New York Times: “Geen Russen in het oosten van de Oekraïne”

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

De mensen van de burgerwacht in het anti-Kiev bolwerk Slovjansk zijn Oekraïners en geen Russen. Ze wantrouwen het regime en de westerse machten die de putschisten in Kiev ondersteunen, zijn verslaggevers van de New York Times achter gekomen.

Twee verslaggevers van de Amerikaanse krant “New York Times” hebben een week lang doorgebracht in de Oost-Oekraïense stad Slovjansk doorgebracht. Ze hebben gesproken met leden van de burgerwacht. De journalisten hebben de checkpoints geobserveerd toen de mensen vrijdag tegen de putschisten van Kiev vochten.

De verslaggevers constateerden een grote ondersteuning door de bevolking voor de burgerwacht. Zij verzorgt haar verdedigers bij de checkpoints o.a. met levensmiddelen.

Actueel 05-05-2014 – 10.00 uur:

De putschisten hebben controleposten van de burgerwacht in de buurt van Slovjansk aangevallen, meldt een vertegenwoordiger van de stad. Bij de botsingen raakten vijf inwoners zwaar gewond.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

14 reacties op New York Times: “Geen Russen in het oosten van de Oekraïne”

 1. bobzelf zegt:

  jA, ER KOMT EEN DAG ,, dat u wilde dat iedereen zo betrouwbaar was als Putin ,

  mag hopen , dat u nu toch niet meer twijfelt , waar het gajus op deze planeet zit ???

  22 mei makkers, en lotgenoten !!!!!!!

  stamp deze datum in je geheugen , misschien kunnen we er later , als al het gajus

  allemaal een “”ZANDWINKELTJE ” heeft , ER een FEESTDAG VAN MAKEN .

  DE FEESTDAG VAN HET GAJUS, EN DE POPULISTEN DIE EINDELIJK GELIJK KREGEN !

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Ach kijk maar es aan bobzelf is een communist

  Like

 3. Vederso zegt:

  NYT. Ooit misschien wel de beste krant ter wereld en nu regelmatig met artikelen waar de honden geen brood van lusten.

  Like

 4. Igor zegt:

  Wat de normale mens, die zich goed informeert, allang weet.
  Voor diegenen die 24/7 alleen naar de NPO en de NL commerciëlen kijken is dit dus een verrassing.
  Advies: kijk af en toe ook eens naar Russia Today, die zijn nog steeds objectiever qua verslaggeving.
  Geloof nu eens een keertje niet die Brusselse papegaaien, die is het alleen te doen voor hun lucratieve baantjes van een half miljoen taxfree, en hun Ducati motor (Wim”gezeik”v.d.Kamp CDA)
  Gelukkig zijn de meeste reageerders van deze site WEL objectief en hebben het spelletje van den Haag en Brussel door.
  22 Mei a.s. P V V . de enige juiste partij tegen de NWO en Islam overheersing

  Like

 5. zrast zegt:

  Ik ga absoluut zeker op een anti EU partij stemmen Bob, dat was ik toch al van plan!! Ik hoop alleen dat er heel veel mensen hetzelfde doen! Ik neem alvast een voorschot met een Russki Standart Na Zdarovje,op Putin!

  Like

  • bobzelf zegt:

   zal gelijk met je meedoen , alleen wordt het een ukraine cognakkie met een colaatje ,

   dank makker in de strijd

   bob

   effe voor de goeie orde , op een ?? anti EU partij , ????? STEMMEN ??

   ik neem aan dat je niet een andere bedoelt ??

   wat anders dan op de PVV zet geen zoden aan de dijk hoor makker !!!!

   NU MOETEN WE EFFE ALLE BALLEN VERZAMELEN !!!

