Duitsland: Maandagdemonstratie steeds groter!

Screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

Steeds meer mensen merken inmiddels dat datgene wat de politiek en de mainstream media hen al jaren verteld hebben niet overeenkomt met de realiteit. Meer nog, ze beginnen vragen te stellen over voorgekauwde meningen.

“Eerst negeren ze je, dan lachen ze om je, dan bestrijden ze je en dan win je.” (Ghandi)

Om te beginnen, zal ik, Heiko Schrang, op 12-05-2014 op de maandagdemonstratie spreken die deze keer in Berlijn op de Potsdamer Platz 1 plaatsvindt en niet bij de Brandenburger Tor. De tijd van het doodzwijgen door de media van de duizenden en nog eens duizenden mensen die intussen iedere maandag in 42 steden in heel Duitsland de straat opgaan, is voorbij. Omdat de mainstream is overgegaan naar de tweede fase, de fase van het zwartmaken van de maandagdemonstratie, de deelnemers en de sprekers, is het tijd dat iedereen hiervan voor zichzelf een beeld vormt. En het liefst ter plaatse. Wat beweegt zoveel mensen zich bij deze beweging aan te sluiten?

Steeds meer mensen merken inmiddels dat datgene wat de politiek en de mainstream media hen al jaren verteld hebben niet overeenkomt met de realiteit. Meer nog, ze beginnen vragen te stellen over voorgekauwde meningen, zoeken naar alternatieven op internet en stellen daarbij verbaasd vast dat de waarheid heel anders is. Daarbij begint bij velen dan het bewustwordingsproces, dat leidt tot ontwaken. Ze doorzien de frasen van de politieke vormgevers en beseffen dat deze alleen maar leven volgens het motto “Niet het bereikte telt, maar het vertelde volstaat.” Meestal raken ze gefrustreerd, omdat zij hun nieuwe inzichten niet kunnen delen met hun omgeving, die zich nog in een diepe slaap bevindt. Opeens stellen ze vast, nadat ze op de maandagdemonstratie waren, dat ze niet meer alleen zijn. Integendeel, ze ontmoeten daar gelijkgezinden en voelen zich deel van een steeds groter wordende gemeenschap.

Intussen waart de angst rond bij de elites, omdat er steeds meer schaapjes uit hun kudde weglopen. Ze stellen vast dat ze helemaal geen herder nodig hebben. Het graag toegepaste principe “verdeel en heers” (beter gezegd “splijt en heers”) schijnt niet meer te functioneren.

Dankzij internet verliezen de mainstream media en de parlementspartijen op dit moment de controle over de publieke opinie. De lasteringen tegen de maandagdemonstraties voor vrede werkten tot nu toe tegen hen en mobiliseerden nog meer mensen. Tienduizenden, die via internet goed geïnformeerd zijn, slikken de lompe propaganda niet meer, bouwen netwerken op en overstromen de redacties met protesten. En iedere week komen er meer mensen bij.

De mensen die wakker zijn geworden, hebben herkend dat media, politiek en industrie hand in hand handelen voor hun eigen welzijn. Ze stellen vast dat bijvoorbeeld industriebazen, politici, militairen en chef-redacteurs van de grootste Duitse kranten elkaar ontmoeten in organisaties zoals:

– Münchener Veiligheidsconferentie

– Veiligheidsconferentie MSC

– Aspen Instituut

– Atlantische brug

– Trilaterlae Commissie enz.

De daar vooral vertegenwoordigde belangen zijn de bewapening en de politiek van de NAVO.

Uit de mediawereld zijn Stefan Kornelius (hoofdredacteur buitenland van de Süddeutsche Zeitung), de uitgever van de “ZEIT”, Dr. Josef Joffe, evenals de mede-uitgever van de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Klaus-Dieter Frankenberger, lid van een of meerdere van bovengenoemde organisaties. Kornelius en Frankenberger zitten bijvoorbeeld nog in de stuurgroep van de Bondsacademie voor Veiligheidspolitiek, die de veiligheidspolitieke belangen van de Bondsrepubliek moet vertegenwoordigen. Volgens haar statuut moet zij de Duitse regering advideren, de regering, die zij eigenlijk volgens journalistieke principes zouden moeten bekritiseren. Datzelfde geldt ook voor Kai Diekmann (chef-redacteur van BILD), hij zit in het bestuur van de Atlantische brug.

Een van de slogans van BILD luidt: “Borm je mening”. Als je de BILD-Zeitung bekijkt, dan stel je al heel snel vast dat men zich slechts één ding kan vormen, namelijk de voorgekauwde mening van de BILD-Zeitung. Een van de sinds 1967 in het ondernemingsstatuut van de Axel-Springer-uitgeverij vastgelegde principes luidt namelijk dat de medewerkers het trans-Atlantische bondgenootschap moeten ondersteunen.

De verstrikking tussen politiek en media is heel mooi te zien aan Joachim Gauck (Duits president). Velen zullen zich nog zijn toespraak tijdens de Münchener Veiligheidsconferentie herinneren, waarin hij opriepe tot het vaker inzetten van het Duitse leger in het buitenland. Slechts bij weinig mensen is het echter bekend dat de toespraak werd voorbereid door een trans-Atlantische organisatie genaamd “The German Marshall Fund of the United States”(GMF), een van de deelnemers was o.a. ook de Europa-correspondent van “ZEIT”, Jochen Bittner. Nadat Gauck zijn toespraak had gehouden, schreef Bittner hier positief over. Met andere woorden, hij schrijft welwillend over een strategie die een nieuwe koers wil voor de Duitse buitenlandse politiek, maar hij vergeet te noemen dat hij hieraan zelf heeft meegewerkt.

