Wenen: Oost-Europa-deskundige Eva Maria Barki spreekt duidelijke taal over de Oekraïne

Screenshot_12

Dr. Eva Maria Barki

Het gist in Europa. Een buiten zijn oevers tredend centralisme, een mislukt muntregime, ongecontroleerde migratiestromen, een dwangmatige drang in de “multiculturele samenleving”, aanmatigende dictaten van de taal- en denkverboden hebben het voormalige “Vredesproject Europa” in een superstaat veranderd en in de ogen van veel burgers in diskrediet gebracht. Ondanks ogenschijnlijke politieke en economische zwakte treedt de EU in toenemende mate in verschijning als speler of in ieder geval als “juniorpartner” van de VS en probeert buiten haar eigen grenzen invloed uit te oefenen. De Oekraïne, Noord-Afrika en Syrië zijn de actuele gebieden voor geostrategisch effectieve belangen. Tijdens een voordracht van de Weense Bond van Academici werd kritisch gekeken naar de globale constructie van de inspanningen van de EU, de VS en Rusland m.b.t. de Oekraïne.

Oekraïne: Over de denkverboden van de EU heen denken

In een tot en met de laatste plaats gevulde zaal hield de Weense advocate en mensenrechtenactiviste Eva Maria Barki een voordracht voor de geboeide luisteraars. Deze hadden één ding gemeen: hun wantrouwen tegenover de officiële informatie uit de politiek en de gevestigde media. En mevrouw Dr. Barki stelde niet teleur.

Zonder oogkleppen en heel nauwkeurig sprak ze over de actuele gebeurtenissen in de Oekraïne. Bijvoorbeeld het feit dat de door het Westen ondersteunde zogenaamde overgangsregering niet democratisch gelegitimeerd is. Dat deze een per slot van rekening democratisch gekozen president ten val heeft gebracht. Dat zij uit een beweging is voortgekomen, die net deed alsof zij tegemoet wilde komen aan de wens van de gewone bevolking om een einde te maken aan corruptie en oligarchie en die nu zelf opnieuw dubieuze oligarchen in de leiding heeft.

Het Westen heeft dubbele standaards

Er werd ook gesproken over de roemloze rol die de VS en de EU speelden bij deze val van de regering en nog steeds spelen. Daarbij kwamen vooral de westerse ondersteuning van tot geweld bereide groeperingen als Svoboda of Pravi Sektor ter sprake, die, volgens Barki, volledig tegenstrijdig zijn aan de zogenaamd zo hoog gehouden westerse waarden. Verder bekritiseerde zij de dubbele standaards van het Westen bij de staatkundige vereniging van de Krim met Rusland. Vooral gezien het feit dat het Westen elders zelf niet anders gehandeld heeft. Bijvoorbeeld bij de ondersteuning door de westerse statengemeenschap bij de afsplitsing van Kosovo van Servië, die zonder referendum is doorgevoerd. Daarbij wees ze er eveneens op dat de onnodige vijandigheid van de EU tegenover Rusland het buitenlandpolitieke belang van de EU schaadt en alleen maar ten goede komt aan diegenen die Europa zwak willen houden.

De gevestigde media laten een vrije discussie over het thema Oekraïne nauwelijks toe

Aan het einde van de bijeenkomst ontstond er een levendige discussie rondom de gespannen relatie tussen het zelfbeschikkingsrecht van de volkeren, waarop de inwoners van de Krim zich bij hun afsplitsing van de Oekraïne beriepen, en het principe van de staatkundige soevereiniteit en de territoriale onschendbaarheid. Deze discussie toonde aan dat er op de bijeenkomst met mevrouw Dr. Barki een discussie werd gevoerd, die in de gevestigde media buiten de lezersfora om nauwelijks plaatsvindt. Daarmee heeft ze heel duidelijk een zenuw geraakt, die veel verder gaar dan de discussieronde.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Oekraïne, Rotzakken, Rusland, VS, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Wenen: Oost-Europa-deskundige Eva Maria Barki spreekt duidelijke taal over de Oekraïne

 1. Tom Hendrix zegt:

  Prima gezegd van Mevrouw Barki! Het is evident om voor ogen te houden, dat in de Oekraïne een democratisch gekozen President, door nazi aanhangers, en ander crapuul is verjaagd geworden. Wat DEMOCRATIE en RECHT huichelaars van de EUSSR, met voorop het VARKEN van BAALEN, en de PSYCHOPAAT VERHOFSTAD. En deze figuren wagen het anderen de mond te snoeren, die niet meer in de leugens willen trappen, van de SATANISCHE EUSSR? De LEUGEN regeert, en de NAZI’S regeren weer, nu in BRUSSEL! En figuren en landverraders, als Mark Rutte, en Pechthold vinden het geweldig!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zo is het Tom! Geweldige vrouw. Alle elementen (aanvang artikel) die zij noemde zijn dus aanwezig voor een absolute ommekeer die er zeer waarschijnlijk alleen zal komen door middel van oproer en uitbreiding van brandhaarden in heel West-Europa. Wie had dat ooit gedacht? Welnu lees Nostradamus!

