Nederlaag kabinet: weduwen Marokko houden uitkering

Screenshot_10

Het blijkt ondoenlijk de export van uitkeringen aan banden te leggen. De kabinetten Balkenende-Bos en Rutte I hebben zich verkeken op Europese afspraken en verdragen met Marokko en Turkije. Minister Asscher van Sociale Zaken krijgt nu de rekening.

Vrijdag heeft het kabinet opnieuw een nederlaag geleden bij de hoogste rechter. Nu gaat het om de nabestaandenuitkering die aan weduwen in Marokko wordt overgemaakt. Aan de hand van een wet van Rutte I zijn die volgens het woonlandbeginsel verlaagd. Maar dat is volgens de rechter in strijd met een verdrag met Marokko. De weduwen moeten met terugwerkende kracht de volledige uitkering krijgen, plus rente. ‘Het ministerie had kunnen weten dat de wetgeving rammelde. De uitspraken van de rechter waren te voorzien’, zegt Lotje de Roy van Zuydewijn, advocaat van gedupeerden in deze zaken.

Eerder haalde de rechter een streep door de korting op de nabestaandenuitkeringen die naar Turkije wordt overgemaakt. Die is in strijd met het associatieverdrag van dat land met de EU. Over een vergelijkbare uitspraak over een korting op geëxporteerde kinderbijslag en het kindgebonden budget loopt nog hoger beroep van Asscher. Door de beslissingen van de rechter is de bezuiniging via het woonlandbeginsel vrijwel nihil. ‘Mogelijk wordt er nog een uitkering geraakt die naar bijvoorbeeld Madagaskar wordt overgemaakt’, zegt Gijs Vonk, hoogleraar sociaal recht aan de  universiteit Groningen.

Lees verder>>>

(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

44 reacties op Nederlaag kabinet: weduwen Marokko houden uitkering

 1. lucky bee zegt:

  Daar om probeer ik deze linkse Kabinet telaten vallen.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Dat kan wel zo zijn, maar de nederlander zelf de ECHTE die word gepakt in het buitenland (zoals ik)

  Like

 3. Jean zegt:

  En die “rechter in boerka” zit nog steeds op die stoel????
  Verwijderen is de boodschap aan dergelijke waanzinnige idioten, wij Europeanen hebben niet én willen niets met moslimlanden zoals Marokko te maken hebben die soppen het zich maar op in die zandbak.
  Een les moet nu toch wel geleerd zijn nl. NOOIT nog één marokkaan ONS land binnen en met ONS land bedoel ik Vlaanderen én Nederland, wij zijn dat gewelddadig achterlijk gespuis kotsbeu, we kunnen ze zelfs niet meer zien want dadelijk volgt er braken op, één zootje onbetrouwbaar achterlijk volk dat islamtuig.

  Like

 4. nieuwenhuis zegt:

  En als Nederlands kind bij je ouders inwonen wordt bestraft met 300€ minder AOW?

  Niet te geloven! GVD!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   nieuwenhuis, als dit gaat gebeuren waaronder ik ook val, een familiehuis op 1 adres ga ik de helft van mijn 51 jaar afdracht aan het svb bank terugvragen, dus ik betaald weer voor die buitenlander daar komt het gewoon op neer.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Nieuwenhuis: 10.47. uur. Tja, zo rolt dat in Nederland, dankzij de progressieven en de politiek-correcte kliek!

   Like

  • ezra70 zegt:

   Eerst schoppen ze de ouderen de straat op door de verzorgingshuizen dicht te gooien en als de kinderen ze dan in huis nemen worden ouders EN kinderen gekort.
   Ik woon ook bij mijn dochter in en we delen al de kosten maar nog is het moeilijk om rond te komen. Mijn kosten blijven gewoon door gaan.
   Ik verzorg mijn kleinkinderen van 3 en 5 zodat mijn dochter kan blijven werken.
   Ze loopt veel mis die andere alleenstaande ouders wél hebben.
   Ik spring bij waar ik kan maar volgend jaar moet ze MIJ bijspringen.
   We sparen erg veel kosten uit zoals huursubsidie en een woning voor mij. En wat dacht je van buitenschoolse opvang? Mijn auto heb ik al weg moeten doen. Ik loop met de kinderen heen en weer naar school. Dat is best veel.
   En wat als zij geen werk meer heeft? Dan moeten we ons huis uit.
   Daar moeten we niet aan denken…
   Het ergste is dat we al best veel narigheid achter de rug hebben en door deze maatregel
   word je niet blij.

