Bill Maher: Het probleem is de islam

(Door: vederso)

Het lijkt een detail: de houding van een in Nederland vrij onbekende, linkse moderator van een talkshow. Maar het is opvallend dat Maher hier verder gaat dan Kerry’s speech dat armoede de wezenlijke oorzaak van het optreden van Boko Haram in Nigeria zou zijn. Kerry weet wel beter en heeft daar “off the record” ook wel blijk van gegeven. Zijn antwoord aan David Selbourne spreekt wat dit betreft boekdelen. (Ik ben het eens met bijna alles wat u zegt) Maar blijkbaar is het voor Kerry niet opportuun of is hij in de chaos van de Obama-regering ook de weg kwijt geraakt.

Maher krijgt in deze discussie steun van Dinesh D’Sousa, (maker van vooral documentaires, die momenteel hard wordt aangepakt door de Amerikaanse belastingdienst over wat een vrij onbeduidende donatie aan de Republikeinse Partij lijkt te zijn). Bill Maher noemt zich een vriend van de helaas overleden debater/columnist/schrijver Christopher Hitchens. Deze laatste komt nog even voorbij in een citaat over wat islamofobie zou zijn: “A word created by fascists, to be used by cowards to manipulate morons.” Een quote om de hele dag over te mediteren en dan weet je tenslotte ongeveer hoe dit begrip misbruikt wordt.

Ook aan tafel zit Arianne Huffington, die zeer kiene uitspraken afwisselt met oerdomme clichés. (met “a few bad apples” neemt Maher de dame en haar wijze van argumenteren op de hak).

Tenslotte kan men zich afvragen waarom er nu opeens aandacht is voor de gruwelijke misdaden van Boko Haram (alleen al dit jaar 2500 doden), dat zelfs First Lady Michelle Obama van zich laat horen. Ook Robert Spencer vraagt zich dat af; waarom nu opeens, terwijl dit al tijden bekend is:

Is Boko Haram nu te ver gegaan? Drie weken te laat veroordeelt CAIR de ontvoering door Boko Haram en The New York Times maakt het wel heel bont door een niet-reagerende Al-Qaida vanwege dit feit tot gematigd te verklaren.

Al met al een opvallende video. Om Bill Maher te parafraseren: Sommigen zullen de “elephant in the room” nog steeds niet willen zien.

Door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam. Bookmark de permalink .

24 reacties op Bill Maher: Het probleem is de islam

 1. delamontagne zegt:

  Zou “Fatima Hallalsema” dit ook lezen als ze het over :vrije-keuze heeft.:::::::::
  “”It was the winter of “THE YEAR (more than a year ago). I was merrily running in the open area of the university campus. I took off my scarf and ran again………………………….Als een vrouw in Iran zonder hoofddoek de straat opgaat, kan ze daar zeventig zweepslagen en zestig dagen gevangenisstraf voor krijgen. Tientallen vrouwen nemen dat risico door snel een foto van zichzelf te maken terwijl ze even ongesluierd zijn en die op de Facebookpagina ‘Mijn geheime moment van vrijheid’ te zetten.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3653063/2014/05/11/Iraanse-vrouwen-plaatsen-geheim-moment-van-vrijheid-op-Facebook.dhtml

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @delamontagne: 13.05. uur. Vanavond komt deze “muts Halsema”, ook nog op onze RODE TV. Ze presenteert daar haar grote hobby, het knuffelen van de nazi ideologie: islam.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Jammer er niet bijstaat welk program en welke zender/ ga nu opzoeken.
    Wil ik wel zien. Ik hoorde ergens (of las ) dat ze een ideeetje uit gaat voeren over “moslim-vrouwen en/of vrouwen in moslim-landen “.
    Ben benieuwd of die volgens haar dan, ook zoveel eigen-vrije-weil hebben.

    Like

 2. Volgens mijn begrip zijn Bill Mahers gehoorde inzichten mbt de islam vrij nieuw. Hij behoort elders tot de linkse vleugel en gedraagt zich dienovereenkomstig. Dat kun je natuurlijk ook als positief fenomeen interpreteren, want hij is overbekend en niet zonder invloed. .)

