Bundesgerichtshof: Bommen bouwen is niet strafbaar

Screenshot_33

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu hebben de terroristen in Duitsland het zwart op wit: de bouw van een bom is op zich blijkbaar niet strafbaar. Een strenggelovige Duitser van Afghaanse komaf werd in 2013 wegens het voorbereiden van een aanslag tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Nu hief het Bundesgerichtshof (BGH = hoogste federaal gerechtshof) in Karlsruhe dit vonnis op met een motivering, die er in de toekomst waarschijnlijk toe zal leiden dat, voordat een aanslag echt gelukt is, de dader door kan gaan, totdat het lukt wat hij van plan is.

In 2013 bouwde de moslim thuis aan de hand van een handleiding op internet een bom. Hiervoor was hij echter niet slim genoeg en dus explodeerde zijn mengsel al tijdens de bereiding in de keukenmixer. De enige gewonde van de oefenterrorist was hijzelf dus. Hij werd door de arrondissementsrechtbank Frankfurt veroordeeld, die de zaak nu moet overdoen, want, aldus de motivering van de rechters uit Karlsruhe, de arrondissementsrechtbank moet er duidelijkheid over verschaffen of “de dader al vastbesloten was geweest om later een zware staatsgevaarlijke gewelddaad te plegen” (vonnis van 8 mei 2014 – 3 StR 243/13).

Mocht dat niet te bewijzen zijn, zal er in het gunstigste geval zoiets overblijven als zaakbeschadiging en zal de student vermoedelijk al spoedig naar huis mogen, waar hij dan verder kan oefenen.

Voor alle aanstaande daders betekent dat: als men ze voor de daad betrapt en ze zijn niet gek genoeg om toe te geven dat ze “vastbesloten” waren om met hun bom iemand in de lucht te jagen, dan haalt Vrouwe Justitia de schouders op en wachten wij op de knal.

Screenshot_31

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Justitie, Krankzinnigheid, Terrorisme. Bookmark de permalink .

18 reacties op Bundesgerichtshof: Bommen bouwen is niet strafbaar

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Dus nu mogen de Duitsers met een paspoort ook bommen maken. Die kennis zullen ze vast en zeker wel ergens opgeschreven hebben. Doen zeg ik, doen.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Bij de inleiding tot dit artikel moest ik gelijk aan 2 dingen denken. Ik geloof/vertrouw dat Hr Bron de juiste vertalingen doet ( al zou je zo nu en dan haast niet geloven….. wat je leest ). Dus de vertaling: “Een strenggelovige Duitser van Afghaanse komaf “..etc”, is de letterlijke vertaling uit ,t Duits. Maar als ik zoiets zou moeten vertalen zou het voor mij worden: “Een streng gelovige Afghaan met ( HELAAS )een Duits paspoort………….etc.
  Geldt trouwens ook voor NL of Belgische “jihad-strijders”. Het zijn EN blijven op de allereerste plaats moslims en daar liggen hun prioriteiten. Dan volgt pas de rest.
  Tweedens:: Ik meen dat het in ,t zelfde jaar was dat Pim Fortuyn werd vermoord. In Den Haag had je toen die “ämateur”-groep- terroristen-in-spe”, die later de NIET toepasselijk naam “Hofstad”- groep kreeg. ( hoe verzinnen ze het…………)
  Ene Samir en-nog-wat, liep met tekeningen rond (plattegronden ) van o.a. Schiphol en nog wat belangrijke gebouwen.
  De uitspraak/conclusie van de rechter: ( bij het milde vonnis ), de AANSLAGEN zijn nog niet DAADWERKELIJK gepleegd.
  Mischien ook in zijn achterhoofd:”Ach., het zijn toch ook nog maar kinderen “. ( met wilde ideeen )

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   In het originele artikel stond eigenlijk “sprenggläubige”…… dat heb ik vertaald als “strenggelovige”, in de wetenschap dat het eigenlijk niet de lading dekt.

   Like

 3. fleckie zegt:

  de boze geest uit de fles,oei,dat wordt dan ‘linke soep’ door hun tolerantie,hoezo? wat zouden ze zeggen als ze van het volgende op de hoogte komen;……………uit het NIW 12 juni 1987 ‘
  ‘GEHEIME DOCUMENTEN EN URANIUM VERKOCHT AAN PLO.’.
  Een Amerikaans laboratoriumtechnicus,werkzaam in een kern(centrale)reactor,heeft uranium en documenten aan de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie verkocht.De man heeft als werknemer v.d.opwerkingsfabriek zich toegang tot de documenten weten te verschaffen.Hij was in het bezit van een veiligheidspasje.De diefstal kwam aan het licht door de publikatie van een rapport van een subcommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.In het verslag werden de algemene veiligheidsregels van Amerikaanse opwerkingsfabrieken gekritiseerd. Het pasje werd in juli 1986 ingetrokken,en er werd een onderzoek gelast naar de handel en wandel van de Amerikaan.Een aanklacht is echter nog niet ingediend.In het rapport werd wel gesproken over voorgaande misdrijven.De Amerikaan heeft zich in de afgelopen jaren schuldig gemaakt aan verkrachting,handel in verdovende middelen,heling en brandstichting.#####
  wie weet hoeveel ‘atoommateriaal VERDWENEN is,(overal)#####

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Dit is dus daadwerkelijk niet te geloven;in feite zegt de rechterlijke macht,aldaar,dat je gerust bommen mag maken,als je er maar niet mee gooit!Totaal van de pot gerukt en een vrijbrief voor moord op grote schaal!Want die rechter moet met zijn boerenverstand toch ook kunnen bevatten dat ze die bommen niet maken om ingelijst boven hun bidkleedje te hangen?

