Syrië: Beroemde kruisridderburcht verwoest

Screenshot_32

“Krak des Chevaliers” in het huidige Syrië

(Vertaling: E.J. Bron)

Reeds Lawrence van Arabië prees de kruisridderburcht “Krak des Chevaliers”, 40 kilometer ten westen van Homs in Syrië, als een van de mooiste burchten ter wereld. Hij was een centrum van de Johannieter Orde en staat sinds 2006 op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Omdat tot de tanden bewapende opstandige terroristen in de Syrische burgeroorlog zich samen met sympathiserende burgers maandenlang in deze burcht hadden verschanst, beval Assad de burcht te beschieten. Daarbij werd hij zwaar beschadigd:

Die Welt” bericht:

“Hij was een centrum van de Johannieter Orde in de Oriënt en gold als een van de sterkste vestingen van de kruisvaarders in het Heilige Land. Zelfs tegen het leger van Saladin, de islamitische veroveraar van Jeruzalem, hield Krak des Chevaliers stand. Niet echter tegen de kanonnen en vliegtuigen van het Syrische leger: zware artillerie heeft de muren beschadigd, een luchtaanval heeft het dak verwoest en granaatsplinters hebben religieuze kunstwerken vernietigd. De best bewaard gebleven kruisvaarderburcht in de Oriënt is slachtoffer van de burgeroorlog in Syrië geworden. (…)

Ongeveer twee jaar geleden ontdekten de troepen van de Syrische president Baschar al-Assad dat het door soennieten bewoonde dorpje al-Hosn als schuilplaats voor de rebellen diende tegen staatschef Assad. Ze begonnen een bewapende blokkade, waarbij niemand het dorp in of uit mocht. De regering verklaarde dat al-Hosn onderdak bood aan buitenlandse, gewapende opstandelingen met contacten tot Al-Qaida, die aangrenzende, meestal christelijke dorpen, terroriseerden.

“De terroristen vermoordden en ontvoerden mensen en hakten zelfs hun hoofden af”, zei een Syrische officier. De regering noemt de opstandelingen in de Syrische burgeroorlog terroristen. “We moesten ze koste wat het kost stoppen.”

Toevlucht in de voormalige kerk

Onder hen bevonden zich tientallen rebellenstrijders, die af en toe mortiergranaten vanuit de door hoge muren omgeven vesting afvuurden en daarbij dichtbij gelegen christelijke dorpen troffen. Dat verklaren gedupeerden en regeringssoldaten. De opstandelingen behoorden grotendeels tot de soennitische meerderheid van het land. De minderheden van sjiietische moslims en christenen zijn in de oorlog of neutraal gebleven of ondersteunen Assad. (…)

Ooit als kerk gebouwd, werd deze in een moskee veranderd toen de Egyptische Mamelukken de vesting in de 13e eeuw innamen. De dorpsbewoners hoopten blijkbaar dat de sterke muren en de historische betekenis van de burcht het Syrische leger zou beletten om hem nog verder te bombarderen. (…)

“Veel mensen werden door de terroristen vermoord”, zegt Rami Sarhid, een 23-jarige christen uit het nabijgelegen dorp Nasra. Het regeringsoffensief “moest plaatsvinden, opdat Syrië terugkeert naar normaliteit.”

Wat in het Westen zo bagatelliserend rebellen genoemd wordt en zo lieflijk klinkt naar Robin Hood en de geur van de vrijheid, zijn in werkelijkheid Allah-strijders, die niets anders in hun hoofd hebben dan de invoering van een Allah-staat inclusief de daarbij behorende sharia. Het Westen bejubelt hen echter, er vast en zeker van op de hoogte dat zij meedogenloos en wreed tegen christenen en andere minderheden ten strijde trekken. Een historische christelijke vesting is gevallen; laten we hopen dat dit geen slecht voorteken is.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Dhimmitude, Islam, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, Westen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Syrië: Beroemde kruisridderburcht verwoest

 1. bobzelf zegt:

  moet toegeven dat ik in mijn jeugd ook heel lang “”KRUISRIDDER ; geweest ben !

  kus bob

  Like

 2. Lis zegt:

  GVD!!!!

  Like

 3. Jade zegt:

  Jammer van die burcht, maar je moet toch iets om
  dat addergebroed uit te schakelen…

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Sometimes “the enemy of my enemy” is also your enemy.

  http://israelagainstterror.blogspot.nl/2014/05/and-syrian-butcher-continues-his.html

  Like

 5. Republikein zegt:

  Die burcht is toch weer terug veroverd,steen is steen!

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Monte casino !!!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Een zin, : “het Westen bejubelt hen echter- de HAATBAARDMOORDENAARS-“, het WESTEN, onze VEWRRADER REGERING ook, spreekt NIET namens mij!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Ja, nu durven ze wel, geen Kruisridder meer in de buurt natuurlijk.

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Het Midden Oosten is geen plaats voor Wereld Cultureel Erfgoed. Dat geldt niet uitsluitend voor architectuur en kunst. De mensen die daar wonen, hebben geen affiniteit met cultuur. Hoe meer ze zich verdiepen in de islam, hoe primitiever ze worden. Ze hebben zelfs minder oog voor cultuur dan de holbewoners van de prehistorie. De vroegere mensen hadden mooie rotstekeningen gemaakt. http://nl.wikibooks.org/wiki/Kunstgeschiedenis/Prehistorische_kunst
  De Fundamentalistische islam verbiedt iedere vorm van kunst. De enige kunstzinnige vorm dat voor de ‘Goede moslim’ is wel toegestaan, is seks. Goed voorbeeld is de totale verwoesting van de Bamiyan beelden in Afghanistan door de Taliban in 2001
  Zie: http://www.standaard.be/cnt/dmf03032001_003 en
  https://www.google.nl/search?q=beelden+van+bamiyan&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lONsU8KwJ8GLOMDygKAG&ved=0CE4Q7Ak&biw=1440&bih=726
  Moslims tonen geen enkel respect voor plekken die voor anderen heilig zijn. Laat staat voor cultureel erfgoed. De bestorming van de Geboorte Kerk in Betlehem door de Tanzim-Jihadis op 2 april 2002, ging gepaard door beestachtige bezoedeling. De kerk had genoeg toiletten en andere sanitaire voorzieningen, maar de Tanzim-strijders vonden het veel leuker overal te schijten en te pissen. Dat deden ze zelfs tussen de stoelen. De altaars (van diverse kerkgenootschappen) werden gebruikt om halfgeopende conservenblikjes te plaatsen of gewoon als vuilnisbak. Trouwens afval lag daar overal en de stank was niet uit te harden. Het volgende artikel in de Britse Telegraph geeft een verzachte beeld wat er daar echt gaande was. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/1391612/Survivors-tale-of-the-siege-of-Bethlehem.html

  Jammer dat de wereld verliest nu weer een cultureel erfgoed, enkel en omdat het bevindt zich op een terrein waar Beestmensen wonen.

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Kruisridders? Moordenaars zal men bedoelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s