  Like

  • Vederso zegt:

   @ Michael. Volgens mij dateert deze islamkritiek van Bill Maher van al geruime tijd geleden. Ik ken hem niet anders. Wat mij altijd doet afvragen hoe je tegelijkertijd zo pro-Obama kan zijn met al zijn leugens en verdraaiingen en toch er zo’n islam-verwerpend standpunt op na kunt houden. D’Souza noemt het in het filmpje het de burgeroorlog in een “liberals” hoofd.
   Verwonderlijk, vind je niet?

   Like

   • Ik werd nog nooit met zo duidelijke uitspraken tov islam van hem geconfronteerd. Bij mij heerste steeds de – algemeen gesproken – linkse indruk voor. Maar dan heb ik zijn uitzendingen ook niet regelmatig bekeken, me eerder op de verslaggeving verlaten.

    Ja, als je je reputatie zo opgebouwd hebt als hij, dan is je speelruimte voor wijzigingen waarschijnlijk wat beperkt. Des te beter dat hij ten minste de mond open doet om ‘an inconvenient truth’ uit te spreken, en doorgaat met het doen. Want op die manier zal het wel ook degegenen bereiken die elders niet wilden luisteren.

    En de hele episode toont trouwens weer dat het amerikaanse grondwet-stelsel uiteindelijk aan het onze overlegen is – beslissend is het 1de amendment, maar het 2de is ook niet oninteressant…

    Like

   • Vederso zegt:

    @ Michael. Met het 1e Amendement (free speech) mee eens, cruciaal. Het 2e (right to bear arms) wat meer moeite mee, hoewel ik wel zie dat er ook een andere kant aan zit.

    Like

  • Marlies zegt:

   Inderdaad. Daarom ook haakte ik af bij Maher, net zoals bij P&W, Nieuwsuur, DWDD, etc. Te éénzijdig, te voorspelbaar. Het verbaast me, hem nu zo te horen over de Islam.

   Like

 3. Martien Pennings zegt:

  De aanleiding voor dit gesprek is Boko Haram en de plotselinge belangstelling van “links” terwijl het allemaal allang bekend is.
  Maher brengt in dat kader ook Ayaan Hirsi Ali en het ingetrokken eredoctoraat van Brandeis ter sprake als verdere illustratie van de hypocrisie en blindheid van “liberals”.
  Matt Welch wijst er dan vervolgens op dat Brandeis (Joodse universiteit!) enige jaren eerder bij de openlijke Israël-hater Tony Kushner PRECIES DE OMGEKEERDE REDENERING had gevolgd!
  Voor een schriftelijke en heldere uitleg hoe dat toen is gegaan met die Kushner en de flagrante tegenstelling met hoe Ayaan is behandeld hier klikken: http://tinyurl.com/l9np4es

  Een hoogtepuntje in deze conversatie olv Maher was wat mij betreft Matt Welch die Christopher Hitchens aanhaalt over het begrip “Islamophobic”:
  “A word created by fascists, to be used by cowards to manipulate morons.”(!!!)

  En deze fotoshopper, al eerder op deze site in een comment geplaatst door “ex-moslima” is natuurlijk ook illustratief voor de tomeloze huichelachtigheid van dit soort “liberals”:

  Like

 4. Jean zegt:

  Die kerrylul heft maar een weg en dat is de weg van de totale dictatuur waarin het profitariaat decadent kan flierefluiten en de burgers barsten van armoede, alla heeft hem dat zo geleerd, o ja ik was het bijna vergeten, “en kinderen misbruiken” want ook dat heeft alla hem geleerd, het grote voorbeeld voor die perverse viespeuken is toch mo, niet?

  Like

 5. Syrier zegt:

  Maher says there is something different about Islam, in that “there is no other religion that is asking for the death” of people who dare to criticize it.

