De Oekraïne wordt veranderd in een tweede Syrië

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

De westerse landen en hun geheime diensten en militairen willen van de Oekraïne een tweede Syrië maken. Om terreur en verwoesting aan te richten en de “vijanden” te bestrijden, worden plaatsvervangers geïmporteerd die het vuile werk moeten opknappen. Dat kennen we uit Afghanistan, de Balkan en Libië. Deze keer zijn het neofascisten uit Europese landen, maar volgens de jongste meldingen ook Jihadisten, die naar Kiev gebracht worden om daar de zogenaamde pro-Russische burgerbevolking in het oosten en zuiden af te slachten. Dat is de wraak daarvoor, dat president Poetin de oorlog tegen Syrië verhinderd heeft. Nu brengt de westerse misdadigersbende de oorlog voor de huisdeur van Rusland.

Een van deze buitenlandse huurlingen is de Deen John Gerhard Østergaard Christensen, die door de volksmilitie in Donbas gevangen werd genomen en zich voordeed als internationaal militair waarnemer:

Screenshot_6

Screenshot_7

Christensen in Afghanistan (staand rechts)

De volksmilities, die de steden in het oosten verdedigen, berichten dat ze in het radioverkeer van het Oekraïense leger steeds opnieuw Engelstalige dialogen en bevelen gehoord hebben. Volgens hen bevinden zich minstens 300 Polen en staatsburgers van de Baltische landen onder de troepen. Ze worden ingezet als veldcommandanten en adviseurs in de Oost-Oekraïne. Om ze te camoufleren, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van het fascistenregime ze heel snel uitgerust met Oekraïense paspoorten. Vermoedelijk bevinden er zich ook Denen en Italianen onder de troepen van de “antiterreur-inzet”.

Deze soldaat van het “Oekraïense leger” spreekt Italiaans met de bevolking van de Oost-Oekraïense stad Kramatosk. Duidelijk een buitenlandse huurling die gestuurd werd om tegen ze te vechten:

Het blad “Bild am Sonntag” heeft bericht dat zich in Kiev Amerikaanse agenten van de CIA en het FBI bevinden, die eveneens werkzaam zijn als adviseurs. Ze nemen geen deel aan de gevechten, maar bevinden zich in de Amerikaanse ambassade in Kiev, de commandocentrale en eigenlijke regering van de Oekraïne.

Dit alles is niet verrassend, want we weten dat de directeur van de CIA, Brennan, midden april een “geheim” bezoek aan Kiev bracht, wat daarna ook werd bevestigd door het Witte Huis. Hij heeft daarmee de al lange tijd in de praktijk gebrachte politiek van de regionale destabilisering, zoals in Libië, Egypte en Syrië, ook in de Oekraïne ingeleid.

De Duitsers spreken ook een dapper woordje mee, werden echter als spionnen ontmaskerd en door de volksmilitie gevangen genomen. De Duitse leider van het team, kolonel Axel Schneider, had de opdracht om de stellingen van de zelfverdedigingkrachten te bespioneren. Tot de groep behoorden ook Denen, Polen, Tsjechen en Zweden.

Nu werden de vier Duitse militairen vrijgelaten en in Berlijn als helden door de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen ontvangen. De media beweren nog steeds dat het om een onschuldige OVSE-waarnemersmissie was gegaan. Terwijl de OVSE meerdere malen heeft benadrukt dat de groep niet in zijn opdracht heeft gehandeld.

Wat er in de Oekraïne gebeurt is een gecamoufleerde en openlijke oorlog tegen alles wat geen westerse hegemonie wil. De democratisch gekozen regering en de president werden in februari al “met succes” ten val gebracht en vervangen door een regime van gehoorzame marionetten. Nu wordt er een oorlog gevoerd tegen diegenen, die zich verzetten tegen het fascistische regime.

Men noemt ze “pro-Russische krachten”, terwijl het Oekraïeners zijn, die hun land niet willen onderwerpen aan de VS, de NAVO en de EU. Ze willen ook niet door nazi´s uit Kiev geregeerd en gediscrimineerd worden. Ze zien Rusland als de enige beschermende macht.

