Bild ziet Wilders als ‘mentale brandstichter’

Screenshot_9

BERLIJN –  „Hoe gevaarlijk zijn de Europa-haters?”, vraagt Bild, de grootste Duitse krant, zich woensdag af. Het artikel over populistisch rechts in de EU is geïllustreerd met een grote foto van PVV-leider Geert Wilders samen met Marine Le Pen, de leidster van het extreem rechtse Front National in Frankrijk.

Het „politiek schrikbeeld” Wilders dreigt volgens Bild met zijn bondgenoten de „droom van een verenigd Europa beëindigd te verklaren”. De krant betiltelt Wilders en zijn bondgenoten als „mentale brandstichters”, die bij de verkiezingen later deze maand een stevige machtspositie kunnen verwerven in het Europees Parlement. De grootste krant van Europa roept haar lezers op in groten getale naar de stembus te gaan om een „beslissend signaal” af te geven voor het behoud van een verenigd Europa.

Lees hier het volledige artikel in “Bild”www.bild.de

Bron:
De Telegraaf
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Eurofielen, EUSSR, Front National, Geert Wilders, kwaadaardige opzet, mainstream-media, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Bild ziet Wilders als ‘mentale brandstichter’

 1. E.J. Bron zegt:

  Voor de Telegraaf uiteraard een uitstekende gelegenheid om opnieuw Geert Wilders en de EU-critici te bashen. Het blad heeft sinds WOII helemaal niets bijgeleerd. Het kiest opnieuw partij voor de verkeerde kant!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het absurde is, dat ze zelf vrijwel zeker juist vinden, dat ze nu de tegenovergestelde kant kiezen van die in de oorlog: Joden=moslims, Links=anti-fascisme en EU=eeuwig vrede.
   Oh ja, en dan deze nog: Oranjegezindheid=vaderlandsliefde.
   Mann-o-Mann, stekeblind die lui!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Bij zo veel kwaadaardige domheid of domme kwaadaardigheid weet je als redelijk mens toch onderhand niet meer hoe je het (masochistische?) stemvee ooit nog iets aan het verstand gepeuterd krijgt?

   Like

  • bobzelf zegt:

   Nou hr. Bron , mag ik je effe op de schouders nemen , !!!!

   HELEMAAL NIKS AAN TOE TE VOEGEN !!

   Like

  • Monalisa zegt:

   Heer bron ik ga nog verder er zit een blogger te schijven op wuz met deze tekst ik doe eerst de link er bij om het beter te snappen
   thttp://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/28663/blogs/verkiezingen
   het antwoord op die tekst is
   Andreas_Toinfen
   Ik begrijp je helemaal. Dus dan stemt je ook geen PVV die haar achterban ooit gegarandeerd had nooit in zee te gaan met extreem rechtse noch antisemitische partijen en dat nu toch doet met Front National en het Oostenrijkse FPO. Deze laatste partij is ooit opgericht door oud SS’ers. Ik wil daar ook niet mee geassocieerd worden.

   @Monalisa maar wat is de EU dan wel dat zijn Nazi’s en Fascisten dus de persoon word hier mee geassocieerd,het filmpje laat ik er nu maar buiten.wat u steld met u laatste alinea Het blad heeft sinds WOII helemaal niets bijgeleerd. Het kiest opnieuw partij voor de verkeerde kant!!! en ze leren het nooit en het blijft een foute krant.
   @Monalisa

   Like

  • DonnaDolce zegt:

   Misschien krijgen ze het “mes” op de strot? Weet niet of het in handen is van Bilderbergertjes??? Vind de hele Telegraaf niets. 9 van de 10 keer worden reacties geweigerd, als ik dan lees wat een ander er neerzet, vallen mijn berichtjes in het niet. Ik zal wel op een “zwarte” lijst staan. Te vaak eens geweest met Wilders :-P. Ze hebben sowieso geen ballen, walgelijke krant…..vaak van die flutberichten waar je niets mee kunt….

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Opnieuw blijkt dat de journaille Geert Wilders te bashen en de samenwerking met Marine Le Pen in een totaal verkeerd daglicht te stellen, het is een externe salamitactiek die door de Bild Zeitung wordt toegepast. Salamitactiek, ook wel bekend als de salami plakjes strategie, is een verdeel en heers proces van bedreigingen en bondgenootschappen gehanteerd wordt om tegenstand te overwinnen. Men kan de tegenstand, van oppositie partij beïnvloeden en uiteindelijk het politieke climaat ten gunste van hen die de salamitactiek toe passen te doen keren. Meestal wordt de gebruikte salamitactiek op onderdelen toegepast, op deze wijze wordt de oppositie geëlimineerd plakje voor plakje totdat men zich realiseert (meestal te laat) dat de partij ideologie gefragteerd is en de visie weg is in zijn geheel. In sommige gevallen omvat de oprichting van verschillende fracties binnen de oppositie partij en dan ontmantelen die partij zich van binnenuit, zonder dat de afgesneden plakjes protesteren. Salamitactiek heeft meeste kans van slagen als de toe passers hiervan hun ware en op lange termijn motieven verborgen en handhaven van een houding van samenwerking en behulpzaamheid, terwijl die zich bezighouden met de beoogde geleidelijke ondermijning van de oppositie.

