De jaren-60 emosietjes van Ebru Umar

Screenshot_10

(Door: Martien Pennings)

Lange column met veel van hetzelfde op GeenStijl van meisje Umar, door Pauw en Witteman nog wel eens misbruikt als excuus-Turkje, want best wel een beetje rechts. Ik citeer een exemplarische passage:

“( . . .) als je het in je hoofd haalde om te zeggen dat het recht om te provoceren voor iedereen geldt die in Nederland woont, dus óók voor de wannabe terrorist, óók voor de vluchteling uit Afrika en óók voor een of andere imam en zijn gevolg in Hilversum. ( . . .) Sinds wanneer is het in Nederland VERBOTEN om te provoceren? Als er een cartoonist met veel machtsvertoon van zijn bed wordt gelicht door justitie, veroordelen we degenen die dat ‘terecht’ vinden. ( . . .) En nu de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, die zoals Adolf Hitler bepaalt wat mensen moeten denken, vinden en hoe ze zich moeten gedragen op een bepaalde dag en tijdstip, vinden we dat opeens… Geweldig!?”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De jaren-60 emosietjes van Ebru Umar

 1. aquarius4422 zegt:

  Ebru Umar vliegt uit de bocht.
  Als een obscuur clubje antisemieten de vierde mei aan wil grijpen om een smerige leugens over Israël te “gedenken” is het niet meer dan normaal dat de overheid ingrijpt.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad ga je soms denken, dat Ebru zich van tijd tot tijd te goed doet aan de geestverruimende middelen. ik zei het al eerder: Ze fladdert. Van de ene gedachte naar de andere. Zelf noemt ze dat waarschijnlijk gewoon logica, maar voor een ander is het wat minder as zodanig te herkennen omdat het elk fundament mist. Wat dat betreft doet ze me wel enigszins denken aan die andere fladderaar, Bart Schut. Ook zo ’n figuur die van mening is dat je goed bezig bent door alle kanten van iets te belichten zonder enige prioriteit in acht te nemen. En als er dan tenslotte toch nog een zondebok aangewezen moet worden, richten ze hun pijlen steevast op de verkeerde. Het enige wat je als buitenstaander kunt ondernemen tegen dergelijke (on)logica is: Niet meer te vroeg juichen als Ebru ‘tje of Bartje toevallig eens iets ons welgevalligs zegt, want een dag later kan er het tegengestelde uitrollen en daar stà je dan met je goeie gedrag. Op zichzelf moet zulke terughoudendheid toch wel te doen zijn: We wéten het immers inmiddels van deze media-curiosa…….

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Het mist elk fundament: precies, Theresa!
   Maar die Schut vind ik wat dat betreft nog erger, die heeft totaal geen richting . . . . nou ja . . . . . wat jij ook al zegt: vaak tenslótte toch nog de verkeerde.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad Theresa, ik denk dat ze met die smeerlap Bart schut best een goeie relatie zou kunnen opbouwen. Ze denken samen helemaal in hetzelfde patroon. Vandaag A: “Turken deugen niet, want hun minaretten houden me uit de slaap”. Morgen B: “Marokkanen zijn allemaal Nederlanders!!! Als je dat maar weet!” Kortom ik kan zo nog wel even doorgaan, en over die Schut wil ik het al helemaal niet meer hebben, die psychopaat! Maar in de columns van Ebruutje kan je inderdaad geen consequente objectieve lijn meer ontdekken. Dat heeft me wel teleurgesteld want in haar prille jeugd als ontdekte Turkse troetelschrijfster deed ze zo raar niet. Inderdaad, wellicht hangt ze aan de Gluton? Wie zal het zeggen?!…

   Like

   • Driek zegt:

    paulzwueste zegt: Maar in de columns van Ebruutje kan je inderdaad geen consequente objectieve lijn meer ontdekken.

    Nu, het lijkt me heel simpel: “Afkomst verloochend zich niet”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s