Godzijdank hebben de bewoners van de Krim zichzelf op tijd in veiligheid gebracht door zich af te scheiden van de Oekraïne en zich via een referendum aan te sluiten bij Rusland. Ze worden nu beschermd als deel van Rusland. Voor de mensen in het oosten en zuiden van de Oekraïne ziet het er slecht uit. Zij staan compleet blootgesteld aan het geweld en de moordlust van de nazi-beulen.

Wat hen te wachten staat, hebben ze gezien aan het bloedbad van Odessa, waarbij 46 tegenstanders van het regime in Kiev werden vermoord. De vlucht in het vakbondsgebouw werd een dodelijke val, toen de pro-Kiev meute Molotovcocktails in het gebouw gooide en de mensen die zich daarin bevonden levend verbrandden of stikten.

Volgens de jongste meldingen heeft Saoedi-Arabië en groot aantal Takfiri-strijders met het vliegtuig naar Kiev gestuurd. Zij dienen te worden ingezet in de oorlog in het oosten en zuiden van de Oekraïne.

“Een groot aantal terroristen van de Takfiri uit Syrië, die afkomstig zijn uit Saoedi-Arabië en Tsjetsjenië en financiële en militaire steun krijgen van de Saoedische geheime dienst, werden met meerdere vliegtuigen overgeplaatst naar de Oekraïense hoofdstad Kiev om het Oekraïense leger in zijn strijd tegen de pro-Russische bevolking te helpen”, heeft een Arabische veiligheidsofficial tegen Fars News Agency (FNA) gezegd, op voorwaarde anoniem te blijven.

“De strijders werden direct doorgestuurd naar Kramatosk in de Oost-Oekraïne en vechten als milities die de regering ondersteunen zij aan zij met het Oekraïense leger tegen de pro-Russen”, zei de informant. Saoedi-Arabië wil wraak op Rusland en de pro-Russische bevolking, omdat Moskou de Syrische president Bashar al-Assad in de strijd tegen de terreurgroepen ondersteunt.

Zoals we zien, doen er allerlei mogelijke buitenlandse agenten en huurlingen in de Oekraïne mee. Deze keer niet om de regering ten val te brengen, dat is immers al gebeurd, maar om terreur te verbreiden tegen de eigen bevolking, dat gedeelte dat het fascistische regime en de westerse verovering niet wil. Omdat het fascistenregime in Kiev niet genoeg ondersteuning in de gelederen van het leger en de politie geniet en er talrijke overvallen hebben plaatsgevonden, zijn de buitenlandse strijders nodig.

Wat is het motief voor de verdekte inzet van huurlingen? Vermoedelijk net zolang terreur tegen de bevolking in het oosten en zuiden uit te oefenen totdat president Poetin besluit Russische soldaten naar de Oekraïne te sturen om hen te beschermen. Dat is voor de VS en de NAVO de perfecte reden om met behulp van de media Rusland als agressor neer te zetten en een oorlog te beginnen.

Poetin moet in de val gelokt worden. Wat kan hij doen? Hij kan of niets doen en alleen maar toekijken, of hij kan beslissen de tegenstanders van het regime in Kiev zelf verdekt met wapens en adviseurs uit te rusten. Hoe dan ook, de kans is groot op een binnenlandse oorlogstoestand zoals in Syrië. Is het niet onuitstaanbaar dat het Westen en het regime in Kiev de oorlog hebben verklaard aan de eigen bevolking?

Een ander bewijs. Het Westen wil per se Rusland tot op het bloed provoceren. De vicevoorzitter van de NAVO, verantwoordelijk voor de Kaukasus en Centraal-Azië, James Appathurai, heeft maandag in Tbilisi gezegd dat de NAVO nieuwe militaire materieel aan Georgië wil leveren, bestaande uit raketten en tanks. “Dat is iets dat we in Georgië moeten opstellen en dan zullen de Russen begrijpen dat het ons ernst is.”

Die zijn echt krankzinnig!

Bron:
http://alles-schallundrauch.blogspot.nl
Auteur: Freeman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, NAVO, Obama, Oekraïne, Poetin, Rotzakken, Rusland, Saoedi-Arabië, Volksvijandigheid, Westen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

26 reacties op De Oekraïne wordt veranderd in een tweede Syrië

 1. bobzelf zegt:

  Putin did it , TUUUUUURLIJK !

