Nederland moet zich bevrijden van de EU

Screenshot_11

(Door: Geert Wilders & Marcel de Graaff)

Nederland is een klein land, zonder de EU betekenen we niets, zeggen de eurofielen. Maar onze stelling is dat Nederland te groot is voor Europa en zich daarom moet bevrijden van de EU. De EU bracht ons welvaart en banen, beweren de eurofielen. Als we die welvaart willen behouden en nieuwe banen willen creëren, moeten we in de EU blijven, stellen ze. Maar de eurofielen hebben twee keer ongelijk. Het is simpelweg niet juist dat het uitverkopen van nationale soevereiniteit aan Brussel ons welvaart en banen bracht. Hoe minder een land zich in het verleden door de Brusselse sirenenzang liet verleiden, des te beter het economisch presteerde. “Better off out” is geen fabeltje. Zwitserland, het meest welvarende land van Europa, kent hoge economische groei en weinig werkloosheid, maar zit niet in de EU.

De politiek die Brussel voorstaat, laat zich kort samenvatten: West-Europa wordt verplicht om zijn economie kapot te belasten, zodat snel miljarden naar Zuid-Europa gegireerd kunnen worden terwijl de grenzen wagenwijd open moeten voor Oost-Europa. Dat levert allemaal geen welvaart en banen op, maar kost ons daarentegen welvaart en banen.

Als Nederland voor een exit uit de EU kiest, dan moet het niet langer miljarden aan Brussel en Zuid-Europa geven, bespaart het miljarden door zich te bevrijden van de Brusselse regeldruk, kan het de geldverslindende massa-immigratie beperken, herwinnen we onze soevereiniteit en worden weer baas over eigen geld en eigen grenzen, beschermen we onze identiteit en tradities, en kunnen de belastingen, de BTW en de accijnzen omlaag zodat onze economie weer zuurstof krijgt. Maar vooral – en hier blijkt het tweede ongelijk van de eurofielen – zonder het Brussels keurslijf kunnen we ten volle de kansen benutten die de toekomst ons biedt.

Daarover gaat het bij de Europese verkiezingen op 22 mei: Ze zijn onze afspraak met de toekomst.

Screenshot_8

De groei in Europa stagneert. De rest van de wereld groeit economisch veel sneller. Van onze export gaat vandaag 72,5% naar EU-landen en amper 13,6% naar Azië en Afrika. Maar de EU vertegenwoordigt een krimpend aandeel van slechts 13,7% van de wereldeconomie.

Terwijl een land zoals Zwitserland de voorbije jaren vlijtig en gezwind vrijhandelsakkoorden afsloot met landen zoals Japan en China, deden wij niets. 12% van de Zwitserse export gaat vandaag reeds naar de zogenaamde BRIC-landen – de opkomende economieën in Brazilië, Rusland, India en China. In Nederland is dat amper 5%. Wij laten ons de kaas van het brood eten.

Een handelsnatie zoals Nederland moet inspelen op de nieuwe economische realiteit. Nederland moet zich minder op de EU gaan richten en meer op de wereld. Helaas heeft Nederland het recht om vrijhandelsakkoorden met andere landen te sluiten overgedragen aan de logge en trage EU-bureaucratie in Brussel.

In plaats van handelsakkoorden te sluiten, voert de EU handelsoorlogen. Daarbij staan niet de belangen van Nederland voorop, maar wel de grootste gemene deler van de belangen van alle EU-landen. De belangen van Nederland komen echter niet overeen met de grootste gemene deler van de EU. Wij bezitten het potentieel om het Singapore van Europa te worden: de draaischijf tussen Europa en de wereld. Maar Brussel belet ons dat.

Als we de unieke kans niet grijpen om weer voor onszelf te gaan zorgen, dan komen we nooit uit het moeras waarin we nu zitten met onze 700.000 werklozen. Dat is precies de keuze waar wij vandaag voor staan: Ons richten op de toekomst en op de wereld, of ons vast kluisteren aan Brussel en ten onder gaan.

Screenshot_7

NExit – een exit van Nederland uit de EU – schaadt onze handelsbetrekkingen met de rest van Europa niet. Net zoals Zwitserland kunnen we immers bilaterale akkoorden afsluiten met de EU die ons toegang garanderen tot de EU-markt. De EU zal dit niet afwijzen, want Europa heeft onze havens nodig. De Rijn stroomt naar Rotterdam. Van alle Europese havens heeft alleen Rotterdam de diepgang om de grootste tankers en containerschepen ter wereld te ontvangen.