  Van binnenuit vernietigen
  Infiltranten zoals een Hero Brinkman of een Louis Bontes die riepen dat de PVV ‘democratischer’ moet, hebben een verborgen -maar zichtbare- agenda. Niet alleen wilden beide onbetrouwbare sujetten de mogelijkheid hebben de nummer 1 positie binnen de partij over te nemen van Geert Wilders, zij zijn daarnaast simpelweg uit op het vernietigen van de Partij voor de Vrijheid van binnenuit. Lees verder >>>>

  http://www.dutchfreepress.nl/pvv-nooit-een-ledenpartij/

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ach BILD, de Duitse variant van het LINKSE VOD – ” DE TELEGRAAF-, zal er alles om doen, door liegen en bedriegen, de PVV en elke euro kritische partij te demoniseren. Dat verwacht ik al weken. Ze zijn ten einde raad, de roden en de politiek correcte liberale, en christen-democraten!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom daarom heb ik het stuk naar heer BRON gestuurd ze zijn zeker bang aan het worden ook in duitsland begint het de mensen pikken het niet.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Monalisa: 18.53. uur, op 7/5. Monalisa, ze sch.ten zeven kleuren str.nt.

    Like

 4. Doc zegt:

  Ze beginnen bang te worden.

  Like

 5. tjonge zegt:

  ze worden goed benauwd met zijn allen !

  maar wij houden vol, weg met die eu !!!!!!!

  Like

 6. Marlies zegt:

  De commentaren van Duitse lezers op dit stukje propaganda zijn niet mis! en bepaald niet wat Bild met het artikel wil bereiken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Mooi. Dan is er nog hoop, ook voor Duitsland.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Marlies een paar commentaren op het stuk uit de krant van de Bild dat geeft ook een idee dat het in duitsland ook leeft.

   Alexander Hesse 7 uur geleden
   Waarom is het een Europa-haters, als je de luxe van de waanzin Kleuterschool kunt vinden in Brussel gek? Ik sta op Europa, maar aanpak en Brussel van de EU is arrogant, aanmatigend, woekerprijzen, incompetent en veel te duur!

   Net als 2232 users like this Verslag
   Peter Breutigam Peter Breutigam 7 uur geleden
   Volledig Juist, dat denk ik ook.

   Net als 936 users like this Verslag
   What If’s What If’s 7 uur geleden
   Het begrijpt het niet, toch? De juiste make-up dit ding als zijn eigen, de gewone burgers verstoren en hun onmenselijke houding raakt gevangen in het bewustzijn van protest stemmers naar de achtergrond, maar de stemmen hebben ze toen al. En dat is het probleem, zelfs als dat een algemene loonsverhoging van 50% zou beloven, kan men deze A. …. niet kiezen!

   Net als 22 users like this Verslag
   Vis blaas Vis blaas 7 uur geleden
   Decadent je vergeten. Als je ziet dat de afgevaardigden kopen van haar dagen geld flatgebouwen, of gooien partijen voor iedereen, wordt de opportuniteit of zelfs de noodzaak ervan nauwelijks gegeven.

   Net als 231 users like this Verslag
   Mar Man Mar Man 7 uur geleden
   Wie is er niets meer aan toe te voegen! Volkomen mee eens!

   Net als 80 users like this Verslag
   Peter Kleinert Peter Kleinert 7 uur geleden
   Niet kleuterschool maar bejaardentehuis

   Net als 94 users like this Verslag
   ki wi ki wi 6 uur geleden
   Dergelijke campagnes en ähneliche ons nu tot 25,5. begeleiden. Een tv-verslag, de instelling van de Denen, die ook zo denken, omdat je, tientallen jaren van gestructureerd sociaal systeem wordt misbruikt. Zou het allemaal goed blijft gaan in Europa, zou er geen juridische druk zijn. De politici lijken alleen wakker als hun Europese hoofdkantoren (+ koolstof) lijkt te zijn in gevaar. Vooral omdat er geen meer beperkende bepalingen in de meeste landen.

   Net als 133 users like this Verslag
   Arthur Flegenheimer Arthur Flegenheimer 6 uur geleden
   Als men op zoek is naar wat er komen voor krankzinnig Gestze in Brussel op de tafel, kon je bedoelt de echte Euro-haters hebben lang aan het roer geweest. Maar ze Europa haten niet zozeer dat ze niet rommel met absurde salarissen zakken. Het verbaast me dat u niet heeft betwist de Afd, die inderdaad tegen het Europese systeem in de rechter hoek, of niet bereid mensen betekenen?