  WACHT DAN MAAR EFFE, als hj straks ook BINNEN KOMT ZONDER TE KLOPPEN !!

  Like

  • bigljohn zegt:

   Dat klopt Bob ! Men blijft net zolang op de deur van de Duivel kloppen, totdat hij op een gegeven moment opendoet. Maar dan is er geen weg meer terug. Dat mochten Napoleon en Hitler ook al ondervinden. Als de Russische beer eenmaal los is, word je door hem verscheurd met huid en haar !

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Het is te hopen dat Poetin ze een keiharde afstaffing geeft.

  Like

 3. Jade zegt:

  Misschien is het stemmen 22 mei niet eens meer nodig…
  Inmiddels veel (recente) filmpjes gezien van treinen met
  militair materieel op weg naar het oosten.
  We worden gewoon WOIII in gerommeld door die klote-EU.
  Hier een film van een Nederlands konvooi vlakbij Budapest.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. zrast zegt:

  De moordenaars van de eigen bevolking krijgen de eerste
  miljarden uitgekeerd van het IMF, ze hebben goed naar Uncle
  Sam geluisterd en hebben deze beloning dan ook meer dan verdiend.
  WO 3 is on the move, f*ck de fascisten van prava sector,swoboda, de EU en USA!

  http://4nieuws.nl/buitenland/1019287/oekraine-krijgt-eerste-deel-imf-geld.html

  Met vriendelijke groeten,

  Zrast

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  En de verantwoordelijken krijg je nooit te pakken;hoe jammer is dat!Je krijgt hier toch wel een hele vieze smaak van in je mond!

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Waar de de criticasters en anti EU bloggers al een vermoeden van hadden, komt stukje bij beetje boven water. Zulks soort operaties kan men gewoonweg niet stil of helemal geheim houden met de moderne communicatietechnologie en het internet met zijn tienduizende mensen die min of meer mee kijken en luisteren wat er allemaal aan de hand is. De ene na de andere hype schiet voorbij wat nu actueel is kan morgen bij wijze van spreken in een stoffige dossierkast opgeborgen worden.

  Polen instrueerde sluipschutters en guerrilla’s achter staatsgreep Kiev
  ‘NAVO hoopt dat Putin militair ingrijpt, zodat Rusland de schuld krijgt van WO-3’

  De ‘veiligheidstroepen’ die op het Maidan plein ingrepen bestonden deels uit door Polen getrainde leden van de neonazistische Prawyj Sektor.

  Het bewijs dat de Euromaidan opstand in Kiev alles behalve een spontaan ‘volksprotest’ was, maar een zorgvuldig door het Westen voorbereide en gesteunde staatsgreep, blijft zich maar opstapelen. Volgens goed geïnformeerde Poolse bronnen heeft de regering in Warschau al ruim voor het begin van de demonstraties in Kiev in het geheim een grote groep leden van de extreemrechtse Prawyj Sektor geïnstrueerd in sluipschutter- en guerillatactieken. Die werden vervolgens in februari gebruikt om de democratisch gekozen regering van Viktor Yanukovych omver te werpen.

  Als deze berichten kloppen, dan wordt het vermoeden bevestigd dat de regering Obama via Polen en de pro-Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Radek Sikorski doelbewust de gewelddadige staatsgreep in Kiev heeft georganiseerd, die de mensheid gevaarlijk dichtbij een nieuwe wereldoorlog heeft gebracht.

  Geheime trainingsoperatie

  86 leden van de Prawyj Sektor waren in september 2013 op uitnodiging van minister Sikorski in Polen, zogenaamd vanwege een universitair uitwisselingsprogramma. Veel ‘studenten’ waren echter al over de 40 jaar oud. De ‘uitwisseling’ vormde in werkelijkheid deel uit van een geheime NAVO-trainingsoperatie, die aan de Pools-Oekraïense grens werd uitgevoerd.

