Génération identitaire was vrijdag 9 mei 2014 op de perrons van de Parijse metro voor een «beveiligingsactie».

Screenshot_20

MANIFESTATIE – Na Rijsel en Lyon, verplaatsen de identitairen -jeugdafdeling van de “extreemrechtse” (aanhaling door webmaster!) beweging “Bloc identitaire”- hun «anti-gespuis ronde» naar de Parijse metro… Het is 19.30 uur. Een dertigtal jongeren uitgedost met gele vestjes staat naast elkaar op het perron van het  metrostation La Motte-Picquet Grenelle in het 15° arrondissement. Na Rijsel en Lyon nemen deze leden van de Génération Identitaire -de jeugdafdeling van de “extreemrechtse beweging” “Bloc identitaire”- deel aan een «ronde van burgerlijke waakzaamheid» of «anti-gespuis ronde», zoals ze deze operatie in de Parijse metro noemen. Ditmaal zonder de sweaters «generatie anti-gespuis» die ze hadden gedragen tijdens hun verplaatsingen in de Noord-Franse stad.

«Wij vervangen de politie niet, maar op het moment dat burgers lastig gevallen worden, is het onze morele plicht om te handelen», zegt Pierre Larti, 25 jaar en woordvoerder van de afdeling Ile-de-France van de Génération Identitaire, trots. De deuren gaan open. In kleine groepjes stappen ze in de wagons.

«De politie heeft de middelen niet om overal de veiligheid te garanderen»

«Neemt gij uw kaart even?», vraagt een militante aan een andere jongedame van de beweging. Ze overleggen, observeren en stappen uit in elk station om ook de passagiers te laten uitstappen. Op het spitsuur in de metro werpen sommige reizigers hen een snelle blik toe. Anderen kijken niet eens op  van hun videospelletje «2048».

«Als de mensen vragen hebben, antwoorden we, we geven uitleg. En als er een agressie is, handelen we. Wij zijn hier omdat de politie niet de middelen heeft om overal en altijd de veiligheid te garanderen», vervolgt Pierre. Zij doen deze «rondes» sinds 2008, maar de agressie in de metro van Rijsel en het recente voorval bij Porte d’Ivry heeft «operaties van dit type versneld». Met name in Parijs, dat «de meest gevaarlijke lijnen van Frankrijk» herbergt, voegt Pierre er aan toe. Meer dan de helft van ons heeft een «opleiding in zelfverdediging» gevolgd, bevestigt de jonge man, die niet wil dat men spreekt over «een militie».

«Onze aanwezigheid blijft op de eerste plaats burgerlijk», wil hij er aan toevoegen, terwijl hij aanwijzingen geeft aan zijn «collega’s». Een accordeonist speelt de eerste noten van «Bella Ciao» (revolutionair liedje): «Ik ben vergeten hem te briefen», lacht een jeugdige identitair. De deuren gaan open, iedereen stapt uit. Verandering van metrolijn.

«Er zijn geen reacties, want de mensen gaan akkoord met onze actie.»

De trappen van het station Sèvres-Babylone volgen elkaar op. De twintigjarige Martin is sinds meer dan twee jaar militant bij Génération Identitaire. Hij ging bij de beweging omdat hij «zin had om te handelen». «Er is meer en meer onveiligheid, misdadigheid. Voortaan is er een teveel aan, we moeten handelen», zegt hij terwijl hij met de ogen het einde van de gang afspeurt. «Het is een signaal dat we naar de regering zenden», verduidelijkt Pierre van zijn kant.

Later op het perron van het station Concorde spreekt een meisje de kleine groep aan: «Wat doen jullie? Wie zijn jullie?» «Wij zijn de Génération Identitaire, wij beveiligen de metro met onze aanwezigheid», zegt een van hen alvorens de metro terug te verlaten. «Ken ik niet», zegt de reizigster.

Terug naar La Motte-Picquet Grenelle. Eens in de buitenlucht ontdoen ze zich snel van hun gele vestjes terwijl Pierre de geringe reacties van de mensen in de metro ter sprake brengt: «Er zijn geen reacties, want de mensen gaan akkoord met onze actie en zijn tevreden met onze aanwezigheid» stelt hij vast.  Op termijn sluit hij geen andere «beveiligingsoperatie» in de metro en elders uit. «Hoe meer de feiten ons gelijk zullen geven, hoe meer wij zullen volharden» stelt hij, terwijl de voorop lopende identitairen zich beginnen te verspreiden in de straten.

Screenshot_19

Bron:
http://m.20minutes.fr
Auteur: Romain Lescurieux

Vertaald uit het Frans door:
Lucky 9
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Génération identitaire was vrijdag 9 mei 2014 op de perrons van de Parijse metro voor een «beveiligingsactie».

 1. Tom Hendrix zegt:

  Goede actie, van deze jongeren! En het is een feit, dat we ook op de politie niet meer aankunnen. Deze is vaak al compleet geïnfiltreerd door de “rode kerk”, en de zgn. goedmensen, en niet alleen in Nederland maar ook in Frankrijk en de rest van Europa.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Fantastisch initiatief!

  Like

 3. BertG. zegt:

  Ik zie het niet zo gauw gebeuren in NL. Hier is het ieder voor zich, en alles voor ons eigen.
  Geen enkele binding of saamhorigheid.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Met de vele Algerijnen dat nu in Frankrijk leven kan ik me voorstellen dat de Franse rechtse partijen nerveus worden bij zo vele Magrebiaanse medefransen.

  Like

 5. Geweldig! Dit zou ook hier moeten gebeuren als de jongelui zich tenminste kunnen losrukken van hun mobieltjes!

  Like

  • BertG. zegt:

   Klopt helemaal. Zeg nou niks over iemand ze mobieltje want dan zitten ze er wel meteen bovenop. Dat is nog het enigste waar je ze mee kan raken. Hels worden ze dan ineens.

   Like

 6. Vederso zegt:

  Is er toch nog een video opgedoken. Bedankt voor de vertaling!
  via Snaphanen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s