Hans Jansen – Islamitische illusies 1

Hans Jansen

(Door: Hans Jansen)

Draait er een theepot rond de zon, ergens tussen Mars en de aarde? De Britse filosoof Bertrand Russell vindt dat even onwaarschijnlijk als dat er een God bestaat. Toch, ‘onwaarschijnlijk’ is niet hetzelfde als ‘weerlegd’. Stellingen zijn waar of niet waar, weerlegbaar of niet weerlegbaar. Meer smaken zijn er niet. ‘De achterkant van de maan is van groene kaas gemaakt’ is een klassiek voorbeeld van een onwaarschijnlijke stelling, maar sinds de expedities naar de maan is die stelling controleerbaar geworden en onjuist gebleken, terwijl je vroeger met die stelling op scholierenfeestjes best een lollige indruk kon maken. De groene kaas en de theepot zijn toetsbaar, en dus van een andere orde dan de oncontroleerbare illusies die een godsdienst verspreidt. Die betreffen vooral zaken die niet van deze wereld zijn en niet zo veel kwaad kunnen. Pas als een godsdienst illusies over deze wereld uitdraagt, waarvan bewezen is dat ze niet waar zijn, wordt het vervelend. Of als een godsdienst verplichtingen oplegt waarbij anderen dan de eigen aanhang existentieel betrokken worden: heilige oorlog tegen wie zich niet aan het ware geloof wil onderwerpen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Hans Jansen – Islamitische illusies 1

 1. Jean zegt:

  Religie is opium voor het volk w.w.z. religie is verderf en vernietiging van Het Volk.

  Like

  • Syrier zegt:

   Dat was een gezegde van Stalin geloof.
   Er zijn genoeg mensen die hoop uit hun religie putten.
   Dan bedoel ik echte religie.Boedisme en islam zijn geen religie’s maar fabels en doctrines.

   Like

 2. De Molay zegt:

  Straks gaat ie nog vertellen dat de profeet mohammed één grote illusie was/is.
  Oeps…ik heb toch niet mijn mond voorbij gepraat?

  Like

  • BertG. zegt:

   Net zo als elk geloof begonnen is. Of ’t nou jehova’s of mormonen zijn, alles is bedacht.
   Ja, en ook de rest van wat we hier in NL al dan wel of niet willen geloven.
   Die moslims hebben er alleen een extra maatregel aan toegevoegd om iemand te overtuigen. Niet luisteren is je kop er af. En ’t staat zwart op wit wat hun betreft.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Onmogelijk is het niet. Dat-ie de Koran niet zelf schreef omdat hij vrijwel zeker analfabeet geweest moet zijn, is ook niet onmogelijk tenslotte.
   Dus dan rijst de vraag: Wie dan wel en hoe komt die hele legende in de wereld?

   Like

   • BertG. zegt:

    Er van uitgaande dat er ooit iemand bestaan heeft, die alles van een engeltje aangereikt heeft gekregen, ga ik al niet eens. Net zo min als dat er iemand over ’t water kon lopen.
    Maar veel is er niet veranderd in al die tijd. Ze zijn nog steeds allemaal analfabeet.
    En zo’n legende is de wereld in geslingerd door de toenmalige machthebbers, zo als het vandaag de dag nog steeds gebeurt. Zie alle reclame voor dat wangedrocht de eu.

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Daarom is het voor mij evident, dat er scheiding dient te zijn tussen KERK en STAAT. Als daaraan gerommeld wordt, ten behoeve van het zgn. geloof/ISLAM= het hek van de dam! Ik klaag VVD,CDA,PVDA en D66 AAN, dat de moslims de seculiere staat, naar de verdommenis helpen!

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Misschien gaat Hans Jansen best eens praten met Bill Warner. http://www.youtube.com/watch?v=QDrbuNhIYXE Islam viel 548 keer de klassieke civilisatie aan.
  Jansen vergeet waarschijnlijk enkele belangrijke hem onvoldoende bekende details in rekening te brengen. Het is geweten dat overwinnaars altijd de geschiedenis vervalsen. De Arabieren maken daarop zeer zeker geen uitzondering.
  Zij waren het niet die Groot-Syrië, Irak en Perzië veroverden maar in hoofdzaak bendes van tot de islam gedwongen bekeerlingen die onder het commando van Arabieren hun meest nabijgelegen buren aanvielen.
  De leidinggevende arabieren waren in ieder geval uitgerust met het hoogtechnologisch wapentuig van die vroege veroveringstijd: het kromzwaard.
  De onderwerping -nog voor 632- van een Joodse stam die in het Noorden van het Arabische schiereiland de meest vooruitstrevende metallurgie van haar tijd beoefende en het verwerven van deze kennis vormde samen met hun tactiek van verrassingsaanvallen de basis van het militaire succes van de Arabische islam door het gebruik van het vlijmscherpe kromzwaard, en niet de speren van de ruiters.

