Nee generaal Van Uhm, Syriëgangers verdienen geen respect

Screenshot_2

Generaal b.d. Van Uhm: nihilisme op militair niveau

(Door: Afshin Ellian)

Het is van een enorme tragiek: respect opbrengen voor jihadisten die uit ‘idealisme’ gruwelijke misdaden plegen. Als je op die manier naar de wereld kijkt, kan eigenlijk alle kwaad wel worden gelegitimeerd.

Generaal b.d. Peter van Uhm, ex-commandant der strijdkrachten, heeft respect voor Syriëgangers. Ik dacht eerst dat het een grap was. Om Van Uhm recht te doen, citeer ik uit zijn interview met de Volkskrant:

“Met de programmamakers [van Radio 1] reisde de voormalige commandant der strijdkrachten naar militaire begraafplaatsen in de Vlaamse Westhoek om een antwoord te vinden op de vraag: moeten we trots zijn op of treuren om jonge mannen die ten strijde trekken? In principe moeten we trots zijn, vindt Van Uhm, althans als ze uit puur idealisme zijn gaan strijden. In Syrië bijvoorbeeld tegen de onderdrukker Assad en om een einde te maken aan het lijden van vrouwen en kinderen. Hij weet dat onder Syriëgangers ook jongeren zijn die slechts het avontuur zoeken of alleen maar de behoefte hebben zich los te maken van ´de comfortzone van de familie´.”

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, hersenspoeling, Islam, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nee generaal Van Uhm, Syriëgangers verdienen geen respect

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik kan er geen greintje respect voor opbrengen!Stockholmsyndroom?Gevaarlijk.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 16.09. uur. Inderdaad Stockholmsyndroom, of een ROOD draaiend GEN. Dan is deze generaal echt een wezenloze. Potverdomme, deze vuile, gore HAATJURKEN op 1 lijn stellen, met beroepsmilitairen, die never nooit de opdracht zouden hebben MENSEN te VERMOORDEN om hun OVERTUIGING. Generaal sluit U maar aan bij landverraders, als de PvdA,CDA,VVD,GL,CU,SP. Of laat U nakijken!

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Wie zal het nog voor NL opnemen, als in het rijtje moslimvriendjes zoals; politie, justitie, plaatselijke overheden, regering en politieke partijen, daar nu ook al het leger zich aangesloten heeft. Er is geen leger meer paraat om ons te beschermen, zodat de enige optie burgeroorlog is.
  Bovendien worden het leger en de politie totaal wegbezuinigd, totdat ze totaal niets meer voorstellen. Het hele overheidsapparaat stuurt daar op aan. De regering heeft ook al eens verklaard; Het tegengaan van islamisering van Nederland is geen doelstelling van beleid. Met andere woorden, voor wie tussen de regels door kan lezen, Nederland MOET islamitisch worden, zo snel mogelijk. Als achter dit alles geen complot achter zit, dan weet ik het niet meer !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 16.26. uur. John er zit wel degelijk een complot achter! Steekwoorden, de RODEN van de EUSSR, het ORANJEKLIEKJE, de BILDERBERGERS, en onze politieke verraders van PvdA,D66,VVD,CDA,GL,CU.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Inderdaad, de bekende troublemakers. Maar misschien speelt er wel meer wat we nog niet weten. Een staatsgeheim zoals een militair geheim. Het complot zonder weerga. Je weet het maar nooit in deze roerige tijden.

    Like

  • peterselie1 zegt:

   Niemand neemt het op voor de autochtone Nederlander als het zover komt bigljohn, Amerika blijk dan andere prioriteiten te hebben, verschillende malen hebben Yankees dat laten weten, de Amerikanen drongen er op aan om meer aan defensie te besteden. Terwijl de Europese defensie begroting groter is als die van Amerika, maar door de onderlinge verschillen van de nationale defensie middelen van de Euro lidstaten blijft het dweilen met de kraan open. Het conflict wat in Oekraïne speelt komt Washington en Brussel wel met met gesloten rijen naar buiten. Denk dat ik mij zelf moet gaan verdedigen wanneer mij voordeur ingetrapt wordt door dat moslimtuig wat door hun imams opgestookt zullen worden, in retrospect zal blijken dat het een mission imposible is geweest.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Peterselie; Je zult gelijk gaan krijgen. Razzia’s zoals de mof hield in de tweede wereldoorlog. Maar nu de moslims die ooit bij ons razzia’s zullen gaan houden en zeer velen zullen meenemen, die vervolgens nooit meer terug zullen komen. De zogenaamde ongelovigen, maar ook Christenen, Joden, verzetstrijders. Er zal alzo niet veel volk overblijven. En wie niet mee wil, wordt ter plaatse geliquideerd. Net zoals de mof dat deed. Ik ben benieuwd of het tij nog te keren zal zijn. Momenteel glijden we nog steeds verder af.

    Like

 3. HUUBSAN zegt:

  een volslagen idioot die van Uhm ,met dat soort de zee dempen ….opbergen pieter baan

  Like

 4. Vederso zegt:

  Ja, gevaarlijke man deze Van Uhm. Ook al de weg kwijt.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Zulke lieden geven leiding.
  Ze mogen nog niet naar mijn waterleiding kijken, ik vind het geboefte!

  Like

 6. lucky bee zegt:

  De Syrie gangers moeten de wetten van de oorlog toegepast worden namelijk de vuurpeleton.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s