Oekraïne: De doden klagen aan

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

Wie de gruwelijke beelden van de pogrom in Odessa heeft gezien, kan met het oog op de rechtstreekse ondersteuning van de junta van Kiev en haar “Sturmabteilungen” van de “Rechtse Sector” door de westerse politiek en NAVO-getrouwe media alleen nog woede voelen. Is het vijandbeeld Poetin echt zoveel mensenlevens waard?

Bij de bestorming door opgehitste aanhangers van de “Rechtse Sector” en de junta van Kiev op een groep mensen, die voor een federalisering van de Oekraïne inzette, stierven 38 mensen een gruwelijke dood bij de daaropvolgende brandaanslag op het gebouw van de vakbond. Wie niet stikte of levend verbrandde, werd tijdens de vlucht doodgeslagen. Wie deze beelden nog niet kent en sterke zenuwen heeft, kan ze hier bekijken.

In andere Zuid-Oekraïense steden werden nog meer mensen bij gevechten tussen de federalisten en junta-getrouwe eenheden van het leger en de “Rechtse Sector” gedood. Onder hen bevonden zich Julia Isotova, een 21-jarige verpleegster, en haar vrienden, die zich met de auto in veiligheid wilden brengen. Ze werden vanuit een hinderlaag door eenheden van de nieuwe Oekraïense Nationale Garde beschoten, die in principe bestaat uit leden van de “Rechtse Sector”.

Screenshot_16

Maar de putschisten in Kiev moeten handelen. Als ze niet snel genoeg de controle over het zuidoosten terugkrijgen, krijgen ze geen geld van het IMF. En het eigen geld, dat de nieuwe oligarchie heeft afgeperst van de burgers, zullen zij zeker niet uitgeven om het land te redden. Zelfs Klitsjko, die met boksen enkele miljoenen heeft verdiend, moest vaststellen dat hij in vergelijking met zijn junta-collega´s zo arm als een kerkrat overkomt.

Het ergst is echter de omstandigheid dat de EU deze putschisten nog steeds ondersteunt, hoewel ze heel goed weet wat ze precies aanricht in de Oekraïne. Zonder de politieke ruggensteun in Brussel – en veelmeer nog in Washington – zou de junta van Kiev met de federalisten in het oosten en zuiden moeten samenwerken. Zonder militaire eenheden en zonder de “Sturmabteilungen” van de “Rechtse Sector”.

Screenshot_18

Vooral Washington en Brussel dragen pas goed de verantwoordelijkheid voor het in de Oekraïne vergoten bloed. Zij zijn het namelijk die iedere onderhandelingsinspanning van Rusland saboteren en de toenemende radicalisering bevorderen. Slachtoffers van dit geopolitieke gehakketak zijn de mensen in de Oekraïne. Slachtoffers, die eigenlijk helemaal niet gebracht hadden hoeven worden.

Des te belangrijker is het om bij de komende Europese verkiezingen op die partijen te stemmen, die zich strikt uitspreken tegen de oorlogskoers van conservatieven, sociaaldemocraten, Groenen en liberalen in Europa. Ook al denken veel mensen dat door niet te gaan stemmen of een ongeldig stembiljet volstaan om protest uit te drukken – hun zetels krijgen ze sowieso!

Iedere stem op een kleine partij, die zich uitspreekt tegen de huidige trans-Atlantische politiek, kan voor deze partijen en bewegingen leiden tot extra zetels in het Europees Parlement. Met iedere afgevaardigde van een kleine partij hebben de oorlogshitsers minder invloed op de toekomstige politiek van Europa. Anders leren ze het waarschijnlijk nooit – zelfs niet wanneer er wellicht 100.000 mensen in Berlijn demonstreren voor vrede.

De doden in de Oekraïne klagen aan – laten wij als gezworenen oordelen over de schuld van de partijen!