  Like

 5. fleckie zegt:

  ook gevaarlijk,’uitzendgolven’! ‘ VOA-station kan miljonen TREKVOGELS schade berokkenen’,uit NIW 8.

  Like

 6. fleckie zegt:

  ook gevaarlijk’uitzendgolven’!”VOA-station kan miljoenen TREKVOGELS schade berokkenen.,uit NIW 8.8.86,…….Een gevaar voor het eco-systeem voor drie continenten.Dat is het mogelijke effect van te sterke UITZENDGOLVEN van het radiostation ‘ VOICE of AMERICA’.Een gepland steunstation in het ARAVA-gebied bedreigt hierdoor miljoenen trekvogels……Ecologen vrezen dat het navigatiesysteem v.d.vogels dat hen jaarlijks op hun vlucht tussen Europa,Azie en Afrika begeleidt,door de sterke ELECTROMAGNETISCHE straling van het Voice of America -station,grenzend aan hun vliegroute ten noorden van Elat,danig in de war wordt gestuurd.Leden van het Natuurfonds vrezen dat behalve aan het navigatiesysteem, de vogels dan ook lichamelijke schade kan worden toegebracht.Als de roofvogels die uit Europa en West-Azie komen door de sterke zendgolven worden gehinderd,zal dat grote gevolgen hebben voor het ecosysteem,omdat de vogels knaagdieren eten,en daarmee een belangrijk onderdeel vormen v.d.voedselketen.
  Het radiostation heeft meer capaciteit dan elk ander buiten de de Ver.Staten,door de Voice of America gebouwd. Tot in SOWJET-AZIE zal de zender te horen zijn.Een verzameling antennes van zeventig verdiepingen hoog zal het beeld in Arava veranderen.Milieubeschermers vrezen dat het landschap daardoor wordt aangetast.Ondanks de grote veranderingen die dit gebeuren met zich meebrengt,heeft het nauwelijks oppositie veroorzaakt en is het zonder enige moeite door de regering aanvaard.Zelfs de milieubeschermers hebben geen weet van de mogelijke gevolgen.
  Het plan wordt nog een keer bekeken door het Nationaal Planbureau.Dat kan theoretisch het idee opzij leggen.Het Natuurfonds heeft onlangs nog Voice of America uitdrukkelijk verzocht om informatie betreffende de effecten op de omgeving van zulk soort stations in andere gebieden.Het agentschap van Voice of America heeft het Natuurfonds verzekerd dat er geen enkele schade wordt berokkend aan mens of natuur in de directe nabijheid van het station.Maar het had geen informatie over de effecten van een RADIOZENDER op TREKVOGELS.Leden van het fonds zeggen dat het Aravastation het enige is dat juist op de trekroute wordt gebouwd.Het is echter wel zo dat er eerst een rapport op tafel moet komen voordat er in de Ver.Staten mag worden gebouwd.Voice of America heeft nooit zo’n rapport laten maken. #####

  Like

 7. M.A.L. Sion) zegt:

  Inderdaad, Johannes. Ze moeten dan toch maar bewijzen dat je de intentie hebt om het koepeldak van een moskee in een iets hogere positie te brengen.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Hoort bommen in Duitsland tot de Kunst of zo iets?

  Like

 9. Paardestaart zegt:

  Ah.. Is hem al smartegeld toegezegd voor z’n drie jaar loonderving en reputatieschade??

  Like

 10. Jan zegt:

  Workplace accident

  Like

 11. ieznogoud zegt:

  Natuurlijk, als je een bom bouwt, dan is dat niet anders dan het hebben van een hobby. Zoals modelvliegtuigjes, of postzegels verzamelen (gebeurt dat nog?) of, nou ja, noemt u maar iets.
  Kennelijk is het linksdenken ook in het BGH inmiddels gemeengoed.
  Een putsch, als waarvoor Hitler destijds nog in de gevangenis kwam kennelijk ook niet.
  Immers, ook Duitsland is krachtig ondersteuner van de putschisten in Ukraine.
  Het lijkt er tegenwoordig op dat het plegen van een putsch een normale, wat zeg ik, een broodnodige en toe te juichen democratiserende handeling is als je het ergens niet mee eens bent.
  Dat biedt dan wel weer perspectieven.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Knots en stapelgek het Bundesgerichtshof. En het zou mij niks verbazen, als dat Bundesgerichtshof bemensd wordt, met RODEN, GUTMENSCHEN en volop D66 FIGUREN! Anders kan ik het absoluut niet rijmen!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Het blijkt dat Duitse rechters net zo geestelijk gestoord zijn als hun Nederlandse collega’s !!

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  dus je mag ook een vuurwapen hebben als je maar niet schiet volgens deze ¨rechters ¨

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s