerenlopers uit Brussel zijn met hoogste snelheid bezig het
  sprookje van ,, Hoe de EU wie Phoenix uit de as herreist ” en met
  hun leugens alles uit de kast trekken om hun priviligeerde baantjes
  te behouden !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het artikel klopt, van A tot Z. En diezelfde eussr, wil zogenaamd ” democratie”, brengen in de Oekraïne. Daar hebben ze de NAZI’S aan de macht gebracht, dat zou ons genoeg moeten zeggen. De eussr, het nieuwe nazisme, is de opvolger van het denken van Adolf Hitler.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad Tom. Het verheugende nieuws in deze is dat Hitler zich op het laatst voor zijn kop moest schieten. Dat lot zal Verhofstadt, Van Rompuy en consorte ook ondergaan als ze nog even doorgaan! Mark my words!

   Like

 5. Henk.V zegt:

  Inderdaad, de EU is een wurgslang die elke neiging tot democratische besluitvorm het liefst door middel van voortdurende pressie ombringt.

  Dat is de geestesgesteldheid die ook politiek correct zich eigen heeft gemaakt.
  Het is schier ongelofelijk dat linkse partijen zich hiermee in de loop van de tijd hebben vereenzelvigd , want ooit lieten linkse stromingen zich voorstaan op hun zogenaamde gevoel voor rechtvaardigheid en zorg voor de medemensen, vooral voor degenen die zichzelf niet meer staande konden houden.
  Nu zijn het juist de gewone burgers, kleine neringdoenden , zieken en bejaarden die het steeds zwaarder gaan krijgen in deze gangsterachtige wereld die de EU is.

  Één zin trof mij in het artikel van Joost, omdat ik al een tijdje precies hetzelfde probeer aan te geven: ”Hiermee wordt nog eens duidelijk hoezeer de EU aangestuurd wordt door het lobbyapparaat van de internationals”

  Jazeker en bij de multinationals moeten wij beslist ook de zich meer en meer fuserende banken rekenen, omdat juist zij verantwoordelijk zijn voor het loodzware financiële juk dat aan de landen aan de zuidgrenzen van de EU is opgelegd om aan hun verplichtingen jegens de Unie te voldoen..
  Deze schofterige behandeling leidde tot onmenselijke leefomstandigheden voor miljoenen mensen daar! Natuurlijk had geen van de getroffen staten ooit tot de EU moeten worden toegelaten, omdat ze financieel te zwak stonden, maar dar deerde kennelijk niemand meer in Brussel.

  Daar geldt overduidelijk maar één streven : GROEIEN in macht en omvang en in dat streven legt men zich geen enkele beperkingen meer op en zeker laat men zich niet in de wielen rijden door een streven om de Europese groeiprocessen op democratische wijze telkens te toetsen.
  Een hele reeks werkelijk straatarme landen zijn al, of zullen nog (worden) toegevoegd.
  Dit is volkomen in strijd met de afspraken die men in de EU zelf officieel bij verdrag heeft vastgelegd door de instelling van de zogenaamde 3% regeling.

  Ik bewonder de vrijheidszin van de Zwitsers, want zij trotseren een werkelijk steeds gewelddadiger, dictatoriaal wordende onderdrukkende macht die de EU heet.
  Deze macht staat ten dienste van een elite die op velerlei wijzen verstrengeld is met de belangen van het grootkapitaal .Bij die elites horen zeer beslist ook hooggeplaatsten die grote belangen hebben door hun aandelen in dat grootkapitaal. Daarom wil het nog wel eens gebeuren dat wij in een toespraak voor de televisie worden opgeroepen een groot vertrouwen te hebben in de EU.

  Vertrouwen, Bea? Laat me niet lachen!.
  Sinds wanneer zou ik vertrouwen hebben in een wurgslang die alle regels met voeten treedt en ons wil verorberen?
  Je kunt een wurgslang alleen maar onschadelijk maken door dat dier de kop af te hakken.
  Deze EU MOET dood! Ik zeg het zonder omwegen.

  Like

 6. Vederso zegt:

  Off topic; Een comment onder een Benghazi discussie op YouTube, ik meen bij ABC;

  Scarlett O’hara1 dag geleden
  What is so hard for the Democrats to understand? They knew with-in hours it was a planned Terrorist Attack but for WEEKS Obama, Rice, Carney, Clinton, Penetta and the rest of the liars blamed a Video and locked up the producer. They looked the parents of the murdered men, dead in the eyes and said, they would hold the You Tube producer accountable! How can you claim they didn’t lie??????? Obama and Clinton even made a video to the Muslim world talking about the video….WEEKS later!!!

  Er zit weer beweging in “and it won’t go away”. (Krauthammer)

  Like

 7. Jean zegt:

  Wij EISEN een STOP! aan import van vreemdelingen/allochtonen/moslims/geweldbarbaren.
  Wij EISEN gesloten grenzen.
  Wij EISEN het opkrassen van die EU misdaadorganisatie.
  Wij EISEN een welvarend, veilig en leefbaar Europa en met die allochtonen, open grenzen en die EU misdaadorganisatie is dat onbestaande.

  Like

 8. Rick zegt:

  Gezwicht…Dus financieel einde oefening voor Zwitserland 😦
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22592522/__Zwitserland_deelt_gegevens__.html

  Like

  • Monalisa zegt:

   dus de rijken gaan op zoek naar anderenlanden om hun geld onder te brengen!! lees de EU wil ook toezeggingen in 2015 om in de kluizen te kijken, zonder jou toestemming, dat is gewoon dictatuur..

   Like

 9. Pauline zegt:

  Maar in ZWitserland zit ook veel geld,Daar assen ze in Brussel ook op

  Like

 10. Zwitserland lapt dit toch aan hun laars, waarom zouden zij, als het meest economisch succesvolle land in Europa, naar Losers luisteren?

  Like

  • Rick zegt:

   Omdat ze er inmiddels door omsingeld zijn en de dictators uit Brussel er niet voor terug zullen deinzen om Zwitserland te boycotten en isoleren.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  EN IK EIS DE VERNIETIGING VAN DE COMMUNISTISCHE RODE EUSSR, UIT NAAM VAN DE MENSELIJKHEID.

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Hopelijk stort het brussels EU met €uro huis snel in elkaar zodat we weer kunnen beginnen met het opbouwen van ons land.
  Ik zie vanochtend op duitse sites zoals DWN dat de economische zwaluw van het eerste kwartaal bijna uitgevlogen is.
  Minder auto´s verkocht in april, minder grote industrieopdrachten enz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s