Israël vindt het wiel opnieuw uit


Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

10 reacties op Israël vindt het wiel opnieuw uit

 1. Cathja zegt:

  Geniaal!!

  Like

  • Ahava2 zegt:

   …zoals wel meer geniaals voortkomt uit het land van G’ds eeuwige belofte…

   Like

   • Cathja zegt:

    Ja Ahava2, dat is juist. De wereld is Israël zeer veel dank verschuldigd voor alles waarvan zij profiteren en wat door de Israëli’s is uitgevonden/gemaakt!

    Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Ja, de Israëlische high-tech is formidabel, maar ook daar, net als in Europa en de VS, is de demografie aan het veranderen: meer-meer-meer Oriëntaalse Joden, meer-meer-meer Arabieren, meer-meer-meer Orthodoxen en minder-minder-minder Ashkenazi die altijd de Vooruitgang hebben gedragen.
  Er zijn deskundigen in Israël die menen dat we bezig zijn aan de laatste decennia van Israëls superioriteit in . . . . . eh . . . . . in elk opzicht.

  Like

   • Martien Pennings zegt:

    Die had ik inderdaad gemist, Bert.
    Caroline Glick gaat ook uit van wat in het door jou aangehaalde artikel wordt beweerd.
    Dat het dus allemaal heel erg meevalt met die aankomende demografische nederlaag van het verlichte en seculiere Jodendom en dat er juist een overwinning aan zit te komen.
    Shavit (“Mijn Beloofde Land”, pp. 399-401) laat echter een deskundige (Stanley Fischer) aan het woord die het heel anders ziet dan de expert (Guy Bachor) die jij hierboven aanhaalt en dan Glick.
    Ik heb de neiging Fischer te geloven, maar ik kan dat niet beredeneren.
    Dus zal ik mij fundamenteel moeten beraden.
    Terwijl ik een gloeiende hekel heb aan statistieken alleen al vanwege het feit dat “statistieken” de overtreffende trap van “leugens” is.
    Help!

    Like

 3. Philippine zegt:

  Geweldig.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Fantastisch ontwerp en technologische vooruitgang van de Israëliërs die keer op keer bewijzen en vol overtuiging hun uitvindingen tonen aan het publiek. Deze zelfverzekerde houding doet mij al jaren versteld staan. Deze haast geniale Israëlische wetenschappers staan in schril contrast met het trieste wapengekletter van de Arabische buren van Israël en het verzonnen volk de Palestijnen. Met deze revolutionaire rolstoel dringt gelijk weer de gedachte aan mij op, hoe hier in Nederland zelfs gehandicapte mensen die totaal afhankelijk zijn van een rolstoel om toch nog tussen de mensen te zijn en boodschappen er te mee doen, overvallen worden met vaak een overkill aan geweld van het losgeslagen, godvergeten moslim tuig.

  Like

 5. Ahava2 zegt:

  @Martien: Shavit is een rasechte communist en een groot criticus van zijn eigen volk. Hij citeert zichzelf maar al te graag als deskundige in zijn – overigens indrukwekkende – boek ‘Mijn beloofde land’. Een Palestijnse vriend die de historische bewijzen van joodse bewoning loochent, laat Shavit instemmend lang aan het woord, maar medestanders van het zionisme sabelt hij meedogenloos onderuit. Een ultralinkse jood, met pro-Palestijnse opvattingen, dat is Shavit. Nou ja, journalist bij de linke Ha’aretz die zichzelf nogal geweldig vindt, dat was voor mij toch een beetje afknapperig. Dat begin al bij de flaptekst. Desondanks een aanrader, zijn boek.

  Like

 6. Jan zegt:

  Nog een nieuwtje. Israël levert gas aan Egypte.

  Egypt-based LNG plant to receive Israeli natural gas
  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/3/12/100645/Business/Economy/Egyptbased-LNG-plant-to-receive-Israeli-natural-ga.aspx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s