We moeten ons niet laten bang maken door de eurofielen, maar kansen durven grijpen. NExit is de toekomst omdat groeien in de wereld de toekomst is. Nederland mag dan wel een klein land zijn, het is te groot voor Europa. De EU houdt ons beklemd en gevangen. We zijn een natie aan de zee. Dat betekent dat we onze blik voorbij de horizon moeten durven richten.

In die traditie zijn we geworteld. Brussel berooft ons van onze welvaart, ons geld, onze tradities en onze identiteit, en daarmee van onze toekomst. Maar op 22 mei kunnen we ons lot weer in eigen handen nemen.

Geert Wilders is voorzitter van de PVV-fractie in de Tweede Kamer, Marcel de Graaff is voorzitter van de PVV-fractie in de Eerste Kamer en PVV-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen op 22 mei. Dit artikel verscheen vandaag op de opiniepagina van de Volkskrant.

PVV blauw

Bron:
PVV
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, PVV. Bookmark de permalink .

40 reacties op Nederland moet zich bevrijden van de EU

 1. Tistochwat zegt:

  En nóg zijn er dolende dwazen die niet snappen dat Wilders het grootste gelijk van de wereld heeft. Ik heb in de afgelopen jaren geen enkele eurofiel van zijn geloof weten af te brengen; is het niet verschrikkelijk?

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Kort en bondig,
  Prima uitleg van het waarom.

  Like

 3. Joop Sigaar zegt:

  Prima geschreven ,zorg dat meer mensen dit lezen !
  Voor 99% eens met de PVV standpunten , die 1 % staat voor een sterk Nederlands leger , dat hebben we echt nodig .
  Dus PVV denk daar eens over na ! en kijk wat de z.g. ” vijand ” al heeft ,en dat hebben ze echt niet voor niets aangeschaft , dat heeft een reden ….
  En niet zeuren over sancties , dat helpt niet , de oorlogskas is al gevuld .
  ———————————————————————————————————————-
  En voorts wil ik iedereen laten weten dat Hans van Baalen een vies varken is .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joop Sigaar: 12.04. uur. Joop, dat is toch die “gebrilde rollade”, die het mooi vond het Horst Wessel Lied te zingen, als lid van Pro Patria, een zeer bedenkelijke studentenvereniging!

   Like

   • Joop Sigaar zegt:

    Tom 14.43 :
    Precies , dat is ‘m , een zeer bedenkelijk varken .

    Like

   • Harry zegt:

    Vind het net een condoom vol met water . Als je ergens knijpt , stulpt het elders uit .
    Zo ook van baalen , let maar eens op , als ie gaat zitten wordt z’n kop NOG dikker .
    Bah , wat een vent !
    De smerige zultkop !
    ( Van huis uit ben ik een heel positief iemand , hoor . Maar dankzij dit soort landverraders ben ik van positief naar explosief gemuteerd ) .

    Like

 4. peterselie1 zegt:

  Nederland moet zich bevrijden van de EU dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, bijna 70 jaar is aan deze weerzinwekkende EU gewerkt die op nazi roots is gebaseerd, gedeeltelijk in het geheim gewerkt en tot ieders bekendheid tot het huidige monstrum is uit gegroeid. De bestuurlijke elite uit Den Haag die de soevereiniteit bijna geheel heeft overgedragen aan die rand debielen in Brussel die elk spoortje van gevoel en de menselijke maat samen met de realiteit uit het oog hebben verloren en als kers op de taart en jaren lang aan het dode euro paard blijven trekken.

  In mijn optiek vind ik Prof. Smalhout een fantastische kerel, hij is ook één van de weinigen die veel zeggingskracht heeft en het durft te zeggen wat er allemaal rot is in Nederland en Europa. Zelfs op een open brief die aan Mevr. Lippe von Bisterfeld was gericht, werd niet door haar op gereageerd, wel durfde zij bijna heimelijk commentaar op geert Wilders te geven. Kots misselijk om van te worden.