  De ‘studenten’ reisden niet volgens programma naar de Technische Universiteit in Warschau, maar naar een speciaal politie-opleidingscentrum in Legionovo, op ongeveer een uur reizen van de hoofdstad. Daar kregen ze een vier weken durende intensieve training in ‘massa-management’, personenherkenning, vecht- en commandotactieken, gedrag in crisissituaties, bescherming tegen traangas, de bouw van barricades en het gebruik van vuurwapens, inclusief sluipschuttersgeweren.

  ‘Veiligheidstroepen’ waren neonazi’s

  De Poolse hoofdofficier van Justitie heeft feitelijk bevestigd dat deze training inderdaad heeft plaatsgevonden. Bovendien werden er persfoto’s vrijgegeven waarop Oekraïense aanhangers in Nazi-uniformen samen met hun Poolse instructeurs zijn te zien. Deze neonazi’s traden tijdens de gewelddadige demonstraties in Kiev als ‘veiligheidstroepen’ op.

  Bijna een maand na het begin van de opstand in Kiev op 21 november verklaarde het Poolse parlement (Sejm) zich ‘volkomen solidair met de Oekraïense burgers, die vastbesloten hun wens naar volledig EU-lidmaatschap aan de wereld laten zien.’

  Minister Sikorski handelde in opdracht van EU-buitenlandse Catherine Ashton. Op 20 en 21 februari speelde hij de bezorgde vredesbemiddelaar, die samen met zijn Duitse en Franse collega’s een compromis probeerde te bereiken om het geweld te beëindigen.

  NAVO hoopt dat Putin militaire fout maakt Lees verder >>>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Polen-instrueerde-sluipschutters-en-guerrillas-achter-staatsgreep-Kiev

  Like

  • fleckie zegt:

   Hoe zit het trouwens met ‘DE GRAANSCHUUR ‘ v.d.Ver.Staten,’midden westen ‘ en Californie,met hun uitgemergelde gronden ,bodemverontreiniging door gebruik van kunstmest en pesticiden, waardoor het grondwater enorm verontreinigd was, ‘De belangrijkste OORZAAK v.d.bodemverontreiniging is ongetwijfeld het EENZIJDIGE PRODUKTIEPATROON in deze streek v.h.land:CORN AND SOY BEANS,and SOYBEANS and CORN,that’s all we do here” daar draait het hierom”….een sprekend cijfer vond ik dat voor elke kilogram MAIS die verbouwd werd, TWEE KILOGRAMMEN AARDE WEGWAAIEN,en wegspoelen.De VRUCHTBARE TOPLAAG wordt elk jaar dunner en steeds vaker vraagt men zich angstig af;Hoe houden we een onvermijdelijke DUSTBOWL(stofstorm) buiten de deur?…..Uit’de hotline staat roodgloeiend, bezoek bij Amerikaanse BOERENORGANISATIES, DOOR H.RUTTEN.juni 1983!! in LANDBOUWMAAND…………………………………………………………….
   (IN VERGELIJKING met de OEKRAINE?!)

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Denk dat dit scenario het hoogst waarschijnlijk haalbaar is fleckie.

    Putin en Obama, in werkelijkheid toewerkend naar hetzelfde doel?

    Een nieuwe Koude Oorlog, misschien zelfs wel een Derde Wereldoorlog? Door het conflict in Oekraïne zijn de aloude spanningen tussen Oost en West weer helemaal terug. Of toch niet? Er zijn financiële insiders die er heel anders over denken. Zij zijn van mening dat ‘Oekraïne’ een gefabriceerde crisis is, bedoeld om de weg vrij te maken voor de invoering van een door het IMF gecontroleerde wereldmunt en uiteindelijk zelfs een wereldregering.

    ‘Geen echt conflict tussen Oost en West’

    ‘Ik sta voortdurend perplex dat veel normaal gesproken intelligente mensen weigeren naar het bewijs te kijken of zelfs maar te bedenken dat er bewijs kan zijn voor het feit dat er in werkelijkheid geen fundamenteel politiek of filosofisch conflict tussen de machtselite van Oost en West is,’ schrijft Brandon Smith van Alt-Market.com.

