Gezinnen Palestijnse gevangenen in Israël krijgen uitkering

Screenshot_36

De gezinnen van Palestijnse gevangenen in Israël krijgen een toelage van de Palestijnse Autoriteit (PA). De PA wordt deels gefinancierd door de Europese Unie. Hoe langer de gevangenisstraf is, des te hoger de toelage.

Dat schrijft minister Frans Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Timmermans noemt de betalingen ‘onwenselijk’ omdat het lijkt als geweld tegen Israël op deze manier wordt ondersteund of beloond door de PA.

Lees verder>>>
(h/t Rini)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", Appeasement, corruptie, EUSSR, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Gezinnen Palestijnse gevangenen in Israël krijgen uitkering

 1. delamontagne zegt:

  Ook Nederland is een bekend uitkerings-land.
  Dit is alle een “ouwe”, van een jaar of 20 -25 geleden. ( mischien toch nu nog actueel….. )
  ././././././././ 
  Gedichtje voor fatima .
  Gedicht van Ali
  ………………..
  Salaam Fatima, lieve vrouw.
  Ikke niet meer werk in bouw.
  Veel mensen hier zak gekregen.
  Geld is op voor bouw van wegen.
  Jij niet denken och wat erg,
  tegenop zien als een berg.
  Geluk mij niet verlaten;
  jou Ali met GAK gaan praten.
  Zij zeggen ikke rustig houwen,
  centen krijgen zonder bouwen.
  Hier zijn echt luilekkerland.
  Ik krijg geld, niks aan de hand.
  Hier zijn werkelijk niks loos,
  alleen 700.000 werkeloos.
  Ik kijken altijd beetje stug.
  Zeggen ikke pijn in rug.
  Nu brengt hollandse PTT
  elke week veel centjes mee.
  Geld niet minderen.
  Je krijgt hier ook veel geld voor kinderen.
  Zijn er kinderen bijgekomen?
  Niet erg, Fatima, zijn al tien.
  Zij geloven hier zonder zien.
  Suleika, jij niet geloven.
  Kinderbijslag vliegt naar boven.
  Dan gaat ook nog door Den Haag,
  de belasting erg omlaag.
  Ikke nu weten waar geld hier zit.
  Vragen gauw om nieuw gebit.
  En ook nog als ik wil,
  ikke krijgen nieuwe bril.
  Breng een extra voor jou mee;
  wordt toch betaald door WW.
  Oma ook kom naar Nederlanden.
  Krijgen vast ook nieuwe tanden.
  Zij brengen veel oudjes mee.
  Krijgen hier allemaal AOW.
  Hierin Holland jij staan paf:
  krijgen geld van wieg tot graf.
  Ikke mooi huis, ben tevree,
  met gas, licht en doortrekplee.
  Kosten ons maar een paar knaken,
  rest betaald sociale zaken.
  Hou eenzaamheid nog effe uit,
  kom naar huis met rijke buit.
  Ikke dan weer bij jou thuis,
  bouwen groot huis.
  Wij samen met buren,
  huis aan hollandse toeristen verhuren.
  Regering blijft hier voor ons knokken.
  Buitenlanders worden voorgetrokken.
  Ikke nog een jaar hier pot verteren.
  Dan allemaal hier krijg kolere.
  jij groeten aan familie geven
  en zeggen Ali geschreven.
  Uit Holland, mooiste land der werelt.
  Waar met niks doen, ik krijg veel geld.
  Holland haast failliet,
  maar voor Ali geeft dat niet.
  Hollanders betalen meest;
  als ikke thuiskom geven groot feest.

  Ali

       

   
   
   
   
   
   

  Like

 2. petra555 zegt:

  Van òns geld het buitenland uitkering geven. En dáár lachen ze òns uit !!!!

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Tja,indirect ondersteunen wij dat dus,ongewild,mee!Het moet toch niet gekker worden!Uit de Eu;ik wens geen Palestijnen te ondersteunen!

  Like

 4. fleckie zegt:

  via de UNRWA, worden de PALESTIJNEN toch ONDERSTEUND, van 1 miljard DOLLAR?p.jaar,door EUROPA en de VS?