   Net als 74 users like this Verslag
   Willi Vanilli Willi Vanilli 6 uur geleden
   mijn woorden ….

   Net als 22 users like this Verslag
   Carl Gustav Carl Gustav 6 uur geleden
   “Hoe gevaarlijk zijn de Europa-haters? ‘ Zeer gevaarlijk. Daarom is het nu tijd om deze Europa-haters jagen niet op kantoor! Wat we niet hebben om alle haters van Europa verduren in de afgelopen decennia. Euro waardeverlies van de dollar, reddingsoperaties van banken en ondergang van kleine spaarders, de vernietiging van sociale systemen en onhoudbaar immigratiebeleid, de economische neergang van de Europese zuiden beveiligen, sancties en oorlog propaganda tegen Rusland, die ons zal raken als een boemerang. Selecteert de Europa haters eindelijk af! En uiteindelijk geselecteerde partijen die geïnteresseerd zijn in de mensen in Europa en niet voor de transatlantische agenda.

   Net als 139 users like this Verslag
   Ceinwyn Powys Ceinwyn Powys 6 uur geleden
   Helaas is er in dit land geen anti-Europese partij: (

   Net als 58 users like this Verslag
   Peter Reindl Peter Reindl 6 uur geleden
   Wat we kunnen doen? Selecteer AfD en maken de Europa dromers eindelijk goed flitsen.

   Net als 167 users like this Verslag
   FLORIDEAL DASUNSHINE FLORIDEAL DASUNSHINE 6 uur geleden
   als er niets helpt helemaal niet, de persoon / s in de rechten Ecke.Dann je gaat makkelijker.

   Net als 102 users like this Verslag
   Fred Flintstone Fred Flintstone 6 uur geleden
   Je moet gewoon een kijkje nemen op de kosten / baten-factor! De EU gebruikt alleen de grote bedrijven … hij brengt ons de burgers niets behalve kosten! 70.000 ambtenaren die in Brussel voor de EU …. miljarden en miljarden die uit uit Duitsland. Aan het eind van de dag kunnen we niet alleen dat zijn alleen maar kosten! : (

   Net als 113 users like this Verslag
   Advies Christian’s Advies Christian’s 6 uur geleden
   Denk maar – een beetje ‘Europa haters “in het Europees Parlement kan geen kwaad! Misschien de remmen zodat de overregulering en extravagantie van de volledige EU-post een beetje ..
   Anders ben ik het eens met het advies van Alexander Hesse.

   Net als 49 users like this Verslag
   Marco Süssenbach Marco Süssenbach 5 uur geleden
   Mate Duitsland profiteerde sterk van de EU. We zijn niet “export wereldkampioen!” Genoemd Deze hetze tegen Europa is niet alleen dom, maar ook zeer schadelijk voor Duitsland!

   Net als 9 users like this Verslag
   Sindbad kleine Sindbad kleine 5 uur geleden
   precies, kan ik alleen maar instemmen.

   Net als 2 users like this Verslag
   Margret Vomstern Margret Vomstern 5 uur geleden
   Carl Gustav … droom op mooie! Je zult nog steeds uw grote verrassing!

   Net als 7 users like this Verslag
   Jolly Jumper Jolly Jumper 4 uur geleden
   De titel van de wereld export kampioen kan als China, Duitse kwaliteit werd ook lange tijd beschouwd als de wereld voor de euro. Vandaag zijn we gedreven om goedkopere hoeveelheid, en je kunt zien dat dan ook aan de bijbehorende lage lonen, enz. YES! Bij de D-Mark keer was het de Duitsers veel beter!

   Net als 46 users like this Verslag
   Carl Gustav Carl Gustav 4 uur geleden
   “Carl Gustav … zoete dromen over! Je zult nog steeds je blauwe wonder” De bewering is. Er is nog steeds de verantwoording en het bijbehorende document. Dan hadden ze hun argument voltooid. Ik smeek u om dit te doen. Ik realiseer me ook dat mijn mening afwijkt van de huidige normen en therefore’m bezorgd over mijn kijk op de wereld. Gelieve mij verlichten met hun redenering.

   Net als 9 users like this Verslag
   Bernhard Schmidt Bernhard Schmidt 3 uur vóór
   Het is ontstellend dat de mensen zijn echt zo dom en onhandig en dom deze slogans eigenlijk vindt goed. 80 jaar geleden, werden deze holle koppen nog steeds beperkt tot Duitsland en nu zijn ze verkrijgbaar goed in Europa.
   Telkens als ik lees alle onzin over hoe slecht we zijn vermeende betreft en dat je alleen maar de grenzen te sluiten en de invoering van de oude valuta’s weer, zodat het iedereen beter af is, vertel me dan het eten komt een back-up.
   Het is echt triest hoe kortzichtig en dom is deze Europese bevolking.