    Rusland wordt volgens hem net als het Westen beheerst door de grote megabanken, het IMF en de Bank for International Settlements (BIS) in Basel. Ruslands belangrijkste financiële adviseur is de notoire ‘vampierinktvis’bank Goldman Sachs.

    Goldman Sachs geeft sinds 2011 zelfs gratis ‘advies’ aan… Oekraïne. ‘Tijdens de Rusland-tegen-Oekraïne showvoorstelling werkt de bankenelite aan beide kanten van het hek,’ aldus Smith. Jaar in jaar uit hebben de Russen miljarden dollars geleend van Westerse banken zoals Deutsche Bank en Credit Suisse.

    Putin goede vriend van ‘Mister NWO’ Henry Kissinger

    Volgens zijn perssecretaris is de Russische president Vladimir Putin een ‘oude vriend’ van niemand minder dan ‘Mister New-World-Order himself’: Henry Kissinger. Bijna onmiddellijk na zijn verkiezing in 2000 begonnen beide heren elkaar regelmatig te ontmoeten. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken verleende Kissinger zelfs een eredoctoraat in diplomatie. Daarnaast plaatste Putin hem –samen met ex-KGB hoofd en globalist generaal Yevgeny Primakov- aan het hoofd van een bilaterale ‘werkgroep’ die zich ging bezighouden met buitenlands beleid.

    Het was het Kremlin dat er als eerste bij het IMF op aandrong om de controle over de Oekraïense economie over te nemen. Het IMF eist inmiddels dat Oekraïne optreedt tegen de pro-Russische separatisten. Dat lijkt tegenstrijdig, maar vormt in werkelijkheid een onderdeel van een groter plan, waarin ook Rusland en Putin niets anders dan pionnen op het schaakbord van de globalisten zijn.

    Complete gelijkschakeling en einde aan alle soevereiniteit

    Hun doel: het af- en misleiden van de grote massa door het creëren van verwarring en chaos, zodat er uiteindelijk een Nieuwe Wereld Orde met een wereldmunt onder gecentraliseerde economische en financiële controle kan worden ingevoerd. ‘De elite is niet tevreden met geheime controle over individuele economieën,’ betoogt Smith. ‘Ze willen complete politieke gelijkschakeling en een einde aan alle soevereiniteit. Punt. Door een wereldmunt worden de stappen naar een wereldregering snel en klein.’

    Val van dollar, SDR’s, wereldcrisis

    Voordat deze plannen kunnen worden gerealiseerd, moeten er eerst een aantal zaken gebeuren:

    1. De Amerikaanse dollar moet vallen. De dollar moet zijn status als wereld reservemunt kwijtraken, en veel minder waard worden. De VS kan immers nooit meer voldoen aan zijn totale schuldverplichtingen à $ 200 biljoen. De globalisten zijn niet speciaal pro-Amerika, maar denken enkel aan hun eigen belang en machtspositie.

    2. De SDR’s van het IMF worden de nieuwe basis. Alle belangrijke munten, ook de Chinese Yuan, zullen worden samengevoegd in een valutapakket dat wordt gebaseerd op de ‘Special Drawing Rights’ van het IMF. Daarom gaf China vorige week aan niet de nummer één economie van de wereld te willen worden. De yuan gaat niet de dollar vervangen, omdat er straks geen ‘nummer 1’ en ‘nummer 2’ meer zullen zijn, maar één grote samengevoegde wereldeconomie.

    Iedere vijf jaar houdt het IMF een internationale conferentie over de SDR’s. De volgende conferentie staat gepland voor eind 2014, begin 2015. Volgens Smith is de kans groot dat de yuan dan in de SDR’s zal worden opgenomen, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor de val van de dollar. Lees verder >>>

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Vals-Oost-West-conflict-over-Oekrane-middel-naar-IMF-wereldmunt

    Like

 8. Leo zegt:

  EU en NWO zijn on the move, burgers worden bewust in slaap gehouden over de toestand
  Ook al treinen met Nederlanse pantsers gespot in Oostenrijk richting oosten.
  Wat is hier aan de hand, niet iets voor kamervragen ??
  In welk smerig NAVO ?? spelletje wordt Nederland betrokken ??

