Twaalf jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord

Screenshot_22

(Door: Robert Kern)

Twaalf jaar zijn in een zucht voorbijgegaan sinds Pim Fortuyn vermoord is. Zijn moordenaar is al vier dagen vrij. Pim is dood, maar zijn politieke agenda is springlevend. Ik mis hem nog elke dag en met mij miljoenen anderen. Hieronder is de ontreddering in Rotterdam op de dag na zijn dood opgetekend.

Op 7 mei, de dag na de moord, liep ik tussen duizenden aangeslagen mensen bij het huis van Fortuyn. De mensen wachtten waardig en geduldig tot zij het palazzo di Pietro, het indrukwekkende vrijstaande huis van Pim in een Rotterdamse volkswijk, bereikten.

Daar legden zij hun brieven, pamfletten, bloemen, knuffels, sigaren en flessen wijn neer. Het huis ligt aan een kindvriendelijk plein, met een speeltuin en veel groen. Op honderd meter afstand rijden treinen langs. In deze volkswijk woonde Pim, die van de mensen van Rotterdam hield, tussen de mensen. Hij hield van hen en zij hielden van hem.

Voor mij liep een effectenhandelaar uit Amsterdam, gekleed in een duur merkpak, en achter mij een stramme heer van 80 jaar, die een gedicht voor Pim bij zich droeg in het Spaans. Het gedicht was geschreven door zijn Spaanse vrouw, die niet in de stoet kon staan omdat zij slecht ter been was. Naast mij liepen twee kleine kinderen met een grote bos bloemen. Hun blonde moeder huilde. Overal teksten; Pim bedankt. Bij het palazzo aangekomen, huilden de meesten. Vele anderen klapte uit eerbied voor Pim. De politie had niets te doen en keek hoe de menigte – oud, jong, blank en gekleurd – waardig voorbij liep. Regillio Tuur, de oud-wereldkampioen boksen bleef de hele dag rond het palazzo hangen. Hij kon Pim´s dood gewoon niet bevatten en op deze wijze drong het verlies stukje bij beetje tot hem door.

Later in de week liep Rotterdam uit om Pim de laatste eer te bewijzen. Tien-, zo niet honderdduizenden, stonden op de kist te wachten. Bij het palazzo en langs de route naar de kerk, waar de uitvaartdienst gehouden werd. Overal huilende en klappende mensen, die in koor riepen ‘Pim bedankt’ en ‘wij gaan door’. ’s Middags stonden klappende mensen langs de hele snelweg, waar de rouwstoet langskwam. Harry Mulisch noemde dit opmerkelijke fenomeen uniek. Het deed hem denken aan de taferelen bij de bevrijding van Nederland in mei 1945. Fortuyn respecteerde anderen, maar vond dat Nederland wel eisen mocht stellen aan degenen die hier opgevangen worden. Hij vond dat Nederland er recht op had trots te zijn op zijn identiteit, democratie en moderniteit. Nederland moest volgens hem maatregelen nemen om te voorkomen dat het land overspoeld werd met grote aantallen onaangepaste vreemdelingen die het natuurlijke evenwicht zouden ontwrichten. Hij noemde de joodse en christelijke waarden de moderniteit, waaraan de immigranten zich moesten aanpassen. Belangrijke kenmerken van de moderniteit vond hij de scheiding van kerk en staat, gelijkwaardigheid van man, vrouw en kind en individuele verantwoordelijkheid.

Ondanks alle pogingen van het politieke en journalistieke establishment hem in een kwaad daglicht te stellen, liet het Nederlandse volk zich niet bedotten. Pim was geen racist, geen populist, maar een moedige idealist die zijn leven gaf voor het Nederlandse volk.

Screenshot_8

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Pim Fortuyn. Bookmark de permalink .

34 reacties op Twaalf jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord

 1. Jade zegt:

  Ik zat er net aan te denken, bedankt voor het plaatsen E.J.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  VERMOORD !!!! in opdracht van……………………………..vult u het zelf maar in.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 17.00. uur. Door….Oranjekliek, de Roden en de politiek correcte kliek, in Den Haag. Dat is mijn mening. Helaas is professor Pim uit ons midden gerukt, maar ik blijf met respect aan deze erudiete man denken!

   Like

  • Monalisa zegt:

   koddebeier dat moet u weten de PVDA.