   Net als 2 users like this Verslag
   Ollo van OHN Ollo van OHN 2 uur geleden
   “Export wereldkampioen” we waren AUC uur voor de euro

   Net als 24 users like this Verslag
   Thomas Klein Thomas Klein 7 uur geleden
   Wat bedoel je met het “dreigt juridische druk?”
   Blijkbaar is het volk en de op dat moment regerende politicus heeft een bepaalde mate van druk, want een ding is duidelijk: het kan zo niet doorgaan
   De EUROPOLAR politici verspillen ons geld en schrijf nutteloze wet-en regelgeving, de toename van de immigranten wordt steeds extremer, wordt de belastingbetaler gemolken … Ik kan een lied te zingen over!

   Like

 7. Vederso zegt:

  “Farage ist kein plumper Phrasendrescher”, meer heeft Bild niet te melden?

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De landverraders beginnen hem te knijpen !

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Kijk zelfs in deze krant maken ze opzettelijk de vergissing tussen Europa en de EU. Wij zijn niet een volk. Maar straks kunnen ze wel EEN volkswoede ontketenen, de hufters.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Verkeerde vraagstelling;moet zijn:hoe gevaarlijk zijn Eu-lovers!

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Ik heb een variant gemaakt van een bekend gezegde. Niet alleen het geld wat stom is maakt alles recht wat krom is, kan ook zijn; De krant die stom is, maakt alles recht wat krom is !!!

  Like

 12. 50Pf zegt:

  I am very dangerous too!
  Specialy the blonde ones allways bite!

  Like

 13. tjonge zegt:

  wie controle over de msm heeft, heeft controle over de burgers !

  gelukkig is er nu internet met eigen nieuwsgaring die niet gekleurd wordt !

  Like

 14. OphEUffen zegt:

  Bild krijgt er ongenadig van langs door haar reaguurders. Nu weet ik het zeker, Nederland is een provincie van Mofrika. Met uitzondering van de voordelen die unsere Nachbarn genieten.

  Liep o.a. tegen deze reactie aan:

  Beste Bild,
  Ik heb inmiddels ruim 100 commentaren doorgelezen. Van deze 100 mensen zijn er 98 a 99 tegen de Euro en een Europese regering zoals wij die nu kennen. Met uw mening beledigd u een groot deel van uw lezers door ze weg te zetten als Europahaters en rechtsdenkenden.
  Kan u zich niet beter achter uw lezers opstellen, en niet achter deze geldverslindende politici?
  Man, man, man. Bild!!

  Like

 15. Pilgrim zegt:

  Aan dat stemadvies van die krant kan je zien hoe partijdig die media geworden zijn.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pilgrim: 00.32. uur. Verbaast U dat eigenlijk nog? De hele MSM en PERS is in handen van de socialisten, en de politiek-correcte bende, van Christen-Democraten, en Liberalen. Niet alleen in Duitsland en Nederland, maar in heel Europa!

   Like

 16. lucky bee zegt:

  Bild Zeitung heeft altijd op de verkeerde kaarten gewedt.

  Like

 17. OphEUffen zegt:

  We leven in interessante tijden. De tijd van kleur bekennen. Dan valt op dat de gehele MSM niet meer nadenkt maar uitsluitend de blauwe kleur van Brussel verdedigd. De aangedragen en voor de handliggende oplossing op ieder probleem? Meer, meer, meer Europa. Daaruit trek ik de conclusie dat men doelbewust de zaak verder wil laten escaleren. Verstandige politici zouden hun tegenstanders serieus nemen, pas op de plaats maken en herbezinnen. Maar goed, dat is wat hoog gegrepen voor de boven-ons-gestelden. Daarom bereid ik me vast voor op verdere escalatie. De EU, alleen over mijn lijk.

  Like

 18. OphEUffen zegt:

  Wat mij ook enorm stoort is dat continue de schuld bij de stemmers op rechts wordt neergelegd. U kent de rits beledigingen dus die zal ik niet herhalen. Voor politici is het een enorm zwaktebod. In plaats van het eerlijke verhaal te vertellen – door ons slechte beleid en onze afkeer van democratie is de PVV succesvol – legt men doodleuk de schuld bij de kiezer neer. Dan hoeft er immers niet over ongemakkelijke waarheden gedebatteerd te worden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @OphEUffen: 11.28. uur. De schuld bij de kiezer leggen, in Nederland is dat nu het kenmerk van de PvdA,VVD,CDA,D66,CU,GL. Om de belangrijkste maar eens te noemen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s