   Like

 6. fleckie zegt:

  bijna?overeenkomst? uit Alg Dagblad 29 jan.1983,’:Het onheil kwam op kousevoeten’. door Bert van Oosterhout en Hetty Hessels…….-MORGEN is het vijftig jaar geleden dat in Duitsland Hitler aan de macht kwam.Zijn benoeming tot rijkskanselier was het begin van een van de zwartste perioden uit de moderne geschiedenis.Toen Hitler in april 1945 in Berlijn zelfmoord pleegde ,liet hij een verwoest Duitsland en een ontredderde wereld achter.Sindsdien hebben generaties mensen zich afgevraagd hoe het allemaal kon gebeuren.In gesprekken met 3 vooraanstaande Duitsers die Hitlers machtsovername van nabij hebben meegemaakt,gaan we op die vraag in.”Het zal zo’n vaart niet lopen met die Hitler,dacht ik…”……-…..-VOLKSVERLAKKERIJ…..-‘IK HAD HIER IN BERLIJN DE MATELOZE VOLKSVERLAKKERIJ VAN DE JAREN twintig meegemaakt.Om me heen zag ik het geweld op straat,de brutaliteit van de nazi’s.Ik begreep niet hoe zulke lieden aan de macht hadden kunnen komen.Maar toen ze er eenmaal waren,had ik sterk het gevoel dat we hen niet zomaar weg zouden kunnen krijgen”…..-…-Elisabeth Schwartzhaupt dacht er nauwelijks anders over.Als dochter van ouders die bewust evangelisch en liberaal leefden,had ze een beschermde opvoeding gehad….”Ik herinner me nog levendig”zegt ze -nu 82-jaar-in de serre van haar kleine huis in een buitenwijk van Frankfurt,”hoe mijn vader en ik op zondag na de kerkgang altijd discussieerden.Over de Eerste Wereldoorlog bijvoorbeeld,die uitbrak toen ik dertien jaar was.Wij kinderen hadden gelezen over de heldendaden die in een oorlog worden verricht.We vonden het daardoor op de keper beschouwd prachtig dat wij nu ook een oorlog zouden meemaken”.Deze herinneringen speelden haar door het hoofd toen ze begin februari 1933 van Savognin terugkeerde naar Frankfurt.Ze troostte zich met de gedachte dat het .allemaal .wel zou meevallen.”Het zal zo’n vaart niet lopen met die Hitler”,hield ze zich voor……-…..-SIGNAAL…..
  Per slot van rekening was die schreeuwer ingepakt door de andere partijen.Eigenlijk een heel slimme zet.De werkelijkheid was anders.Op 28 februari brandde het gebouw v.d.Rijksdag in Berlijn .Een welkom signaal voor de nazi’s.”ja,dat was het”,zegt Josef Felder nu.”Dit bood de nazi’s de mogelijkheid het Duitse volk in een slag POLITIEK RECHTELOOS te maken.Dat gebeurde met een verordening”zum Schutz von Volk und Staat”.De vrijheid van de burgers werd volledig aan banden gelegd. En nog steeds stak niemand een hand uit,ook wij niet……-…”Met pijn in het hart herinner ik me hoe de voorzitter van de vakbond van spoorwegpersoneel zei;Kameraden,als jullie een teken geven,staan alle treinen stil.Maar nee,we moesten zo nodig fatsoenlijk blijven, Niets deden we”……-…..-VERBOD…..-…..-.Nauwelijks een maand later drukt de nieuwe rijkskanselier definitief door.Hij verbiedt alle politieke partijen,behalve de NSDAP,en heft de vakbonden op.Door het verbod op de partijen bevrijdt hij zich meteen van de Duits Nationale partij,zijn reactionaire coalitiepartner in de regering,…”Iedere sociaal -democraat leidde meteen een gevaarlijk leven”,zegt Felder.”Als ik ergens op een bijeenkomst sprak,schoten de nazi’s over de hoofden van de aanwezigen hun wapens af.De politie stak geen hand uit.We waren min of meer vogelvrij”.AL in de zomer van hetzelfde jaar verdwijnen naar schatting honderdduizend mensen in de arbeidskampen ..en..de kerkers van de nieuwe heersers.Verzet is nauwelijks mogelijk.Een leger van 40.000 agenten v.d.Gestapo(geheime staatspolitie),de Sicherheitsdienst en tienduizenden VERKLIKKERS smoren elk verzet in de kern….etc#####