  Like

 5. L'esprit de Lois zegt:

  Schitterend, ik smul van dit soort betogen.

  Like

 6. dgneree zegt:

  Wat een onzin. Iedereen weet toch dat de zon ’s avonds ondergaat in een modderige poel en dat de hemel op 4 pilaren boven de aarde staat! Mohammed heeft zelfs de maan in tweeën gespleten en weer aan elkaar geplakt. Hoe kan dat als hij niet van kaas is gemaakt?

  Mensen worden gevormd uit een bloedpropje en als je snurkt komt de duivel je neusgaten binnen. Wie dat niet gelooft dient de kop afgeslagen te worden.

  Like

 7. dgneree zegt:

  Zeker bij heftige snurkers!

  Like

 8. dgneree zegt:

  Het is idd erg waarschijnlijk, dat de Islam een latere uitvinding is van veroverende volken en dat men om het te legitimeren tegenover het christenrijk een profeet als Mohammed verzonnen heeft dan wel uit de vergetelheid heeft teruggeroepen.

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Is toch ook een grote illusie?

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Opnieuw weer een voortreffelijk wetenschappelijk onderbouwt artikel van Hans Jansen.
  Deze meneer is een èchte islam-kundige-historicus die bijzonder kritisch staat tegenover deeszelfde verderfelijke islam. D.w.z. die op deze wereld voornaamste politiek-religieuze sekte, welke internationaal alléén maar absolute geestelijke, lichamelijke en materiële ondergang als resultaat wil. Bewerkstelligt dit door middel van de absolute vernietiging van alle creatief, artistiek en wetenschappelijk denken. Als zodanig momenteel onze enige en nietsontziende doodsvijand die wij te vuur en te zwaard moeten bestrijden! Jansen lezende valt de leugen binnen de historie van de islam op. Het is de leugen waarbinnen zij gedijen. Het zal daardoor ook de leugen zijn waaraan zij ten onder zullen gaan!

  Like

  • fleckie zegt:

   was die mohamed dan niet een kamelendrijver,in dienst van een weduwe, houdster van een ‘karavansera’, soort herberg ,waar handelaren met hun kamelen overnachtten,?en zodoende allerlei ‘nieuwtjes’ !! verder verteld werden. (een of andere linke kameraad kan daar ‘BROOD’ in gezien hebben,. (een NIEUW sprookje was geboren,wel levensgevaarlijk !dan voor anderen]

   Like

 11. lucky bee zegt:

  Ik vertrouw er op dat onze Goeie herder als deze ingedrongene bestien , vernietigd hoe dat weet ik nog niet.

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Zebibah – bidblaar – shitstain

  het als een waarschuwingssignaal moeten opvatten: dit is
  een godsdienstwaanzinnige en een gevaarlijke.
  Eigenlijk zoals je moet omgaan met iemand die een hakenkruis-tatoeage heeft.

  http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/galerij_zebibahs/

  http://www.islamofobie.nl/index.php/blog/meer/de_zebibah_galerij_het_vervolg/

  Like

 13. Jan zegt:

  In het vervolg niet meer ‘het Mekka van’ gebruiken maar andere uitdrukkingen. Mekka is haram.

  Like

 14. M.A.L. Sion) zegt:

  Taqyya. Eén van de criminele leerstellingen van de ISLAM.
  Men mag (moet) liegen als dat in het belang van de ISLAM is.
  Wat Hans Jansen AANTOONT is dat de ISLAM zelf gebaseerd is op LEUGENS !
  We beschikken in onze tijd over middelen om mededelingen in korte tijd wereldwijd te verspreiden.
  Dan is het zaak om wereldwijd te laten weten dat de ISLAM een leugen is, dat MOHAMMED een leugen is, dat de KORAN een leugen is. Dat moslims met z’n allen achter LEUGENS aanlopen.
  Het is heel schrijnend dat elke dag talloze mensen vermoord worden om een LEUGEN in stand te houden.
  Dat moet ons aanzetten om die LEUGENS wereldwijd te ontmaskeren. Daarmee kunnen levens gered worden. Velen. Elke dag weer.