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Leo: 02.33. uur. Beste Leo, in het vuile, voze spel van de volgende actoren: de vieze VERRADER en MOSLIM OBAMA, de VERRADERS en FASCISTEN die de NAVO nu bemensen, de BILDERBERGMAFFIA! Zij allen, met de neo fascisten in KIEV, willen bewust een WERELDOORLOG ontketenen. Vergeet ook onze rode fascist TIMMERSCWANZ niet, de VETTE PAD van BAALEN van de VVD, en de HELE RODE EUSSR kliek! OORLOG WILLEN ZE! Over onze rug uiteraard, en met medewerking van MARX RUTTE!

   Like

  • fleckie zegt:

   wat betekende ook weer de naam ..OSL? (NEDERLANDERS?)

   Like

 9. fleckie zegt:

  de WENS OM ZICH BIJ DE NAVO AAN TE SLUITEN,kan de POLEN tot TERUGGAVE .. DWNGEN..uit NIW 30.1.1998 ……PANDEN IN POLEN…..
  POLEN kan bij haar verzoek tot AANSLUITING bij de NAVO waarschijnlijk rekenen op steun v.d.AMERIKAANSE SENAAT,maar moet wel ernst maken met de teruggave van door de nazis geroofd onroerend goed aan de joodse gemeenschap.Dit verklaarde een delegatie van Amerikaanse Congresleden woensdag tijdens een persconferentie in WARSCHAU.Die delegatie staat onder leiding van Benjamin Gilman,voorzitter van de Congrescommissie voor INTERNATIONALE betrekkingen……-…..-Willen POLEN,HONGARIJE en TSJECHOSLOWAKIJE zich bij de NAVO kunnen aansluiten,dan moet de wetgevende instanties van alle vijftien lidstaten het daarmee eens zijn.In Amerika is dat de Senaat. Tweederde van de Amerikaanse senatoren moet voor toetreding stemmen.De relaties met de joodse gemeenschap vormen daarbij een belangrijke factor,aldus persbureau REUTERS………..Veel gebouwen die de nazis van de joodse gemeenten roofden,werden na de oorlog genationaliseerd door de communisten.Evenals panden van andere religieuze groeperingen.Sinds de val v.h.communistische regime in 1989 werkte de Poolse regering aan de ‘reprivatisering’van genationaliseerd bezit.Er is een wet aangenomen voor de teruggave van religieuze gebouwen aan in Polen erkende godsdienstige groeperingen.De Amerikaanse Republikein Gilman dringt aan op snelle doorvoering…….De status van zulke gemeenschapsgebouwenn is ondoorzichtig.Vaak is onduidelijk of de plaatselijke overheid of de staat moeten beslissen.Naphtali Lavie,vice-voorzitter van de World Jewish Restitution Organisation(WJRO),geeft een voorbeeld.Voor de Tweede Wereldoorlog telde Lodz driehonderdduizend joden.In juli overhandigde burgemeester Marek Czekalski met veel ceremonieel de sleutels van een gemeenschapsgebouw aan vertegenwoordigers van de nu 120 koppige joodse gemeente. De joodse gemeenschap sloeg aan het verbouwen.Dit jaar besliste de Poolse regering echter dat de joden het pand weer moeten teruggeven.De universiteit van Lodz,die er na de oorlog introk,zou er recht op hebben.Volgens bronnen bij het POOLSE MINISTERIE van BINNENLANDSE ZAKEN zal het gebouw echter weer aan de joodse gemeenschap worden teruggegeven………..Polen werkt al twee jaar aan een wet op de privatisering van niet-religieuze gebouwen die onder de communisten genationaliseerd zijn.Volgens Reuters komen alleen Poolse ingezetenen hiervoor in aanmerking.Dit om claims te voorkomen van OEKRAINERS en DUITSERS die na de oorlog wegtrokken,toen de Poolse grens ver naar het westen werd verlegd.Maar ook de meeste overgebleven Poolse joden trokken na de oorlog het land uit; zij zouden dus evenmin in aanmerking komen voor teruggave van zulke panden………..Zal deze ingezetenen-bepaling ook gelden voor bezit dat de nazis roofden voor nationalisatie? Sinds 1989 zijn er in deze dertien verschillende voorstellen gedaan.In principe wil de Poolse regering geen uitzonderingen maken,maar aan de andere kant schijnt zij zich er wel van bewust te zijn,dat de positie van de joden die rechtvaardigt………..Ondertussen staat nog veel onroerend goed geregistreerd op naam van de oorspronkelijke joodse eigenaars,terwijl zij zelf of hun nazaten het nooit hebben opgeeist,omdat zij denken dat dit zinloos is.c.q.niet eens van het bestaan weten. De betreffende personen kunnen nog steeds individuele claims indienen(de wet op teruggave van door de communisten genationaliseerd bezit heeft daarmee niets te maken).Een aantal oorspronkelijke eigenaren heeft door een gerechtelijke procedure zijn bezit inderdaad teruggekregen.Enkele Nederlandse families van Poolse origine overwegen een eis tot teruggave.Men dient niet te lang te wachten:de onroerend-goedmarkt in Polen leeft op en papieren eigenaars HINDEREN POOLSE PROJECTONTWIKKELAARS in hun bewegingen.De overheid maakt steeds meer gebruik van een REGELING voor de ONTEIGENING van ZULKE PANDEN……..EF