  Like

 7. fleckie zegt:

  uit ‘Adolf Hitler,het einde van een Mythe. van John Toland.uitg.A.W.Bruna & Zoon,Utrecht, pag.741…….-(Hitler)…..:’Hij verzekerde zijn geboeide toehoorder dat de hegemonie van de wereld beslist zou worden door het VEROVEREN van RUSSISCHE RUIMTE..”Op die manier zal Europa een onneembare vesting zijn,beveiligd tegen elk dreigement van een blokkade.Dit alles opent economische horizonten die,zo zou men denken, zelfs de meest progressieve westerse democratie zouden laten overhellen naar de …NIEUWE ORDE. OP het ogenblik is het allerbelangrijkste het realiseren van VEROVERINGEN.Daarna is alles niet meer dan een kwestie van organiseren’. De Slaven,zei hij,waren geboren als slaven en hadden behoefte aan een meester,en Duitslands rol in Rusland zou analoog zijn aan die van Engeland in India.’Net als de Engelsen zullen we dit imperium regeren met een handvol mensen……-Hij ging uitvoerig in op zijn plannen om van de OEKRAINE de graanschuur te maken van heel Europa en om het veroverde volk tevreden te houden met sjaals en glazen kralen;hij beeindigde zijn monoloog met een bekentenis;terwijl iedereen droomde v.een wereldvredesconferentie,wilde hij nog liever tien jaar oorlog blijven voeren i.p.v.zich de oorlogsbuit weer te laten ontfutselen……-De verovering van KIEV,drie dagen later,werd op de Wolfsschanze met opgetogenheid begroet.Het betekende,voorspelde HITLER,de snelle verovering van DE HELE OEKRAINE en het rechtvaardigde zijn vasthouden aan de prioriteit van het offensief in het zuiden.Tijdens het diner v.21 setember straalde Hitler van tevredenheid terwijl hij vertelde over de gevangenneming van 145.000 gevangenen in het dal bij KIEV. DIT OMSINGELINGSGEVECHT,beweerde hij,was de meest verwarde uit de hele geschiedenis v.d.oorlogsvoering…De Sovjet-Unie stond op het punt van instorten.Tijdens de middagmaaltijd v.25 september liet hij zijn vrees blijken voor de minder dan menselijke wezens verder naar het oosten;zolang deze Aziaten niet tot achter de OERAL zouden zijn teruggedreven,zou Europa in gevaar zijn.’het zijn wilden,en noch het tsarisme,noch het bolsjewisme maakt wat dat betreft wat uit;het zijn wilden in een natuurstaat..etc.#####

  Like

  • fleckie zegt:

   op de laatste twee bladzijden staan in landkaartmodel van’Hitlers Derde Rijk’ vermeld,plus Duitse veroveringen en satellietstaaten,Italie en Vazallen,Vichy Frankrijk en kolonien, Hitlers hoofdkwartieren,concentratiekampen en VERNIETIGINGSKAMPEN..

   Like

 8. fleckie zegt:

  Uit Adolf Hitler,het einde van een mythe,v,J.Toland,uitg.A.W.Bruna & zn.Utrecht.’lijst van kaarten en tabellen;Duitsland tusssen de oorlogen(voorschutblad),,Hitlers stamboom,24,Zege in het westen,650,Het Middellandse zeegebied,684,685,.Het RUSSISCHE FRONT,739,Tabel van rangen,1063,1064, …EUROPA onder Hitler[achterschutblad].
  pag 859″De Wehrmacht komplotteert november 1943-21 juli 1943,;op de vooravond v.d.twintigste verjaardag van de BIERHALLENPUTSCH gaf generaal Jodl tegenover een gezelschap van een honderdtal Reichsleiters en Gauleiters een bijzondere en openhartige uiteenzetting over de strategische positie van Duitsland.In een uiterst geheimzinnige lezing in Munchen had hij het over de bittere nederlagen in RUSLAND,over de mislukking van de pogingen SPANJE bij de oorlog te betrekken en daarmee Gibraltar te veroveren[een mislukking die hij toeschreef aan aan die jezuitische minister van Buitenlandse Zaken,Serrano Suner],en over het meest monstrueuze verraad uit de geschiedenis’;dat van de Italianen.Jodl sprak onvoorbereid over de toekomst en bracht zijn gehoor aan het schrikken met de erkenning dat de westerse geallieerden zo’n enorme superioriteit in de lucht genoten,dat de huidige verdedigingsmacht onmogelijk een massale landing tegen zou kunnen houden.Er was ,zo besloot hij,maar een oplossing;elke Duitser die een wapen kon dragen,mobiliseren.Het was onmogelijk zei hij,om troepen en voorraden weg te halen uit het oosten omdat de situatie daar inderdaad ‘warm’ begon te worden .Er moesten nieuwe methoden worden gevonden om het probleem van het tekort aan mankracht in het westen op te lossen.’Naar mijn oordeel is de tijd aangebroken om met meedogenloze kracht en vastberadenheid maatregelen te nemen in Denemarken,NEDERLAND,Frankrijk en Belgie en duizenden werklozen te dwingen tot het uitvoeren van versterkingswerk,wat belangrijker is dan elke andere arbeid.De noodzakelijke bevelen daarvoor zijn al gegeven”. etc.#####

  Like

 9. fleckie zegt:

  pag.916,’het Ardennenoffensief 21 juli 1944-17 januari 1945,uit Adolf Hitler,het einde van een mythe’;Diezelfde dag vaardigde Hitler een order uit waarin hij een ‘fanatieke vastbeslotenheid’ eiste van elke soldaat in het westen die gezond was van lijf en leden.De Amerikanen hadden de Duitse grens net bereikt en op een punt-ten zuiden van Aken-waren ze die zelfs al overgestoken.’Grootschalige operaties van onze kant zijn uitgesloten.Het enige wat we kunnen doen is onze positie handhaven of sterven. Hitler leek slechts een laatste,wanhopige verdediging van het vaderland te eisen,maar het was alleen maar een list die de vijand om de tuin moest leiden;hij was bang dat de vijand over een spion beschikte op het hoofdkwartier v,d,Fuhrer,een spion die van alle bevelen op de hoogte was.[Die spion was natuurlijk Ultra]Direct na afloop v.d.normale bespreking nodigde Hitler vier mannen uit naar een privevertrek te komen.Keitel en Jodl betraden het nieuwe vergadervertrek,gevolgd door chef-staf Guderian en generaal Kreipe,de vertegenwoordiger van Goring.Terwijl ze nog met gedempte stemmen aan het gissen waren wat voor verrassing Hitler in petto zou hebben,kwam hij binnen;zijn rug was gebogen en hij zag er nog bleek en moe uit van de derde aanval.Zijn blauwe ogen stonden waterig en afwezig,zijn mond hing slap. Hij knikte naar Jodl die een beknopt overzicht gaf v.d.situatie:met hun bondgenoten was het gedaan[ze liepen of over naar de tegenpartij of probeerden dat te doen]Weliswaar had de Wehrmacht meer dan 9000.000 mannen onder de wapenen ,maar de laatste drie maanden waren 1.200.000 doden en gewonden gevallen,van wie bijna de helft a.h.westelijk front. In het oosten hadden ze wat respijt gekregen omdat het zomeroffensief v.d.Sovjetjets leek te zijn uitgewoed.’Maar in het westen staan we in de Ardennen voor een zware vuurproef’.Dit was het laatste heuvelachtig gebied in Belgie en Luxemburg waar Duitsland in de Grote Oorlog en opnieuw in 1940 een grote overwinning had behaald.etc.#####

  Like

 10. fleckie zegt:

  ‘HISTORICI DUITSLAND VERVALSTEN GESCHIEDENIS’, uit het NIW 22.7.l983.
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft documenten geclassificeerd waaruit blijkt dat de Duitse Buitenlandse Dienst aan het einde v.d.Tweede Wereldoorlog een groep historici opdracht heeft gegeven de geschiedenis te VERVALSEN,met als doel hoge officieren vrij te pleiten van beschuldigen van oorlogsmisdaden en om de oorlog in de schoenen van Frankrijk, de SOVJETUNIE en groot Brittannie te schuiven. De historici geinstalleerd in een kasteel in Ebersdorf,in de provincie Thuringen,moesten data veranderen en documenten en de rapporten van elk land dat door de Duitsers bezet was vervalsen. De documenten zijn overgedragen aan de Nationale Archieven in Washington…….De valse archieven werden in april 1945 buitgemaakt door de Amerikaanse troepen toen deze Ebersdorf [nu in Oost-Duitsland]binnenvielen op het moment dat de Duitsers bezig waren dossiers te vervalsen om hun bezetting van Elzas-Lorraine en Tsjechoslowakije te rechtvaardigen. Een geheime brief die op 3 juli 1945 door S.J.Kaplan aan het ministerie van buitenlandse zaken geschreven werd,maakte bekend dat uit alles bleek dat deze onderzoekscommissie v.d.Duitse Buitenlandse Dienst zich bezighield met studie en misbruik van archieven van de Franse Buitenlandse Dienst en van Hollandse,Griekse,Noorse en Poolse staatspapieren’J.Kaplan was advocaat voor Vervolging van Criminaliteit,een groep die bewijzen verzamelde voor de oorlogsprocessen te Neurenberg.”Het is tevens duidelijk”aldus de brief”dat de Duitsers bezig waren zich voor te bereiden om hun buitenlandse politiek vis-a-vis de betreffende landen te verdedigen”….Om hun vervalsing geloofwaardig te maken,maakten de Duitsers gebruik van type-machines die zij stalen van de Franse Buitenlandse Dienst,de Franse Generale Staf,andere Buitenlandse Diensten en de Britse consulaten in Noorwegen en Kreta, De vervalsing v.d.geschiedenis was zo belangrijk voor de Duitsers,dat zij vijf pogingen ondernamen om de in beslag genomen documenten terug te krijgen of te vernietigen.Vier keer werden Duitse agenten daarbij betrapt.De vijfde poging werd ondernomen door een georganiseerde groep ,afstammend van SS-TROEPEN uit de bossen van Thuringen.De Duitsers werden verdreven door de Amerikanen die Ebersdorf in hadden genomen……-…..- Toen de Amerikaanse troepenvoor het eerst het kasteel betraden troffen zij de benedenetage v.d.stallen v.h.kasteel aan als een compleet ingericht archief.”de documenten lagen netjes opgestapeld op planken tot aan het plafond”,aldus de Amerikaanse troepen,”meestal in de groene kartonnen dozen van de Franse Buitenlandse Dienst.Een intensiever onderzoek leverde de vondst van HOLLANDSE,Griekse,Noorse EN Poolse STAATSPAPIEREN op,en dat was nog maar het begin.Documenten lagen niet alleen in het kasteel,ze waren OOK OVERAL in het dorp verstopt”.De Duitsers hadden Franse dossiers uit de zestiende eeuw in hun bezit die klaarblijkelijk bedoeld waren om te bewijzen dat niet zij de “IMPERIALISTEN” in West-Europa waren.Daarnaast bleek uit de documenten dat de Duitse archivarissen een document samenstelden om te bewijzen dat hun oorlog tegen RUSLAND een DEFENSIEVE was en de RUSSISCHE GENERALE STAF al lang plannen had om het REICH binnen te vallen op weg naar West Europa……-De Amerikaanse troepen die Ebersdorf binnenvielen troffen dertig FRANSE oorlogsgevangenen aan die van de documenten gehoord hadden en uitgebroken waren om te zien waar de documenten lagen.Een enkele blik maakte hen duidelijk dat het hier om zeer belangrijke documenten ging waarop zij zich organiseerden om de documenten ten alle tijden in de gaten te houden.Vervolgens zonden zij een verkenner weg om de Amerikanen te informeren en een Tank-eenheid naar Ebersdorf te begeleiden..#####

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s