Vertrouwen verloren

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Of het nu gaat om de “Zeit”, de “Spiegel”, de ARD of het ZDF, al enkele weken lang blaast de journalisten van de grote vooraanstaande media een sterke tegenwind van de lezers en kijkers in het gezicht. Onmiskenbaar komt bij een aanzienlijk deel van de mediaconsumenten de ontevredenheid met de Rusland-verslaggeving tot nu toe tot uiting. Bernd Ulrich, plaatsvervangend chef-redacteur van de links-liberale “Zeit”, ziet in de storm van kritische lezersbrieven dat “veel burgers de Krim-crisis heel anders beoordelen dan de politiek en de media”. “Als de peilingen kloppen, dan staat op dit moment twee derde deel van de burgers, lezers, kiezers tegenover vier vijfde deel van de politieke klasse, dus tegenover de regering, tegenover de overweldigende meerderheid van het parlement en tegenover de meeste kranten en zenders.”

Op het eerste gezicht herinnert de kloof, die op dit moment opengaat tussen de gevestigde massamedia en hun consumenten, aan de manier waarop destijds het boek van Thilo Sarrazin, “Deutschland schafft sich ab”, mediaal werd behandeld. Terwijl de leidende media niets heel lieten van het boek, werd het door de lezers tot een van de meest verkochte populairwetenschappelijke boeken van na de oorlog gemaakt.

Screenshot_11

Onmiskenbaar is op dit moment de dubbele moraal van het Westen als het om eigen militaire interventies of om de omgang met de rechts-extremisten in de Oekraïne gaat. Als een vergrootglas heeft het conflict met de Oekraïne tekortkomingen van de Duitse politiek aangetoond. Het ontbreekt aan een echte zelfstandige Duitse buitenlandse politiek, die gericht is op eigen belangen. De neiging van veel Duitse politici om weliswaar verplichtingen te voelen tegenover Brussel of Washington, maar niet tegenover de Duitse bevolking, wordt heel duidelijk.

Screenshot_13

Eveneens is bij veel Duitsers de indruk ontstaan dat veel media eenzijdig en oproepend tot veel emotie over de gebeurtenissen in de Oekraïne berichten, en daarbij niet terugdeinzen voor de verbreiding van regeringspropaganda en valse meldingen. Deze indruk klopt en is concreet te bewijzen. Zo moest het ZDF inmiddels toegeven dat het bij de verslaggeving over de Oekraïne gebruik gemaakt heeft van de “veelzijdige aanbiedingen” van een zogenaamd “public relations netwerk tegen Russische propaganda”.  Het doel van dit “Ukrainian Crisis Media Center” (UCMC) is naar eigen zeggen het ondersteunen van de huidige regering in Kiev door middel van een imagocampagne. Eveneens naar eigen zeggen dienen daarbij de volgende boordschappen wereldwijd in de media gebracht te worden: De Oekraïne is het slachtoffer van een “Russische agressie”, de Oekraïense overgangsregering is legitiem, de bewering van een rechts-radicaal gevaar maakt deel uit van Russische propaganda. Deze public relations campagne wordt o.a. gefinancierd door de grote speculant George Soros, door een Oekraïense dochteronderneming van Weber Shandwick, de wereldwijd leidende public relations onderneming met zetel in New York, en niet in de laatste plaats door de Oekraïense overgangsregering zelf.

Screenshot_14

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, hersenspoeling, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, praatjesmakers, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vertrouwen verloren

 1. Monalisa zegt:

  waar kennen we dit van! gebeurd in nederland ook.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Dit geeft precies weer wat ik altijd heb gezegd en waar ik ook wel ingezonden brieven aan de kranten over heb geschreven maar die zelden werden geplaatst. Hans van Baalen en Guy Verhoffstadt stonden temidden van Oekrainers te verkondigen “we hebben gewonnen” en dat stel beweerd dan nog dat we dankzij de EU nooit meer oorlog in Europa hebben. Ze lokken die oorlog zelf uit, want dat liet Poetin natuurlijk niet op zich zitten. En als de overgrote meerderheid van de Krim voor aansluiting bij Rusland is waarom maakt men daar dan bezwaar tegen, dat is toch democratisch. Maar het is kennelijk alleen democratisch als de EU zijn zin krijgt. Zojuist verkondigde van Rompuy dat hij niet zou rusten tot alle balkanlanden bij de EU zijn aangesloten, ook al zouden alle kiezers er tegen zijn, en dat noemt hij dan democratie.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Ad de Koning chapeau voor je stuk, er denken meer mensen mee dan alleen wij, prachtig

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, als die van Rompuy met DIE uitspraken nou eens zijn hand overspeeld zou blijken te hebben zou dat alleszins logisch geweest zijn.
   Onbegrijpelijk dat dat stuk vuil hier gewoon mee wegkomt; zou niet moeten mogen!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Ad de Koning: 12.32. uur. Helemaal mee eens. Het is een grove schande, dat de gore dictators van de EUSSR, hun grote bek moeten menen op te zetten. Ze deugen zelf voor geen meter!

   Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik neem toch aan dat dat interview in alle Eu-landen in de kranten heeft gestaan,alsmede op internet,facebook,enz.Dan mag je in ieder geval hopen dat dit [slechte]nieuws zich weer een stuk verder heeft verspreid en er meer ogen zijn open gegaan,toch?

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Nog de Ukrainers nog de Russen hebben de vrijheid dat wij tot dusver hebben genoten nooit gehad.Wij beginnen nu eerst te beseffen dat onze vrijheid ook door de elite behoorlijk worden beperkt en ontnomen wordt. Hebben wij eigenlijk nog wel tijd om over het lot van deze volkeren te discuceren?moeten wij niet veel meer iets aan onze eigen vrijheid,iets gaan doen?Zo dat wij niet de zlefde lot krijgen als de Russen en Ukrainers?

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Hier zien we weer eens duidelijk hoe gevaarlijk de massamedia tegenwoordig zijn. De linkse vijand heeft zijn hand al overspeelt maar kan niet toegeven. De directies van de media lopen, (voor het geld allemaal!) braaf in het gareel. Er is dus helemaal niets veranderd sedert de 30-tiger jaren van de vorige eeuw! En nu, in deze beangstigende situatie, moeten we de doden gaan herdenken die voor onze vrijheid vielen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s