   Like

   • koddebeier zegt:

    Ja, het is in ieder geval de linkse kliek en waarschijnlijk ism. de oranjekliek.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   LINKS. Dat staat hier als een paal boven water. In het geval van Theo van Gogh kon men stellen: Door de Islam, maar in dit geval is het toch ècht : In opdracht van Links.
   Door een uiterst extreme representant van Links, die anderen geen eigen maatschappij-beeld gunde. En zeker geen politicus, die dat maatschappij-beeld vertegenwoordigde. Dat is niets nieuws: Het gros van Links gunt dat de gewone Nederlander niet. De meesten echter konden en kunnen deze drastische stap niet nemen. Volkert van der G. bezat de dusdanige persoonlijkheidsstoornis, die hem dat wèl deed kunnen.
   Ik geloof echter nog steeds niet, dat hij ooit een opdracht van de overheid aangenomen zou hebben: Dat was tegen zijn principes. Ook om geld is het hem volgens mij niet te doen geweest. HIJ WAS SLECHTS UIT OP DE TRIOMF VAN HET LINKSE GEDACHTENGOED.
   Dat hij juist dààrvoor ooit nog zijn verdiende loon moge krijgen!

   Like

   • Harry zegt:

    Theresa , er staat een iets recentelijker artikel op Bron met een overzichtje aan stelende linksmensen , die naast hun ideologie toch ook een ononderdrukbare behoefte schijnen te hebben aan forse sommen geld .
    Misschien droomde hij ook wel van een grachtenpandje , daar waar al die andere linkse wereldverbeteraars zich huisvesten .
    Kan natuurlijk niet in die rotkop van volkert kijken ( totdat iemand het dak er af schiet ) maar de combi van een dwaas ideaal en veel geld is in die kringen nogal opvallend aanwezig .
    En partijen als de pvda beschikken vast wel over zwarte fondsen ……………….

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Wat je daar schetst, Harry, komt inderdaad veelvuldig voor, maar bij een type als van der G. NIET.
    Vraag me niet, waarom, maar DAAR durf ik nou eens mijn hand voor in het vuur te steken!

    Like

   • Monalisa zegt:

    mag ik even aandacht op Twitter gaat een bericht om van Volkert van de Graaf hij vraagt via Twitter het adres van Geert Wilders waar hij woond, ik weet niet of dit een grap is of waarheid! heeft iemand dit bericht ook gelezen.

    Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Dat is gissen. Ik denk dat we eerder te maken hebben met zo’n geïndoctrineerde werkschuwe linkse psychopaat.
   Jammer dat hij nog leeft. Ik had eigenlijk gehoopt dat iemand hem voor dodenherdenking een kogel door zijn harses gejend had.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ koddebeier 6/5 17:00

   Ik kan me nog herinneren dat Melkert en Dijkstal in een programma van Witteman behoorlijk stuurs deden tegen Pim Fortuyn, die daar zelf nogal laconiek over deed. Het móet haast wel zo zijn dat ook de linkse politiek achter de moord zat, want waarom vluchtte Melkert anders voor vele jaren weg uit Nederland? Werd Melkert niet bedreigd? Inmiddels is hij weer in Nederland en wil hij terug in de politiek. Ik hoop dat het nooit zover zal komen. Krijgen we anders een herhaling van zetten?

   Like

   • isidor zegt:

    er zijn mensen die nog een rekening hebben te vereffenen met adje melkert ik zou als ik hem was maar weg blijven uit de politiek

    Like

  • Peter Klaasing zegt:

   In opdracht van Lings? Waarschijnlijk wel. Willem van oranje, Pim fortyun en Theo van Gogh en nog meer zullener volgen. Wanneer zal het lings gebroed gestraft worden?

   Like

 3. rakkertje zegt:

  At your service Pim ! … We zullen u nooit vergeten !

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Deze geschiedenis is nog lang niet afgelopen…

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Ik ben nu 13 jaren in Nederland zinds dat ik uit Munchen terug kwam.Ik heb van Pim Fortuyn maar heel erg weinig mee gemaakt,voor dat hij door zijn moordenaar was dood geschoten.Een ding is mij wel gebeleven dat hij ons voor de islam heeft gewaarschuwd.En daar ben ik het met hem helemaal mee eens.Islam is brand gefaarlijk voor mensen die niet moslim zijn.Dat staat alles in de Medina predikkingen , na de Hijrah naar Medina ook wel Jatreb genoemd.Bijna de hele Mekkah predikkingen wordt in Medina geabrogeerd.(ongeldigd verklaard).