   Like

   • Monalisa zegt:

    ezra70 zit in het zelfde schuitje maar dan anders om, dit is anno 2014 halen bij de ouderen die toch 51 jaar heeft gewerkt, de ouderen kunnen ze makkelijk plukken en hoort u de juicht ze zouden in opstand moeten komen.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ezra70:21.26. uur, op 12/5. Een heel herkenbaar verhaal Ezra. En het is een zgn. sociale partij- de PvdA, die daaraan meewerkt! Laten de kiezers dat zich maar in hun “oren knopen”.

    Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De uitspraken van de rechter waren te voorzien’, zegt Lotje de Roy van Zuydewijn, advocaat van gedupeerden in deze zaken.”

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik dacht dat de gedupeerden in deze zaken de Nederlandse belastingbetalers waren.

  j.c.th.kohler@online

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Met dank aan de Nederlandse ‘rechtspraak’ van flut D66 rechters !!!

  Like

 7. baksteen zegt:

  Het uitknijpen geldt alleen voor de autochtone Nederlander die hun hele leven hebben bijgedragen aan de uitkeringen, die kunnen niet weg uit Europa omdat ze maar 1 paspoort hebben dat begrijpt iedereen toch wel.

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Wat zijn de Nederlandse politici toch vreselijk onbekwaam, of moet ik alleen maar over het duistere spel spreken die de PvdA speelt in de Nederlandse politiek.

  Like

 9. Jean zegt:

  Ik snap niet dat de burgers die idiote waanzin blijven respecteren?
  Jaag die pipo in boerka weg, reden: onbekwaam en tegen eigen volk.
  De wil van het volk is heilig en wetgevend en als het volk wil dat het islamtuig verwijderd moet worden dan moet het verwijderd worden wat zo een pipo in boerka daar ook mag over denken.
  Wij burgers willen niet alleen minder Marokkanen wij willen GEEN MOSLIMS in onze leefwereld.
  Vlaanderen én Nederland MOET moslimvrij gemaakt worden w.w.z. géén mosselketen, géén baardapen in soepjurken en géén kopvodden in ons straatbeeld; resultaat: minder verkrachtingen, minder moorden, geen kinderverminkingen, geen stenigingen, dus….geen barbarij in onze samenleving.
  ALLE partijen waar moslims op voorkomen MOETEN geboycot worden, burgers kijk uit uw ogen en denk aan de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen.

  Like

 10. BertG. zegt:

  En ze worden direct op hun wenken bedient. Daarom is het dus van tafel gegaan.
  Smeergeld dus.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/05/marokko_bouwt_hek_des_doods.html

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Maar het van ONS geroofde GELD, daar weet MARX RUTTE, van de Vereniging Van Duivels, veel betere BESTEMMINGEN voor, heus wel! Namelijk het GEDROCHT EUSSR, en uiteraard de ISLAM en de massa-immigratie. En deze rechter, natuurlijk een MAATJE van PEGGOLD van DEMONEN 66! WEG MET ONS, dat willen ze!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Tom, die hoofdletters beginnen knap irritant te worden. Denk je dat we zonder die hoofdletters niet weten waar we de klemtoon moeten leggen? Of mogen we dat van jou niet zelf bepalen?

   j.c.th.kohler@online.nl

   Like

   • Wachteres zegt:

    @ J.C.Th. Köhler

    Tom reageert hier al lange tijd en hij heeft speciale toestemming van E.J.Bron om zich te uiten op de manier zoals hij dat prettig vindt. Hij mag ook net zoveel hoofdletters gebruiken als hij nodig acht.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Wachteres

    Correct (en dat geldt eveneens, wegens een andere reden, voor bobzelf!)😆

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ J.C.Th. Köhler: 14.50. uur. Dat is een tic van mij Hr. Köhler. Daar moet ik mezelf in corrigeren.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Is absoluut niet nodig Tom!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J. Bron, 18.13u::Ja, en die andere reden kan ík me óók voorstellen:
    Zuinig met “our man in the Ukrain”: We hebben er maar eén.

    Like

   • BertG. zegt:

    VOLGENS MIJ HEBBEN WE ALLEMAAL SPECIALE TOESTEMMING HIERVOOR.

    Like

 12. Igor zegt:

  Ook daarom moeten we uit de EUSSR.