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘GEVREESDE WAPENWEDLOOP’ ,van columnist Salomon Bouman,NIW 9 mei 2014.
   Vanuit JERUZALEM gezien speelt IRAN heel behendig op tijdwinst om het doel van een atoomwapen te halen…………-..-In Israel hebben we Jom Hasjoa,de Holocaustherdenking.In Nederland vieren we de herwonnen vrijheid op 5 mei na het herdenken van Joden en anderen in de Tweede Wereldoorlog of in het verzet tegen de nazi’s werden vermoord.Zonder iemand te willen kwetsen neem ik de vrijheid om een onderscheid te maken tussen de Israelische Holocaustherdenking en de nagedachtenis aan de Nederlandse Joden en niet-Joden die de naziterreur niet overleefden.Ik doe dat omdat de Holocaust in de loop der jaren in Israel een politieke lading heeft gekregen….
   Abba Eban,de legendarische socialistische minister van Buitenlandse Zaken,was de eerste Israelische politicus die het begrip ‘Auschwitzgrenzen’ smeedde,daarmee aangevend dat de bestandslijnen van voor de oorlog van 1967 onverdedigbaar waren.Vaak hebben politici deze sterke formulering van Israels realiteit zoals Eban die zag na d oorlog van zes dagen in juni 1967 gehanteerd om zich te keren tegen de stichting van een Palestijnse staat naast Israel.Eban bedoelde er net iets anders mee.Israel zou volgens hem naar veiligheidsgrenzen in bezet gebied moeten streven in het kader van vrede met Jordanie.Die visie is gewoon verdampt………..-..Premier Netanyahu heeft in het voetspoor van Abba Eban het begrip Auschwitzgrenzen aangescherpt TOT ANGST voor een nieuwe HOLOCAUST in de confrontatie met IRAN over de nucleaire ambities vanTEHERAN. Hij waarschuwt de Israeli’s en de wereldopinie dag in dag uit dat een met atoomwapens uitgerust IRAN,Israel met een nieuwe HOLOCAUST bedreigt.Netanyahu is ervan overtuigd dat het Westen,de VS voorop,zich tijdens de onderhandelingen met IRAN over neutralisering v.h.IRAANSE nucleaire potentieel bij de neus laten nemen.Hij werpt het begrip HOLOCAUST in de internationale arena om de hoofdrolspelers in dit drama aan te zetten de ECONOMISCHE DRUK nog meer op te voeren i.p.v.in reactie op verzoenende geluiden uit Teheran de duimschroeven wat terug te draaien…….-…..-Netanyahu is bijzonder gefrustreerd omdat president OBAMA hem heeft laten weten dat alle opties ,inclusief een militaire actie,op tafel liggen,maar nu niet.OBAMA opteert voor een diplomatieke oplossing met IRAN onder de in het Westen als pragmatisch beschouwde Iraanse president Rohani,die ontkent dat zijn land zich met atoomwapens wil uitrusten.De Amerikaanse president heeft het licht op rood staan voor een Israelische militaire actie tegen de IRAANSE MILITAIRE INFRASTRUCTUUR. Vanuit Jeruzalem gezien speelt IRAN heel behendig op tijdwinst om het doel van een atoomwapen te halen……-…..-De minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans begrijpt dat IRAANSE STREVEN wel,zonder zich overigens uit te spreken voor een IRAANS ATOOMWAPEN.Je moet er maar opkomen om een verband te leggen tussen de RUSSISCHE INLIJVING van de KRIM en het IRAANSE ATOOMPROGRAMMA.Tijdens een conferentie in OTTAWA kwam de Nederlandse bewindsman volgens INTERNETINFORMATIE tot de conclusie dat RUSLAND ‘de KRIM niet van OEKRAINE zou hebben gestolen’als KIEV in 1994 niet al zijn atoomwapens had opgegeven.In ruil voor deze grote concessie verplichtte RUSLAND ,de VS en GROOT BRITTANNIE zich de territoriale integriteit van OEKRAINE te garanderen.Niet dus,RUSLAND deed gewoon aan landjepik alsof er van garanties aan KIEV geen sprake was.En wat zou IRAN daarvan moeten leren?Timmermans gaf in OTTAWA het antwoord dat in IRAN ongetwijfeld met instemming is ontvangen:”Als je atoomwapens opgeeft ben je overgeleverd aan de genade van diegenen die wel over atoomwapens beschikken”. Zou hij aan Israel hebben gedacht?…..-…..-Ik ben van mening dat TIMMERMANS dit kromme strategische denken beter voor zich had kunnen houden.Hij waarschuwde wel dat een met atoomwapens uitgerust IRAN een atoomwapenwedloop in het Midden-Oosten zou ontketenen omdat geen enkel land daar aan de grillen van andere landen overgeleverd wil zijn.Dit is inmiddels een klassiek Israelisch argument.Het domino-effect in het Midden-Oosten van een IRAANS ATOOMWAPEN is een Israelische nachtmerrie,waarbij angst voor de stichting van een palestijnse staat in het niet valt.Ik denk dat het een Israelische belang is om tot een redelijke oplossing van het conflict met de palestijnen te komen voordat IRAN een atoommogendheid wordt.Met de steun van een potentiele Iraanse atoommogendheid in de rug komen de palestijnen regionaal en internationaal sterker te staan tegenover de atoommogendheid Israel,mocht het ooit weer tot onderhandelingen komen.Hoe kan Israel dit pareren?Ik vermoed dat de nationalistische regeringscoalitie in Jeruzalem het antwoord heeft.Israel zal met het argument dat er geen partner is nu Fatah en Hamas elkaar weer hebben gevonden in een regering v.palestijnse nationale eenheid de nederzettingenpolitiek zodanig versnellen dat de optie door een palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever en Gaza een FATA -MORGANA wordt……-Ik betwist de juistheid v.d.constatering van John Kerry,dat Israel door overheersing v.d.palestijnen een APARTHEIDSSTAAT wordt.Nee,dat is het niet.Israel is niet racistisch,maar wel een hypernationalistiche,zionistische JOODSE staat.Dat wel.Het is niet alleen een semantisch onderscheid. Wie let daarop.#####