Bron:
www.buergerstimme.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oekraïne: De doden klagen aan

 1. DonnaDolce zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik de beelden van gemartelde en vermoordde christenen nog gruwelijker. Dat is schering en inslag. Daar draait de wereld de kop voor om.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Gewoon geen woorden hier voor, wat wordt de wereldopinie toch verleidt met valse informatie, zelfs de Nederlandse regering gaat hier in mee. En men doet zijn best om in een een goed daglicht te komen te staan voor 22 mei a.s. Maar de Nederlandse regering en het bedrijfsleven, zeker de multinational gaan hiervan veel financieel plezier beleven. Het is een eurig werkstuk geworden en op poten gezet door het bijna failliete Amerika en dito EU om door het IMF en financiële-markten en andere instellingen die er geen probleem mee hebben dat er een burgeroorlog met vele doden als gevolg in Oekraïne uitbreekt, als zij het land maar uit kunnen zuigen en daarna aan de rest van het failliete Europa kunnen toe voegen, leve de Bilderberg groep, Rothschild’s, globalisten en dociele politici van alle EU lidstaten.

  Voor iedereen op aarde $70 miljoen als Rothschild zijn vermogen deelt

  Astronomisch kapitaal vergaard in tweeënhalve eeuw

  Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.
  Dit is een astronomisch bedrag die het voorstellingsvermogen vér te boven gaat. Zo verschrikkelijk veel geld kan onmogelijk in één mensenleven bij elkaar worden geharkt. Het lijkt zelfs onmogelijk dat zoveel familiebezit opgebouwd kan worden over een aantal generaties. Toch heeft de Rothschild familie dit huzarenstukje geleverd in nog geen tweeënhalve eeuw. Lees verder >>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/11/voor-iedereen-op-aarde-70-miljoen-als-rothschild-zijn-vermogen-deelt/

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Zum kotzen, de moslim Obama, en de dictators van de EUSSR, te weten de alien van Rompuy, Verhofstad,Barosso, en de SS kampcommandant SCHULZ, deze ploerten steunen NAZI’S en ANTI-SEMIETEN, de huidige HEERSERS in KIEV!

  Like

  • Willie zegt:

   Zum kotzen , idd maar wat bereik je daarmee ?? Er zal wel wat anders nodig zijn om deze smeerlappen een halt toe te roepen , niet ?? Of we t graag horen of niet , vuur moet je met vuu!r bestrijden , dus gedaan met dat lamlendig gelul en handen uit de mouwen ,da’s de enige oplossing

   Like

 4. lucky bee zegt:

  Putin was een absolvent van de KGB , hij is opgevoedt om de leider te worden van een dictatuur van het proletariaat.En dat doet hij uitsekend.Eerlijk gezegd niets voor mij ik volg, liever de leer van Jezus Christus.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  EU-Moordenaars!!!! We zullen ze weten te vinden!

  Like

 6. Mirjam zegt:

  John McCain: U.S. should arm Ukraine, impose more sanctions on Russia
  “We ought to at least, for God’s sake, give them some light weapons with which to defend themselves. So far, this administration’s not only not done that, but they won’t even share some intelligence with the Ukrainian government,” McCain said on “Face the Nation” Sunday.

  In addition to providing weapons for the Ukrainians, McCain said the U.S. and Europe need to impose very severe sanctions on Russia even if it means some financial pain in the short term.
  http://www.cbsnews.com/news/john-mccain-us-should-arm-ukraine-impose-more-sanctions-on-russia/
  Zie ook: McCain wants USA to allocate military assistance to Ukraine worth $100m
  U.S. Republican Senator John McCain stated that members of the party were preparing a bill to allocate $100 million of military assistance to Ukraine.
  http://english.pravda.ru/news/world/05-05-2014/127498-mccain_ukraine-0/

  McCain is een gek die in het gesticht moet. Overal wil hij oorlog voeren en ieder land bombarderen.

  Like

 7. Philippine zegt:

  En dit las ik zonet op RT.

  http://rt.com/news/156792-odessa-jews-evacuation-plans/

  Het begint weer.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Zij moeten natuurlijk hun naam hoog houden

   Hundreds took part in a march to mark the anniversary of the formation of the Ukrainian SS division, which fought for the Nazi’s against the Soviet Union during World War II, in the city of Lvov in the western Ukraine.

   Around five hundred neo-Nazi supporters took to the streets in the center of the city on Sunday to celebrate the creation of the 14th SS-Volunteer Division ‘Galician’ on April 28, 1943.
   http://rt.com/news/155364-ukraine-nazi-division-march/

   Like

 8. Jan zegt:

  Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat hier een burgeroorlog plaats vindt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s