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M7&s=M43&ss=P1780&l=NL

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Vergeet alsjeblieft niet, dat Smalhout eveneens een nep-oranje-hielenlikker is en daarnaast bovendien absoluut geen PVV-sympathisant!
   Hij mag dan op sommige dingen de juiste kijk hebben, uiteindelijk is het allesbehalve een patriot; eerder een zeer conservatief burgermannetje met mij iets te veel bewondering voor zogeheten ‘gezagsverhoudingen.’
   Maar goed, ieder zijn voorkeur, natuurlijk.

   Like

 5. chris2 zegt:

  Helder verhaal. EU kost ons meer dan ons lief is. Niks ‘achter de dijken’, maar juist gericht op de wereld die veel en veel groter is dan de EU.

  Like

 6. vandevelde roger zegt:

  Correcte analyse, alleen hebben wij nog geen enkel precedent hoe een land uit de EU kan stappen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Weer een prima uitleg, over de funeste EUSSR! Terug naar de EEG, en uit de EU!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom lees even,
   ‘De gedachte het kabinet te laten vallen, komt wel eens bij me op’

   AMSTERDAM –
   Je komt ergens binnen en de mensen denken al precies te weten hoe je in elkaar steekt. Bram Moszkowicz kent dat gevoel als geen ander. Toch heeft ook hij zijn vooroordelen. Politicus Alexander Pechtold reageert.’De gedachte het kabinet te laten vallen, komt wel eens bij me op’ deet hij dat maar die schijter durft niet, dan kunnen we ze weg stemmen, maar het komt Tom duurt niet lang meer pinokkio De VVD gaat vandaag in de aanval op PVV en D66.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Monalisa: 14.22. uur. Het zal mij benieuwen, beste monalisa. Het geblaat van Pechthold ken ik wel, “veel geblaat en weinig wol”. Hij zal altijd 2 gezichten hebben, deze nationale veilingmeester, het is echt een “adder met een dubbele tong”.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Rutte opent de aanval op GroenLinks, D66 en de PVV.
    (Door Kloevoet)
    Nou daar komt ie dan he?
    Mark is ten einde raad, we gaan namelijk verkiezen eerdaags en het opperhoofd afdeling volksverneukerij gaat bibberen in zijn panties.
    Het zou zomaar eens kunnen zijn afgelopen met de beroeps freggel.
    ‘PVV praat onzin en is niet eerlijk’
    Als de PVV roept dat ze uit Europa willen dan is dat niet in het belang van Nederland’.
    Neeeheee Markus, dat zie jij een beetje verkeerd, uilebal!
    Dat is niet in het belang van Mark Rutte! Dat is wat je bedoeld!
    ‘Wie de luiken dichtgooit, gooit ook onze glazen in.’
    Neeeheee Markus, weer fout!
    Wie de luiken dichtgooit, snapt de problematiek. Maar geeft niet WIJ gooien jouw luiken wel even dicht 22 Mei. Wees niet bang!
    Nee deze dan: ‘Europa moet werken voor Nederland’
    Mjah, dat zou je denken ja.
    Maar waarom laat je Nederland dan werken voor Europa Mark?
    Ben je nou echt zo achterlijk als het achterend van een varken? Of doe je maar alsof?
    Prettig weekend!

    Like

 8. VarAway zegt:

  Prima betoog en een uitstekend verhaal.
  Maarrrr LEG de Massa toch iedere keer nog eens duidelijk uit, dat je VOOR Europa bent,
  TEGEN de EU en de Euro, maar VOOR de EEG. Daar gaan veel doorsnee burgers/stemmers de mist mee in. Ze denken dat als je tegen de EU & de Euro bent, je ook ANTI Europa zou zijn.
  Herhalen, herhalen en maar weer herhalen.
  Op naar 22 mei en de rekening presenteren!

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  Niemand hoeft mij daar nog van te overtuigen. De Ellende Unie is een ondemocratisch, oncontroleerbaar, corrupt moloch van ongekende proporties waar we zo snel mogelijk vanaf moeten! Het heeft ons alleen maar een hele grote bak ellende opgeleverd. Ik noem alleen het melkquota; in China gillen ze om onze melkproducten en onze boeren mogen weer boetes gaan betalen omdat het quota overschreden is. Gelukkig wordt het afgeschaft, maar dit is toch van den zotte! Dit is je reinste diefstal en onze boeren gaan er kapot aan!