  Like

 15. Frank de Vries zegt:

  Gisteravond bij de uitslagen van het Euro song festival in Kopenhagen kreeg ik even de hoop, dat alle echt westerse landen in het z.g. Verenigd Europa hiermee doelbewust en overduidelijk een politiek en maatschappelijk signaal hebben afgegeven aan “Brussel” en al die “nieuwe” ex-Oosblok lidstaten om hun walgelijk en achterlijk anti-homo gedrag af te straffen.
  Al jaren zien wij in de beoordeling van het Euro Song Festival meer de politieke belangen dan primair een waarde oordeel over de artistieke kwaliteiten van de show, die nu al door 140 miljoen mensen in de wereld worden bekeken!
  Ik hoop nog steeds op een zelfde verspreiding van de weerzin tegen de Islam.
  Middels de “mail organisatie” ontving ik deze week een petitie ter ondertekening: “Over 200 girls are missing in Nigeria – Plese help find them! # BRING BACK OUR GIRLS! , waarvoor een petitie kon worden getekend.
  In mijn reactie daarop heb ik gesteld, dat deze donker getinte moslimterrorist Boko Haram met zijn groep gewapende ongeletterde teeners in hun lafhartige en moorddadige actie in het dorp dat zij overvielen en ruim 300 niet-islamitische meisjes met geweld uit een school ontvoerden; ZICHZELF GEEN TERRORISTEN VONDEN(!) maar uitsluitend een “normale opdracht uit hun “heilige Koran” uitvoerde”! (Lees hfst. 8 vers 12: MOSLIMS MOETEN ANDERS GELOVIGEN TERRORISEREN!
  Ook het als (seks)slaven aanbieden van deze meisjes op de “markt” is NORMAAL TOEGESTAAN IN HUN KORAN! (Lees hfst.4 vers 23 – 25: HET IS TOEGESTAAN OM ANDERS GELOVIGEN ALS SEKSSLAVEN TE HEBBEN! (Er bestaan nog steeds in Noord Afrika islamitische slavenmarkten in dit kader! En er is geen westerse politicus, die het lef heeft om daar een eind aan te maken! DE selectief verontwaardigde LAFAARDS!) Ik schaam mij voor dit soort egoïsten!
  Ten slotte heb ik aan deze wereldwijd rondsturende “petitie-organisatie” gevraagd om zo snel mogelijk een zelfde soort wereldwijde “Aanklacht tegen de ons allen dodelijke bedreigende Islam te starten”. En dan hoop ik, dat er minstens evenveel ondertekenaars zullen zijn, als gister West-Europese stemmers op de ravissante Oostenrijkse zanger(es) Conchita Würst , die met zijn/haar openlijk travestiet achtige verschijning en magistrale zang demonstratie een lans wilde breken voor “IEDERS VRIJHEID OM ZICH TE MOGEN UITEN ZOALS HIJ/ZIJ ZICH VOELDE!”
  Juist deze VRIJHEID is principieel “dodelijk taboe” in de Islamitische wereld, die verder ALLE soorten “vrijheid” aan zijn verplichte volgelingen ontzegt!
  DE ISLAM IS EEN WERELDWIJDE ACHTERLIJKE GESEL VAN EEN GROEP DICTATORS, DIE MET HUN “DODELIJKE ZIEKTE” MACHT EN INKOMEN VERGAREN MET TERRORISCHME, MOORD EN DOODSLAG OP ALLEN, DIE NIET-MOSLIM ZIJN EN DUS DAAROM DOOR ONS MET ALLE MIDDELEN BESTREDEN EN VERNIETIGD MOET WORDEN!”

  HET GAAT OM “ERGER DAN DE NAZI “S VAN HITLER” ONS OVERLEVEN!
  Zegt het voort over heel de wereld!
  Wij in Europa leven alweer in het begin van “Mei 1840”!
  I.p.v. Hitlers paar miljoen Nazi-soldaten staat nu al een Europese Vijfde Colonne van 55 miljoen moslims klaar om hun “heilige en bloedige opdrachten” van- en in de Koran uit NAAM VAN die ALLAH op ons allen toe te passen! (Lees hfst. 9 vers 5: HET IS DE HEILIGE TAAK VAN ALLE MOSLIMS OM ANDERS GELOVIGEN TE DODEN!