  Like

 6. Lis zegt:

  Een ontroerend stuk tekst. Hartelijk dank, heer Kern, voor het schrijven ervan. Pim’s erfenis is niet dood, maar slechts weinigen zijn in staat deze te onderhouden.

  Like

 7. isidor zegt:

  woede is het einige wat ik voel ,mijn hart huilt

  Like

 8. wouteenhoorn zegt:

  En er kan nog bij vermeld worden dat tijdens de eredienst het volk buiten de naam van die toenmalige koningin schreeuwde en dat was niet omdat ze zo van haar hielden. Een Franse verslaggever vroeg mij of ze zo geliefd was. Het antwoord kunt U denkelijk raden.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Handjevol mensen herdenkt Fortuyn

   HILVERSUM –
   Op het Mediapark in Hilversum is dinsdag de moord op Pim Fortuyn herdacht. Een handjevol mensen brachten een eerbetoon aan de politicus die 12 jaar geleden werd doodgeschoten op het park.

   Fleur Agema van de PVV sprak dinsdagmiddag tijdens de bloemlegging bij het gedenkteken voor Pim Fortuyn op het Media Park, de plek waar de politicus twaalf jaar geleden werd doodgeschoten.
   Het is de eerste herdenking sinds de moordenaar van Fortuyn op vrije voeten is. Volkert van der G. kwam vrijdag vrij nadat hij tweederde van zijn celstraf had uitgezeten. Dat zorgde voor een storm van kritiek. Enkele honderden mensen liepen vrijdagavond nog mee in een protestmars in Rotterdam.
   Op de herdenking dinsdag kwamen ongeveer 15 mensen af. Ze legden een krans met rode en witte rozen bij het gedenkteken op het Mediapark.

   Like

 9. alidas1 zegt:

  En die linkse gluiperts zaten in de kerk en deden net of ze het erg vonden.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Eens volgt er gerechtigheid!Hoop ik!

  Like

 11. Urbanus zegt:

  Mooi schilderij 😉

  Like

 12. delamontagne zegt:

  De echte drukte kwam pas in de namiddag van 7 mei. Het leek wel of ,t toen pas bij de mensen doordrong. In de ochtenduren was het nog niet druk. Is ook op dit filmpje te zien. Wie er WEL waren, straat-jochies die lol hadden in ,t gebeurde. Ik zie het nog zo voor me, kan ik niet vergeten. Iedereen was in rouw, maar de ouders van deze kinderen hadden niet eens het fatsoen om hun kinderen daar weg te houden. Wie er ook niet waren, die politici die de week erop voorin de kerk zaten bij de uitvaart, en stiekum via achterdeur na afloop afdropen. De Heer “tijluylenspiegel” heeft dat in een reactie enkele dagen terug goed beschreven.
  En die bokser ,Regillio Tuur, was daar inderdaad ook. Hij is helemaal aan einde van opname te zien. Heb ik nooit geweten.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja… je ziet en hoort aan de reacties van die mocro-“jongeren” op wat voor een ontwikkelingsvoet ze hier leven. Ik begrijp niet dat de overheid geen grenzen stelt aan die zogenaamde immigranten”! Ze zijn totaal onderontwikkeld en willen absoluut niets doen aan hun geestelijke ontwikkeling! Dat voel je gewoon als je merkt op welke wijze er wordt gereageerd op de vragen van de verslaggever. Ik meen serieus dat de overheid de taak heeft dit soort lieden, ook al hebben ze nu nog een blanco strafregister, alsnog en direct te verwijderen. Het land uit! Zij vormen als massa de tikkende islam-tijdbom die ons naar de ondergang voert!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @delamontagne: 21.49. uur, op 6/5. En dat VOLK wordt nog steeds de hand boven het hoofd gehouden, van D66,PvdA,CDA,VVD. Mensen wordt toch eens WAKKER deze PARTIJEN zijn HIERAAN SCHULD!

   Like

 13. Danny zegt:

  Ik mis fortuyn nog dagelijks. Vooral zijn scherpte en zijn humor. Helaas heeft hij geen waardige opvolger. Wilders doet zijn best. Maar haalt het niveau van Fortuyn bij lange na niet. Toch krijgt Wilders mijn stem. Hij de enige in Nederland die ons serieus waarschuwt voor de EU en de gevaren van de Islam. 22 mei krijgt de PVV wederom mijn stem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s