Route D66

Screenshot_15

(Door: trias politica)

Komend uit een VVD nest, meen ik me te herinneren dat ik ooit een keer op D’66 heb gestemd. Dat was wel bijna een jeugdzonde, want het is zo lang geleden, dat ik me de precieze datum niet meer kan herinneren.

Wel herinner ik me nog wáárom ik toen voor de Democraten heb gestemd. Ik was het eens met hun referendum standpunt, iets wat de VVD ook toen al niet zo zag zitten, met haar voorkeur voor een representatieve democratie. Helaas moet ik constateren dat van het oorspronkelijke gedachtegoed van ‘directe democratie’ bij de partij van wijlen Van Mierlo weinig tot niets meer overgebleven is. In plaats van een rebelse vernieuwer is D’66 verworden tot een elitaire partij, waarvan haar aanhangers zich soms buitengewoon arrogant en denigrerend jegens andersdenkenden kunnen opstellen.
Wie het bijvoorbeeld niet eens is met hun ‘Europa’ standpunt (men heeft het ook altijd over ‘Europa’ in plaats van de Europese Unie) dan ben je in de ogen van de voortreffelijke D’66 mens al gauw een ‘populist’. Daarmee bedoelen ze eigenlijk: ‘iemand die te dom te simpel van geest is om de complexe, geopolitieke materie in een multinationale en multiculturele wereld te begrijpen‘. De niet-D’66’iger als ‘de simpele ziel’. Zou dát wellicht verklaren waarom de partij het zo goed doet in de recente peilingen? Immers, wie wil er nu doorgaan voor ‘een simpele ziel’?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66. Bookmark de permalink .

18 reacties op Route D66

 1. Tom Hendrix zegt:

  Zo, weten we dat ook weer. De AARTSLEUGENAAR PEGGOLD, zet ONS WEG! Hetgeen hij de PVV verwijt, doet deze kwal zelf, namelijk het wegzetten van mensen, die niet voor D66 kiezen.
  ” De pot verwijt de ketel, dat hij zwart ziet”. Zou deze waardeloze klootzak, ook nog eens denken aan de Leidenaar, – die hij als wethouder in Leiden- de DOOD heeft ingejaagd? Ik weet het antwoord wel!

  Like

 2. Jean zegt:

  Wie rekening wil houden met die verschrikkelijke arrogante zak pechdrol en daardoor vrij kiest voor de totale vernietiging moet achteraf niet komen smeken voor hulp en steun, in mijn ogen hoort dergelijke lafaard voor een muur geplaatst te worden zodat hij recht in 12 geweellopen kan kijken.
  Iedereen heeft het recht van spreken behalve islamlovers, het is aan ons lafaards het zwijgen op te leggen via verkiezingen hetgeen ook zal gebeuren op 22 en 25 mei.
  Waarom hebbeb islamlovers geen recht op spreken? Dat is nogal duidelijk, zij spreken over niets anders dan vrouwen vernederen, verkrachten, kinderen verminken, stenigen, moorden, geweld en tot overmaat liggen ze steeds te zeiken over een vulgaire ordinaire perverse pedofiel.
  Voor mij zijn vrouwen gelijkwaardig met mannen en van kinderen blijft men met zijn poten af, voor mij komt religie op de laatste plaats gezien de nooit bewezen zever door fabeltjesverkopers, als iemand zich gelukkig voelt met dat fabeltjesgedoe dan moet dat kunnen maar NlEMAND heeft het recht mij te verplichten rekening met die zever te houden en zeker niet mij te verplichten te leven naar die bullshit.

  Like

 3. BertG. zegt:

  (waarom staat dit onder z’n oude naam, trias politica, terwijl hij het zelf publiceert onder ze nieuwe naam Jean Wanningen.)

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Op verzoek van hem zelf. Op deze site heeft hij mer bekendheid als “trias politica”.

   Like

   • Leo zegt:

    Even Off-topic:
    Waarde Heer Bron.
    Net dat ik me wil verdiepen in “leven we in een Nazi staat ”
    Met afbeelding van de NAVO ster met swastika, blijkt het te zijn verdwenen van deze blog.
    Was de inhoud soms te zwaar beladen ??

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dat artikel is inderdaad verwijderd. Daar ha ik zo mijn redenen voor…

    Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Het is net zo,n huichelende nsb,er als Balkenende;als je het niet met hem eens bent,val je onder de noemer simpel,en,uitschot!In zijn ogen lees ik alleen waanzin en fanatisme;en daar is nog nooit iemand beter van geworden!

  Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Een compliment hier maar weer eens voor Trias
  je weet natuurlijk wel…: Trias Politica
  die altijd weer glashelder weet te analiseren
  .
  wat vóór de komma komt…en wat erná
  altijd weer onderbouwend, waar te knippen en te scheren
  tot zéfs ’t inzepen zonder te blikken of te blozen…
  .
  je vasthoudend aan Trias kan je nog weinig deren
  met deze Trias zit je…geloof me maar…op rozen
  en ik zou liegen, als dit niet wat ik zie was… 😛
  .
  dus de ontleding van die laffe D66- lepen
  is mij ook uiteraard weer uit het hart gegrepen !