  Like

 13. Yvonne van Cleef zegt:

  En omdat ik mijn kinderen niet op straat gooi ging ik van 1400 naar 800 euro per maand!!!Twee gehandicapte kinderen!!!Ik kom nergens voor in aanmerking,geen huursubsidie,geen hulp van gemeente,niks,nada!Maar nou weet ik ook waar die 600 euro van mij naar toe gaan:om te janken!Wij moeten ons dagelijks in alle bochten wringen om te overleven,letterlijk,en die wijven leven daar in weelde en lachen zich een deuk!En dat terwijl Marokko nergens aan mee werkt;niet aan inzage,niet aan uitlevering van criminelen,etc.Dus ook dit kan worden toegevoegd aan de misdaden,gepleegd door Balkenende en Bos tegenover het Nederlandse volk.Uit de Eu en weg met dit kleuterkabinet!Ik ga even naar mijn teiltje dat ik tegenwoordig steeds vaker nodig heb!Grrrrr!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 12.57. uur. Hierbij mijn oprechte wens, dat U toch een manier mag vinden door te kunnen met uw gezin, Yvonne. Het is uiteraard een groot schandaal, dat de miljarden door onze regering worden overgedaan aan de eussr, en om de massa-immigratie en de islam te “spekken”. Helaas, moeten wij er onder lijden, dat de politieke meute van “links tot rechts”, ons volkomen heeft laten vallen. Gelukkig kunnen we nog op de PVV rekenen.

   Like

 14. BertG. zegt:

  Ergens niet zo vreemd dat ze zich hier gedragen alsof NL al Marokkaans bezit is.
  We hebben hier al geen moer meer te vertellen of uit te maken wat er gestort gaat worden aan geld. Als Marokkaan zou ik ook denken dat NL een provincie is van Marokko.
  Hoe noemen ze dat ook al weer, iets met jizhua (dhimmie belasting)

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Dit soort zaken brengen ons bij de hamvraag: “Welke politici hebben dit op hun geweten, wat hadden ze voor ogen toen ze de sleutels van ons land overhandigden aan Brussel?”. Konden ze nou echt niet van te voren bedenken, dat wij dan de pinautomaat worden van het Vierde Rijk? En van Marokko, Turkije.
  Nee dus.
  Dit betekent dus ook dat een ieder, die de geldstroom naar Zandbakse landen willen indammen, gedwongen wordt om te stemmen tegen de EU. Want met EU lukt het niet.
  Dat maakt voor mij niet uit. Ik ben tegen het Vierde Rijk en tegen geld aan moslims schenken, dus ik stem gewoon PVV.
  Maar het excuus dat iets niet mogelijk zou zijn omdat het niet van Brussel mag is pure l*lkoek; want ze hebben zelf alle bevoegdheden overgedragen. Zonder democratisch besluit, zonder steun en instemming van de Nederlander.

  Like

 16. jans zegt:

  Het wordt tijd dat na 22 mei we uit de EU stappen. Minder, minder, minder!

  Like

 17. J. C. Th. Köhler zegt:

  Jean:

  “De wil van het volk is heilig en wetgevend en als het volk wil dat het islamtuig verwijderd moet worden dan moet het verwijderd worden, wat zo een pipo in boerka daar ook mag over denken.”

  Ja, Jean, de wil van het volk is heilig. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar in de democratische rechtsstaat Nederland heeft het volk geen flikker meer te vertellen. Zie bijvoorbeeld het referendum over de Europese Grondwet. Nee = Ja.

  Die pipo in boerka is benoemd door de Kroon. Dat is de koning en zijn ministers. Bij het benoemen wordt absoluut geen rekening gehouden met de gevoelens van het volk. Dus als het volk minder criminele Marokkanen wil, dan zou je verwachten dat de Kroon rechters benoemt die het daar mee eens zijn. Die vonnissen wijzen waar het volk achter kan staan. De vonnissen zijn echter politiek correct. Met volstrekt voorbijgaan aan de gevoelens van het volk. En de Kroon zag dat het goed was.

  Het wegsturen van die pipo in boerka heeft dus geen enkele zin. Afgezien van het feit dat we dat helemaal niet kunnen. Want rechters worden voor het leven benoemd. Het volk heeft dus geen stem in de benoeming van rechters en ook al niks te vertellen als het volk de rechter zat is. Maar stel dat we een rechter weg zouden kunnen sturen: de Kroon benoemt (buiten ons om) zo weer een nieuwe, politiek correcte, idioot.