Dat is de “kwaliteitsjournalistiek” die de mensen op de maandagdemonstraties aan de kaak stellen. Bij de verslaggeving van de gevestigde media in het Oekraïne-conflict kon je prachtig zien dat zij niets anders zijn dan lokale edities van het NAVO-perscentrum.

Laat u zich niets meer wijsmaken. Sta op uit uw televisiestoel en kom naar Berlijn. Doe mee aan de maandagdemonstratie op 12-05-2014 op de Potsdamer Platz in Berlijn om 18.00 uur.

Ik verheug me op u!

Bron:
www.mmnews.de
Auteur: Heiko Schrang

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(h/t Guus Derksen)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, democratie, Desinformatie, Duitsland, landverraad, mainstream-media, Overheid, politici, propaganda, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Duitsland: Maandagdemonstratie steeds groter!

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Eindelijk komen de Duitsers achter hun muur van misplaatst schuldgevoel vandaan!Daar gaan ze nu met duizenden ,iedere week de straat op;nu hier dat domme volk nog zo ver zien te krijgen!De tijd dringt;straks hebben we er een miljoen Afrikanen bij om te onderhouden .Willen we niet,toch?

  Like

  • Monalisa zegt:

   Yvonne van Cleef we gingen op 14 november 2012 ook al de straat op tegen de EU heel europa deet mee, alleen nederland deet niet mee.

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Maar 1 keer is niet genoeg;iedere week opnieuw!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Deze demonstraties vinden iedere maandag in 42 Duitse steden plaats!!!

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Dat weet ik ;maar nu hier nog!

    Like

   • Republikein zegt:

    Ik denk dat de vrouw met de baard gaat winnen!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Yvonne van Cleef De duitser gaat meer de straat op dan u denkt, zie wat Bron schrijft daar krijgt u geen Nederlander voor, die denk ikke ikke en de rest kan stikken.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Ik denk dat je op iemand anders wilde reageren;het enige dat ik schreef was dat we hier ook vaker de straat op moeten in navolging van Duitsland!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Yvonne van Cleef dat doet de nederlander niet, kijk de bijeenkomst van wilders toen in den haag tegelijkertijd was er een tegen demonstratie van de SP die hadden meer volk dan wilders.u heeft ook gezien de commentaren van de D66 opruien heet dat.
    Het is de vraag, durven de mensen! niet bang voor hun baan!!!!! ik denk het wel stel je voor dat je baas dat aan de weet komt dat je bij wilders loopt.
    Yvonne van Cleef ik kan hier uren over tikken zal het maar niet doen.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Het is nu toch tijd voor;wat het zwaarste is moet het zwaarste wegen!Iedereen weet van mij dat ik Pvv stem,en waarom.Ook dat ik vrijwilligster ben voor de Pvv.Aan mijn sleutelbos hangt een grote Pvv-sleutelhanger,die ik zonder gene bij de kassa neerleg.Ik hang de verkiezingsposter achter mijn raam,ondanks dat ik in een allochtonenwijk woon.Ik reageer hier en op facebook gewoon onder mijn eigen naam:ik sta ergens voor!En ik vind dat dat mijn recht is!Ik verrek het om in angst te leven.Ik wil trots kunnen zijn op wie en hoe ik ben!En ik zou willen dat veel meer mensen dat vertrouwen in zichzelf ontdekten.Ik kom op voor mijn kinderen,voor de ouderen,voor mijn land en ik vecht tegen nsb,ers,waar ons land van vergeven lijkt!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Yvonne van Cleef dank voor u uitleg zo zouden er meer moeten zijn, helaas waar ik woon daar zijn veel Nederlanders die allemaal op de PVV stemmen (dat zeggen ze) bewijzen heb ik niet, maar wij 4 man stemmen zeker op de PVV ik ben na 25 jaar solist te zijn geweest om gezift naar een andere partij, Den Uyl heeft het nederlanse volk verraden in 1973 al alleen het mens dom zag en wilden het niet zien.

    Like

 2. Scarlatti Bombatti zegt:

  Wàt let ONS diezelfde maandagdemonstraties te gaan voeren?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Goed zo, beste demonstranten in Duitsland! Ik sta volkomen achter hen. Helaas, krijgen we in Nederland, de suf geslapen massa, niet meer de straat op! Want overal zijn het dezelfde krachten, die samenspannen om de HEILSSTAAT EUSSR- het 4e RIJK- ons door “de strot”, te duwen, en te werken aan het meest vileine plan, het instellen van de NWO!

  Like

 4. Geronimo zegt:

  Wie kan beter en duidelijker verwoorden wat er mis gaat in ons Europa dan Pat Condell. Geen speld tussen te krijgen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @ Republikein: 11.45. uur, op 9/5. Jij hebt het door Republikein. Heel dat zooitje, van “links tot rechts”, in de Tweede Slaapkamer, vindt het geweldig dat het “stomme kiesvolk der Nederlanders”, uit hun bol gaat voor dat achterlijke gedoe, Eurovisiefestival. O ja, ze zijn ook verheugd over de meest “domme programma’s”, op de tv, zodat de stomme meute nog STOMMER wordt als ze al is. Ik ben ervan overtuigd, dat een groot deel NEDERLANDERS al compleet SUF is gemaakt door de RODE PROPAGANDA en TV 24/7, dag in en dag uit. Vaarwel Nederland, ik heb helaas geen hoop meer.

  Like

 6. Jan zegt:

  Berufsverbot bij Zeit-online
  Entlassener Zeitonline-Journalist packt aus Montagsdemo Berlin 5.Mai 2014

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s