  .
  Jasterke

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Tja, helder, duidelijk artikel. Zo is het precies. Maar D ’66 hoeft zich niet zoveel te verbeelden en zeker geen dédain te voelen voor PVV stemmers: Die kunnen dat net zo goed hebben voor D ’66 stemmers, omdat die zo ongelofelijk stom en oppervlakkig bezig zijn.
  Het wordt hier al naar voren gebracht: Een diepgaande politieke filosofie ontbreekt ten enen male bij die partij. Ze komen niet verder dan dat je ‘niemand mag wegzetten,’ maar om dat denkbeeld te handhaven worden ze wel gedwongen om hun ogen en oren te sluiten voor de praktijk van alledag. Reëel bestaande problemen, zoals het Marokkanenprobleem, mogen niet bestaan, evenmin als de verdere culturele wrijvingen, die zich wel degelijk voordoen en met name gestalte krijgen door – het wordt eentonig- de Islam. Door stelselmatig te blijven doen of er niets aan de hand is en geen enkel probleem te willen zien gedragen ze zich als niet meer of minder dan onverantwoordelijke schoolkinderen, die het land ook op andere punten -de blinde aanhankelijkheid voor de EU en het kinderlijk enthousiasme, waarmee ze het land van haar identiteit laten beroven- kritiekloos om zeep helpen. Het past allemaal waarachtig in het plaatje van Maxima, de Salsa-trut, die met droge ogen beweerde, dat ‘de Nederlander niet bestaat’ en later met even droge ogen verklaarde ‘dat ze daarmee de Nederlanders een complimentje had willen geven.’ Je pijnigt je de hersens af, hoe iemand het überhaupt verzínt, maar het vermoeden lijkt gerechtvaardigd, dat deze ongelofelijke miskleun juist in D ’66-gelederen begrepen èn hooglijk gewaardeerd is! (Tenslotte waren ze ooit tamelijk republikeins, maar tegenwoordig hoor je ze daar óók al niet meer over, evenmin als over het referendum.)
  Het is, kortom, een stel nitwits van de bovenste plank, die hun eigen identiteit al hebben ingeleverd, nog vóór de EU het doet en die zich alleen al vanwege hun nihilistische manier van politiek bedrijven de ogen uit hun kop moesten schamen, ook al -of zelfs op de eerste plaats- door de farizeïstische, misselijkmakende manier van campagne voeren van hun ‘voorman’Pechtold!
  En als ze dat laatste in de verste verte niet door hebben, ook niet ergens in hun achterhoofd, dan is het soort mensen dat op deze partij stemt zelfs nog walgelijker, dan het zich op het eerste gezicht laat aanzien!

  Like

  • Ahava zegt:

   machtig mooi en waar proza, Theresa!
   Een op de zes Nederlanders die op een kloon van deze kwal stemt, is -in elk geval politiek beschouwd – hersendood.

   Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler: 19.59. uur. Prima verwoord Theresa!

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Dit gaat over dat oostenrijk heeft gewonnen, wat zijn het toch een stel viezeriken dat zootje wat in de politiek zit.

  Arie Slob ‏@arieslob 8 uur
  We zijn er uit. Dit jaar niet op vakantie in Oostenrijk.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22611297/__Ophef_om_tweet_Arie_slob__.html

  Like

 9. Jade zegt:

  Goed stukje. De D66 in de tijd van van Mierlo had wel iets.
  Maar daarna ging het bergafwaarts. Nu zijn het slechts nog
  graaiende plucheklevers, die leven dankzij de mensen die
  het vertrouwen in CDA, PvdA, en VVD hebben verloren.
  Jarenlang had men nauwelijks andere alternatieven.
  Maar nu hebben we gelukkig de PVV.

  Like

 10. de 13de imam zegt:

  Zelf heb ik in een grijs verleden ook met enige regelmaat D66 gestemd. De reden was dat ik geloofde in vrijheid en in een representatieve democratische volksvertegenwoordiging. Hey, eigenlijk geloof ik nog steeds in deze dingen en dat is voor mij nu een goede reden om in ieder geval nooit meer D66 te stemmen.

  En daarnaast was de lijsttrekker destijds nog een vrolijke zuiplap, en geen miezerig mannetje.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Een kwal eerste klas, fanaticus eerste klas, met zeer enge ogen, zijn woorden en zijn uitdrukking klopt met hoe hij eruit ziet en hoe hij zich presenteert, de engste persoon in het kabinet, de griezels lopen langs mijn rug als ik hem zie, een miezerig mannetje!!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   O, O, wat gaat het goed met nederland en Europa stem op 22 mei op de PVV.

   Meer bedrijven failliet in april

   DEN HAAG –
   Het aantal faillissementen is in april flink gestegen ten opzichte van maart. 700 bedrijven en instellingen gingen op de fles, 174 meer dan een maand eerder. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s