  In dit geval gaat het ten principale over verdragen die, in het kader van de EU, zijn gesloten tussen Nederland en Marokko. Ook bij het sluiten van zo’n verdrag hebben we als volk niks in te brengen gehad. Maar, zal mij tegen geworpen worden, we hebben het zootje bagger toch zelf gekozen? Inderdaad, we hebben gestemd. En vervolgens wordt er een regering in elkaar gedraaid die, althans in z’n daden, geen enkele reflectie is van de uitslag van de verkiezingen. Met andere woorden: we hebben wel gestemd, maar niet op een regering zoals die er komt. En niet op de verdragen die gesloten worden.

  Het alternatief is dan om niet meer te gaan stemmen. Dan zeggen ZE: als je niet stemt mag je ook niet meer klagen. Maar als je wèl stemt mag je ook niet klagen, dat wil zeggen, je mag wel klagen, maar het haalt niets uit, want je wordt toch weggelachen. Het rapaille in “Den Haag” doet wat het wil, of je nou wel stemt of niet. Als je wel stemt luisteren ze niet naar je stem en als je niet stemt hèb je geen stem. Een significant verschil, vind je niet?

  Wat kunnen we dan nog doen? Massaal optrekken naar Het Binnehof en het vuiligheid eruit ranselen. Binnenkort is het weer de 14e juli. In 1789 was dat de dag van de Bestorming van de Bastille. Laten wij er dan onze nieuwe bevrijdingsdag van maken. Het kan allemaal vreedzaam. Als er een meute van, pakweg, 100.000 man opmarcheert, zijn de ratten gevlucht voor wij Het Binnenhof hebben bereikt.

  Dan kunnen we gelijk verdragen zoals het onderhavige opzeggen. En als Brussel teveel spatsies maakt, kunnen we ze meedelen dat we eraan komen. Want hoever is Brussel helemaal? Dan wil ik nog wel eens zien of ze daar de moed hebben om te blijven zitten waar ze zitten. Hetzelfde geldt voor het moslimtuig. Als ze zien dat ze in de minderheid zijn, zijn ze ineens niet zo flink meer. En als het klimaat plotseling verandert zullen ze gerust eieren voor hun geld kiezen. Maar dan moeten we wel eindelijk iets gaan DOEN!

  Dit is de enige manier, want als we ons aan de democratische spelregels houden, lachen ze ons toch uit. Die regels tellen wel voor ons, maar niet voor hen. Dus de strijd is ongelijk en als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

  De eerste pipo die we weg moeten jagen is Mark Rutte. Die doet me altijd denken aan de Joker uit Batman. Zit (ons) altijd stompzinnig (uit) te lachen. De Joker is Batman’s voornaamste tegenstander. Rutte is onze Joker.

  We kunnen beginnen op 22 mei. Stem massaal op de PVV. Laat Geert Wilders maar een coalitie vormen met andere anti-EU partijen. Wat kan het ons schelen of die ouwe Le Pen een gestaalde fascist is? Wie m’n werk doet is m’n knecht. Draaien we de rollen eens om en houden we er zelf nuttige idioten op na. Niks mis mee, toch? We zijn lang genoeg zelf voor de gek gehouden.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @j.c.th. kohler: 15.37. uur. Ik kan mij heel goed vinden, in uw opvatting!

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    100.000?Ik wou dat we ze bij elkaar konden krijgen,maar ik zie het somber in!Ik ben het helemaal met je eens,maar hoe zet je zoiets op?Media zal het niet opnemen in hun programma,s en wij,hier op de site zijn ,helaas,niet met 100.000.En met 100 man ben je het lachertje van de media;sla je nog geen deuk in een pakje boter.

    Like

 18. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik lees net dat dat verdrag met Marokko gewoon opgezegd kan worden;dat schijnt de Vvd vorig jaar al geopperd te hebben!Nou wat let ze?Als je hier je ouders,of,in mijn geval,je kinderen verzorgd en in huis hebt/neemt,plukken ze je helemaal kaal.Terwijl,als je de verzorging aan de staat zou overlaten,ze dat heel veel geld gaat kosten.Maar nee,ze sluizen het liever naar Turkije en Marokko,alwaar dat schorem in weelde leeft van onze rug!

  Like

  • nieuwenhuis zegt:

   Heeft U even een link naar dat “Verdrag “???Vorig jaar dat heb ik wel meegekregen, maar van NU nog niet…………….

   Like

 19. J. C. Th. Köhler zegt:

  E. J. Bron; Wachteres,

  zo goed als Tom hendrix het recht heeft om zich te uiten zoals hij dat prettig vindt, had ik het vermoeden dat ik mocht zeggen dat het overmatige gebruik van hoofdletters irritant is.