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘DE UNRWA telt VERKEERD’,uit NIW 8.6.2012 , van TED DE HOOG.:
   Vorige week was ze op uitnodiging v.h.CIDI een paar dagen in Nederland:Dr.Einat Wilf, een Israelische parlementarier v.d.ASMAOET-partij, een donkerharige veertiger die promoveerde in de POLITICOLOGIE.Ze maakt deel uit van Ehud Baraks-Arbeidspartij,die begin 2011 aan zulke grote spanningen tussen de linker- en rechtervleugel blootstond dat Barak tot een slimme afsplitsing besloot,en daarmee verhinderde dat de Arbeid door uittreding de coalitie van Netanyahu om zeep hielp. Van januari 2011 hield Netanyahu daarom 66 parlementariers over,inclusief de vijf van Atsmaoet-een marge die dankzij KADIMA inmiddels wat ruimer is geworden……-…..-Wilf kwam om een idee te promoten en natuurlijk ook’om mensen te ontmoeten’.Tijdens een persontbijt in het Amsterdamse Victoria Hotel,vrijdag,zette ze haar idee zonder omwegen uiteen: de UNRWA(United Nations Relief and Works Agency) de hulporganisatie die-merkwaardige uitzondering-SPECIAAL voor de PALESTIJNEN op aarde is en ruwweg EEN MILJARD DOLLAR per jaar mag uitgeven,telt zo ongeveer alle PALESTIJNEN als vluchtelingen mee,behalve die uit de Palestijnse gebieden op de ‘WEST BANK’.Deze nanier van tellen,die ZOMAAR VIER MILJOEN vluchtelingen oplevert,is volgens Wilf een praktijk van de UNRWA die ‘in de jaren ’60 begonnen is,maar NIET stoelt op enige solide juridische basis.Waarom zouden nakomelingen van vluchtelingen ZELF VLUCHTELING zijn,redeneert ze,als ze gewoon in de GAZASTROOK, de West Bank of Jordanie wonen en niemand ze dwingt om daar weg te gaan? Inmiddels is men al bij de VIERDE of VIJFDE GENERATIE beland: hoe lang is die VN-FILOSOFIE nog houdbaar?……-Wilf wil de term’vluchteling’gaan beperken tot de mensen die in 1948 DAADWERKELIJK hun huizen moesten verlaten.Zij mogen van Wilf terugkeren als ze zich vredelievend gedragen.Deze manier van tellen of definitie zou het AANTAL vluchtelingen plotseling terugbrengen tot ‘ENKELE TIENDUIZENDEN’.Omdat de eis op terugkeer een belangrijke horde is in het VREDESPROCES, en omdat het momenteel niet de tijd is voor grote onderhandelingen,lijkt het Wilf verstandig om eerst deze kwestie aan te pakken-‘klein beginnen’-kortom. De komende jaren gaat ze campagne voeren voor deze visie.
   UITSMIJTERS….Los van haar campagneverhaal had ze voor het ontbijtende journaille nog wat conceptuele uitsmijters.Geloofde ze nog in een tweestatenoplossing?’Optimisme” was niet aan de orde,hooguit’de plicht om te proberen’,en zo zag Barak het ook,een ‘overtuiging dat het kan lukken is er niet”.Dat Barak in 2000 in CAMP DAVID zo dicht bij een oplossing leek te zijn lag niet aan zijn bijzondere talenten,maar aan de strategische situatie. De kansen op vrede waren na 1989 toegenomen omdat de SOVJETUNIE wegviel als steunpunt voor de ARABIEREN,maar dat de kansen zelfs in de jaren 90 niet werden gegrepen zegt volgens Wilf veel over het diepgewortelde Arabische ANTISEMITISME……Een journalist is de koppige overtuiging toegedaan dat ISRAEL een ZORGPLICHT heeft tegenover naar een Palestijnse staat teruggekeerde vluchtelingen,maar Wilf vindt van niet – dat was toch immers het hele idee van een soevereine staat?Is het Westen niet temild tegenover de NUKKEN en GRILLEN van Arabische landen?vraagt ondergetekende.Jazeker,vindt Wilf,er is sprake van een ‘racisme van lage verwachtingen’.Ook heel ISRAEL heeft zichzelf in 1948 en erna uit de nesten gewerkt:Waarom moet de Palestijnen steeds een slachtofferrol worden toebedeeld? De UNRWA is helaas een VITALE KRACHT BIJ HET IN STAND HOUDEN van die rol,bevestigt Wilf weer een andere vraag.
   ONAANTASTBAAR…..-…..-En dan Netanyahu,de chef van de coalitie waar ze zelf in zit.Hij is volgens Wilf onaantastbaar en niet alleen de krachtigste maar ook de breedst gesteunde politicus v.het land.’Zijn visie weerspiegelt die van de meeste ISRAELI’s.Hij dient hun belangen,vinden ze. Israeli’s vertrouwen geen leiders die te gretig willen onderhandelen.’Netanyahu is precies de man die deze waakzaamheid belichaamt.Nooit eerder was volgens Wilf een Israelische premier zo onomstreden……-Als de discussie ten slotte om onnaspeurlijke redenen bij het EUROPESE SCHULDGEVOEL belandt wordt ze heel welbespraakt.’Dat Israel het produkt zou zijn van dat schuldgevoel,is een sprookje dat het in Arabische landen goed doet.De stichting van ISRAEL is NIET door de TWEEDE WERELDOORLOG veroorzaakt ,het zionistische plan is veel ouder,dat is zonneklaar. ISRAEL zou sowieso zijn gesticht,maar dan met MEER JODEN’.etc######
   ……UNRWA,meer dan 25.000 ? medewerkers.2% hoofdkwartier,GAZA., 30% in de GAZASTROOK,27% in JORDANIE,.16% op de WESTBANK,. 13% in SYRIE,. 12% in LIBANON,.etc.uit: Vrije encyclopedie v.h.conf.ISRAEL-PALESTINA .www.vecip.com #####

