Goed nieuws show uit Brussel maakt overuren

Screenshot_3

(Door: trias politica)

Vandaag kwam de Europese Commissie met haar Voorjaarsprognose 2014. Volgens de EC wordt ‘de groei steeds breder gedragen’.

Je verwacht het niet. Vlak voor de zo belangrijke verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement verschijnen er al wekenlang allerlei goed nieuws berichten over economisch herstel in de eurozone. Ook in haar vandaag verschenen Voorjaarsprognose is de Europese Commissie optimistisch. Zelfs over Nederland is de EC positiever dan ons eigen CPB. Maar zoals ik vanochtend bij de Finance sectie al over Portugal schreef: deze berichten geven een vertekend beeld over hoe het er werkelijk voorstaat in de eurozone.

Laten we gemakshalve eens aannemen, dat de getoonde statistische data kloppen (al is er reden genoeg om daaraan te twijfelen). Dan zien we, dat volgens de EC alleen de economie van Cyprus nog een negatieve groei vertoont. In alle overige eurozone landen zou er in zowel in 2014 als 2015 sprake zijn van groei. Voor de gehele EU (alle 28 lidstaten) voorziet de Commissie zelfs een groei van 1,6 procent dit jaar tot twee procent in 2015. Goed nieuws toch? Dat hangt er vanaf hoe je de getallen interpreteert. Want zelfs als deze prognose al bewaarheid wordt, dan nog is er nog altijd geen reden tot juichen, want daarmee zijn we nog niet eens terug op het niveau van vóór de crisis. En om te zeggen dat die crisis over is in de eurozone en de weg naar economisch herstel is ingeslagen is veel te voorbarig. Daarvoor zijn er bovendien veel te veel externe onzekerheden, die de EC overigens zelf ook noemt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Desinformatie, EUSSR, Nederland, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

7 reacties op Goed nieuws show uit Brussel maakt overuren

 1. bobzelf zegt:

  weet waar het ook stukken beter gaat ??

  bij de afdeling , : wij verkopen lulkoek !!

  blijft over , WAAR GAAT HET BETER ??

  ALLEEN BIJ DE AFDELING LEUGENS eu EN AFDELING ZAKKENVULLEN ,

  effe in goed Rotterdam ,

  tiefstraal toch effe op , koekwauzen

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Pure verkiezingspropaganda;ziet u dat wij het wel goed hebben gedaan???26 mei:we hebben ons verteld,op naar de volgende bezuinigingen!Zoals vanouds!

  Like

 3. Mirjam zegt:

  De verkiezingen staan voor de deur en dus maakt het Politbureau overuren:

  Opgetogen geluiden in Brussel. De economische groei in de Europese Unie verbreedt zich, en ook het aantal werklozen daalt sneller dan verwacht. “De tekorten zijn afgenomen, de investeringen trekken aan en, heel belangrijk, de arbeidsmarkt begint zich te herstellen”, aldus de Europese Commissie in de jongste prognose.
  (Let op de foto)
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3649429/2014/05/06/Eindelijk-een-vrolijke-noot-over-werkloosheid-in-EU.dhtml

  Like

  • bobzelf zegt:

   EEN OUD RUSSISCH SPREEKWOORD :
   uit de 2e wereldoorlog :

   AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, EEN KOGEL ACHTERHAALD HEM WEL !

   eerdaags maar weer eens in werking laten treden !!

   wel een hoop kogels nodig zo onderhand whahahahaha

   DE GROEP JAKHALZEN , WORDT MET DE DAG GROTER !!

   gr. bob

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Het is inderdaad een rode propagandastunt, van jewelste. De EU maakt nu propaganda, zoals de communisten in de Sowjet Unie pleegden te doen. Alles om hun baantjes, en hun rode waanzin- eu- in stand te houden. En daarvoor gebruiken ze alle middelen, van de rode pers tot en met de hele MSM.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Zien jullie het niet? De EU begint steeds meer te lijken op de goede oude Sovjet Unie. Ook daar werden in de Pravda en Izwestia geweldige berichten over de economische toestand in het land iedere keer dat er een nieuwe ”5-jaar Plan” werd gepresenteerd.

  De EU wordt door antieke “dinosauren’ geleid die nog in de 20ste eeuw leven. Ze denken dat zij de waarheid onder het tapijt kunnen vegen. Dat censuur in het internet tijdperk werkt.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Frankrijk kan alleen nog maar overleven in een permanente transferunie? Dit maakt duidelijk in welk een frauduleuze internationale situatie wij zijn binnengeloodst! Wij wisten dit natuurlijk allang de afgelopen jaren! En toch zijn er nog veel mensen die beweren dat wij niet meer buiten die vervloekte Unie kunnen!? Bang voor het zwarte gat! Typisch!!!
  “Men” weet dat men nu vandaag nog uit die Unie zou moeten, maar men heeft angst voor het nieuwe. Wat trouwens gewoon de oude situatie is waarin wij in vrijheid konden leven zonder bestolen te worden door een stel corrupte politici die ons, arm en berooid zonder autonomie en eigen identiteit meer, naar de slavernij voeren!!!
  Een verschrikkelijk toekomstbeeld dat ons wacht!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s