Wientjes: ‘Hey paupers, de EU is fantastisch hoor’

Screenshot_21

Bernard Wientjes

Afgelopen weekend al aangekondigd op de Staatsomroep (zie filmpje), vandaag nog eens extra in de schijnwerpers gezet door de Volkskrant: werkgeversvoorman en machtigste man van Nederland Bernard Wientjes (VNO-NCW). Die vindt dat de politieke partijen niet hard genoeg juichen voor de EU, dus gaan de werkgevers dat zelf maar doen. Middels spotjes, een eigen heus wel eerlijke website. De EU levert ons banen op! Hoera, enzovoort. Maar wat voor banen dan, en voor wie, meneer Wientjes? Ja, dat staat er natuurlijk niet bij.

Lees verder>>>
(h/t Nieuwenhuis)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wientjes: ‘Hey paupers, de EU is fantastisch hoor’

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Hij vult het rijtje van landverraders naadloos aan!

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Wat Bernard Wientjes vindt, dat zijn niet ter zake doende argumenten voor de vele Nederlanders die onlangs werkeloos zijn geworden of al waren. Gewoon EU retoriek met oog op de a.s. Europarlementsverkiezingen.

  Topeconoom: Euro met 15% afwaarderen om economie muntunie te redden
  Duitse financiële experts: Wereldeconomie steeds instabieler kaartenhuis op drijfzand
  Dankzij de politiek wordt de financiële elite almaar rijker en machtiger, ten koste van de gewone man.

  De eurozone, het slechtst presterende economische blok ter wereld, heeft naar verhouding de sterkste munt. Dit jaar zal de economische groei amper boven de 1% uitkomen en de werkeloosheid met gemiddeld 12% erg hoog blijven. Daarom adviseert de Amerikaanse topeconoom en Harvard-professor Martin Feldstein de eurozone om de gezamenlijke munt met 15% af te waarderen, zodat de export wordt gestimuleerd. Voor de gewone Europeaan zullen veel producten dan in één klap nog duurder worden. Ook China zal zwaar worden getroffen. Ondertussen stevent de wereldeconomie in hoog tempo op de genadeklap af.

  De sterke wisselkoers van de euro is te danken aan de centrale banken van de opkomende economieën en Aziatische investeerders, die de dollar als een steeds groter risico beschouwen. In plaats van Amerikaanse staatsobligaties worden in toenemende mate Europese obligaties gekocht, waardoor zelfs in de Zuid-Europese crisislanden de rente op deze obligaties is gedaald*.

  Zoals we vorige week uitlegden is niet een toegenomen vertrouwen in de Europese economie, maar de garantie door de ECB hier de belangrijkste oorzaak van.

  Schok voor China

  Volgens Feldstein is de enige manier om de euro af te waarderen een direct ingrijpen in de valutamarkten door de ECB. Een zwakkere euro zal ook de inflatie aanwakkeren en in zijn ogen de Amerikaanse export naar Europa stimuleren, omdat de export van China, voor wie Europa de grootste handelspartner is, een regelrechte schok zal krijgen. Omdat China nu al kampt met snel escalerende lonen, stijgende materiaalkosten en verdwijnende winstmarges, zal die schok extra hard aankomen.

  Niet-Europese producten duurder

  Toch zal ook de Amerikaanse export naar Europa getroffen worden door een zwakkere euro, en dat terwijl het Witte Huis de Duitsers reeds verwijt teveel te exporteren en te weinig Amerikaanse producten te kopen. (1) Door een zwakkere euro zullen veel niet-Europese producten voor de consument een stuk duurder worden.

  Wereldeconomie ‘instabieler kaartenhuis op drijfzand’ Lees verder >>>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Topeconoom-Euro-met-15-afwaarderen-om-economie-muntunie-te-redden

  Like

 3. Rick zegt:

  Voor de werkgevers is de EUSSR uiteraard een “goudmijn”.
  Voor een habbekrats halen deze, vooral grote MULTI-nationals, hun personeel uit de pauper landen.
  De gewone, mondige, Nederlandse werknemers dumpen we simpelweg in de staatsruif. Om vervolgens dáár over te gaan lopen klagen i.v.m. de hoge lasten die dat voor het bedrijfsleven veroorzaakt. Cursus zakkenvullen 2.0 . Alles blijven afwentelen op de maatschappij. En als dan alles geroofd en geplunderd is; verkassen ze naar een of ander lage lonen land. Zie bijvoorbeeld de textiel industrie uit Twente.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Heeft Wientjes niet ook op de handel geklapt toen Lubbers en van Agt de moslims binnen haalden?

  Like

 5. DonnaDolce zegt:

  Nog zo eentje die alleen lucht verkoopt….

  Like

 6. Henk.V zegt:

  De prachtige reactie van Peterselie 1 maakt weer eens duidelijk ten dienste van wie de gewetenloce dictators in Brussel een omvangrijk imperium willen bouwen , zoals het artikel met het interview van Herman van Rampspoed al eerder liet zien op deze site.

  Alleen een heel kleine, zeer kapitaalkrachtige toplaag van banken conglomeraties en multinationals krijgen ONBEGRENSD vrij spel en zij profiteren maximaal van deze EU.
  Wanneer een bedrijf volgens de bedrijfsdirecties niet voldoende rendeert, wel dan verplaatst je die toch naar een gebied waar de lonen lager zijn?
  Grootkapitaal, geweten en enig sociaal besef gaan duidelijk niet samen.