   Like

   • fleckie zegt:

    uit “En zij werden verstrooid onder alle volken” van W.Keller, uitg.La Riviere en Voorhoeve, Zwolle….’De uitwerking v.d.Balfour-verklaring op de openbare mening was in alle landen groot.Voor de zionisten betekende zij een eerste beslissende overwinning.OP 24 juli 1918 wordt op de berg SCOPUS voor de poorten van JERUZALEM de eerste steen voor de HEBREEUWSE universiteit gelegd.In 1920 kiest het in Londen vergaserende zionistencongres CHAIM WEIZMANN tot president v.d.organisatie.Twee jaar later draagt de Volkenbond het mandaat over PALESTINA aan Engeland op.Sir Herbert Samuel,zelf een Jood en voormalig minister,wordt tot eerste Britse hoge commissaris van PALESTINA benoemd.De verwezenlijking v.h.grote plan lijkt zeer nabij te zijn.Niemand vermoedde dat het moeilijkste,bitterste en hardste deel van de weg de zionisten nog te wachten stond……Het verzet van de Arabieren laait op,zij willen niet in een joodse staat wonen en zij protesteren tegen de PALESTINAPOLITIEK van Engeland.Er begint een bloedige terreur tegen de joodse nederzettingen in het land.De Arabieren zijn ver in de meerderheid.Niettemin gaat de immigratie onverminderd voort-van 1919 tot 1923 komen,voornamelijk uit Oost-Europa,nog eens vijfendertigduizend immigranten het land binnen.Engeland ziet zich gedwongen tot een politiek van evenwicht tussen de Joden en de Arabieren.Sir Herbert Samuel,die ernaar streeft het wantrouwen v.d.Palestijnse Arabieren op te heffen,neemt maatregelen die de Joden bitter teleurstellen.In JERUZALEM wordt een Arabische burgemeester benoemd,de hartstochtelijke Arabische nationalist AMIN el HUSSEINI wordt het hoofd van alle Moslims als moefti van JERUZALEM.De beste stukken grond gaan voor afbraakprijzen naar Arabieren die ze NIET BEWERKEN,terwijl de Joden onvoldoende land ter beschikking krijgen.Daar komt nog bij dat tot 1928 nogmaals honderdduizend immigranten het land binnentrekken. Begin 1929 begint de aanleg van de HAVEN van HAIFA,aan de DODE ZEE wordt begonnen met het opzetten van een KALI-en BROOMZOUTINDUSTRIE.Midden onder deze opbouw komt het tot hevige botsingen,..de Arabieren overvallen de joodse bevolking,verwoesten dorpen,huizen en bedrijven,;honderdrieendertig Joden worden gedood. In 1931 levert de volkstelling een totaal van 175.000(honderdvijfenzeventigduizend) Joden op.Nog steeds komen erbij, behalve Oosteuropese nu ook talrijke DUITSE JODEN. IN 1933 wordt een getal van tweehonderdtwintigduizend(220.000) bereikt.In 1936 proclameren de Arabieren een algemene staking.De gewelddaden van gewapende benden nemen toe.AANVALLEN op Joden in JAFFA nemen toe.Aanvallen op Joden in JAFFA vormen het begin van een georganiseerde rebellie. SYRISCHE en IRAAKSE Arabieren, door DUITSLAND en ITALIE van wapenen voorzien,doen mee.Het VOORSTEL van een Britse regeringscommissie PALESTINA te verdelen,maakt het Arabische verzet alleen maar groter.Tot 1939 blijft de gewapende opstand van de Arabieren voortduren en nemen de terreurdaden tegen de Joden niet af,ondanks het feit dat men vele duizenden Engelse militairen in actie brengt.
    In deze situatie capituleert Engeland voor de ARABISCHE TERREUR.De Britse regering onder NEVILLE CHAMBERLAIN geeft het witboek van 17 mei 1939 uit.Het bepaalt,dat in de komende vijf jaren nog slechts vijftienduizend Joden per jaar mogen immigreren en bevat bovendien de verklaring,dat het nooit ENGELANDS OPZET is geweest van PALESTINA een JOODSE STAAT te maken. In het uur van het dreigendste gevaar voor het EUROPESE JODENDOM wordt de reddende poort TOTOP EEN KLEIN KIERTJE na gesloten.! .in het LAGERHUIS noemt Churchill het witboek het’ BREKEN VAN EEN PLECHTIGE BELOFTE’, een tweede MUNCHEN’. Het denkbeeld v.h.zionisme was tussen het raderwerk v.d.grote WERELDPOLITIEK terechtgekomen.
    Evenals in het begin v.d.jaren dertig trachten ook nu,na het begin v.d.oorlog die over het Jodendom de grootste catastrofe van zijn geschiedenis doet losbreken,duizenden WANHOPIG over zee naar PALESTINA te ontkomen.Slechts ZEER WEINIG schepen slagen er met de steun v.d.zelfbeschermingsorganisatie in heimelijk hun doel te bereiken.De meeste tot BARSTENS TOE met mensen gevulde en veelal nauwelijks ZEEWAARDIGE ‘DRIJVENDE DOODKISTEN’ worden door de BRITSE VLOOT tegengehouden en de passagiers worden naar CYPRUS of naar MAURITIUS overgebracht.Engeland weigert ook de immigratie van bijna twintigduizend Poolse kinderen.In 1940 ontploft in de haven van HAIFA de ‘Patria’,waarbij tweehonderdnegenenvijftig mensen worden gedood,in 1941 zinkt de uit ROEMENIE afkomstige ‘Struma’ met zevenhonderdachtenzestig vluchtelingen in een storm bij Istanboel.
    ……Gesteund door de Ha’apala worden na 1945 op zestig schepen vijfenzeventigduizend vluchtelingen aangevoerd,een deel kan in het geheim op de kusten van PALESTINA aan land worden gebracht,een ander deel wordt naar CUPRUS vervoerd.
    …EINDELIJK een EIGEN STAAT……De bescherming v.d.nederzettingen en steden tegen ARABISCHE overvallen wordt verzorgd door de HAGANA,een gewapende organisatie voor zelfverdediging die zich van alle terreur onthoudt.Maar ook deze is in de ogen v.d.Engelsenillegaal en de leden worden,indien’op heterdaad betrapt’.gevangen genomen en alle wapens worden verbeurd verklaard.Het MANDAATBSTUUR onderneemt evenwel niets tegen de gewapende ARABIEREN,die met DUIZENDEN in PALESTINA INFILTREREN.Het land lijkt op een grote heksenketel.Eindelijk besluit de Engelse regering in het voorjaar 1947 haar mandaat neer te leggen..Het probleem van PALESTINA wordt aan de VERENIGDE NATIES voorgelegd.#######