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @delamontagne: 16.02. uur. Die uitzending met Halsema is op Nederland 2, om 20.15. uur.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik heb vandaag op TV de muziekanten van de 70 ger jaren gehoord ze waren allemaal communisten , en spelen zelf dat internationale, met zijn guitaar.Ze protesteerden tegen de kruisraketten, en maakten toen al rotzooi in ons land, en Duitsland.Ze worden door de DDR niet bepaald vriendelijk ontvangen, en noemden de DDR geld zo iets als monopolie geld.Hoe ze heten? moet ik die klootzakken namentlijk kennen? Eentje van ze was zefs millionair geworden en speelde graag golf.De bekanteste moet wel Herman van Veen zijn.De zanger zonder stem.De lievelings zanger van Honnecker.

  Like

 8. fleckie zegt:

  ‘EVACUATIE JODEN UIT ODESSA’,NIW.9 mei 2014…..
  De Joodse gemeenschap van ODESSA bereidt zich voor op evacuatie uit de West-Oekrainse stad als het geweld blijft toenemen.Dat hebben diverse leiders v.d.Joodse gemeenschap in de JERUZALEM POST gezegd. De afgelopen weken is er steeds meer geweld in de derde stad v.h.land en hoewel de leiders v.d.naar schatting 30.000 leden tellende gemeenschap aangaven dat het geweld niet specifiek gericht is tegen Joden,bestaat er toch ongerustheid.Tijdens de onlusten van afgelopen vrijdag raakte een aantal Joden gewond. De orthodoxe rabbijn Regael Kruskal besloot de synagoge in het weekend te sluiten en stuurde een WHATSAPP-bericht naar de leden met de vraag om thuis te blijven.’Als er schietpartijen in het centrum zijn dan is het eerste plan om de kinderen uit het centrum te halen,als het nu nog erger wordt halen we ze uit de stad en als het nodig is zelfs naar een ander land’,aldus de rabbijn. Ook de chassidische gemeenschap heeft plannen om te evacueren als het nodig is.Rabbijn Avraham Wolf van Chabad:”De situatie is nog niet dusdanig slecht dat het nodig is,maar we hebben verschillende plannen”.Een van de plannen is om de gemeenschapsleden naar het MOLDAVISCHE CHINISAU over te brengen.Wolf hoopt echter dat het zover niet zal komen:”We zullen er alles aan doen om niet weg te hoeven gaan en de kinderen van de gemeenschap een zo goed mogelijk leven te geven”.#####

  Like

 9. Jan zegt:

  Groot licht Bill Maher (financiert Democraten, dus socialisten/marxisten):
  * Rush Limbaugh is erger dan Donald Sterling
  * Steunde Obama met miljoenen en doet dit nog steeds
  * Uitspraak: “De moorden en Benghazi zijn de schuld van de filmmaker”
  * Zei op tv dat Sarah Palin een kutwijf is en haar kind achterlijk
  * Noemt alle niet socialisten imbecielen en idioten
  * Is lyrisch over de Cubaanse gezondheidszorg

  Kortom, Maher is een randdebiel en idioot

  Like

 10. Jan zegt:

  Vrouwen als gebruiksvoorwerpen en kinderseks

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s