De “gematigde” Abbas en Hamas: TOEKOMSTGERICHT

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Hamas, dat “regeert” in Gaza en binnenkort ook vanuit Ramallah, heeft twee “collaborateurs” terechtgesteld. Een van de terechtgestelden werd ervan beschuldigd Israël voorzien te hebben van informatie over de zich in aanbouw bevindende tunnels, waardoor terroristen op Israëlisch territorium wilden binnendringen. De andere terechtgestelde zou informatie hebben doorgegeven die geleid heeft tot de dood van terroristen. Een van de “collaborateurs” werd doodgeschoten, de andere opgehangen.

Voor het uitvoeren van een opgelegde doodstraf is eigenlijk toestemming nodig van de “president van de Palestijnen”, Abu Mazen (Mahmoud Abbas), nodig.

Maar omdat dienst ambtsperiode al enkele jaren geleden, namelijk in 2009, afliep, ziet de “regering” in Gaza er vanaf om in Ramallah toestemming te vragen voor de executies.

Toch is Abbas niet boos. Over drie weken wil Abu Mazen nu juist een samen met Hamas gevormde “eenheidsregering” beëdigen.

Westerse ondersteuners van de “Palestijnse president” gaan er van uit dat hij een matigende invloed op Hamas wil en kan uitoefenen.

Bron:
www.tw24.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, dictatuur, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De “gematigde” Abbas en Hamas: TOEKOMSTGERICHT

 1. dutchess43 zegt:

  Gemàtigd? Abbas gemaàtigd? Moet je de subsidie aan Hamas eens intrekken, en dan kijken hoè gematigd die smurf is.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Weweten het nu toh immer: Als het er op aankomt, bestaan er geen gematigde moslims.
  Waarom Abbas dan wèl?

  Like

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  web site http://prophetofdoom.net/Islam… off line !!!

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Die weten niet eens wat het woord ‘gematigd”betekent!

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Dat klopt ze willen een Palestina zonder Joden.

  Like

 6. fleckie zegt:

  ‘OVER APARTHEID’. NIW 9 MEI 2014……………Gepubliceerd met toestemming van TABLET MAGAZINE (tabletmag.com.)online magazine voor Joods nieuws,ideeen en cultuur.
  De opmerking die John Kerry vorige week maakte tegen de Trilaterale Commissie,dat Israel,als het er niet in slaagt tot een vredesovereenkomst met de Palestijnen te komen,zich mogelijk zal ontwikkelen tot een apartheidsstaat,zorgde voor een storm van protesten van Joodse leiders in de Verenigde Staten. ……….geschreven door James Kirchik/Tablet Magazine.
  Ter verdediging van Kerry wezen een aantal commentatoren erop dat ook Israelische politici,waaronder Ehud Barak,Ehud Olmert en Tzipi Livni,al eens gewaarschuwd hebben voor het apartheidsscenario. Sterker nog,een aantal goede vrienden van Israel-waar Kerry er een van is-hebben dit punt eerder gemaakt vaak in een poging om de claims tegen te spreken dat het land al een apartheidsstaat is.Laat het vredesproces rotten,zo luidt deze pro-Israel waarschuwing,en deze lasterpraat zou op een dag wel eens waarheid kunnen worden.Maar is deze vermaning terecht?
  MINDERHEID………Het apartheidsregime in Zuid Afrika bestond uit een blanke minderheid die over een niet-blanke meerderheid heerste.Het is deze eigenschap die degenen die het apartheidssscenario voorzien aangrijpen als bewijs voor hun claim;als de Israeli’s en Palestijnen niet tot een tweestatenoplossing komen,zo waarschuwen zij dan,dan zal een Joodse minderheid uiteindelijk heersen over een niet-Joodse meerderheid,in een gebied dat zich uitstrekt van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee……….Jeffrey Goldberg haalde zijn eigen woorden aan uit een artikel dat tien jaar geleden in de NEW YORKER verscheen.’In 2020,zo heeft de Israelische demograaf Sergio Della Pergola voorspeld zullen Joden minder dan 47% v.d.bevolking uitmaken.Als een zelfvoorzienende Palestijnse staat-dat wil zeggen,eentje die territoriaal gezien aan de Westelijke Jordaanoever grenst-er niet komt,dan staat Israel voor de keus;een binationale staat met een Arabische meerderheid, betekenen,of een apartheidsstaat waarbij de Arabische meerderheid wordt overheerst door een Joodse minderheid.’ Het probleem met deze logica is dat relatieve bevolkingsaantallen niets te maken hebben met of een systeem al dan niet als ‘apartheid’gekwalificiteerd kan worden………..-.GROOT en KLEIN………..-Apartheid is het bij wet vastgelegde systeem van rassendiscriminatie,opgelegd door de Zuid-Afrikaanse Nationale Partij,die het land van 1948 tot 1994 regeerde.Die apartheid had twee verschijningsvormen.De ‘kleine apartheid’bestond uit de dagelijkse vernedering van zwarte Zuid-Afrikanen en in mindere mate ook van kleurlingen en Indiers.De segregatie in treinen,bussen en publieke toiletten,het verbod op rassenvermenging en interraciale huwelijken en de beperking van bewegingsvrijheid waren maar een paar v.d.juridische maatregelen die genomen werden om van niet blanke Zuid-Afrikanen tweederangsburgers te maken. De ‘grote apartheid’was veel ambitieuzer met zijn angstaanjagende visie van algehele separatie van rassen.Onder dit plan moesten niet-blanke Zuid-Afrikanen gedwongen verhuizen,met als ultiem doel de creatie van tribale thuislanden,of ‘Bantustans’. Op papier soevereine staten met regeringen van stromannen,waarvan de pseudo=onafhankelijkheid niet erkend werd door de rest van de wereld………..VERHOUDING…..
  Maar als Zuid-Afrika een overwegend blank land was geweest met hetzelfde discriminatoire rechtssysteem,was het niet minder een apartheidsstaat geweest.Apartheid staat een rechtssysteem voor dat geen rekening houdt met de grootte v.d.bevolkingsgroepen die eraan onderhevig zijn.Dat apartheid in Zuid-Afrika betekende dat er een blanke minderheid over een niet-blanke meerderheid regeerde was slechts een verzwarende factor die deze schandelijke situatie nog schrijnender maakte.Maar voor de betreurenswaardige toestand v.d.individuele zwarte Zuid-Afrikaan deed het er niet toe dat er meer zwarten dan blanken waren.Was de situatie omgekeerd,dan zou hij nog steeds gediscrimineerd worden,nog steeds niet mogen stemmen,nog steeds bepaalde banen niet krijgen………..-ANNEXATIE………Stel je voor dat de Arabische bevolking op de Westelijke Jordaanoever morgen van 2,5 miljoen naar 25 miljoen schiet,waarmee het aantal Joodse Israeli’s ver overschreden wordt.Op zichzelf zou deze verandering geen enkele invloed hebben op of Israel wel of niet als apartheidsstaat gecategoriseerd wordt,omdat Israel de bezette gebieden niet heeft geannexeerd…….-Israelische Arabieren,zo merkt Goldberg op,’hebben meer burgerrechten dan Arabieren in de meeste Arabische landen’. Het Arabisch-Israelisch conflict kan nog decennialang doorgaan,met een Palestijnse bevolking in de bezette gebieden die exponentieel groeit,maar dat zou geen enkel effect hebben op de vraag of Israel al dan niet een’apartheidsstaat is.De hele discussie over een dreigende apartheidsstaat is gebaseerd op het idee dat als het vredesproces faalt,Israel uiteindelijk de bezette gebieden zal annexeren,zonder de daar wonende Arabieren het staatsburgerschap te geven….Dat vooruitzicht is niet helemaal ondenkbaar,aangezien dit het doel is van de kolonistenbeweging.Maar mocht het tot een annexatie komen,dan zou het niet meer uitmaken of er meer Arabieren dan Joden in het nieuwe,grotere Israel zouden wonen.Het enige dat dan telt is hoe Israel de nieuwe Arabische inwoners zou behandellen.Tegen die tijd ,en alleen dan,zou de apartheidsvergelijking relevant worden.Pas dan zal Israel moeten beslissen of de rechten van Israelische Arabieren zich ook uitstrekken tot iedereen op de Westelijke Jordaanoever,of dat het doorgaat met het opleggen van bezettersbeleid t.a.v.deze nieuwe burgers.#####

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s