    Like

 5. Theodoor zegt:

  Je wordt werkelijk muf gegeseld door progressieve politici die welwillende mensen geestelijk neerknuppelen met onzinnige besluiten.

  Beste reageerders pik dit alles niet meer en stem buitengewoon op de PVV en niet op lulletje rozenwater van DVVD’60.
  U mag er zelf een naam bij gaan plaatsen.
  De oude leidende politieke partijen hebben alles verknalt aan werkelijk onzinnige dingen, om je dood te schamen, toch.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  De Palmaffia’s zijn geheel parasitair, corrupt, intimiderend en moorddadig en voorts geheel niet in staat noch van plan een normale economie te runnen.
  En ze worden, al chanterend, daartoe ruimhartig in staat gesteld door de Verenigde Nazi’s (via de UNRWA) en de EUSSR.
  Er gaan miljarden heen.
  De doodsvijanden van Israël, de Palmaffia’s, zijn gewoon de huurlingen van de antisemitische VN en EUSSR.
  De antisemiet Frans Timmermans weet dat al jaren en doet daar heel bewust aan mee.
  Hij wordt nu voor het eerst onder druk gezet om een echt antwoord te geven.
  Maar hij lult nog steeds zo vaag mogelijk over “onwenselijk” en “te weinig transparant”.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Waaaaaaaat betalen wij nu al Jizza?

  Like

 8. BertG. zegt:

  Ik dacht dat dit al jaren en jaren geleden bekend was gemaakt.
  Volgens mij is dit nou niet iets wat ik voor het eerst hoor.
  Het is niet continue in het nieuws, maar dat is wat anders. Of mensen zijn zeer kort van geheugen.

  Like

 9. jowitteroos zegt:

  ……….En ondertussen geeft onze rijksoverheid een volgend reisadvies: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/palestijnse-gebieden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s