Veel belastinggeld voor niets: Schulz en Juncker zullen de EU-verkiezingen verliezen

Screenshot_9

Jean-Claude Juncker (links) en Martin Schulz

(Vertaling: E.J. Bron)

De met veel zinloos verkwist belastinggeld opgetrokken gevecht tussen Schulz en Juncker is een exhibitiewedstrijd: een analyse van “La Stampa” toont aan dat vermoedelijk geen van de beide kandidaten de voorzitter van de Europese Commissie wordt. Want de machtspolitieke factoren in Brussel zijn sterker dan de partijenambities.

De Italiaanse krant “La Stampa” analyseert het showgevecht tussen de “topkandidaten” Martin Schulz en Jean-Claude Juncker. Onder de titel “Waarom Martin en JC zullen verliezen” schrijft het blad:

In Brussel wedt niemand erop dat een van de twee officiële kandidaten de functie van voorzitter van de Europese Commissie zal krijgen. Schulz en Juncker worden beschouwd als “testimonium”, in ieder geval wat betreft de tijd na Barroso. Er zijn meerdere redenen, maar de positie van Groot-Brittannië zal een beslissende rol spelen.

Volgens een peiling van Reuters weet meer dan 60% van de Europese kiezers wat er bij de Europese verkiezingen op dit moment plaatsvindt. Vooral weet niemand precies wat dit duel tussen de sociaaldemocratische Schulz en de christendemocraat Juncker om het voorzitterschap van de Europese Commissie voorstelt.

Dat is op het eerste gezicht geen prettig besef. Maar bij nader inzien heeft het in ieder geval een voordeel, namelijk dat meer dan de helft van de burgers niet teleurgesteld zal zijn wanneer geen van de twee officiële kandidaten als winnaar uit de bus komt en voorzitter van de Europese Commissie wordt.

Natuurlijk is dat theoretisch altijd nog mogelijk. In Brussel is echter niemand te vinden die bereid is om erop te wedden dat Martin, de Duitser, of Jean-Claude, de Luxemburger, Barroso´s plek zal innemen.

Daarvoor bestaan vele redenen. Maar eentje is vermoedelijk beslissend.

De Britse conservatieven willen Juncker niet. Zij maken geen deel uit van de Europese Volkspartij (EVP) en zeggen daarom dat Juncker niet hun kandidaat is. De Labourparty wijst Martin Schulz af. Ze hebben het hem zelfs verboden in Groot-Brittannië verkiezingscampagne te voeren. Is het dus mogelijk dat de Europese Raad met gekwalificeerde meerderheid (wat het Verdrag van Maastricht toestaat) de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie bepaalt – tegen Londen? Kan men het zich voorstellen dat de EU Londen uitgerekend bij de honderdste herdenkingsdag van de Eerste Wereldoorlog in de verliezerhoek zet? En is het denkbaar dat de EU het toelaat dat Cameron overwonnen aar huis terugkeert en dan kan klagen: “Ze hebben me geïsoleerd en zonder ons beslist”? Is het acceptabel dat de 27 staats- en regeringschefs Londen voor het hoofd stoten, terwijl overal de EU-scepsis toeneemt? Of zal Cameron zelf zijn woorden terugnemen en Juncker toch accepteren?

Het antwoord op de vier vragen, bij onze huidige stand van kennis en als we een uiterst onwaarschijnlijke uitwisseling van bevoegdheden uitsluiten, is “NEE!”

En dit doet ook in het grote universum van het mogelijke in Europa denken, dat noch Schulz noch Juncker de verkiezingen zal winnen. En dat deze dure discussiecampagne slechts een bewijs voor een (verkiezings)weg vormt, die in de toekomst dichter bij de burgers moet staan.

Maar de beslissers, vooral in Berlijn, Parijs en Londen, zijn nu niet bereid deze weg te veranderen.

Wat er gaat gebeuren? Om daarover te praten hebben we nog twee weken tijd.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, dictatuur, Elite, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Veel belastinggeld voor niets: Schulz en Juncker zullen de EU-verkiezingen verliezen

 1. bobzelf zegt:

  Nou doe dan Nigel Farage maa !!!!

  zit heel Europa iedere vergadering aan de buis ” genageld “”
  De humor vliegt je om je oren ,
  en 500 miljoen Europese tot nu toe “VOLLEDIG “” genegeerde burgers , die gewoon
  dood konden vallen ,
  WANT DIE BEGREPEN ER TOCH NIKS VAN !!
  staan ineens op de voorgrond ,
  en binnen 1 jaar hebben we ons mooie totaal verziekte en naar de kloten geholpen land weer terug ,
  een jaartje of 2 a 3 de schouders eronder, en we zijn weer BAAS IN EIGEN LAND !

  ZAL EFFE DUREN VOOR DAT AL DE BLOEDVLEKKEN VAN DE LANDVERRADERS OPGEDROOGD ZIJN , NA, QUILLOTINE 2015 OP HET MALIEVELD ,
  MAAR JA, NIET ALLES LOOPT NOU EENMAAL PERFECT !

  wat is die balkenede eigenlijk stil, ?? ziet die de bui al hangen !!

  Like

  • Monalisa zegt:

   bobzelf balkje moet ook steeds over zijn schouder kijken!!!

   Like

  • danny zegt:

   Met je eens Bob doe Farage maar, hebben we nog wat te lachen, want van Barosso en Rompuy krijg ik huilbuien.

   Like

  • Jade zegt:

   Dat Balkenende nog leeft, en vrij rond loopt zonder
   totaal verrot geslagen te worden, is mij een raadsel.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Hij word beschermt van boven af u weet wat ik bedoel het CDA die heeft nederland verkocht en daar moet je een valse christen voor zijn.een ellebogen werker.

    Like

   • Daiyu-ninja zegt:

    DJade zegt:
    10 mei 2014 om 14:53

    Dat is mij ook een raadsel..
    De genen die ons land naar de verdommenis helpen, die kunnen zonder problemen blijven graaien en rondlopen, en degenen die onze soevereiniteit, verworvenheden en cultuur willen beschermen, die worden doodgeschoten..

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat vraag ik me ook wel eens af. 1 van de grootste verraders van NL.
    En dan gewoon jezelf vrij kunnen bewegen. Ik zal er wel nooit achter komen.

    Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Het liefste zie ik een grote BOM vallen op dat vuile, smerige GEBOUW van het MONSTER EU, en dan hoop ik dat al die UITVRETERS, met BAROSSO, SCHULZ en VERHOFSTAD, cum suis, verandert worden tot enkel gruis!

  Like

 3. danny zegt:

  22 mei afrekenen met de ouwe linkse fossielen! Links gaat en rechts komt er wat mij betreft in.

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik ben het met alle bovenstaande reacties eens en,zolang er hoop is,is er leven!En Balkenende?Die komt nog wel aan zijn trekken,als er nog ergens rechtvaardigheid is!Ook hij mag van mij hangen,al denkt hij door zondags op de eerste rij te zitten dat alles hem vergeven wordt:NIET DUS!Althans,niet door mij;ik heb een ellenlang geheugen!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Ik denk dat de schrijver van dit artikel toch enigszins naïef is. De buiten de realiteit staande arrogante dictators van de EU zullen zich niets van de kritiek en commotie van de EU landen aantrekken en bepalen gewoon wat zij zelf willen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s