   Like

   • Pilgrim zegt:

    Nostradamus is nauwelijks te begrijpen omdat hij zijn voorspellingen met opzet door elkaar husselde zodat ze niet meer in chronologische volgorde staan. In het voorwoord aan zijn zoon César verhaalt Nostradamus dat er een sleutel nodig is om de historische volgorde in de centuriën weer te kunnen herstellen. Maar tot de dag van vandaag heeft nog niemand deze chronologische sleutel gevonden. Je hebt dus weinig aan Nostradamus. Ik heb ooit een speciaal topic aan dit onderwerp gewijd op FFI, maar het was dermate controversieel dat ik gedwongen werd er mee te stoppen.

    http://www.dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=22&t=23569

    Like

   • ZZ zegt:

    Helemaal geen geweldige vrouw, sterker nog het is een simpel soort wat nog steeds geloofd in een falend systeem :(indirecte) democratie. Non argumenten als democratisch gekozen zijn: dat was hitler, napoleon en wilhelm 2 ook.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bedankt Pilgrim voor de waardevolle informatie.

    Like

 2. Syrier zegt:

  Ik heb het veel eerder gezegd.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  “De afsplitsing van Kosovo en Servie;die zonder referendum is doorgevoerd”!En was er wel een referendum geweest,hadden ze de uitslag ervan.net als patjakker Balkenende,met een big smile naast zich neergelegd!

  Like

 4. Philippine zegt:

  Geweldig!

  Like

 5. M.A.L. Sion) zegt:

  Alle reden dus om Nederland los te maken van deze EU-dictatuur en zelf onze grenzen te bewaken. Wat dat betreft hebben we niet veel tijd meer om daarvoor propaganda te voeren.
  22 mei is DE DAG om GEERT aan een comfortabele WINST te helpen, zodat hij verbonden kan sluiten met andere EUROPA-kritische partijen.
  Daarbij gaat het er niet om welke scheve schaats individuen in die andere partijen in het verleden hebben gereden. Het gaat om de afspraken met betrekking tot de toekomst en de kiezers mogen gerust aan hun eigen belang denken.
  In concreto gaat het er om of we met of zonder de EU beter af zijn. Geert Wilders zegt heel duidelijk ZONDER en ik ben het daar volledig mee eens en stem daarom op hem.

  Like

 6. sam zegt:

  Die mevrouw is helemaal niet zo populair, zie hiervoor naar de lezerscommentaren
  http://www.unzensuriert.at/content/0015351-Wien-Osteuropaexpertin-Eva-Maria-Barki-spricht-Klartext-ber-Ukraine

  Aangaande hetgeen zij zegt kan ik haar wel hierin bijtreden

  Like

 7. Zrast zegt:

  Ik ben net geblokkeerd op de mailinglijst van de SPNO, stichting samenwerking Nederland Oekraine. Ik was lid sinds 2003.Ze hebben mij geblokkeerd vanwege propaganda. Ik heb gewoon links van Youtube geplakt zodat mensen zelf een mening kunnen vormen en niet alles geloven wat op het journaal verschijnt. Ik wil graag George Orwell citeren : Vrijheid is pas iets waard als je mensen iets kunt vertellen wat ze niet willen horen….

  Vr.gr.

  Zrast

  Like

  • Igor zegt:

   Ik ben al 10 jaar geleden uit die organisatie gestapt, omdat op mijn vraag waarom de bij hun aangesloten humanitaire organisaties nooit verantwoording afleggen over de door hun ontvangen goederen en gelden, omdat ik wist dat die door het bedrijfsleven gratis verkregen goederen in Kiev op de markt kwamen, dus zeg maar verkocht en die winst verdween?? juist in de zakken van die organisaties, Niet allemaal, er zaten er bij die echt goed werk deden.
   U raad het al, nooit antwoord gehad en verwijderd.
   In het bestuur zaten en zitten figuren die nu voor de Europese commissie in Brussel werken. Dus de EC wordt geadviseerd door pur sang zakkenvullers en oplichters, die er alleen maar baat bij hebben, dat de rotzooi groter wordt

   Like

 8. Robbert zegt:

  Heel mooi verwoord door mevr. Barki!!

  Like

 9. Jan zegt:

  Venezuela piekert er niet over de putschisten als wettige regering te accepteren die aan de macht kwam mbv de VS en Brussel

  Venezuela says won’t recognize Kiev authorities until free elections in Ukraine
  Venezuela “does not recognize and will not recognize as legal a government that emerged as a result of a state coup,” the Bolivarian Republic’s Foreign Ministry said in a statement on Saturday.

  “In view of a regrettable development of events in Ukraine, the government of the Bolivarian Republic of Venezuela confirms that it rejects violent processes that, with the support of the United States and NATO, led to the overthrow of the government, jeopardizing the peace and unity of the Ukrainian people as well as the stability of the entire Eurasian region,” the statement says.
  http://en.itar-tass.com/world/731122

  Like

 10. ZZ zegt:

  Zelf kiezen ze een veroordeelde crimineel als president en dan zielig gaan doen als de staatskas verdwijnt. Gewoon heel dom volk daar.

  Like

 11. Jan zegt:

  Vortrag der Rechtsanwältin Dr. Eva Maria Barki: Ungarn im Sperrfeuer der EU

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s