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Een wijs en gerespecteerde man als Prof.Smalhout,zou eens heel rap in allerlei programma,s te zien moeten zijn!Wellicht hebben “de makke schapen”wel vertrouwen in deze man en gaan er eindelijk nog genoeg ogen open om van deze verkiezingen een succes te maken!

  Like

 11. R.Kroonenberg zegt:

  ..

  Wordt eindelijk eens wakker ingeslapen Volk
  de laatste leugenronde is nu ingegaan,
  je laatste kans voor nuchter plussen, nuchter minnen !
  .
  ‘t is nu écht met jouw Vrijheid haast gedaan,
  de nieuwe Nazi heeft de buit al bijna binnen
  vergeet nu eens de poppetjes en beoordeel de gedachten…
  .
  want wat straks verloren is valt niet meer terug te winnen
  en déze Dictator blijft geen 5 jaar wachten
  prik eindelijk door de sprookjes heen en zie nu eens de dolk !
  .
  en of ze nu Rutte, Samsom, Pechtold…of who ever…heten
  ZE HEBBEN HET ALLEMAAL VANAF ’t BEGIN GEWETEN !
  .

  Jasterke

  Like

 12. Jade zegt:

  Vandaag is het 74 jaar geleden dat de Duitsers binnen vielen.
  Veel hebben we hier kennelijk niet van geleerd…
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/padum_tssh.html
  De dreiging is groter dan ooit, dus stem 22 mei PVV a.u.b.
  De uitslag van de geenstijl poll bevalt me niks…
  Te veel verdeeldheid! Zie:
  http://www.geenstijl.nl/poll/pollresult.php

  Like

 13. Monalisa zegt:

  CU/SGP: Weg uit Straatsburg

  ZWOLLE –
  Als Nederland over anderhalf jaar EU-voorzitter wordt, moet het een prioriteit maken van één zetel voor het Europees Parlement. Daarmee kan 200 miljoen Euro per jaar bespaard worden, aldus lijsttrekker van de ChristenUnie/SGP Peter van Dalen zaterdag bij de campagne-aftrap voor de Europese Verkiezingen.

  CU-Europarlementariër Peter van Dalen
  Wat de ChristenUnie/SGP betreft kiest de regering er voor uit Straatsburg te vertrekken, naar Brussel. Van Dalen: „Belangrijk is om met voorstellen te komen hoe Straatsburg (gedeeltelijk) kan worden gecompenseerd voor dat vertrek. Dat kan bijvoorbeeld door in die stad een begin, een start te maken met een nieuwe master opleiding Europees recht, als een soort Ecole Européenne d’Administration.”

  Zo nog wat zieltjes winnen voor de verkiezing dan zitten we weer 4 jaar goed @Monalisa

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Monalisa: 15.08. uur. Nu is het ook duidelijk waarom de EUSSR, zo goed kan opschieten met het NAZI REGIME in KIEV! En velen weten niet dat ROME volledig heeft meegewerkt aan de ontsnapping van hoge SS MEDEWERKERS verenigd in – ODESSA- naar Zuid-Amerika! Trouwens de EU is tevens in mijn ogen: ” DE HOER VAN BABYLON”, genoemd in het laatste BIJBELBOEK OPENBARING. Het is een GOOR DUIVELSGEBROED!!

  Like

  • fleckie zegt:

   dan begrijpt men ook waarom de r.k.kerk o.a.zo ageerde tegen RUSLAND, werd als ‘ATHEISTISCH ‘ BETITELD,(HET COMMUNISME,b.v.) terwijl er gewoon de Russisch Orthodoxe Kerk,(Byzantijnse) functioneerde.?

   Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @ Monalisa: 15.02. uur. Dat doet MARX RUTTE, om zijn BAANTJE in BRUSSEL veilig te stellen, deze vuile LANDVERRADER!

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Aan de heer Bron.
  ’n Paar dagen geleden plaatste u een video van een interview met Poetin waarin Poetin verslag uitbracht van zijn ervaringen met onze Premier Mark Rutte.
  De video was getiteld: “Poetin verteld over Mark Rutte.”
  Ik heb de video gezien en was verbijsterd.
  Het verhaal wat Poetin vertelde was uitermate belastend voor Rutte, en bevestigde al mijn vermoedens.
  Echter… de volgende dag was de pagina onvindbaar.
  Kunt u mij vertellen wat er is gebeurd? Bij voorbaat dank.