  Het is trouwens opvallend dat ter verdediging van de EU steeds de economische welvaart als grote pluspunt wordt aangevoerd. Op zich is die veronderstelling al volstrekt onjuist,maar moet ooit de handel worden bevorderd door alle landen van hun grenzen te beroven en de nationaliteiten van hun identiteit en verworvenheden te ontdoen?
  Alsof de welvaart alleen maar kan stijgen door de vrijheid van denken, zeggen en doen van de burgers te beperken! Hoe bedenkelijk en immoreel is zoiets wel niet?

  Nederland verarmt in een snel tempo door immense bezuinigingen die de overheid door voert om aan de financiële verplichtingen jegens Europa te kunnen voldoen.
  De afbraak van de verzorgingsstaat is een gevolg van EU beleid.
  De ongebreidelde instroom van niet-westerse mensen vindt eveneens op Europees commando plaats.En wij burgers ondervinden daarvan slechts schade!

  Daarover spreekt Wientjes uiteraard niet.Hij streeft hogere doel na: gouden bergen.
  Gouden bergen voor wie, Wientjes?
  Geen gouden bergen voor de man en vrouw in de straat. Ook niet voor het klein- en middenbedrijf, en evenmin voor de kwetsbaren en ouderen in onze maatschappij.

  Dat een werkgever zo ongegeneerd steun verleent aan de grootste ramp die onze samenleving dreigt te treffen is alleszeggend.
  Wij weten nu waar deze proleet staat. Hij laat weer precies zien hoe de multinationals denken ..
  Dat zullen wij niet vergeten, Wientjes.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2617938/Revealed-How-parts-Britain-poorer-POLAND-families-Wales-Cornwall-Europes-worst-off.html

  Nieuws uit GB: Delen van Groot-Brittannië zijn armer dan Polen. Gezinnen uit Wales en Cornwall zijn het slechtste af.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  De volgende landverrader die zeven kleuren stront schijt meld zich
  in de Telegraaf om goed weer te spelen voor de Europaverkiezingen !

  ma 05 mei 2014, 16:00
  Eindelijk goed nieuws uit Brussel
  AMSTERDAM –
  Jeroen Dijsselbloem ging er al vanuit en nu bevestigt Brussel het ook:
  extra bezuinigingen zijn niet meer nodig.
  De begroting komt na jaren van bezuinigingen
  en lastenverzwaringen eindelijk op orde !
  WOHAAAAAAA ! FUCK THE EU !
  MAYDAY = PAYDAY !

  Like

 9. L'esprit de Lois zegt:

  Ietwat off topic:
  Van alle politieke graaiers die de afgelopen tijd de revue zijn gepasseerd is Rehwinkel toch wel de meest ultieme. Ik vind dan ook dat als er eens een schaal voor politiek graaigedrag wordt ingevoerd, deze gerust ´de schaal van Rehwinkel´ mag gaan heten.

  Reactie van AntoniB op Elsevier naar aanleiding van de graaiers van de PvdA. Hij pleit voor het invoeren van de “schaal van Rehwinkel”

  Ik vind hem goed.

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Die Wientjes is gewoon de publieke standaarduitgave van de vroegere zakenman met sigarenas op zijn vest. Dat daar nog iemand aandacht aan besteed, dat verwondert mij.

  Like

 11. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Ja voor de werkgevers is de EU hosanna, maar voor een op sterven liggende bevolking, waarvan de werkgevers het niet hoeven te hebben, want die trekken wel weer een blik Oost-Europeanen open, hebben ze niks over. Meneer Wientjes schreeuwt alleen voor eigen parochie.

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Er zitten geen economen in de Eurotop, maar pure nitwits met dictator eigenschappen. Hun zorg is niet de E.U. maar wel hun salaris. Hun kennis van economie is net zo groot als die van een seniele veldmuis. Die economen kunnen het nog zo goed voor hebben met de Euro, maar zolang die nitwits niet voorgoed verdwijnen, samen met de E.U. en Euro, blijven wij steeds verder afglijden. Trouwens, vooraanstaande Amerikaanse economen waarschuwden Europa al voor de aanvang van de E.U. om niet aan dit E.U. avontuur te beginnen, daar dit alles op een catastrofe zou aflopen. Concluderend voor ons; Nederland uit de E.U. De Euro weg, en de Gulden terug. En natuurlijk PVV blijven stemmen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 19.25. uur, op 5/5. Precies John. En niet alleen deze Amerikaanse economen waarschuwden voor de invoering van de EU en de EURO. Ook de voormalige sowjetleider Gorbatsjow, heeft daar verstandige woorden over gezegd, citaat: ” Wij zijn gestopt met het heilloze experiment COMMUNISME, maar jullie gaan dat invoeren”.
   En wat Wientjes betreft, zeg ik maar: WIJ VAN WC EEND,ADVISEREN WC EEND!

   Like

 13. Tempelier. zegt:

  En weer het spelletje, praten over Europa terwijl ze de Unie bedoelen , walg alsof we 1 zijn, Not !!!

  Like

 14. Dirk van der Haar zegt:

  Ik had vanavond nog een gesprek met een collega, dwz, hij is ZZPer, verkoopt lekkere taarten, bonbons en snoep volgens Russisch recept, daarnaast rijdt hij bij het transportbedrijf waar ik ook als AOWer werk.
  Hij heeft altijd VVD gestemd, maar is daar nu toch van terug gekomen.
  Vanavond hadden we een gesprek over de Goednieuwsshow van Dijselbloem.
  Daarna vertelde hij mij dat hij dit keer op D666 ging stemmen. Ik heb hem dat ten sterkste afgeraden, helaas wilde hij niet luisteren, en kreeg ik het zelfde verhaal te horen wat Wientjes verteld.
  Ieder zijn mening natuurlijk.
  Conclusie, we zijn erover eens dat we hert niet eens zijn,
  Ik hoop dat hij voor de verkiezingen nog inziet dat dat hij op het verkeerde spoor zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s