  Like

 10. fleckie zegt:

  FRANSE BEWIJZEN,uit niw 23.1.1998………..Nathalie Castetz v.h.Franse dagblad LIBERATION, toont beschadigde documenten uit de Tweede Wereldoorlog.Hoe zij eraan kwam wil zij niet zeggen.De papieren lagen bij een archiveringsbedrijf,waar vorig jaar brand werd gesticht.De ca. honderd documenten v.d.Franse Beurs Maatschappij tonen aan hoe goederen van Joden tussen 1941 en 1944 werden verkocht. Het geld was voor het VICHY-REGIME.#####

  Like

  • fleckie zegt:

   BRITSE LIJST, uit NIW 23.1.1998…………BRITSE LIIJST
   LONDEN-Groot Brittannie heeft beloofd een lijst te publiceren van 25.000 personen en bedrijven,wier goederen tijdens de Tweede Wereldoorlog in beslag werden genomen en nog niet zijn teruggegeven>Minister van Handel en Industire Lord Haskel zegt dat er zo snel mogelijk een rapport komt over de rol van de regering hierin.#####

   Like

 11. dgneree zegt:

  Putin is slim en heeft goede raadgevers en (politieke en militaire) strategen om zich heen.
  Heel wat beter ingelicht en op de hoogte van de ontwikkelingen dan het het westen denkt. Tot nu toe is hij iedereen een stap voor geweest. Zijn oproep om een referendum in het oosten uit te stellen was weer een meesterzet. De initiatiefnemers hebben zijn oproep na overleg naast zich neergelegd. Op deze manier kan Rusland altijd beweren dat ze hun best hebben gedaan en buiten het initiatief staan.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie1: 15.55. uur. Prima comment Peter! Ik hecht er grote waarde aan!

  Like

 13. fleckie zegt:

  Peterselie,:15.55, dank voor de heldere uiteenzetting,wat zich onder onze ogen is aan het afspelen,(vermoeden had ik al), wij worden zogezegd ‘als lemmingen met ‘open ogen’ naar de afgrond toegeleid)eerste reactie was(vanzelfsprekend) ‘rillen’,door dat besef.!..Ik vraag me wel altijd af:WATwas er eigenlijk gaande in 1923,(behalve dan dat de Fransen,met hun VREEMDELINGENLEGIOEN in het Ruhrgebiet ‘genoegdoening’kwamen halen,en DUITSE JODEN !! (die over iets op de hoogte waren) uitweken naar Nederland,in het ‘verborgene’ woonden, en zich gelukkig NIET bij de JOODSCHE Raad gemeld hadden,(maar mochten ook niet,onder geen voorwaarde trouwens Duitsland ‘betreden’ maar werden ook NIET door de Nazis ‘opgehaald’,(door in het bezit zijn van bepaalde gegevens,beschermd??!)

  Like

 14. Jan zegt:

  Nationale garde schiet op eigen bevolking

  Like

 15. Jan zegt:

  De Oekraïne, aka, Nulandistan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s