  Like

 17. Monalisa zegt:

  Morgen in het buitenhof om 12,10 zit van Rompuy wie gaat er naar kijken.

  Like

 18. lucky bee zegt:

  Ik ga vandaag vroeg naar bed ben het beu om door de TVmedia voortdurend belazerd te worden.

  Like

 19. Monalisa zegt:

  lucky bee zeg dat wel je word ook belazert.

  Like

 20. Monalisa zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/wilders-heeft-buik-vol-van-bosma

  Citaat ‘Wilders heeft buik vol van Bosma’

  Geplaatst door Michael van der Galien op 10 mei, 2014 – 13:59

  Het NRC Handelsblad komt met brekend nieuws over de PVV.

  De Volkskrant en met name het NRC Handelsblad schijnen er bijzonder veel genoegen in te nemen om de PVV niet alleen te bekritiseren, maar ook nog eens neer te zetten als een onbestuurbare partij (terwijl die ironisch genoeg tegelijkertijd met strakke hand wordt geleid). In de afgelopen weken en maanden hebben we daar bijzonder veel over voorbij zien komen, soms wat opgeklopt, soms geheel terecht (en fascinerend).

  Vandaag komt de NRC met wéér zo’n artikel. Dit keer is het onderwerp: de werkrelatie tussen Geert Wilders en Martin Bosma, fractie-ideoloog en al jaren één van Wilders’ belangrijkste vertrouwelingen.

  Journalist Tom-Jan Meeus schrijft: En ja hoorrrrrr, het is weer zaterdag en daar is superdemoniseerder en D66-NSB’er Meeus ook weer. Ik dacht vanmiddag nog, is er geen gebash vandaag?? Kan niet!!

  Opnieuw hoor je onheilspellende berichten, nu weer over de weerzin die Wilders zou hebben voor Martin Bosma, zijn fractiesecretaris en tekstschrijver.

  Niet alleen vindt de partijleider Bosma aartslui, Wilders is volgens verscheidene bronnen ook van opvatting dat Bosma in feite niet te vertrouwen is.

  Blijkbaar, aldus Meeus, ging het vorig jaar al mis. Toen eiste Wilders namelijk in de fractie dat “de PVV een SP-voorstel steunde om wachtgeld voor politici te korten.” Een significant deel van zijn partij voelde daar jammer genoeg niets voor: “Oud-PVV-poliici kunnen zelden een baan vinden, dus uitgerekend hun partij heeft volgens Bosma belang bij fatsoenlijk wachtgeld.” Hij werd daarin gesteund door flink wat partijgenoten.

  Helaas was Wilders daar volgens Meeus minder blij mee. Die beschuldigde zijn collega’s er namelijk van dat ze zakkenvullers en opportunisten waren. En daar zou geen plaats voor zijn bij de PVV. De discussie liep daarna uit de hand. Hoewel de heren het daarna zouden hebben bijgelegd was er, aldus Meeus, “in de wereld van Wilders geen twijfel meer dat Bosma voor de partijleider heeft afgedaan. De enige die dit misschien nog niet door heeft, zeiden ze, is Bosma zelf.”

  Enkele opmerkingen over dit soort berichtgeving: het is duidelijk dat de NRC de aanval vol heeft ingezet op de PVV. Dat levert af en toe interessant leesvoer op, zoals nu, maar doorgaans is de politieke impact ervan verder nihil. Zie hoe goed Wilders en co. het blijven doen in de peilingen. Waarom de NRC daar mee doorgaat is mij dan ook een raadsel, maar dat geheel terzijde. Het punt is: de NRC heeft duidelijk een bepaald doel.

  Dat gezegd hebbende staat Tom-Jan Meeus wat Nederland betreft wel bekend als een goede onderzoeksjournalist. Het verhaal zou dus terderge kunnen kloppen. Dat betekent niet dat de PVV organisatorisch in elkaar gaat storten de komende maand, maar wel dat er op termijn serieuze problemen zullen komen. Bosma is namelijk een belangrijk figuur in de partij… en met alleen maar ja-knikkers red je het ook niet in de politiek. Zeker niet als je ooit in moeilijke tijden terecht komt.

  Like

 21. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  UIT DE E.U. NU!!!!!!!!!

  Like

 22. Pingback: breakthesystemontmaskerd | breakthesystemontmaskerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s