  In het bedrijfsleven is het zelfs reden voor ontslag geweest, omdat het overkomt als schreeuwerig en opdringerig.

  Juist omdat op Tom’s reacties inhoudelijk weinig is aan te merken, leek het me aan te bevelen om dan aan de vorm ook iets te doen.

  Mijn nederige verontschuldigingen als ik m’n bevoegdheden te buiten ben gegaan.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   U bent uw bevoegdheden niet te buiten gegaan, heer Köhler. Dat is uw mening en die mag hier bij met alle plezier geventileerd worden. Ik heb daar alleen een andere mening dan u over. That´s all!

   Groeten,

   E.J.

   Like

 20. J. C. Th. Köhler zegt:

  Yvonne van Cleef:
  “100.000? Ik wou dat we ze bij elkaar konden krijgen,maar ik zie het somber in!”

  Bij elsevier.nl heb ik tot twee keer toe geprobeerd iets te organiseren, in de zin van een demonstratieve tocht door Den Haag, van het Malieveld naar Het Binnenhof.

  Als je alle afzeggingen en verontschuldigingen wegdenkt bleven er een stuk of vijf aanmeldingen over. Daarom schreef ik nu ook dat we eindelijk iets moeten gaan DOEN!

  Maar het doen van de meeste mensen beperkt zich tot het reageren van achter de PC. Kan je lekker je frustratie van je af schrijven en verder ben je op tijd om naar GTST of P&W te kijken.

  Dat gedeelte van m’n verhaal was ook geheel hypothetisch. Zo zou het kunnen, maar het kan niet, want degenen die het kunnen “kunnen” niet, als je begrijpt wat ik bedoel.

  Iets soortgelijks gebeurde bij het proces tegen Geert Wilders. Van de 1 miljoen PVV-stemmers op dat moment waren er een stuk of tweehonderd aanwezig. Dat was echt een hart onder de riem. Niet dus.

  Afgelopen september was de opkomst bij de PVV-demonstratie op het Malieveld wat beter, maar er waren toch meer PVV-sympathisanten af- dan aanwezig. Daar moet je dan de oorlog mee winnen.

  Die hoop heb ik dus opgegeven. Ik doe het niet meer. Maar als er iemand anders iets op poten wil zetten, ben ik de eerste die zich aanmeldt. Ik wel.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ik was,net uit het ziekenhuis,toch aanwezig daar!En dacht,en denk nog vaak:als alle Pvv-stemmers nou eens….?Nou ja,had toch gekund,niet?

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @j.c.th.kohler: 20.31. uur, op 12/5. Kan een behoorlijk stuk meegaan in uw reactie. Zelf had ik mijn twijfels, maar ben vorig jaar toch met de trein afgereisd naar Den Haag, om op de Koekamp aanwezig te zijn. En ik heb daar geen spijt van, ik vond het prettig enige reageerders te ontmoeten, zoals Theresa, Scarlatti, Republikein, Jack Terrible, en onze web master Bert Bron. Waar U gelijk in heeft, is de matige opkomst van zeg maar de PVV getrouwen en overige patriotten. In de jaren ’80, ik was toen helaas nog een pvda manneke, heb ik twee massa demonstraties meegemaakt, georganiseerd door zeg maar de progressieven, tegen plaatsing van kruisraketten. Opkomst van respectievelijk, 200.000 mensen tot bijna 300. 000 mensen. En kom daar nu eens om. Dus wat dat betreft ben ik het met U eens, maar mochten de PVV en de patriotten nog eens wat organiseren, dan ben ik graag bereid de trein te nemen. Samen staan we sterker.

   Like

 21. BertG. zegt:

  De Nederlandse overheid heeft er namelijk alleen geld voor over om u weg te krijgen als:

  u de nationaliteit heeft of heeft gehad van: Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Italië, Kaapverdië, Kosovo, Kroatië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië (Republiek Servië), Portugal, Slovenië, Spanje, Suriname, Tunesië of Turkije.

  u vanuit de Molukken in 1951 of 1952 in een groep naar Nederland bent gebracht en bent opgenomen in het register van de Wet Rietkerk-uitkering.

  u in Suriname bent geboren en de Nederlandse nationaliteit heeft.

  u in Nederland woont als erkend vluchteling of asielgerechtigde. Uit welk land u komt, maakt dan niet uit.

  u naar Nederland bent gekomen voor gezinshereniging met een erkend vluchteling. Uit welk land u komt, maakt dan niet uit.

  http://joostniemoller.nl/2014/05/nederlandse-staat-minder-minder-minder/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s