  Het is te gek voor worden, dat we (al die westerse politici en burgers!) nog steeds niet WILLEN GELOVEN hoe dicht onze vrije wereld aanzit tegen een WERELDWIJD afschuwelijk bloedige slachtpartij door achterlijk en onwetend gehouden moslim-jongeren, die eeuwenlang TOT DE DAG VAN VANDAAG IN DE MOSKEEN WORDEN OPGESTOOKT MET HAAT JEGENS ONS EN ONZE VRIJHEDEN OM DIE TE VERNIETIGEN ….. (!) om daarvoor een postume beloning te krijgen van 77 maagden en een fles wijn! (VERBODEN BIJ HUN LEVEN !)
  (Lees hfst. 9 vers 111: DE ENIGE ZEKERE, GEGARANDEERDE WEG OM IN HUN HEMEL TE KOMEN, IS VOOR EEN MOSLIM HET DODEN VAN ALLE NIET- GELOVIGEN!!
  U, ik WIJ ALLEMAAL!

  WORDT WAKKER!
  (Stem op 22 mei as op onze Nederlandse en Islam-kritische Arabist, die waarschijnlijk in “Brussel” een zelfde soort waarschuwende boodschap kan afgeven!)

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Frank het is toch te crimineel voor woorden als het al niet te ZIEK IS!!!! Dat die vuile, vieze criminele schurftige landverraders Obama, Merkel, het totale criminele EU-zooitje en ook onze eigen Europese leidende politici van de meeste Europese landen… ons elke dag zonder enige gewetensnood verraden! Zonder normen en morele waarden.
   Dit proces mondt dan nu uiteindelijk uit in een verbouwde kerel (Travestiet!) die verkleed als Arabier de hoofdprijs wint met zijn gezongen verachtelijke leugen om zich te uiten zoals ieder zich voelt?! De operatief gematerialiseerde levende LEUGEN die de leugen van de beroepsagitatoren bezingt! Zo ver is het al gekomen dat wij in een wereld moeten leven waarin de criminele waarheid nog eens een keer wordt omgedraaid, en vervolgens als realistische zoete koek wordt verkocht aan de massa. De arrogantie van de ultra domme corrupte macht die zal uitmonden in de vreselijke situatie waarin het (nog) huidige vrije Westen totaal ten onder zal gaan. Zijzelf (de schurken) zullen daarbij aan lantarenpalen hangen in het licht van de overal oplaaiende branden, maar dat zal slechts een korte vreugde zijn te midden van een allesverwoestende hel.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @paulzwueste: 17.55. uur. ” Umwertung aller Werte”, ik ben het geheel met U eens, Paul. Het nihilisme, en het existentialisme, hebben hun sloopwerk in Europa verricht, door hun verdomde RODE en NIHILISTISCHE PROPAGANDA. Sinds 1968 is het in sneltreinvaart naar de verdommenis gegaan, in Nederland en de rest van Europa! We worden door deze CRIMINELE POLITICI en GEKKEN naar de afgrond gevoerd! Laat ons eensgezind 22 mei afrekenen met deze ploerten!

    Like

 16. Syrier zegt:

  Ik was decennia lang geleden meneer Jansen tegen gekomen.
  Sinds die tijd of langer kon ik niet op het woord komen.Ik zei altijd overgave maar het moet zijn onderwerping.
  Islam= onderwerping middels het zwaard.Dat is ook hun symbool.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Ik wil in ieder geval opschrijven dat men in die tijd niet kon schrijven, maar in order tot de Islam, een vergeten persoon heeft gecinsterteerd

  Like

 18. Avidia zegt:

  Ik wil in ieder geval opschrijven dat men in die tijd niet kon schrijven, maar in order tot de Islam, een vergeten persoon heeft geconsenteerd dat de Islam tekst arm was, dus hoogopgeleiden mensen moesten hun boodschappen uitbreiden, zodoende werd er opgeschreven wat die hoogopgeleiden het beste uitkwam, en zie hier de wet van de Islam

  Like

 19. Pingback: Hans Jansen – Islamitische illusies 2 (slot) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s